- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Gondolja arra, hogy a P4-es meg Phenom 1-es időkhöz képest mennyivel kevesebben használnak desktop PC-t (laptop és tablet, sőt, okostelefon javára), mennyivel energiatakarékosabbak a CPU-k, és rögtön kijön, hogy sokat tettünk a zöldebb jövő felé. 7 milliárd ember fogyasztási szokásainak változása már meglátszik. 6-7 éve én is válogatott Phenom 2-est nyúztam felkúrva 4400 Mhz-re. Pointless. Farokméricskélés a semmire. Amíg nem vagy hardcore grafikus, programozó satöbbi, addig csak f@szállításra jók a megahertzek, de veheted hozzá a méregdrága hűtést meg a gardrób nagyságú toronyházat, nyáron meg ezerrel nyomatod a klímát (ha nincs, veszel), és rágod a körmöd, mikor jön a kékhalál vagy mikor posszan el a táp. Nekem mindkettőből kijutott anno jócskán.
Mondok én neked valamit: Akkora a számítógépem, mint egy cipősdoboz. 5 terányi vinyó, 8 giga ram, i7 3770 meg combos vga is belefért, nem kellett a vízhűtés, mégse süvít, mint a disznó, Crysis 3, BF4, Witcher 3, GTA V, you name it, maxon fut minden full HD-ben. Meg aztán, kinek van ideje gémelni?
Az ennél nagyobb igény rétegigény, és talán érdemes elgondolkozni azon, mennyire jogos igény. Én a korral hál'istennek kinőttem ebből az ökörségből.
-
kenand
veterán
Számoljáztok utána..... nem lesz jelentős az áramszámla tuning miatt. (Mégy eg A és A++ hűtő 24H s éves fogysztásában is kb 3000Ft/év a különbség! )Egy mérsékelt tuningot-ha a lehetőség adott- nem érdemes kihagyni.
Vízhűtésben nem invesztálnék egy régi - már olcsó rendszer tuningja miatt.Ha olyan sok pénzem lenne, hogy 100 000Ft-ot költenék egy x99-es lapra és még többet egy CPU-ra akkor lehet bevállnék egy vízhűtést.
De 771/1366 tuningnál-amit alkalmazok- nem költök vízhűtésre.
Húzott 1366-os L-es Xeonom 20-70 watt között fogyaszt terheléstől fóggően, abszolút bevállaható, a 771-es L5408-as (2,2 Ghz helyett 3.5 Ghz-n fut beéri 20-60 wattal)
Szóval inkább nem járok a dohányboltba, de nem hagyom ki az ármafogyasztás miatt a tuningot.(#37) Hunter2
Pont ezért is olyan jó választás a 771-es és 1366-os Xeon CPU, mindkettő húzható, életciklusuk végén szétszedett szerverekből/munka állomásokből tömegével kerülnek a használtpiacra. És nagyon jól jár vele aki használja őket.A cikk nagyon részletes és korrekt, köszönjük.
-
saril
senior tag
így van nézd meg ha van rá lehetőséged hogy mennyit fogyaszt alap órajelen vagy esetleg alapórajelen és alulfeszelve a rendszered és nézd meg ahogy most használod, számold ki mekkora az eltérés és szorozd be az 1kw áram árával
vagy akár te Reggie0 ha vagytok annyira következetesek hogy bíráltok a tuning vs villanyszámla miatt akkor tegyétek meg ezt nekem vagy bárki aki nem ért velem egyet és ha tényleg 2000HuF vagy alatti a különbség az árban akkor én kérek elnézést..
meg úgy az is megvan hogy a hárdkór gémereken kívül nagyon sok valakinek itt ph-n tuningolva van agyig a gépe holott a gép működési idejéből csekély 10-30%ot tölt olyan programok vagy játékok futtatásával ahol lenne is értelme magának a tuningnak
ne legyen félreértés nem vagyok a tuning ellen én is tuningoltam sokat régebben csak mára beláttam hogy nekem teljesen felesleges ha meg tényleg kell akkor 2db klikk a biosban és át is állítottam de ha már nem kell én vissza is állítom...
(nekem egy 22"-os ledes háttérvilágítású monitorral fogyaszt a gépem nyugalmi állapotban alulfeszelt alap órajeles procival 80 watott ha tuningolok akkor a duplája lesz alsóhangon!, itt jön a kérdés hogy minek?
csgo-ra wot-ra wow-ra alap órajelen is elég fullhd-ban nincs szükségem arra a +10-20fps-re igaz én ritkábban játszok már..) netezésre és filmnézésre meg elég alapon is, még sok iscsak minek downgrade-eljek ha már meg van a konfig használom ameddig lehet.. bőven bejár még nagyon nagyon sokáig max csak vga cserét kell eszközölni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest