- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Látnok
aktív tag
A nagyobb kijelzőméret nem minden BB10-es készülék esetében igaz, a Z10, Z30, Z3, Leap mind teljes érintőképernyős mobilok, azokon is kellemesen fut a rendszer, bár tény, hogy a Z30 volt a legerősebb, de az öcsém például a leap-ért van oda.
Viszont én is szívesen megnéztem volna, hogy annyi pénzből, amit a marketingre fordított az MS mi lehetett volna a BB10-ből.
Sajnos azonban a BB már nem a régi, a win pedig jelen álláspont szerint soha nem is fog olyan elterjedt lenni mint anno a BB volt, amit sajnálok.
-
-
pengwin
addikt
Lehet, hogy a BB nem jó üzemidőben, csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy ez nagyrészt a SoC hibája, mert annak volt magas készenléti fogyasztása. Lumia 730 is sokkal tovább húzza egy S400-zal, ugyanakkora akksival, mint a két Krait magos Lumia 925. Meg az átlag droidba már lassan 3 éve valami nagyon jó takarékos SoC kerül, a BB meg leragadt a raktársöpréses maradéknál.
Megnézném ugyanolyan hardveren mit produkálnak a mobilos OS-ek akksiidőben. -
Több ilyesmi telón használtam különböző főzött ROM-okat, néha gyári alapúakat, néha AOSP, vagy CynogenMod-ra épülőket.
Persze, tudom, hogy nem fair az összehasonlítás, meg a hardverek sem pont azonosak (droidon nagyobb kijelző), de azért a jó üzemidő szerintem nem kifejezett erénye a BB10-nek, legalábbis a Q5-ből kiindulva.
Nagyjából olyan, mint az átlag gyári droid.Egyébként a Q5 hardverével kb. azonos 4.1-4.3 android-ot futtató telók kb. azt az üzemidőt hozzák, mint a Q5-öm a legújabb BB10 verzióval. Talán kicsit gyengébbek, de a kijelzőjük is nagyobb.
Az 5.0-tól kezdve viszont az android OS üzemideje javult. -
pengwin
addikt
Mikor használtál te 4.4.4-es vagy újabb hivatalos ROM-ot olyan hardveren, ami egy Q5/Q10/Classic belsejében van?
Mert én nem nagyon láttam olyan droidot, ami egy kétmagos Krait 200-zal bármivel jobb lett volna, ráadásul hivatalosan kötve hiszem, hogy bármelyik ilyen androidos készülék kapott volna 4.4-et vagy újabb rendszerverziót. Merülés és melegedés, még WP8.1 alatt is előfordultak ugyanezek a problémák... -
Azért ez nem teljesen igaz.
Egy adott BB-vel azonos hardveren egy 4.4.4 utáni android legalább olyan jó üzemidőt produkál azonos felhasználással.
Imádtam a Q5-ömet, de az OS készenléti fogyasztása szerintem magasabb, mint az újabb android verzióké.
A rendszer sebessége viszont tényleg elsőrangó a BB10 esetén, leszámítva a böngészőben laggoló fizikai billentyűzetet, meg pár apróságot. Bár, egy CyanogenMod is hozza legalább azt a sebességet. -
Látnok
aktív tag
Mélységesen egyet kell hogy értsek veletek. Valóban a BB 10 a legjobb OS a piacon, és sajnos elmentek a zöld kuka felé, ami eléggé elkeserítő.
Viszont nekem pl nagyon tetszett az MS rendszere is, tulajdonképpen a 2. számú rendszer amit "kedvelek", és nagyon szurkoltam neki, hogy sikerüljön az áttörés. Sajnálom, hogy nem jött össze, mert szívesen használtam volna hosszabb távon is win telefonokat.
-
Részben egyetértek.
Mondjuk, nem értem, hogy mit utálnak sokan a WP-ben, nekem nem volt vele bajom, bár én nem vagyok mobil fanatikus, simán csak használni szoktam a telókat, nem akarom szeretni, és így a WP tökéletes lenne, mert nem késztet az örökös nyomkodásra, mert elég ingerszegény OS. De amire nekem kell, arra jó. ...lenne, ha lenne szélesebb készülék választék és több app.Viszont amiben tökéletesen egyetértünk, hogy a BB10 valami szuper rendszer. Bár, az alkalmazás kínálat méginkább gyászos, mint a WP esetén, maga a rendszer szerintem messze a legjobb, mindegyik közül.
Óriási kár, hogy a kuka felé tart. -
shteer
titán
ha menni kell, hát menni kell
Goodbye WP/WM, hello iOS/Android!
-
Mercel
senior tag
válasz
#16820480 #12 üzenetére
Részesedés tekintetében lehet, hogy versenytársak lesznek, mert szegény BlackBerry lassan az alig mérhető kategóriában versenyez - és a WP is ide tart.
Csakhogy a két rendszer (és gyártó) megítélése nagyon más. A Blackberry-t a legtöbben szívből sajnálják mert alapjában véve a világ egyik legjobb mobilrendszerét alkotta meg a BB10 os-el míg a WP bukását éppen csak, hogy nem kívánja pár millió csalódott felhasználó.
Egyébként nekem Blackberry Z10-em ÉS Lumia 930-am van.
A BlackBerrymet minden hibájával és hiányosságával együtt is nagyon szeretem használni.
A szerencsétlen Lumiát meg bár maga a telefon jó lenne, de olyan szinten rühellem a nyomorult WP os miatt, hogy csak azért nem építettem még a betonba mert céges telefon.
Soha az életben nem utáltam még annyira rendszert mint a 8.1-es WP os-t.
Amit meg a Win10-ből láttam eddig hát kössz nem.Őszintén remélem, hogy a microsoft beleáll a földbe a WP os-el. Komolyan gyertyát fogok gyújtani azon a napon amikor bejelentik, hogy tévedés volt vége nincs tovább.
Azt mondjuk nem értem, hogy egy ilyen cég ennyi tapasztalattal, hogy cseszhette el ennyire, de ez legyen az ő problémájuk.
-
Látnok
aktív tag
Rosszul írtad. Szerintem azt akartad írni, hogy: nem teljesen igaz.
Emlékeim szerint a BB-nél nem üzletágak vannak, hanem különálló cégek (de persze itt fenntartom a tévedés jogát, és most nem vagyok olyan helyen, ahol ennek utána tudnék nézni), emiatt nem minden terület eredménye látszik meg az anyacég eredményén (de ahogy írtam ez nem 100%) -
Látnok
aktív tag
válasz
margithid #88 üzenetére
Sajnos egyet kell hogy értsek veled. Szerintem sem nagyon lesz már sok BB telefon. Persze azt is tudjuk, hogy ma már a BB sem a telefongyártásból él. vagy ahogy woland_y2k írta pár bejegyzéssel feljebb:
"figyelem, teny kovetkezik: az
msBB bevetele/profitja marhara nem a mobilos uzletag eredmenyetol fugg." -
Wesder
titán
válasz
Sweet Lou 6 #164 üzenetére
BB is késöbb szállt be, innentől már cseszhetik. Ráadásul egy túlárazott fogjuk rá hogy prèmium telefonnal, melynek eladásait az sem segíti hogy ultimátumot adtak ki. Szánalomból senki nem vesz telefont.
-
margithid
veterán
Ez van sajnos, a nagy már kiterjedt mamutokkal nem lehet versenyezni, hiába asz ki jó rendszert, mint pl BB.
Most hogy microsot is kiesik, számomra android marad, apple felára nekem nem ér annyit.
Azért annyiból örülök, hogy pl nexus 5X is nagyon jó árban van, jó hardver van alatta és az android is rengeteget fejlődött.
De a BBOS-t és a microsoftot is sajnálom, hogy eltünnek, nagyobb lenne a verseny velük! -
pengwin
addikt
válasz
JhoniMitchel #161 üzenetére
Nem tudom miért kardoskodik mindenki a hülye android mellett, meg hogy milyen jó lett volna, ha a Nokia is beáll tucatgyártónak...
Talán a Nokia volt az egyetlen olyan gyártó az Apple-ön kívül, aki be tudott volna vezetni egy saját okostelefon rendszert , mert megvolt hozzá a pénze, szakértelme és legfőképpen az imidzse.
Meg is próbálták, jó is volt a rendszer, szerintem meg is előzte a korát, na annak a rendszernek az elkaszálása volt a Nokia öngyilkossága.
Az MS talált volna a WP alá más gyártót, a Nokia meg lehet még létezne készülékgyártóként, és a MeeGo-t nem egy finn garázscégnek kellett volna tovább vinnie.
Szerintem a 3 nagy rendszer jobb lett volna a piacnak, mint az Android-iOS jelenlegi dominanaciája: mindkettőnek vannak elég nyilvánvaló hibái, korlátai, nem egészséges, hogy nincs konkurenciájuk, hiába kaphatóak adott esetben nagyon frankó rendszerek, pl. BB OS10... -
gthomma
senior tag
"El kell fogadni, hogy vannak emberek, akiknek elég, ha megy rajta az e-mail, a böngészés, office, esetleg facebook, skype"
WP 8.1 -en a böngészés nevetségesen hulladék. Nincs rá elfogadható böngésző. Az emil úgy ahogy megy, IMAP fióknal vagy kapok értesítést bejövő levélről vagy nem. Az office az Android verzióhoz képes gagyi. A skype szánalmas vicc. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
és ezt arra alapozod, hogy pl. a Blackberrynek is mennyire bejött az Androidra váltás... oh wait
vagy csak meg kell nézni az androidos gyártókat, a Samsungon kívül kinek termel még jelentős profitot? és most worldwide nézzük, hagyjuk Kínát.
-
VirsLee
őstag
válasz
Tudom, hogy nem nekem akartad írni, de amúgy is válaszolnék rá
Nem értek egyet vele, hogy WP a megjelenés óta halott lenne. A 8 majd a 8.1 nagyon jól sikerült. Én is 2 évig használtam a 920-t, ismeretségi körömben volt több 520, 830 és 640 is. Nagyobb cég, ahol lehúztam pár évet szintén átállt, talán 730-ra.El kell fogadni, hogy vannak emberek, akiknek elég, ha megy rajta az e-mail, a böngészés, office, esetleg facebook, skype, stb. Nem véletlenül van a cikkben is megemlítve, hogy 8.6 millióról esett 2.3 millióra az értékesítés. Tudom, hogy nagyon sz@rul sikerült a W10 mobilra, de még csak nem is ez a gond. A gond az, hogy készülékértékesítésben nem lehet jól szerepelni készülékek nélkül. Én azért jöttem droidra, holott nem kedvelem igazán, mert a 920 után nem volt mit venni. Most se nagyon tudsz vásárolni, az a kategória, ahol én szoktam telefont venni, mondjuk úgy 100-150e között függetlenül, ott nincs készülék. Lehet, hogy a 950 ára már becsúszott ide, de itt legalább két termékkatgóriára nincs készülék. Korábban volt 830, 930 a 920 mellett és még sok más is. Most a 950 talán úgy 140e körül van, utána pedig a 650 jön 56e forintért. Kellene lennie újan 80-100-130-160 körül is készüléknek, amik megjelenéskor kerülnek ennyibe. MS vezetősége valamiért szerintem szabotálja ezt a dolgot.
-
Воланд
titán
válasz
Kingfisher1 #159 üzenetére
A szaros Samsung mini előlapja nem áll 90%-ban üvegből, hanem hulladék műanyag. Egy 300.000 forintos iPhone-t is le lehet úgy ejteni a dobozból történő kivétel után öt perccel, hogy pókhálósra törjön a kijelzője.
-
JhoniMitchel
tag
A nokia fejbelőtte magát a WP-vel anno, ha droidra váltanak, még mindig ott lennének a nagy gyártók között, mert miután összebútoroztak a MS-al, azután se a telefonok minősége miatt nem vették őket, hanem az oprendszer hiányosságai miatt, amiket azóta se tudtak leküzdeni. A WP egy halott platform a megjelenése óta, a kérdés már csak az, hogy mikor látják be az MS-nál is. (új hozzászólásnak szántam)
-
VirsLee
őstag
válasz
Kingfisher1 #159 üzenetére
Az iphone-t is falhoz b@szkodod, vagy ott már nem vagy akkora király? Az a telefon annyiba kerül, amiért nem kapsz két eredeti tokot az iphone-ra...
520 egy gagyi, sz@r volt a 920-hoz képest. Összeszerelésre és anyagra is... 920-t két évig használtam, öcsémnek pedig 520-as volt...
-
Kingfisher1
tag
Mégis ripityára törött a csere készülékem (3 hét után) amit 5 hónapja kaptam. Azelőtt is landolt sokat, sőt falhoz lett vágva a 1,5 éves készülék. Kis karcolással megúszta. Biztos hogy nem ugyanaz a kettő! Mikor megfogtam éreztem hogy más az anyaga. (Gagyibb)
920 topikban meg lehet nézni, ma tettem fel a képet. A szaros Samsung Mini többet kibírt ennél 3 év alatt. -
törölt tag
Muhaha, éljen, az emberekkel sem lehet mindent megetetni tisztán marketinggel. Győz a józan ész!
-
Воланд
titán
válasz
Kingfisher1 #155 üzenetére
Milyen jó, hogy ugyan abban a gyárban, ugyan azok az emberek gyártották a két készüléket. Sőt, ugyan azok is tervezték.
-
Polllen
félisten
válasz
Kingfisher1 #155 üzenetére
Marhaság. Az 520/620 között nagyon sok hulladék volt. Nálunk az összes céges 620-t le kellett cserélni más típusra, mert rengeteg randikon újraindult...
-
tixem
addikt
Nahát vajon miért is van ez
A x20 széria óta egy óriási katyvasz az egész és teljesen kiegyensúlyozatlan a kínálat. 830 nem lett az igazi, pedig talán az lett volna az az árkategória amit a legtöbben választottak volna. Nem létező felsőközép kategória, a legújabb modellek meg több, mint viccesek, főleg az 550/650 páros. Utánuk meg 950, kész viszlát. Nincs köztes megoldás, csak a két véglet. Nem kell min csodálkoznia az MS-nek. Meg is érdemlik ha esetleg eltűnik a WP és óriási pénzeket buknak miatta.
-
VirsLee
őstag
válasz
Kingfisher1 #150 üzenetére
Azt akarod mondani, hogy a 160e forintos iphone minősége jobb, mint a 20e forintos hulladéké? Ugye nem lepődtél meg ezen? Mercedes E osztály is jobb, mint a Dacia Logan, de szerencsére kevés ember mondja a daciásoknak, hogy Go for Mercedes E Class
-
scbb
tag
válasz
Kingfisher1 #150 üzenetére
Igen, nem tesz jót az embernek, ha minden reklámban vagy a neten is azt olvassa, hogy elérhető androidon és iOs-en
Én tényleg pápája vagyok\voltam a windowsnak, de ha leszarnak mint kásztömert azt nehezen nyelem le.
-
Kingfisher1
tag
válasz
Mikeszabo01 #2 üzenetére
Egyetértek! Siralmas az Áruház kínálata. Minden csak a másik kettő rendszerre érhető el, ide meg csak szájhúzással dobnak be egy-két normális appot. Én is dobtam a 920-at, pedig jó telefon, bár az még Nokia.
Asszonynak már Microsoft 530, az első esésnél ketté roppant. Szánalmas!
Go for iPhone -
RAZR_v3
tag
"Csak jó marketing kell majd, rengeteg reklám, megfelelő support, átlagosnál jobb modellekkel, Androiddal." Ezt még én írtam abban a válaszomban, amire reagáltál. Nem hiszem azt, hogy ez az általad elképzelt visszatérésnek megfelel a Nokia történelmének az ismeretében. Ez kevés ahhoz. A márkanév visszatér a piacra, az pedig, ha teljesülnek az általam leírtak, bőven elég lesz a Microsoft megelőzéséhez, ezt próbáltam hangsúlyozni.
#143 pengwin
Nem csodálom, mivel megvették a szabadalmakat is. Nem kellett a nulláról indulnia a Microsoftnak, rengeteg "eszköz" volt a kezükben a sikerességhez, mégis beelőzik még az olyan gyártók is, akik csak összelegózzák az okostelefonokat, majd tesznek rá Androidot. A HERE Maps maradt csak a Nokia birtokában, de már az sincs, mert túladtak rajta. -
pengwin
addikt
Tudom, hogy nagyon szeretsz az ilyen értelmetlen apróságokon lovagolni, de a tény akkor is az , hogy a Lumiákon kívül nem frissültek az azonos generációhoz tartozó, más márkájú készülékek... pl. HTC M9 (vagy M8?).
Az már csak részletkérdés, hogy ez a gyártók/matricázók sara-e mert nem csináltak/adtak ki új firmware-t, vagy a MS-é mert nem csinálta meg a rendszert. -
Grodd
tag
"Az eladási statisztikák további csökkenésével nem lesz nehéz az okostelefonok piacára visszatérni szándékozó Nokiának lenyomnia a Microsoftot okostelefonos fronton."
Már megint kezdődik a hülyeség? Miért térne vissza a Nokia a veszteséges okostelefon piacra? Nem azért szabadultak meg a szarkupac üzletágtól, hogy újra ilyen hülyeségbe vágjanak bele....
Hacsak nem azt érted "visszatérés" alatt, hogy bérbe bocsátják a Nokia brandet a consumer piacon...
-
törölt tag
Pedig éppen azt akarják tudatosítani, hogy ugyanaz a W10 fut az asztali gépen, a tableten és a mobilon is, csak a GUI más. Nem sok sikerrel persze, mert az angol honlapon is sok helyütt ottmaradt a Mobile szó.
Nem tudom, más országokban mennyire érhetőek el ezek a telefonok a boltokban vagy szolgáltatóknál. Az utóbbi pár hónapban az átlagnál biztos jobban megnézegettem a mobilokat, és még csak hallani sem hallottam ezekről. Mobilok közül csak Lumián láttam W10-et.
-
RAZR_v3
tag
Több ésszerű döntéssel, fejlesztéssel a Windows Phone nagyon sokra vihette volna, szóval kár érte, hogy ide jutott. Akadtak olyan megoldásaik, amik a piacon egyediek voltak és később jelentek meg másoknál, de ez nem volt sajnos elég, úgy látszik. De azért bízok benne, hogy tudnak fordítani.
Az eladási statisztikák további csökkenésével nem lesz nehéz az okostelefonok piacára visszatérni szándékozó Nokiának lenyomnia a Microsoftot okostelefonos fronton. Csak jó marketing kell majd, rengeteg reklám, megfelelő support, átlagosnál jobb modellekkel, Androiddal. Nem lesz a Nokia kiemelkedő jelentőségű az okostelefonok piacán, de bőven nyereséges lehet. -
margithid
veterán
Szerintem vége nem lesz, microsoft erőltetni fogja ameddig csak lehet.
Nekik ez azért nem olyan nagy veszteség, hogy ne foglalkozzanak vele.
De az biztos, hogy alapjaitól kell újrakezdeniük a dolgot. Erre az évre kb nem is várható új készülék nagyon ha jól tudom, igy ez nekik ennyi volt, kb 0.5% alatt lesznek jövőre.
Engem akkor csábítanának el ha végre megvalósulna az asztali és mobil OS egybegyúrása. Mobilra rákötni egy bill-t és egeret, plusz monitort és asztali nézet menne az asztali alkalmazásokkal.
Nagyon remélem, hogy egyszer megvalósul ez végre!
Ez egy nagy aduász lenne! -
Grodd
tag
válasz
aprokaroka87 #130 üzenetére
igen, ez 22-es csapdája, és ebből máig nem sikerült kikeveredni a MS-nek. Még akkor is vért hugyoznának, ha lennének normális, versenyképes windowsos telefonok a piacon, és az OS is befejezettnek lenne tekinthető ...
App gap-ból nehéz kikavarodni, de nagyon könnyű egyre inkább belesüllyedni (lásd egyéb platformok , desktop linux stb..) -
Grodd
tag
válasz
MCGaiwer #112 üzenetére
"ha megcsinálnák, hogy a droidos appok rendesen működjenek,"
Az teljesen hülyeség lenne. Az utolsó szög az UWP koporsójában. Inkább azt kellenne megoldaniuk, hogy droidon menjenek az UWP-k. Akkor talán a fejlesztőket meg tudnák győzni, hogy érdemes UWP-ba fektetniük...
Persze az is lehet, hogy az lesz a vége, hogy az egész mobil platformot inkább veszni hagyja a MS, és az Androidra és az iOS-re fókuszál inkább (ahogy most is azt teszi valójában)
-
Grodd
tag
válasz
aprokaroka87 #125 üzenetére
Ha fordítottak lennének az piaci részesedési arányok, akkor érdemes lenne kevesebbet foglalkozni androidos messengerrel és többet a windowsossal. Ez nem hanyagság, hanem egyszerű racionális döntés a piaci körülményeknek megfelelően.
-
-
=Mentor=
őstag
Tavaly ilyenkor még jó úton jártak, de aztán behúzták a kéziféket, a Windows 10-el való töketlenkedés csak hab volt a tortán. Innen már nincs visszaút, meg lehet esetleg próbálkozni majd egy kizárólag prémium készüléketekkel való "támadással"(Surface mobile) Apple mintára, de a sikerességre nem sok esélyt adok.
-
Polllen
félisten
Ezt akarták, megkapták.
-
törölt tag
WeChat - teljesen hiányzott a fizetés (Tencen Wallet) funkció, így nem lehetett másnak pénzt küldeni, pénzt fogadni lehetett, csak nem érted utána el a Wallet menüt, amiben tudtál vele valamit kezdeni. Valamint nem működött rendesen a Red Packet sem, fenti okokból (mivel az is a Walletre épült).
Alipay - teljesen hiányzott a QR kód beolvasással fizetés lehetősége, meg még egy rakás másik funkció, csak 1-2 nagyon alap dolog működött.Teljesen hiányoztak az étel házhozszállítós appok, mint az ele.me, Baidu Waimai, és egyebek. Teljesen hiányoztak róla a netbankos appok, illetve a Wangwang messenger sem működött (nem lehetett bejelentkezni vele).
Oké, tudom, ezek egyikéről sem hallottál, ez várható is, mert itt felénk nem használják őket, de egy éve még nap mint nap kellettek (és amúgy is több tíz/százmillió felhasználjuk van). De említhetem az örök sláger Waze appot is, és még biztosan rengeteg van.
-
Воланд
titán
válasz
aprokaroka87 #117 üzenetére
Nem. Mégis mire kellene várniuk?
-
törölt tag
Az azért kevés vígasz, hogy fent van valami az app storeban, igen, ki lehet pipálni, van WP-re. Viszont jellemzően hónapokkal, vagy akár évekkel el vannak maradva a két nag yplatformtól frissítésekben, funkciókban, stb.
Úgy egy évig használtam 930-at, imádtam amgát a telefont, de rendszeresen kellett olyanba fussak, hogy nincsenek meg funkciók, amik másoknál már régóta vannak. Illetve pár dolog nem is valós app, csak egy mobil weblap wrapper, és kész, ami megint sokra jó -
MCGaiwer
addikt
ha megcsinálnák, hogy a droidos appok rendesen működjenek, vagy pedig normális és több app lenne a telefonra talán más lenne a helyzet. Én mindig is WP párti voltam, de az utóbbi évben sajnos túl sokszor szembesültem azzal, hogy normális appot nehéz találni a telefonra, ezért lehet, hogy a következő már nekem se lumia lesz.
-
pengwin
addikt
válasz
#72042496 #107 üzenetére
1. Windows 10 for Mobile, még a picipuha is így hivatkozik rá, hogy meg lehessen különböztetni az x86/x64-es verziótól.
2. Allview, Prestigio, Yezz, Acer... szóval általában B-vonalbeli márkák, akik többnyire a Microsoft által kínált OEM dizájnokból választanak és matricáznak át valamit, support, frissítés 0. Szóval van más gyártó, csak nem túl reális/vonzó alternatíva... -
embe
nagyúr
Pont 1 éve kipróbáltam egy WM-t. Vettem egy Nokia Lumia 930-at. Az anagyon minőségi teló benyomását tette rám. Erős hardver, az egyik legjobb kamera telóban, ami volt nekem. Androidos vagyok nagyon régóta, sok-sok éve. De kíváncsi voltam rá, és belevágtam. Kb. 2 hónap után eladtam. Kiforratlan volt, rossz alkalmazás felhozatallal. Ez ahogy olvasom azóta sem változott.
-
K0vasz
aktív tag
Hát, ezt nagyon csúnyán elkurták... pedig nekem sokáig szimpatikusak voltak a lumiák, de az apphiány mindig visszatartott attól, hogy vegyek is egy WP-s telót. Persze mindig mondták, hogy "utolérjük appkinálatban a droidot/ios-t", és egy ideig bíztam is benne, de azért mikor 3 év után is ugyanolyan gyér volt az appkínálat, akkor azért feladtam a reménykedést... (most meg már nem csak az alkalmazáskínálat nulla, hanem a készülékkínálat is, ahogy nézem).
Pedig az univerzális W10 platform ötlete tetszett, dehát akkor erről ennyit
-
-Skylake-
addikt
Pontosan. Én pl szívesen vettem volna egyet az említett készülékből , ha van benne mondjuk egy snapi 615 vagy 652 (oké, az csak most jelent még, de akkor valami ahoz közeli) 2-3gb rammal. Mert hiába erőltetik , a snapi 410+1gb rám NEM középkategóriás. A 210 még egyenesen egy vicc.
-
Matada2.3
veterán
Ijesztgetik az embereket, miközben az MS pontosan tudja mit csinál és helyet hagy a többi márkának, hogy ki tudjanak bontakozni. Kár, hogy az emberek nagy százaléka a Lumiával azonosítja a W10m-et.
-
MartOOn
addikt
válasz
janes1976 #98 üzenetére
Igazából sose szállt be... Mióta droid van meg ios azota ms/lumia/nokia/wp/wm hivhatod bárhogy egyszerűen a futottak még kategóriából sem tudott kitorni. Vagy fogalmazzunk ugy hogy egy soha be nem váltott ígéret maradt... Mint egy okos es joeszu tehetseges gyerek akibol vhogy megis egy alkesz kozmunkas lett... Vagy még az sem.
-
judas13
addikt
Pont 2.3 millával többet adtak el még így is a 0-nál.
De eljön még az az idő is. -
hroberto
veterán
válasz
aprokaroka87 #85 üzenetére
Nekünk felhasználóknak semmiképp sem lenne jó ha kiszállna az MS a mobil platformból. Szvsz az a jó ha van több választási lehetőség. A Google-n kívül kinek lenne jó ha csak Android lenne?!
-
Fejvadi
nagyúr
Rettenetesen kevés ez a mennyiség.
-
leslie23
tag
válasz
szerintem a rendszert nem nagy erőfeszítés pofozgatni, csinosítani, a hardvergyártástól meg úgy fest félig-meddig megszabadulnak. a kérdés, hogy ki és mi fogja a platformot életben tartani, ha az MS nem? az OEM-ek nem nagyon tülekednek. egyébként tablet/hibrid-vonalon desktop win10-zel lehetne szép részesedést szerezni, ugyanakkor az UWP alkalmazások száma is nőhetne, mert ott tényleg van létjogosultsága a touch-friendly appoknak, míg PC-n az ember mindent megold böngészőből, egérrel. aztán egy vaskosabb store-ral, külsős hardverrel lehetne még kezdeni valamit a winmobile-lal.
lehet túl optimista vagyok. -
Potrien
senior tag
Szerintem feladták
-
barta1991
csendes tag
válasz
nem nagyon tehetik meg, mivel az UWP lényegét veszítenék el.
-
margithid
veterán
Annyi is BB-nek, androiddal még tesznek egy kisérletet, de látatlanban megmondom, hogy jövő ilyenkor már nem lesz BB telefongyártás...
Microsoft meg kérdés fogja-e erőltetni a mobilos dolgot, és meddig fogja pumpálni a pénzt egy sehova nem vezető mobilplatformba. 5-6 éve megjelentek már az újgenerációs mobil OSükkel, és ezalatt 1% alatt vannak jelenleg, ez sajnos midnent elmond... -
-
aprokaroka87
nagyúr
vajon mikor mondják az MS-nél hogy the end?
Mert szerintem az lesz hamarosan..felesleges rá erőforrást pazarolni mostmár.
Vagy egy teljes újratervezés... -
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
andreas9109 #78 üzenetére
hát azé az MS asztalon még mindig egyeduralkodó.
-
margithid
veterán
válasz
andreas9109 #78 üzenetére
Kb akkora esélye van a Chrome OS-nek berobbannia a desktop piacra mint a win10nek a mobil piacra.
Olvasom a win10 topikot, de csomó ismerősömnek, akinek nem ezer éves gépe van, tökéletesen müködő win10et használ.
Mint már írtam én is 2 asztali, egy notebook és egy tableten használom teljes megelégedéssel.
Egy olvtárs írta, a microsoft soha nem volt még ennyire minőségi. Ezzel teljesen egyetértek, legalábbis desktop vonalon! Nekem anno xp és vista volt a katasztrófa, majd win7 a megváltás, win10 pedig még azt a kevés hibát is kiküszöbölte ami win7 alatt volt! -
Pearce
aktív tag
"Csak akkor ne tessék csodálkozni hogy tavaly még a szakadék szélén álltak de iden úgy néz ki, hogy egy hatalmas lépést tesznek előre..."
Az megvan, hogy nem csodálkoznak?
(#78) andreas9109
"saját (most már ex-) map alkalmazás"
Ott az MS saját Térképek alkalmazása, de mindegy.
-
andreas9109
tag
Még. Azért, ha a Google berobbanna a desktop piacra egy fejlesztett Chrome OS-szel, akkor hamar az üzleti szféra lenne a MS utolsó bástyája. Jelenleg az Officeból élnek, nem véletlen van minden platformra tökéletesen megcsinálva (jobbra, mint amilyen a WP-n...).
Egyébként tragikus, amit az MS művelt, alapból egy haegemonia a PC fronton, saját cloud, office, saját HW, saját IM alkamazás (integrálva), saját (most már ex-) map alkalmazás és ennyi az eredmény. Minden adott volt egy platformhoz, erre elbaszták. Kár érte. -
tom_87
tag
válasz
#82729984 #54 üzenetére
Mezei usereknek értelmét fogja veszteni, otthon. De azért aki irodában dolgozik nem tudja nélkülözni a Windowst. Itt nem az Office-ra gondolok, hanem a különböző vallalatiranyitasi rendszerekre (pl.: SAP) vagy mérnöki szoftverekre. Ezeket csak Windows-on lehet használni. Szerintem ezen a területen (még) igen nagy előnye van a Microsoft-nak.
-
MartOOn
addikt
Igazi szemellenzos hsz.
az hogy neked nincs bajod a wm-el az nem jelenti azt hogy jó. Csak annyit jelent hogy neked ennyi is elég. Különben nem annyit adnanak el belőle mint egy jobb langosos a sajtos tejfölösből egy hétvégén. Esőben. Novemberben... Csongrád Alsón...
A jelenlegi "csucs" win mobilok szintjét egy felső közép android is hozza harmad annyiért 100x több applikacioval... Vagy egy három éves csúcs droid vagy ios.
Szoval a Microsoft igenis megdolgozott ezért az eredményért, van pár vér-fan akik szerint még mindig ez a legstabilabb rendszer... (tényleg elhiszik) pont elegendő az appok száma (mert nekik nem kell fingós app ők ennél sokkal kifinomultabbak illetve bizniszre, komoly embernek nem is kellhet ennél több. Ha mégis akkor egy felszínes xar vagy) de ezek a fanok nem tartanak el egy olyan céget aki ilyen szinten xarik bele a piaci igenyekbe. Lehet itt fellengzoskodni hogy hat nem is kell mindenkinek windozos mobilt venni... Csak akkor ne tessék csodálkozni hogy tavaly még a szakadék szélén álltak de iden úgy néz ki, hogy egy hatalmas lépést tesznek előre... -
tom_87
tag
Ezért nem értem, hogy miért mondja mindenki, hogy üzleti telefonnak tökéletesek... Lehet vitatkozni ezzel (ahogy páran szoktak), de üzleti telefonnak a BlackBerry OS10-es (qwertz-s) telefonok a legjobbak. Sajnos a nem túl derűs kilátások miatt váltottam és most egy Android-os telefont használok, GOOD Work-el. Mondanom se kell, hogy nyomába sem ér a BB-nek.
-
-
törölt tag
Nagy Nokia párti vagyok és ezzel a Windows-t is szeretnem kell. Lumia 610-L800-L520-L620-jelenleg 535 és egy 532-t használok. A véleményem az, hogy a windows op. rendszer nagyon jól ki lett találva és használható stabil rendszer. Akinek volt 7-es sorozat az tudja nagyon jól, hogy a 8-as rendszer sem ment simán pláne a 8.1 bevezetése, de a cyan és denim frissítésekkel rendbe raktak mindent és a mostani 8.1 még mindig felveszi a versenyt a konkurenciával. Az eladások csökkenését abban látom, hogy a 8.1-el azt hitte az MS, hogy ez jó pár évig elég lesz és nem fejlesztette tovább és én most is a legnagyobb hibának tartom, hogy korán elindította a W10 mobilos frissítést és nem a régit formálgatta frissítgette mind applikációk és készülékek terén. Nehéz megjósolni, hogy mi lesz ez után, hogyan tudnak megkapaszkodni a mobilos piacon. Android és Ios még jobban el fog húzni sajnos ott sem látok olyan nagy fejlődést, persze mindig vannak újdonságok de ennek ára is van. A Windows Mobile ár tekintetében mindig is versenyképes választás volt a többivel szemben, de most valószínű nehéz lesz életben tartani a platformot.A windows-os telefont továbbra is használóknak valószínű erős fanatizmusra lesz szükségük./Nekem is/
-
kezdő
senior tag
Azért még mindig vannak cégek akik az MS vonalat erőltetik.
Pl. egy nem kis cégnél most cserélik le a Lumia 635 modelleket Lumia 640-re....Csak az MS vagy az Apple (magasabb szinten) megoldásai játszanak.
Szóval a vállalati felhasználókból még megélhetnek ideig óráig, de ennél többre lenne hivatott az "egy Windows koncepció"........ -
jorgoszka
tag
válasz
gyurkikrisz #64 üzenetére
Nem értek egyet. 2 éve még ha lassan is, de növekedett a piaci részesedése, voltak biztató jelek, ígéretek az MS részéről, ami alapján hihettük azt, hogy van jövője. Sajnos azt kell mondjam, most már nincs. Büszke Lumia 830 tulaj voltam nem is olyan rég, de aztán betelt a pohár, és óriási értékvesztéssel, de még el tudtam adni a telefont.
-
rnyk
tag
Ja a HW. De amire a platformnak igazan szuksege van az a marketing.
Ha az atlag Jozsi/Jolan bemengy a szolgaltatohoz venni egy uj telot a 2 eves huseg lejarta utan akkor legyen odanyomva a kepebe, hogy nezzed: "de szep csempe, meg hatteret is lehet allitani". Ezzel szemben fanyalgas lesz es miert nem Samsung vagy iPhone kerdes.
Az ilyen felhasznalaot jobban erdekli, hogy mennyi mag van a dinnyeben...
-
rnyk
tag
válasz
jorgoszka #59 üzenetére
O csak a reszvenyeseit kepviseli a strategiajaval. Penzt probal keresni a WP, W10M azt bizony nem hozott... Szoval meghuzta, hogy leirja az egesszet a g@c!be es remeli, hogy az OEM gyartok megnyerhetok.
Ami nem elvetelt mert az Android egyre kotottebb es a google mar nem enged meg midnet tovabba jon az MS szepen a licence koveteleseivel. Szoval az Android mar nem is lesz olyan nagyon ingyen... ezzel szemben az MS szepen adja a windowst ingyen. Nyilvan a kinai 3. vonal gyartoi ezekre szarnak de nem is nagyon ertekesitenek a vilagban hivatalosan...
-
pengwin
addikt
Hát igen...
Anyum 925-öt, Apum 640XL LTE DS-t, barátnőm 640 DS-t, "após" 535-öt, én meg egy 830-at nyúzok... de most már nem tudnám jó szívvel ajánlani senkinek, egyszerűen rossz a jelenleg kapható Lumiák ár-érték aránya... Szóval ha nem változtatnak, akkor velünk vesztettek pár felhasználót.
Még mindig rengeteg szerethető dolog van a rendszerben, de a sikerhez az androidos konkurencia szintjét kéne hozni hardverben, árban meg alájuk vágni.
Én napi szinten tapasztalom, hogy az okostelefonos felhasználáshoz nem kell a W10M-nek erőmű, de ha feleannyi magot/RAM-ot akarnak a vásárlókra rásózni, mint az androidos gyártók azonos áron, akkor bizony a vásárlók nagy része már a specifikációk elolvasása után hátat fordít nekik.Jó hardvert kéne rakni a Lumiákba, jó áron, nem azért, mert kell a működéshez, hanem azért, mert marketing értéke van.
-
rnyk
tag
válasz
#82729984 #54 üzenetére
Ez kerdeses. A PC piac amugy jo analogia: ha egyszer megvetetted a labad a keson jovok kimaradnak es kesz. A Surface vonal meg ad idot szerintem az MS-nek desktop oprendszer fronton.
De nezhetjuk a bongeszoket is: az IE csak ugy tudta elvesziteni a dominanciajat, hogy szarabb volt mint a tobbi. Nem kicsit szarabb es azert meg mindig ott van.
Ha csak a WP, W10M vonalat nezzuk akkor sajnos a tul keson tul keves elv ervenyesul
adott volt ugye WM ami bar instabil kokany volt, de nem is volt mas sok OEM-nek... De ugye nem volt "finger friendly" ami ertheto volt anno Balmer reakciojaban az iPhonra, hogy azert azon kb egy jatektelefon os futott a tobbihez kepest - kulsoleg (azert a darvin kernel nem rossz alap), a vasarlo meg dontott de ez mar tortenelem.
-
janes1976
őstag
A MS feladta a mobilos platformot, a hülye is láthatja, hogy ez így van. Ez már ilyen csurran-cseppen vmi, de ők se gondolják már komolyan.
-
darvinya
titán
-
jorgoszka
tag
Ez az indiai fószer néhány rossz döntéssel gyakorlatilag kinyírta a mobilos Windowst. A barom... Kár érte, alapjaiban véve egészen korrekt op.
rendszer.
-
janeszgol
félisten
Többen is írták, hogy ne csodálkozzanak ezeken a számokon. Szerintem nem csodáloznak rajta. Elég nyugodnak tűnnek a nyilatkozataik. (Még fenyegetni sem fenyegettek, mint a Rim (BB).)
-
darvinya
titán
Szolgáltatói támogatás hülyeség.
Én pl: utóljára 2000-ben vettem szolgáltatói telot, mert rájöttem, hogy lehúzás amiért adják, hiába olcsóbbnsk tűnik.
Összeségében sokkal többe kerül.Az, hogy egy értelmes vasat nem tudnak berakni, az szánalmas és ráadásul drágán.
Mert azért nem 2 éves HW akarok venni.Mostani telom (mint aláírásom látszik) HW-ban nem gyenge, pedig 30eFt-os telo.
Ne fényezzük ami tré, mert attól még tré marad.
Pont ma visszavitt pákánál is ugyanaz volt.
Be akarták adni, hogy füstölés az csak gyári izé, és az éget műanyag szag velejár.
Na ne már, légy vagyok a papíron. -
plau85
tag
Elég lelombozók ezek az adatok, de megmondom őszintén másra nem is számítottam. Nincs nagy választék windows telefonokból. Ha most járna le a hűségem fogalmam sincs mit vennék ki a 930asom helyett, hol ott én teljesen megvagyok elégedve a rendszerrel.
De lássuk csak már sorra jönnek a nagyobb gyártók a 820as Socos flagsipekkel. Itt a max ami méretileg nálam szóbajöhet a 950es ( nekem az XL már túl nagy) , amibel 808as soc van. Kösz, de kösz nem. Olvastam híreket erről HP elite X3ról is hogy hú de jó meg minden. Megnéztem a viedókat és ez is tepsiphone, és tutira valami gyenge kamera lesz benne meg ugye csak nyáron jelenik meg, a támogatásról meg a kutya se tudja meddig lesz rá. Szval egy szó mint száz ha augusztus- novemberig sem rukkolnak elő valami rendes flagsippel ami méltó utódja lenne a 930asomnak akkor asszem sajnos búcsúzom ez pedig marad másodtelefonnak. -
törölt tag
Az MS-nél nem a minőségre gondolok, hanem arra hogy a windows volt az operációs rendszer. De ahogy haladnak a tendenciák és a mobiltelefon fejlődése, nem nagy jövőt jósolok neki, az újabb generációk már - kis túlzással - azt sem tudják hogy mi az a windows. Ahogy valaki kitalál valami értelmes dokkolási módszert a telefonokhoz, úgy értelmét fogja veszteni a windows és tsai.
-
xmaas
őstag
Nem is csoda kiadtak egy bugokkal teli rendszert , appokat baxtak kiadni akkor meg mirol beszelunk ?
Keszulekek elegge rendben vannak, arazason lehet dolgozni meg egy kicsit de nem volt annyira veszes meg a rendszer se lenne rossz akinek letisztult egyszeru buhera mentes dolog kell, de ennyi ev allatt szartak ra a felhasznalok visszajelzesekre mindenki a rohadt appok miatt sirt hogy nincs elegendo , apro befektetessel megcsinalhatta volna a MS elvegre egy szoftver vallalat nem kerult volna semmibe nekuk hogy irnak egy vallag programot legalabb a felhasznalok visszajelzesekre alapozva hogy mire van szukseguk .
Amiota atvette a Nokiat csak retardaltsagot mutatnak minden szempontbol , buggos rendszer stb stb mintha direkt azt akarjak hogy meghaljon a mobil uzletaguk amiert egy csomo penzt kiadtak ember legyen a talpan aki megerti ezt a logikat .
Van itthon lumia 930 egy tok jo keszulek meg mindig alap dolgokra tokeletes,a lumia 950 XL is egy tok jo keszulek de teljesen elkurtak a rendszert 2 hetes uj telefont kell kuldeni vissza szervizeltetni mert annyira rossz a windows 10 rajta hogy nem lehet semmit se kezdeni vele se frissiteni se visszalitani hazilag finoman szolva pofatlansag egy 160-170 ezres keszuleknel .
Aztan csodalkoznak hogy ennyi negativ tapasztalat utan nem veszi senki oket sot akik meg is vettek szabadulnak meg toluk apropenzert , hat esetleg ne adjunk ki szar felkesz rendszert , az also kategorias hardvert ne probaljuk eladni dupla annyiert mint amennyit er es akkor esetleg lesznek eladasok is meg nem lesznek vesztesegesek .
Vedtem oket meg remenykedtem vegre eszhez ternek de elgurult teljesen a gogyszeruk mintha valami sufni garazs kinai gyartocegrol lenne szo aki baxik a minosegre es nem egy hatalmas milliardos vallalatrol akinek erdeke lenne hogy minosegi dolgokat adjon ki a kezei allol hogy ne szenvedjen csorbat a markanev illetve ne dolgozzanak vesztesegesen
-
munnergep
senior tag
válasz
#16820480 #12 üzenetére
Amit nagyon sajnálok.
A lumia 820-am megismerkedett egy kád vízzel, úgy döntöttem, hogy majd egy iphone SE váltja. Átmenetileg vettem egy BB Q5-öt és tátva maradt a szám, hogy az összes többi rendszernél együttvéve 70x logikusabban van felépítve minden és ezt a rendszert akarják kukázni... úgyhogy passport lesz belőle, a supportot meg lef@$@m
-
leslie23
tag
a W10M kifejezetten használható rendszer képét mutatja első blikkre, aztán jönnek a bugok. a 8.1-ről örökölt alkalmazások (fb, messenger, skype, whatsapp, viber stb.) már 1-2 éve sem voltak jók, de ma már a többi platformmal összevetve nagyon kínosak. amíg ilyen alapvető dolgok nincsenek, addig minden hiábavaló, nem mintha az MS nagyon erőlködne. ha az 520-bummot ügyesebben meglovagolják és jobb telefonokat dobnak piacra, a fejlesztést meg nem ilyen csiga tempóban csináljak, akkor szerintem most lehetnének sokkal szebbek ezek a számok. azt viszont nem értem, hogy a surface phonet aranyáron ki fogja venni, ha továbbra is ennyire hulladék lesz a store.
-
rnyk
tag
válasz
#82729984 #48 üzenetére
Erdekes amit irsz a minosegrol... MS kornyezetben dolgozom amiota az eszemet tudom es soha nem voltak "minosegibbek" mint most.
Ami WM10-et illeti hat megmondtak, h nem fokusz. Szoval kb 10 gyakornok fejleszti
kb a fele mint amennyien az arrow lunchert.
En magam privatban(930) es cegesen(640) is lumiakat hasznalok es mivel annyi app van amennyi kell jol megvagyok vele. De tudom, hogy ez nem vigasztal masokat.
Ha nincs mit eleadni nem is lesznek eladasok, ahogy erre mar sokan ramutattak elottem.
Szoval ez osszetett. Platform szempontbol jo lenne egy teljes eladasi szamot nezni hiszen most elvileg tobb OEM van...
-
törölt tag
válasz
petruchenko #22 üzenetére
"Nemcsak idehaza, hanem az egész világon viszik csődbe a nagyobb és ócskább cégek a jól-menő,híres és minőségi termékeket gyártó kisebb cégeket."
Valójában saját magukat teszik tönkre. De ez a világ szükséges velejárója, egyszerüen dinoszauruszokká válnak és már nem képes alkalmazkodni, sőt szerintem sok esetben el sem jut a vezetőségig hogy k.rva nagy gond van (csak amikor már nem lehet leplezni), vagy ha el is jut, nem is fogják fel. Aztán egy ideig még megy a szekér amig viszi a lendület aztán kampec.
Nagyon sok ilyen gyártó van, akiknek a neve régen tulképpen egyet jelentett a minőséggel, a megbízhatósággal, ma meg ... (lásd sony, microsoft, vagy épp nokia).
-
cdrom
csendes tag
Sokakkal ellentétben semmi bajom sincs a WP-s telefonokkal. Androidból elegem volt, ezért váltottam egy 535-re. Minden számomra fontos app elérhető Store-ban. Jól működnek. Vaze minden rendszeren szar, nem a telefon hibája, hogy nem képes normálisan működni. Jövőben is WP telefont fogok használni...
Az működési biztonságot amit egy középkategóriás WP telefon tud, androiddal talán csak felső kategóriás tudnám megoldani... -
törölt tag
windows mobilnak kampec, de ezt mondjuk már az indulása óta lehetett tudni. Ilyen gyorsan fejlődő piacon évekkel lemaradni...
Az android meg az iphone már rég letarolta a piacot mire az MS-nél valakinek eszébe jutott hogy jééé okostelefon is van a világon esetleg oda is kéne fejleszteni... -
CsonkaImo
addikt
Sajnos a Windows 10 Mobile se tudja fellendíteni az eladásokat. Ilyen bugos rendszerrel még nem találkoztam a 3 év alatt, mióta Lumiát használok. Egyrészt rá vagy kényszerítve, hogy az előző rendszerre frissíts, de mindenképp HR-t kell csinálnod utána, szóval kétszer kell telepíteni mire használható lesz, és akkor még közel sem probléma mentes. Grafikai bug-ok, kijelző vibrálás, e-mail és közösségi app szinkronizálási problémák, néhány alkalmazás is gyakran kilép. Következő telefonom nekem se Lumia lesz.
-
edward2
addikt
Egyértelműen az appstore felelős. Én nagyon kevés appot használok úgy kb 15-20at de amikor ebből van kb 3 wp-re és abból 3 több éve volt utoljára frissítve akkor le is mondtam ez egészről.
-
gyugyo79
addikt
A legjobb, hogy vállalati környezetbe ahol az áruház kínálat nem is számítana is gáz.
Exchange server tanúsítvány lejárat előtt 2 héttel ios -szól, android szól, win phone leáll működni. Tanúsítvány megújítás után ios, android szól -> elfoga ->működik tovább . Win phone megoldás töröld le a beállított fiókot és add hozzá újra. Normális ??? Az ilyenek után mit várnak amikor legközelebb telefon beszerzés lesz felmerül bárkiben, mint alternatíva? -
hroberto
veterán
Szerintem elég összetett dolog ez.
Az MS töketlenkedése, a konkurenciához képest gyenge appkínálat, a műanyag flagshipek, valamint tényleg alig kapható Windows telefon.
Egy Lumiára jut kb. 20 Androidos telefon, de lehet keveset mondtam.
Én még jelenleg 950-et használok, de már nem vagyok optimista. Ha ez így megy tovább muszáj lesz elhagyni a platformot. -
forgonati
őstag
Teljesen érthető szerintem. A telefonok még többé-kevésbé korrektek - legalábbis a csúcsgépeik- de a windows az harmatgyenge, az app store meg egyszerűen kritikán aluli.
-
Béééla
őstag
Hát mit csodálkoznak, ha a legújabb, X50-es széria egy hulladékból, egy hangyányival jobb, de aránytalanul drága hulladékból, és egy méregdrága tepsi-testvérpárból áll?
Kellett nekik eldobni a 750-850-es szériát... -
Balint1408
aktív tag
Ez az egész egy nagy bukta a Microsoftnak.
-
System322
csendes tag
Igen, ne felejtsük el, h USAban csak a Lumia 950 került be es csak 1 szolgáltatóhoz. Mig korábban sokkal több telefon több szolgáltatónál volt elérhető ott.
Ami meg a külsőt érinti, en nem vettem volna fem/uveg keretes csúcs telot. Amikor olyan volt felrobbantam ha karc volt rajta... Most meg csak veszek egy új hátlapot és kész... A tok meg nem jatszik, mert akkor total mindegy a kulso. Szerintem a 950sokkal premiumabb mint anno a Galaxy Sek voltak (3asom volt) a kijelzo pedig tényleg csucskategoria.
Most, h nincs külön wp, csak windows10, ami szepen terjed, nem nagy energia vegetalo uzemmodban tartani a mobile kiadást, h jövőre egy jo kis surface phonneal robbanjanak szerintem...
Az univerzálisappok meg szepen jönnek, nekem mar a continummal csomó alkalmazasomnak kijött a 10es verziója, es mind az iphone programok portolasa, mind a win32es programok minimális energiát igénylő portolasi lehetősége úton van, szóval nem temetnem total a rendszert.... -
janeszgol
félisten
En is sajnalom a gyenge alkalmazas boltot, de mindinkabb a stabil rendszert. Szivesen birtokolnek megint egy 640-et, illetve egy 550-et is, ha az OS stabil lenne. Turelmesen varom.
(Mondjuk mikor tizbol minimum hat app ajanloban csak Android es iOS tamogatast olvasok, az rosszul esik.)
-
margithid
veterán
Szerintem jobb lenne ha mobilos szegmensben visszavonulót fújna microsoft, legalábbis addig amig valami épkézlábbal elő nem áll.
Azt se tartanám rossz ötletnek ha felvásárolnák Blackberryt és valahogy összegyúrnák a win10zel.
Az alkalmazásbolt tényleg vicces, Win10-es asus T100 táblagépem van, böngészőből csinálok mindent, max egy könyvolvasó alkalmazást használok de ennyi.
Egyébként a win10 asztali változata nekem nagyon bejön, két asztali gépen, egy notebookon és egy tableten használom mindenféle hiba nélkül! De hallom nem midnenki elégedett ennyire mint én az asztali változattal sem...
Én valami hasonlóan stabil mobilos windowst szeretnék, normális alkalmazáskínálattal.
Valamit pedig ki kell találnia redmondiaknak, mert nem csak a jelen, de a jövő is a mobilos szegmensben van, onnan lehet nagy lóvét szakítani!
Az a szerencséjük, hogy nem kell sietniük, van tőkéjük és más sikeres dolgaik is ami miatt ráérnek kisérletezgetni!
Egyébként azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy idővel akár fel is adják a mobil operációs rendszerüket és "csak" alkalmazásokkal, felhőszolgáltatásokkal fognak jelen lenni másik két plattformon!
Sajnos nekem nagyon úgy tűnik, hogy 2 szereplős fog lenni a jövőben a mobil OS-ek piaca.
Apropó, az igaz, hogy a microsoft a tulajondosa a Cyanogen OS-nek? -
petruchenko
tag
De igen, mert a név mögött egy cég van dollár-milliós/milliárdos költségvetéssel.
Így a cég és annak vezetői döntenek arról, hogy mire mennyi költségkeretet és K+F fordítanak! -
Воланд
titán
Nem igaz, miután lekerült a Nokia név a telefonokról nem hogy csökkentek, hanem nőttek az eladások az adott negyedévben. Egyszerűen nincs normális készülék kínálat, ami van, azt nem lehet mindenhol kapni, nulla marketing van, nulla szolgáltatói támogatás és az app store is egy hulladék. A névnek ehhez semmi köze.
-
petruchenko
tag
Pénz beszél...
Mérnök-munkás hallgat....
User szenved.... -
Воланд
titán
" A csak simán Windows mobil operációs rendszer futtató eszközöket nézzük, akkor ezekből 15,7 millió adott el a Microsoft, egy esztendővel korábban még 24,7 millión áll ez az érték."
LOL ez szánalmas. Tényleg olyan nehéz leforditani azt az egyszerű mondatot?
Egyszerűbb lenne megadni egy magyar címet, a cikkbe meg elég egy link a forrásra, aztán az olvasók majd leforditják.
-
Trevize1987
aktív tag
Várható volt, előttem már sokan felsorolták az okokat.
A gond inkább az, hogy az MS megtehetné, hogy vonzó legyen,
de régóta látszik, hogy nem igazán akarják felvenni a harcot...Az app-gap ugye... Nem kéne olyan nagy összegeket ráfordítani,
de ha kéne is, ugye a zseton megvan hozzá, hogy felbéreljenek
fejlesztőgárdákat akik pótolják az égetően fontos alkalmazásokat
és tesznek hozzá még ezt-azt.Játékok... Minecraft lehetne WP-n ingyen, szuperoptimalizálva,
több tartalommal mint androidon... Persze veszteség, de lehet
bejön a lépés, kitudja.Szóval a gond az, hogy az MS félvállról veszi és így, hogy várja
el tőlem, hogy újra Lumiát vegyek (L800-L920-L1020 után).Nem voltak olyan olcsók azért.
(igen és a 950 designja egy fos, főleg az ikonikus Nokiák után)
-
petruchenko
tag
Nemcsak idehaza, hanem az egész világon viszik csődbe a nagyobb és ócskább cégek a jól-menő,híres és minőségi termékeket gyártó kisebb cégeket.
Rossz az irány mind idehaza mind a nagyvilágba.
Íme egy újabb intő példa, hogy a Microsoft tönkre tette a Lumia brandet. -
scbb
tag
Szerintem is a legfőbb oka a szegényes app kínálat és a készülékpaletta szűkössége. Jelenleg L920-at használok, maradnék a rendszernél, de jelenleg nagy kompromisszumokat kellene kössek.Az L650 jó telefon, de még a 4 éves 920 is lekörözi majdnem mindenben, a 950 meg szóba sem jöhet a gagyi kinézetével. A 640 ár érték arányban jó, de annál azért komolyabb telefont szeretnék.
-
khron78
őstag
Okok:
Nincs igazán jó középkategóriás WP modell (sőt lassan semmilyen se).
A 950 széria meg nem elég prémium (külsőleg).
Gyenge a piactér és a támogatottság és ez nem úgy néz ki, hogy a jövőben javulna.
A Windows 10 első verziói hemzsegtek a bugoktól és jelentősen késett is a rendszer.
Lekerült a Nokia felirat.
A sok android fanboy még mindig azt hiszi, hogy egy WP hardver igénye olyan mint az androidé.
Végül a Microsoft se töri magát, hogy jobban menjen a szekér (gyatra kommunikáció). -
Ateszpapa
addikt
válasz
Mikeszabo01 #2 üzenetére
Ott a pont!
Egy rövid ideig volt Lumiám is 630Dual, de hamar megváltam tőle.
És igen rá kéne jönniük, hogy tartalmas appok nélkül sz@rt sem érnek.sheratan
Versenyezhetnek ki húzza le előbb a rolót. -
Furcsa, hogy egy ilyen hatalmas, erős cég csak ennyit tudott elérni.
Nagyon rövid ideig használtam egyszer egy Lumia 620-at, nem volt vele különösebb bajom, használható volt, illetve elfelejtettem már, mi volt az a kevés, ami bosszantott benne (tehát annyira nagyon durva hiba, hiányosság azért nem lehetett).
-
Wesder
titán
Legalàbb nekik meglehet még az 5M nem úgy mint a BB-nek
-
Ádám16
addikt
S ez szerinted megis kit erdekel?
Nem megy az MSnek, a WM10 meg mindig egy kalap bugos szar, a Store is az, nem is tudom mikor jelentettek be eloszor az uap Facebook, Messenger, Insta triot, aminek alapnak kellett volna lennie, de meg mindig sehol.
Egyebkent ha lenne 5 normalis keszulekuk minden szegmensben, ertelmes aron, akkor is tobb fogyott volna. Jelenleg a 640 szerintem, ami megeri az arat, a tobbi szora sem erdemes, főleg nem a flagshipek. -
válasz
Mikeszabo01 #2 üzenetére
Ezzel részben egyetértek. Nekem is WP telóm lenne, ha lenne rá minden app, amit androidon használok.
Ehhez viszont hozzájön, hogy nincs igazán választék (méret, design, nagyobb akksi, stb.) WP-s telóból. Ez sem segíti az eladásokat.
Ezen kívül több ismerősöm, akinek WP-je van, panaszkodik, hogy "nem logikus / átlátható a menüje". -
m1lan
őstag
Ez azért van, mert egyre kevesebb érvet lehet felsorolni a WP/WM mellett. A Lumia 520 megváltás volt a maga korában, mert akkoriban sokkal használhatóbb volt a WP az alsó/középkategóriában, mint az Android, ráadásul olyan extrákat kapott "legalja" telefonként is, ami példaértékű volt (kameragomb, dupla koppos feloldás, kesztyűs mód, Here szoftverek...)
És mi van napjainkban? Szépen kiforrott az Android a hardveres fejlődésnek hála, és már 30-40 ezer forint környékén is lehet olyan telefont kapni, ami szépen, gyorsan működik, és a WP/WM-mel ellentétben rengeteg alkalmazás van rá, ami rendesen működik is. Egy Doogee X5 Pro mellett nem sok esélye van a Lumia 550-nek, egy Redmi 3-hoz képest pedig egyenesen röhejes a Lumia 650...
-
törölt tag
Még komoly verseny alakulaht itt ki a Blackberryvel
-
M5Norbi
őstag
Akik annakidején csalódtak egy korai Android verzióban és adtak egy esélyt a WP nek most azt hiszem a W10 gyengélkedése és az egyre jobban használható Android verziók miatt most visszatérnek oda inkább.
Legalábbis hirtelen ez jut eszembe...
De nyilván van több oka is. -
csongi
veterán
Ez csak egy dolog.
De hogy nyomták orba szájba a szolgáltatók, mert annyira jó meg minden...Közben meg szerintem tudhatták merre tart a vonat.
Mennyi 950-est adtakel negyed milláért, de a 25 ezer Ft is sok lenne érte.
Nah ez azért egy ekkora cégnél ezt eljátszani. Nem kell csodálkozni, ha Google belepiszkál a Desktop frontba.undersance: Én az 535 el vagyok így, itt van a zsebembe W10-el, de hulladék. A W10-ek is kell hardver hogy mennyen rendesen. Nincs itt csoda, csak félre informált emberek. Attól nem lesz Smút a rendszer mert keresztbe szaladgál 5db kék pötty.
Ezt benézték rendesen, 30K bánta, de én még csak ennyit buktam, van aki sokkal többet. -
undersance
tag
válasz
Mikeszabo01 #2 üzenetére
Ennyi. Anno gondom volt az androidos telefonommal, ezért elhoztam az irodából egy 635-öt. 3 napig bírtam használni, mert egyszerűen nem tudta helyettesíteni az androidost. És nem hardverileg, mert nem használok nagyon hardverigényes alkalmazásokat, hanem app nem volt rá, lásd pl. Waze, amit évek óta nem frissítenek, és amúgy is folyton kifagyott.
A 635-öt pedig azért raktam el, hogy ha majd kijön rá a W10, akkor majd jól kipróbálom. Aztán persze nem jött ki rá. Hagyjuk. Ment vissza az irodába a szekrény mélyére.
-
tailor
őstag
Én eddig nagyon nagy WP barát voltam, a rendszer kinézete a mai napig tetszik (jó, a WP7 tetszett igazán, az átfutó, horizontális szövegekkel).
De amit az utóbbi időben kapunk (vagy nem kapunk, á la W10), az kritikán aluli. Komolyan várom a Nokia visszatérését, jöjjön akármilyen oprendszerrel.(#3) BobTail Hátöö...talán rá kéne kicsit feküdni a fejlesztésre, nem? Elhiszem, hogy a 950 milyen hipiszupi (használók visszajelzései alapján azért nem igazán...), de ha kézbe véve olyan, mint egy játéktelefon, egyszerűen nem adok ki rá 160 ezret. A 650 meg lehet "prémium" fém keretes, meg letisztult dizájnú, ha a hardvere nem két kategóriával alacsonyabb lenne. És itt most nem megfelelő érv, hogy a "W10-nek ennyi is elég" - azért a pénzért, amit kérnek érte, igenis legyen benne "kakaó".
-
Nebogipfel
csendes tag
Elképzelni nem tudom mi lehet az ms célja. De ha így folytatják kivégzik a mobilis Windowst. Nem tudom, hogy akarnak "nagy dolgokat alkotni a telefonokkal" közel 0%-os részesedéssel...
-
atike
nagyúr
....végjáték....
-
Taranti
senior tag
válasz
Mikeszabo01 #2 üzenetére
Meg aztán az sem mellékes, hogy alapvetően elavult hardverekre építenek (pl. 640/640XL) és a "szolgáltatások" ahogy MS fogalmazza a filozófiát, önmagukban a mai piacon kevesek.
A MobilAréna tesztelőinél is kisebb fanyalgást éreztem felfedezni...
-
darvinya
titán
Eddig is csak Nokia név miatt vették, és aztán említették a szülőt, a rendszer miatt, és min. 2 éves HW, jövőévi HW árán.
-
BobTail
őstag
Tavaly ilyenkor kapható készülékek: 430 (egyes régiókban), 435, 530, 532, 535, 540 (egyes régiókban), 640, 640 XL, 730, 735, 830, 930.
Most kapható készülékek: 550, 640, 640 XL, 650, 950, 950 XL.
-
Mikeszabo01
csendes tag
Semmi mas oka nincsen mint, hogy a Microsoft app store egy kalap k@k@!!!
Ha normalis app store lenne akkor sokkal tobb fogyna!
Nem tudom erre, hogy nem tudtak ra jonni az evek alatt!??? -
kriszpontaz
veterán
Kicsit bukta szaga van ennek a Nokia felvásárlásnak, mióta már a nevet sem használhatják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest