- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
Cathfaern #142 üzenetére
Egyszedrű megoldások:
Mibe tartana multilanguage minden ablakot úgy hívni, hogy valami ragadjon is a júzerre? Fáj kiírni az exe file nevét kiterjesztéssel?
Például ablak neve:
Lemezkezelő (diskmgmt.msc)
Kit zavarna a zárójeles rész? Nem fér ki? Jajj nemár. Legközelebb már elég lenne egy win+r gyorsgomb meg a filenév. Máris nem kell hatszáz gyorsindító, meg kereső meg még ne adj Isten tudnám is a 26 emelet mélyen lévő ablakról, hogy az mi a fenét hív meg és nem kéne guglizni. Fáj kiírni ? Nem fér bele a költségvetésbe egy "szakértői nézet" vagy hívják ahogy akarják, nem? Nem kell hogy alapértelmezett legyen, jajj Isten ments, nehogy sérvet kapjanak, de legalább elérhető opcióként meg lehessen jeleníteni. Nagy kérés? ...és ez senkinek sem jut eszébe. A kereső is hatékonyabb lenne, ha nem lennél rászorulva a nyelvi csomagra, mert ha erre keresel hogy "rejtett fájlok" máris megszokod a ráutaltságot... Ez így totál rossz írány, olyan generáció fog ebből kinőni... -
Johnny Cage
addikt
válasz
Cathfaern #142 üzenetére
"Ennél sokkal egyszerűbb és racionálisabb megoldás, hogy egy menübe kell keresgélni, amit alapvetően nem is az én elveim szerint rendez be, hanem nekem kell átrendezni, plusz időnként karbantartani."
egyrészt nem a gyorskeresőt kritizáltam, hanem az előtte megjelent "újításokat", pl. az XP alapbeállított, újrastruktúrált start menüjét (ami csak bonyolultabb lett, jobb nem). a kereső konkrétan az első hasznos újítása a start menünek a win95 óta. magánvélemény volt, hogy én gyorsabb vagyok a saját beállítású mappastruktúrámmal, tallózva. (de mi van akkor, ha teszem azt nem tudod, hogy pontosan mit keresel? egy kaotikus mappakáoszt kell végigpásztáznod.. én ennek az elrendezését okosítottam volna meg valahogy. biztos vannak okos emberek a microsoft-nál, akik ki tudtak volna találni erre egy - legalább - félautomata megoldást. emellett simán elfér egy smart-kereső.)
ha például bevezették volna a programok címkézését és telepítéssel automatikusan kategorizálva lennének a programok, jóval átláthatóbb struktúrája lenne a start menünek. emellett még bőven elfér(ne) a keresősáv is.
"Ezen felül még fellép a moonman által is említett becsukódós probléma."
és mibe telik újra ráállni? 0.2 másodpercbe? mindegy, ez egy felesleges vita, szerintem nem mondunk ellent egymásnak, mert a keresőt én is hasznos dolognak tartom. (az az én egyéni preferenciám, hogy szívesebben tallózok egérrel egy átlátható mappastruktúrában, mint gépelgetek.. pl. ha hirtelen nem jut eszembe a pontos neve annak, amit keresek, tallózással akkor is gyorsan megtalálom.)
-
priti
addikt
válasz
Cathfaern #29 üzenetére
Teljesen rossz irány ez a keresős dolog és az általatok lentebb jóságnak értékelt "kutatás" is. Moonman szerint nincs hátránya csak előnye. Nevetséges. Nagyon nem értek egyet. Az emberek nagy része azt csinálja, ami kényelmes. Persze. Csak a kényelem sokkal közelebb áll a lustasághoz, mint a hatékonysághoz. Szakmailag nem ad releváns választ egy szoftver hatékonyság szempontjából is helyes fejlesztési irányára a tömeg (jellemzően rossz) szokásainak vizsgálata. Valamit elkészítünk rossz struktúrával, majd a felhasználói szokások alapján fejlesztjük. Egyszerű hasonlattal élve oda vezet ez az egész folyamat, hogy funkcionális analfabéták olvasási szokásai szerint írnak az írók könyvet.
Mit hozott a kereső? Az embereknek végképp fogalmuk sincs mi van a gépükön, bele sem néznek, nincsenek tisztában a valódi tatalommal, mert a fenekük alá van pakolva egy kényelmes megoldás. Senkit semmi nem érdekel, mert a tengernyi szemét között majd kidobja a kereső. Lázad bárki amiatt, hogy a segédprogramok telepítőjében alapértelmezett állásban ne lehessen bepipálva egy másik program feltelepítése? Nem.
Én például utálom, hogy a 15 "tovább" ablakot nyit egy pár megás semmi és egyesével végig kell alaposan néznem az összeset és kiszedni 10 pipát különben teletelepíti a gépem mindenféle kéretlen szeméttel, feltart és hátráltat, de kisebbségben maradok, mert a többség észre sem veszi , hogy mivel és mikor telepített fel valamit hála a keresőnek. Köszönöm Microsoft. -
ddekany
veterán
válasz
Cathfaern #107 üzenetére
Nem tudom kipróbálni, hogy egyedi-e, vagy csak ennyivel gyorsabb mások gépe vagy ennyivel kevesebb cucc van fenn nekik, vagy ennyivel lassabbak a "reflexeik". De viszont azt már megszoktam, hogy ha valamivel gond van, akkor fórumokon mindenkinek működik, de ha valós gépeket találok, akkor meg mindnek pont az a gondja mint nálam... Ez valami transzcendens jelenség, nem tudom megmagyarázni, de mindennel ált. ez van.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Cathfaern #29 üzenetére
"Megjegyzem a cikk pontosan arról szól, amit itt nagyon sokan leírtok
Az emberek nagy része vagy keres, vagy tálcára / asztalra / kiemelt helyre kiemelt ikont használ. Ezt írjátok ti is, ezt írja a MS is. De a MS hülye. Oké...
...."
Akkor ezek szerint csak szelektíven olvasol...A többség azt írta, hogy a korábbi startmenü, ami a win 95-el (NT-vel?) kezdődött, használható volt egész az XP-ig, majd a Vista-Win 7 párossal pont az MS bonyolította úgy el, hogy aki ezeket használja, kénytelen inkább kihúzgálni a fontosabb ikonokat a gyorsaság miatt. Tehát a felhasználói szokásokért pont az MS egy korábbi interface fejlesztése okolható, ami megint csak úgy született hogy magasról tettek a felhasználókra. Most pedig jön a következő. Lassan olyan lesz az Microsoft is mint az Apple, hogy évente megmondják a tutit, aztán onnantól azt kell szeretni.
-
moonman
titán
válasz
Cathfaern #29 üzenetére
"ha a csempés felületen elkezdesz gépelni valamit"
ezen csodálkozom, hogy senkinek nem esik le. konkrétan ugyanannyi billentyűleütés keresni, mint most, csak szebb, rendezettebb, fullscreen listát kapsz: win billentyű és elkezdesz gépelni. semmi nem változott, csak megy a szokásos hiszti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest