- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Mercutio_ #50 üzenetére
Mivel a D40-t meglovasították, ezért D3100 lett helyette, de az előd hibáit ebben sem tudták/akarták kijavítani, pár dologban pedig egyenesen visszalépésnek tűnik.
Érdekes olvasmány, de nem tudok maradéktalanul egyetérteni a szerzőjével!
#53 madgie:
Már rég nem az számítana, hogy a falu bikája legyek (
- hiszen a húszon akárhány kilós nélkül is az voltam...
), de engem nem tudtak meggyőzni a kissé túllihegett marketinggel az újdonságok felsőbbrendűségéről - minőségben, a többit nem vitatom... annyira.
-
Kotomicuki
senior tag
Ahol a tükör- és zárhang zavaró lehet - fényerős zoom használatával néhol csökkenthető ezen kellemetlenség hatása - , ott a vaku fénye és zaja is ugyanúgy az, amit ezen rendszer sem tud kikerülni és gyakran szükségesek az általad is felsorolt helyzetekben (utcai paparazzizáshoz mondjuk éppen nem, de a többinél nem hátrány, ha van némi plusz fény is a fülsüketítő zárhang mellé).
A D40 "áron aluli" kiadásakor már reménykedtem, hogy azért jött ki, mert megvan az utódja a (d)slr rendszereknek, de ezek szerint tévedtem...
Még egy "kicsit" csiszolniuk kell a technikán, hogy ne kelljen nosztalgiával gondolni a tükörzajra, ha fényképet szeretne készíteni és azután látni is az egyén (ha már egyszer megcsapott valakit a "normális" dslr minőség, akkor abból nem óhajt(ana) engedni, még ha a súlyt, zajt, stb.-t hátrányként is hozza fel). -
Kotomicuki
senior tag
Rendben, de ha fényképezőgép kell, akkor a kettő közül a D40 a nyerő. Létrehoztak még egy használhatatlan és jelen felállásban fölösleges kategóriát. Ennyire nem kéne a haszonra törekedniük és a többi elvetemült után loholniuk, mert a szakmai ön- és megbecsülést nem lehet pénzen megvásárolni, akármit is mondanak a túlfizetett láblógatók a mítingen.
Ha a szappantartóikra fényerősebb optikát és kisebb felbontású szenzort raknak, már akkor köröket vertek ezekre az "újdonságokra" - lehet, hogy ezzel a vevők is jobban járnának és akkor már a Nikon is.
-
Kotomicuki
senior tag
A D40 után ezt határozott visszalépésnek tekintem a kedvenc gyártómtól - inkább azt adta volna ki ismét!
Ha már ennyit késett, akkor legalább ne ipari hulladékot gyártott volna.
Ahogy előttem már többen megjegyezték:
- a szenzorméret és annak felbontása nem éppen nyerő párosítás
- az objektívek sem fényerősek
- ennek ellenére határozottan drága a kicsikeszerk: pár nyomdahuba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest