- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Szerintem nem. Nem tudok most ránézni, higy milyen ir van benne, de ha flirc vagy ms ir, akkor az mukodik out of the box. Ha valaki küld egy beeboxot tesztelésre, akkor meg tudom nézni, hogy mire kepes Linux alatt. En biztos nem veszek ilyet, nekem majd valamelyik Asrock N3150/n3700 lap lesz a nyerő. Akinek viszont kompakt cucc kell, ez szinte biztos, higy jobb, mint a NUC vagy mas klónok.
-
gurabli
őstag
Ha nem zavar a korlát (nem te rakod össze, az van, amit kapsz, ahogyan) akkor jók ezek a NUC-ok nagyon is. Csak úgy válassz, hogy tisztában legyél vele mire kell és akarod használni, mire képes a vas, akkor nem ér csalódás.
Windows alá hétköznapi használatra én inkább egy 1150/55 + G18XX kombót vennék szerintem. -
gurabli
őstag
Természetesen gond nélkül futnak rajta a különböző Linux distrok. Sőt, ezekre a masinákra szerintem kizárólag linuxban van értelme gondolkodni, szinte semmi értelmét nem látom, hogy bárki is windows-al erőszakolja meg őket.
Aki ilyet vesz, az céllal tegye, tudja, hogy mire akarja használni, nézzen utána, ne később ébredjen rá, hogy hát ez nem elég erős, aztán meg szidja ezerrel, hogy így szar meg úgy szar.Kiváló megoldás a Braswell, sok-sok éve nem volt ekkora áttörés (az nVidia ION óta, ami mellett egy Atom 330 döcög és még ma is gyönyörűen teszi a dolgát), az N3150 és N3700 pedig erőben sokszorosa a régebbi Atomoknak.
Akinek hétköznapi használatra kell, az szerintem jobban jár egy Haswell Celeron vagy i3 CPU riggel. Pl. netezésre, filmezésre, office, stb (főleg windows mellett) kiváló választás egy G18XX Celeron, árban, fogyasztásban és teljesítményben is kitűnő, és ráadásul olyan halk gyári hűtővel, hogy nem is hallani! Mellé egy jó kis itx lapot, picoPSU tápot (vagy LC Power beépített paneltápos házat), 2X2GB vagy 2X4GB DDR3 ram, 120GB SSD és kész a csodamasina!
Akinek htpcnek kell, az inkább Braswell-ben gondolkodjon. Ha nem hátrány a 2X SATA és pl. az optikai kimenet hiánya, akkor ez az Asus lap is kiváló választás! Szerintem a 4K teljesen lényegtelen, nincs is szinte semmi értelme. A HEVC már érdekesebb, bár nem hiszem, hogy a legtöbb release áttérne h.265-re mostanában. Elvileg H.265/HEVC @ level 5 támogatást kapunk, ez nem 4K tartalom esetén szinte biztos, hogy nem lesz gond a vasnak, az interlaced anyagok pedig garantáltan sokáig maradnak még h.264-ben (a legtöbb még így is mpeg-2 szegény lemaradott hazánkban is).
-
Patice
nagyúr
Szerintem nem csak a gyártó oldalán lesz hozzá való driver, hanem az Intel által kiadott IGP driverek teljesen jók lesznek hozzájuk, az alaplapi driverek természetesen a gyártótól jönnek majd.
Linux szerintem már a mostani driverekkel is jól megy rajta. HD4600-as IGP-m van most ezen a Kodibuntu szépen megy.
Hamarosan ki fogom próbálni ugyan ezt egy Braswell-es lapon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest