Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrgabriel

csendes tag

Én is ott voltam ezen az előadáson.

Néhány pozitívum:
    - Fóti Marcell és Gál Tamás előadó is nagyon jó stílusban tartották meg az előadásukat (szakmai szint egyértelmű, lévén a sok mz/x képesítésük miatt)
    - Ingyen alma (apple from microsoft :) )
    - Ingyen szatyor, mappa, toll, jegyzetfüzet (reklámtermékek, hurrá)
    - Oklevél, h résztvettél

És most jöjjön a negatívum:
    - aki tényleg rendszergazda és/vagy rendelkezik valamilyen MCP-vel (neadj isten 70-290-el), annak dögunalom volt és csak kb +5% tudást adtak
    - az előadás első fele Vista reklám volt
    - utána vegyesen Server 2003 R2 és SBS reklám

Elég sokan voltunk, ebből több mint a fele középiskolás vagy egyetemista. Nagyon kevés szaki vagy hozzáértő volt. Lehet, h ők már tudták, h nem érdemes ilyesmin résztvenni.
    Persze mikor megkrédezték, h pl hányan konfigoltak már pl DHCP-t, akkor a jelenlévők fele feltette a kezét. (volt néhány extrémebb kérdés is, ahol meglepődtem, h mennyien "lódítanak") (pl kizártnak tartom, h egy pupertás korának végét járó srác több mint 200 gépes rendszert felügyelne)

Volt néhány poén is, több-kevesebb sikerrel. Bár a mögöttem ülő langaléta 50-es éveit taposó úr -aki folyamat rúgdosta a székemet-, még azon is jókat röhögött, mikor GT arról mesélt, h winxp-ről vistára történő upgrade esetén a Vista jelzi, h "nono, van ennél újabb verzió, te ide nem kellesz".

Azonban a "tanfolyam" ("képzés") köntösébe öltöztetett indirekt reklámshow indítványozása mindenképpen dícsérendő, sok érdeklődő betekintést kaphatott az adminok feladataiba és a "csodálatos" Vista képességeibe.

ps: legnagyobb "poén" az volt, mikor Fóti Marcell arra lett figyelmes, h a hangosító kollégája a sarokban horkolva szundít (később is bealudt a fickó, de már nem horkolt)

Új hozzászólás Aktív témák