- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Hát igen, azok voltak a szép idők: emm386 beállít, 4MB RAM, Doom indít 386DX-en, ááááá, közben Martinnak olyan gépe van, hogy lehet Carmacknak sem
Különben én is leszoktam a mókolásról, egyszerűen használom a gépet amire kell, úgy is szoktam vasat ajánlani valakinek, ha segítséget kér. Ma már nem olyan nagy ügy, mint 5-10 éve volt.
A linuxba nagyon beleszerettem a htpc és a sok idióta NAS miatt, mert aránylag komoly elvárásaim voltak és vannak (automatizált dolgok, de nem úgy, hogy mit lehet, hanem úgy, hogy amit én szeretnék, azt lehessen) Így lett gyári NAS helyett otthoni szerver és htpc is, meg Pi/Pi2 klienseknek, stb.
-
gurabli
őstag
Jó hallani, hogy végre megfelelő ventit raknak ezekbe is. Szerintem mindenki, akinek volt már ilyen kütyüje régebben, megtapasztalta már milyen idegesítő egy 40-50-es venti, kb fél- egy év működés után...
Az, hogy van hangja, nem gond, az a lényeg, hogy tv néző távolságból este, csöndben hallani-e vagy sem, ezért is mérik adott távolságról a hangot. Pl. a Kazee 100-as már fél méterről sem ad hangot.Pedig az N3700-at és az N3150-et kellene most egy kicsit megnyúzni
De nem a szintetikus tesztekre hagyatkozni, hanem azokat a dolgokat letesztelni, amikre való (beleértve a mindennapi használatot is, átlagos dolgokra, win+office+net+flash+skype+audio/video).
Emígy kiindulva abból, hogy egy mai Celeron és Pentium között a gyakorlatban 1-2% különbség van, vagyis semmi, és még a szintetikus tesztek is alig mutatnak 5-10% eltérést, árban viszont jelentősen többe kerülnek, érdekes lehet itt is megnézni, hogy mi a helyzet. Az a gond, hogy eddigi infóim szerint jóval drágább lesz az N3700, sokkal többel, mint amivel jobb. De ez feltételezés.
Hétköznapi használathoz én is bőven elvagyok Windowson. Én még MS-DOS-on edződtem, korán kezdtem szívni WIN-el, 3.1, stb. A 7-es win kimondottan jó és úgy látom a 10 is az lesz. A 8 az gyalázat.
De nagyon jól ismerem, igazából szeretem is. A linux előnyeit a htpc, nas, szerver, router, stb boxok, stb. megismerésével éreztem meg igazán és azóta "kitágult" a világDe itt nem vagyok otthon, lelkes kezdőnek számítok, de iszonyú jó a közösség.
Emígy egy Ubuntu Vivid rendszerigénye szerintem megegyezik a Win 10-el, így inkább az ingyenesség, a nagyobb biztonság és szabadság ami vonzóvá teheti. Ízlésről nem vitatkozunk
-
Patice
nagyúr
Pedig videózás szempontjából SZERINTEM erősen jön fölfelé a Linuxos (sötét) oldal. Teljesen más API-kat használnak, hardveres gyorsítással. Szvsz. alapból jobb képminőséget lehet elérni Kodibuntuval, mint egy Win8.1 + Kodi kombóval. És még könnyebb is telepíteni. Utána meg csak a Kodi-ban kell beállítgatni a dolgokat. És ha az ember ezeket a beállításokat lementi, akkor csak ezeket kell visszatölteni install után és kész is a friss rendszer 10 perc alatt.
-
gurabli
őstag
Nagyon vigyázz a kis beépített ventikkel, azok tudnak csak olyan zajt csapni egy idő után, mintha Ferihegyen lennél
Win alatt biztos, hogy nem árt az N3700. Ki kell próbálni, mire képes, mit visz, elegendő-e részedre vagy sem.HTPC és általános felhasználáshoz nem lenne jobb egy újabb Xbuntu distro, akár egy Lubuntu?
-
gurabli
őstag
bár én kisebbet preferálnék és a 3700-ra mennék legalább, gondolva a rendszer általános sebességére is.
Nézd meg pl. a Chieftec itx házát, baromi jó, egyszerű kis doboz és még egy 100-as Kazee is belemegy hangtalan hűtésnek
Teljesítményben az a kérdés, hogy mire kell és milyen rendszer alatt. Aki windows-al akarja gyilkolni, annak azért kell mindig erősebb gép, hogy maga az oprendszer rendesen menjen, azért van ebben némi (nem kevés) röhej, nem? Htpc-re nem valószínű, hogy bármi érezhető különbség lenne N3150 és N3700 között. -
gurabli
őstag
Most mobilról, csak röviden, linkek nélkül. Abban nem vagyok biztos, hogy a 4k60 gond nélkül megy e lanczos3 1080 méretezéssel, de bicubic biztos ok. Kesobb lesz link is.
HEVC esetén meg dolgozik rajta a Kodi es az Intel, de a 4k30 menni fog, a 4k60 nem(valószínű). De minden, ami nem 4k mar most hibátlanul megy a Braswell lapokon (n3150 tesztelve).
A 4k-nak szerintem szinte semmi értelme, egyszeruen a felhasználók 95%-a nem rendelkezik es valószínűleg egy jó darabig nem is fog akkora tv mérettel, amin lenne értelme a 4k-nak.
Ellenben sd upscale, 1080i50 deinterlacing (élő tv adás) a ma létező legjobb minőségben gond nelkul megy rajta.Ezt a lapot arra kell használni, amire való, itt semmi korlátja nincs mar az atomnak, biven eleg erős mindenhez, amire való. Pl. htpcnek! Es nincs semmilyen kompromisszum, ahogy pl. BayTrail esetén van, volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest