Új hozzászólás Aktív témák
-
saril
senior tag
válasz
dergander #10 üzenetére
itt jön az amit én is évek alatt értettem meg/ért meg bennem hogy a lehetőség adott hogy használjam de ha nem is használom ki akkor minek? csúnya hasonlattal élve
ha van egy nagyköbcentis autod akkor mindig padlózod? mindig üvegen mész vele, egyedül, üresen? szép és jó de nem fogja addig bírni mintha nem hajtod agyig (majd itt jönnek a trollok hogy addig meg sem lesz a cpu-m) igaz hogy már most régebb óta megvan mint az ez előtti 4 procim, pedig én nem cserélgetek sűrűn)
viszont ha haszonautó vagy haszonszerzésből használt autó és van értelme a tuningjának amivel több nyomatéka lesz ezáltal jobban bírja úgy oké.. meg ugye visszatermeli az árát is (pénzt szerzel a használt programmal) úgy minden oké szerintem is
bár itt jön az amit Riddick77 is írt hogy több értelme van egy két kategóriával nagyobb processzort venni ami már azt a teljesítményt adja mert egyrészt kevesebbet fogyaszt, és itt még az alulfeszelésről nem is beszéltünk mert akkor jóval kevesebbet fogyaszt és élettartamilag is jóval tovább bejár, nem melegszik úgy, nem kell neki nagy teljesítményű táp ez az egész új processzor vásárlás egy humbug a ph intel proci tesztjéből is kiderül évek alatt 30-40% teljesítmény javulás viszont 80-100e az új proci? azért mert az intel jóformán egyeduralkodó és megteheti... és sokan vannak akik ennek felülnek megveszik és a 10%-át aknázzák ki a procijuknak tisztelet a kívételeknek azok mindig vannak nem is rájuk értem!
-
saril
senior tag
így van nézd meg ha van rá lehetőséged hogy mennyit fogyaszt alap órajelen vagy esetleg alapórajelen és alulfeszelve a rendszered és nézd meg ahogy most használod, számold ki mekkora az eltérés és szorozd be az 1kw áram árával
vagy akár te Reggie0 ha vagytok annyira következetesek hogy bíráltok a tuning vs villanyszámla miatt akkor tegyétek meg ezt nekem vagy bárki aki nem ért velem egyet és ha tényleg 2000HuF vagy alatti a különbség az árban akkor én kérek elnézést..
meg úgy az is megvan hogy a hárdkór gémereken kívül nagyon sok valakinek itt ph-n tuningolva van agyig a gépe holott a gép működési idejéből csekély 10-30%ot tölt olyan programok vagy játékok futtatásával ahol lenne is értelme magának a tuningnak
ne legyen félreértés nem vagyok a tuning ellen én is tuningoltam sokat régebben csak mára beláttam hogy nekem teljesen felesleges ha meg tényleg kell akkor 2db klikk a biosban és át is állítottam de ha már nem kell én vissza is állítom...
(nekem egy 22"-os ledes háttérvilágítású monitorral fogyaszt a gépem nyugalmi állapotban alulfeszelt alap órajeles procival 80 watott ha tuningolok akkor a duplája lesz alsóhangon!, itt jön a kérdés hogy minek?
csgo-ra wot-ra wow-ra alap órajelen is elég fullhd-ban nincs szükségem arra a +10-20fps-re igaz én ritkábban játszok már..) netezésre és filmnézésre meg elég alapon is, még sok iscsak minek downgrade-eljek ha már meg van a konfig használom ameddig lehet.. bőven bejár még nagyon nagyon sokáig max csak vga cserét kell eszközölni...
-
saril
senior tag
korrekt cikk
egyébként én is ezért vettem anno i5 2500k-t az i7 860 helyett de felesleges volt az átmeneti 1-2 hetes tuningolások után meguntam hiába a vízhűzés hiába a 4.8-5ghz-es értékek azóta is alapon fut a rendszer az alaplapom által adhato legkisebb feszültséggel vcore-al és nagyon stabil és jóval kevesebbet fogyaszt szóval nagyon jó dolog a tuning de mikor magad után fizeted a villanyszámlát akkor már annyira nem buli, meg amennyi többletet hoz azt az emberek 10%-a használja ki mivel gyári frekvencián is elég a programok és játékok 90%-ának
itt ahogy már nagyon sokszor le lett írva döntően a vga számít..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest