Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Szerintem nem. Nem tudok most ránézni, higy milyen ir van benne, de ha flirc vagy ms ir, akkor az mukodik out of the box. Ha valaki küld egy beeboxot tesztelésre, akkor meg tudom nézni, hogy mire kepes Linux alatt. En biztos nem veszek ilyet, nekem majd valamelyik Asrock N3150/n3700 lap lesz a nyerő. Akinek viszont kompakt cucc kell, ez szinte biztos, higy jobb, mint a NUC vagy mas klónok.
-
PistiSan
addikt
A nagyobbik bee box már kapható, kíváncsi leszek a kicsi mennyivel lesz olcsóbb, és mikor.
[link]Home » ASRock BEEBOX N3000-4G128S/B, N3000, 4GB DDR3L-1600, 128GB mSATA SSD, Black
Fogyasztói ár: 87.539 Ft -
gurabli
őstag
Akit esetleg érdekel a Beebox: http://www.techspot.com/review/1025-asrock-beebox-n3000/
Azért rengeteg a hiba a cikkben, szóval én nem ebből indulnék ki. most csak nagy vonalakban:
- a sok értelmetlen szintetikus teszt helyett szubjektív (objektív?) vélemény is kellene, hogy alap hétköznapi dolgokra mennyire alkalmas: böngészés, flash, több tab, stb, skype videóhívás, Office csomag normál, hétköznapi dolgokra (aki ezeroldalas komplex excel táblákkal akar (illetve kell, senki sem akar) dolgozni, az eleve nem ilyenben gondolkodik (ha igen, magára vessen), egyszerű Word és PP, zene, videó.
- a videó teszt része külön viccesEz egy új hardver, komoly fejlesztés folyik jelenleg is, aminek hála kegyetlen dolgokra képes (ezt már részleteztük, és ide szerintem Linux kell alá). Ekkor viszont htpc/nas kütyünek OE-vel vagy Ubuntu server/minimal alatt egész más a teljesítmény megítélése, nagy valószínűséggel kiváló). Ha csak arra kell, hogy néha filmezzünk is rajta, akkor gond nélkül viszi a 720p/1080p h264 tartalmakat.
- nem néztek hangot, pedig a Braswell nagy előnye a teljes TrueHD és DTS-HD támogatás (legalább is Linux alatt). Azért ez nem semmi ettől a kütyütől
- és végül a legbosszantóbb része, a fogyasztás: azt sem írták, hogy mivel mérték. Egy egyszerű Kill-A-Watt-tal? Az ASRock N3700-as mért adatokat nehogy valaki is komolyan vegye, ha jól emlékszem ahhoz egy 500W (400W?) tápot használtak, szóval itt már mosolyogni sem volt kedvem. Ebben meg egy 12V 36W adapter van. Aki ennyire nem ért hozzá, hogy 4-500W-os táppal mér egy Braswell fogyasztást, az miért ír egyáltalán cikket
- végezetül: a 2,5"-es hdd körül siránkoznak, hogy alig fért bele, de az nem jutott eszükbe (ahogy az ASRock-nak sem, bár nem láttam kezelésit), hogy lehet egy thin drive gond nélkül beleférne 7mm vastagságával? Nem biztos, mert a SATA kábel a ludas, de egy próbát megér. -
PistiSan
addikt
http://www.asrock.com/microsite/Beebox/index.html
[link] -
gurabli
őstag
Hát igen, azok voltak a szép idők: emm386 beállít, 4MB RAM, Doom indít 386DX-en, ááááá, közben Martinnak olyan gépe van, hogy lehet Carmacknak sem
Különben én is leszoktam a mókolásról, egyszerűen használom a gépet amire kell, úgy is szoktam vasat ajánlani valakinek, ha segítséget kér. Ma már nem olyan nagy ügy, mint 5-10 éve volt.
A linuxba nagyon beleszerettem a htpc és a sok idióta NAS miatt, mert aránylag komoly elvárásaim voltak és vannak (automatizált dolgok, de nem úgy, hogy mit lehet, hanem úgy, hogy amit én szeretnék, azt lehessen) Így lett gyári NAS helyett otthoni szerver és htpc is, meg Pi/Pi2 klienseknek, stb.
-
Hehe, én is DOS korszakban indultam, de szerttem még a régi játékokat!
Az én igényeimnek megfelel szerencsére. Kicsit leszoktam már a mókolgatásról és próbálok mindent az átlagos felhasználó szemszögéből megközelíteni, ha már tesztelek, csinálok valmait.
Jah, bizonyára jó a Linux, nem is szidom, sokakat ismerek, akik szintén szakik HTPC téren és Linuxot nyüstölnek. Én csak simán kimaradtam a Linux világából.
-
gurabli
őstag
Jó hallani, hogy végre megfelelő ventit raknak ezekbe is. Szerintem mindenki, akinek volt már ilyen kütyüje régebben, megtapasztalta már milyen idegesítő egy 40-50-es venti, kb fél- egy év működés után...
Az, hogy van hangja, nem gond, az a lényeg, hogy tv néző távolságból este, csöndben hallani-e vagy sem, ezért is mérik adott távolságról a hangot. Pl. a Kazee 100-as már fél méterről sem ad hangot.Pedig az N3700-at és az N3150-et kellene most egy kicsit megnyúzni
De nem a szintetikus tesztekre hagyatkozni, hanem azokat a dolgokat letesztelni, amikre való (beleértve a mindennapi használatot is, átlagos dolgokra, win+office+net+flash+skype+audio/video).
Emígy kiindulva abból, hogy egy mai Celeron és Pentium között a gyakorlatban 1-2% különbség van, vagyis semmi, és még a szintetikus tesztek is alig mutatnak 5-10% eltérést, árban viszont jelentősen többe kerülnek, érdekes lehet itt is megnézni, hogy mi a helyzet. Az a gond, hogy eddigi infóim szerint jóval drágább lesz az N3700, sokkal többel, mint amivel jobb. De ez feltételezés.
Hétköznapi használathoz én is bőven elvagyok Windowson. Én még MS-DOS-on edződtem, korán kezdtem szívni WIN-el, 3.1, stb. A 7-es win kimondottan jó és úgy látom a 10 is az lesz. A 8 az gyalázat.
De nagyon jól ismerem, igazából szeretem is. A linux előnyeit a htpc, nas, szerver, router, stb boxok, stb. megismerésével éreztem meg igazán és azóta "kitágult" a világDe itt nem vagyok otthon, lelkes kezdőnek számítok, de iszonyú jó a közösség.
Emígy egy Ubuntu Vivid rendszerigénye szerintem megegyezik a Win 10-el, így inkább az ingyenesség, a nagyobb biztonság és szabadság ami vonzóvá teheti. Ízlésről nem vitatkozunk
-
Patice
nagyúr
Pedig videózás szempontjából SZERINTEM erősen jön fölfelé a Linuxos (sötét) oldal. Teljesen más API-kat használnak, hardveres gyorsítással. Szvsz. alapból jobb képminőséget lehet elérni Kodibuntuval, mint egy Win8.1 + Kodi kombóval. És még könnyebb is telepíteni. Utána meg csak a Kodi-ban kell beállítgatni a dolgokat. És ha az ember ezeket a beállításokat lementi, akkor csak ezeket kell visszatölteni install után és kész is a friss rendszer 10 perc alatt.
-
Épp ilyeneket tesztelgetek és Broadwell ULV i5-öt is jól hűti a kis gyári a NUC-ban. Terhelés alatt ugyan hallható, de ha valaki annyira halkan néz filmet vagy annyira közel ül a géphez vagy annyira vájtfülűnek gondolja magát, hogy meghallja, annak nem tudok semmit sem ajánlani.
Viccen kívül ezek már azért jó hűtők, nem visítanak.
N3700-at nem próbáltam még, túl új, de szeretem, ha a mindennapi dolgok valóban gyorsak, így azért van egy határ, ami alá nem megyek. Persze ez szubjektív, szóval nem is érvként írom.
Linuxot nem szeretem. Kényelmes átlagfelhasználó vagyok, Windowson edződtem, teljesen elégedett is vagyok vele. Egyelőre pont ugyanazt tudja a DXVA is, mint a VP9, szóval nyugodt vagyok ezen a téren is.
-
gurabli
őstag
Na, ezért mondom, szerintem menni fog a win a megszokott formában.
Az ION csak htpc-re való és linux alatt, amúgy használhatatlan. htpc-nek viszont remek és nem elhanyagolt egy kicsit sem, ma is használom napi szinten és csodásan teszi a dolgát!
A Flash az egy nagy rakás sz*r sajnos, de hát ez van, szinte mindent leterhel ezerrel.
Szerk: nem az ION volt a gond, egész más htpc-ről volt szó. Biztosíthatlak, hogy nem hw gond volt a dologban, rajtam kívül kb. minden felhasználó ezekkel a dolgokkal szívott, hiszen napi szinten a fórumon lógtam.
A win-el alapvetően több gond is van, egyik legnagyobb az ára (ezt ugye sokszor nem számoljuk), majd az, hogy ha komolyabban el szeretnél mélyedni valamiben, akkor nagyon hamar kegyetlen korlátokba ütközöl. Napi szinten a win7-10 szerintem is teljesen rendben van.
Na, de ez tényleg OFF, részemről csak jó tanács volt.
-
Ribi
nagyúr
Egy ilyen proci kb. olyan erős mint egy régebbi c2d proci, csak kissé felfrissítve. Ion ennek kb. a harmada és ahogy olvastam igen elhanyagolt jószág minden szempontból. Haveromnak volt ionos notija és a siralmasan tetű lassú még bók. De a Q1900 lap Win8-al boot 7mp és fut. Egyetlen ami lassú rajta ha nagyon sok böngésző van nyitva tele flesses vackokkal. De az kb mindenen akad ami nem erőmű.
Nyilván engem se zavar ha valaki linuxozik, mindneki azt használ amit akar. Csak megjegyeztem, hogy a win se annyira vacak. Nálad szerintem az ION volt a fő probléma. -
gurabli
őstag
Én sem akarok offolni, nincs is értelme win vs linux vitába menni
Braswell lappal még nincs saját tapasztalatom, mivel sajnos még nincs ilyen lapom.
De pl. a több éves Atom 330 ION Win alatt kínszenvedés, linux alatt nagyon szépen muzsikál.Rengeteg ideig szívtam egy komoly (és nem olcsó) htpc-vel, ami igazából soha nem működött rendesen (nem hw volt az oka), valami apró sz*rság mindig volt, most épp ez critical error, most épp az, ilyen bug, olyan bug, majd jött a válasz, hogy sajnos nem tudunk mit tenni, mert az MS nem enged hozzáférést ehhez meg ahhoz, hdmi bug, hang bug, kéernyő méretezés bug standby/resume után, usb IR nem ismer fel resume után, application not in focus, jaj, visszagondolva rémálom volt, soha többet
Majd felraktam az akkor még sokkal gyengusabbnak számító OE-t és nem túlzás, 10 perc alatt olyan rendszerem lett (komolyan 10 perc, telepítéssel!), ami mindent tudott és egy teljes hét alatt egyszer sem írt ki hülye hibaüzenetet, gyakorlatilag komolyabb bug nem is volt. Akkor még sajnos az élő tv gyerekcipőben járt xbmc-n, így kénytelen voltam más megoldásokat nézni, így jutottam el a VDR-hez, majd innen már nincs és nem is volt megállás. Na innentől nagy a love, most már kicsit komolyabb szinten tolom, és a Kodi csapata kegyetlen jó munkát végez linuxra. Az OE kiváló, valami brutálisan jó htpc-re. Mondjuk én érteni akartam mit és hogyan, szóval belemásztam rendesen, nem kevés időt töltve vele.
Nyugodtan használj win-t, ma már az is kezd jobb lenni. Szabad választás van, szerencsére
Parancsot pötyögni? Hát igen, én is így voltam vele, aminél nincs GUI, ott el sem mertem indítani, most meg el sem tudom képzelni, hogy valamit ne terminálban csináljak.
-
Ribi
nagyúr
En eddig kevésszer futottam neki linuxnak, de valahogy mindig eluntam, hogy parancsokat kell pötyögni ha telepíteni akarok valami bonyolultabb dolgot. De nem akarok flémet indítani. Számomra egyszerűbb a win és ennyi. Saját tapasztalatod alapján mi az ami windows miatt volt lassú?
-
gurabli
őstag
illene egy optikai kimenetnek helyet biztosítani, esetleg coax. Ahogy nézem választanom kell, hogy optikai kimenet, vagy DC bemenet
Ezen bosszankodom én is, igazi marhaság és nemtörődömség a gyártóktól, sajnos. De ha jól tudom, az ASRock DC változatán lesz alaplapi spdif kivezetés, de ez nem biztos.
A 4 db Sata megvan az ASRock lapon, és akár egy PCIe kártyával több is adható hozzá (bár valószínű nem érdemes, elég a 4db).
Tartok tőle, hogy a Skylake esetében sem lesz komolyabb változás e téren, talán utána.
-
gurabli
őstag
Nem démonizálok, de ma már tényleg nem sok értelmét látom Win használatának, amott meg aggódni azon, hogy nem elég erős a vas, stb. Azoknak írtam, akik htpc-nek akarják használni, mert akkor azért arra linux való és akkor nincs para n3150-el sem, ennyi. Nehéz a váltás sok éve megszokott rendszerről, tudom.
Emígy szerintem is gond nélkül viszik ezek a Win7/8/10 változatokat hétköznapi használatra.
-
bozont
veterán
Azért egy olyan eszközön amit valószínűleg sokan fognak HTPC-ben használni, illene egy optikai kimenetnek helyet biztosítani, esetleg coax. Ahogy nézem választanom kell, hogy optikai kimenet, vagy DC bemenet.
Na meg persze, az se lenne baj ha alapból 4 sata portot támogatna, NAS-hoz is nagyon jó lenne a Braswell.
Ezek miatt gondolkozom egy G18x0T/G32x0T + ITX lap kombón. Viszont a Braswell esetében nagyon vonzó a HEVC támogatás. Én legalább is hosszú távra tervezek vele. De lehet megvárom Skylake SoC verzióit inkább. -
gurabli
őstag
Nagyon vigyázz a kis beépített ventikkel, azok tudnak csak olyan zajt csapni egy idő után, mintha Ferihegyen lennél
Win alatt biztos, hogy nem árt az N3700. Ki kell próbálni, mire képes, mit visz, elegendő-e részedre vagy sem.HTPC és általános felhasználáshoz nem lenne jobb egy újabb Xbuntu distro, akár egy Lubuntu?
-
Én most a NUC 4x4 méretbe vagyok belehullva, mert nagyon jól jön, hogy tudom vinni és bár nem passzívak ezek sem, van olyan, ami teljesen hangtalan. Windows vonalon mozgok HTPC és általános felhasználási területen, ezért írtam, hogy picit több procierő kell az én igényeimhez.
-
PistiSan
addikt
Mindenkeppen linuxban gondolkodom en is, kodi lenne a lejatszo program debian alapokon. Nekem a gigabit lan, h265, 10 bit video tamogatas a lenyeg, a 10 bittel a jelenlegi media playerem erosen kuzd tamogatas hianya miatt, szetesik a kep meg ilyenek, a tobbi pedig a hosszutavu hasznalhatosag miatt fontos.
A passziv kivitrl es a taviranyito is fontos szempont, remelem lassan forgalmazzak nalunk is. -
gurabli
őstag
Ha nem zavar a korlát (nem te rakod össze, az van, amit kapsz, ahogyan) akkor jók ezek a NUC-ok nagyon is. Csak úgy válassz, hogy tisztában legyél vele mire kell és akarod használni, mire képes a vas, akkor nem ér csalódás.
Windows alá hétköznapi használatra én inkább egy 1150/55 + G18XX kombót vennék szerintem. -
gurabli
őstag
bár én kisebbet preferálnék és a 3700-ra mennék legalább, gondolva a rendszer általános sebességére is.
Nézd meg pl. a Chieftec itx házát, baromi jó, egyszerű kis doboz és még egy 100-as Kazee is belemegy hangtalan hűtésnek
Teljesítményben az a kérdés, hogy mire kell és milyen rendszer alatt. Aki windows-al akarja gyilkolni, annak azért kell mindig erősebb gép, hogy maga az oprendszer rendesen menjen, azért van ebben némi (nem kevés) röhej, nem? Htpc-re nem valószínű, hogy bármi érezhető különbség lenne N3150 és N3700 között. -
-
gurabli
őstag
Természetesen gond nélkül futnak rajta a különböző Linux distrok. Sőt, ezekre a masinákra szerintem kizárólag linuxban van értelme gondolkodni, szinte semmi értelmét nem látom, hogy bárki is windows-al erőszakolja meg őket.
Aki ilyet vesz, az céllal tegye, tudja, hogy mire akarja használni, nézzen utána, ne később ébredjen rá, hogy hát ez nem elég erős, aztán meg szidja ezerrel, hogy így szar meg úgy szar.Kiváló megoldás a Braswell, sok-sok éve nem volt ekkora áttörés (az nVidia ION óta, ami mellett egy Atom 330 döcög és még ma is gyönyörűen teszi a dolgát), az N3150 és N3700 pedig erőben sokszorosa a régebbi Atomoknak.
Akinek hétköznapi használatra kell, az szerintem jobban jár egy Haswell Celeron vagy i3 CPU riggel. Pl. netezésre, filmezésre, office, stb (főleg windows mellett) kiváló választás egy G18XX Celeron, árban, fogyasztásban és teljesítményben is kitűnő, és ráadásul olyan halk gyári hűtővel, hogy nem is hallani! Mellé egy jó kis itx lapot, picoPSU tápot (vagy LC Power beépített paneltápos házat), 2X2GB vagy 2X4GB DDR3 ram, 120GB SSD és kész a csodamasina!
Akinek htpcnek kell, az inkább Braswell-ben gondolkodjon. Ha nem hátrány a 2X SATA és pl. az optikai kimenet hiánya, akkor ez az Asus lap is kiváló választás! Szerintem a 4K teljesen lényegtelen, nincs is szinte semmi értelme. A HEVC már érdekesebb, bár nem hiszem, hogy a legtöbb release áttérne h.265-re mostanában. Elvileg H.265/HEVC @ level 5 támogatást kapunk, ez nem 4K tartalom esetén szinte biztos, hogy nem lesz gond a vasnak, az interlaced anyagok pedig garantáltan sokáig maradnak még h.264-ben (a legtöbb még így is mpeg-2 szegény lemaradott hazánkban is).
-
Patice
nagyúr
Szerintem nem csak a gyártó oldalán lesz hozzá való driver, hanem az Intel által kiadott IGP driverek teljesen jók lesznek hozzájuk, az alaplapi driverek természetesen a gyártótól jönnek majd.
Linux szerintem már a mostani driverekkel is jól megy rajta. HD4600-as IGP-m van most ezen a Kodibuntu szépen megy.
Hamarosan ki fogom próbálni ugyan ezt egy Braswell-es lapon is.
-
Win 8 alatt is megy már a normális sync. Ezt már a Haswellek is tudják új driverrel. A Broadwell és Braswell pedig több lépéssel is előrébb lép. A 4kp30 megy elvileg a legerősebb N3700-zal, amennyiben kétcsatornás memóriát használ az alábbiak szerint - már ha ez valóban HEVC és 30p, de például az nem derül ki, hogy 8 vagy 10 bit-e. 10 biten szerintem nem menne.
Egyetértek veled, jó HTPC alapanyag lesz ez, még ha mini-ITX méretre is kell mennünk érte, bár én kisebbet preferálnék és a 3700-ra mennék legalább, gondolva a rendszer általános sebességére is. Jók ezek az új apróságok. A Celeron hamarosan új értelmet is nyerhet.
-
Tidus
addikt
Ehhez a platformhoz szükséges a CPU alaplapi táp?
Pedig én várom(tam) a külső tápegységes alaplapokat is. -
gurabli
őstag
Asrock sodimm ddr3 ramot használ, es a többi gyártó is, Braswell esetén, az Asus most kivétel. A Skylake pedig esélyes, hogy ddr4 lesz, feleslegesen, de hat igy megy ez. Mondjuk egy Braswell-t nem hiszem, hogy erdemes lesz Skylake-re cserélni, ha most arra veszed, amire való.
-
gurabli
őstag
válasz
-Skylake- #43 üzenetére
Csúcsteljesítmény mar lazán elérhető mitx konfiggal is, de könyörgöm, az integrált lapok soha nem erről szólnak. Egy CoolerMaster Elite mitx házba olyan I7es konfigot lehet összerakni, egy csucs nvidia vga-val, es meg vizhutest is gond nélkül bele tudsz rakni. Es az egész rig nagyon kis méretű lesz.
-
Chiller
őstag
ITX platform mellé full DDR3 slot, Skylake mellé DDR3L vagy DDR4....
-
-Skylake-
addikt
"Lehet "küzdeni", de egy HC gamer gép pár 100W fogyasztással erősen nem mITX kategória.
Persze megoldható... de minek?"Talan mert nem mindenki akar egy fel kobmeteres ladat az asztal ala ? Nekem pont a szerinted nem letezo kategoriara volt es van szuksegem : csucsteljesitmeny a leheto legkisebb helyen. Na ezert.
-
Normi™
őstag
Korrekt cuccok ezek,kompakt,teljesen jó lenne nekem.
-
Akybron
aktív tag
Az Intel procik kinőtték már a 23,976 FPS film 24 FPS-ként lejátszását és emiatt x időnként megakadónak tűnő (dupla képkocka) videolejátszás problémát?
Anno emiatt választottam E350 Brazost. -
PistiSan
addikt
HDMI CEC támogatott?
-
gurabli
őstag
-
gurabli
őstag
Most mobilról, csak röviden, linkek nélkül. Abban nem vagyok biztos, hogy a 4k60 gond nélkül megy e lanczos3 1080 méretezéssel, de bicubic biztos ok. Kesobb lesz link is.
HEVC esetén meg dolgozik rajta a Kodi es az Intel, de a 4k30 menni fog, a 4k60 nem(valószínű). De minden, ami nem 4k mar most hibátlanul megy a Braswell lapokon (n3150 tesztelve).
A 4k-nak szerintem szinte semmi értelme, egyszeruen a felhasználók 95%-a nem rendelkezik es valószínűleg egy jó darabig nem is fog akkora tv mérettel, amin lenne értelme a 4k-nak.
Ellenben sd upscale, 1080i50 deinterlacing (élő tv adás) a ma létező legjobb minőségben gond nelkul megy rajta.Ezt a lapot arra kell használni, amire való, itt semmi korlátja nincs mar az atomnak, biven eleg erős mindenhez, amire való. Pl. htpcnek! Es nincs semmilyen kompromisszum, ahogy pl. BayTrail esetén van, volt.
-
Dr. Akula
félisten
Jók ezek a passzív miniITX-ek, csak nem fos Atommal, hanem rendes Core-M-el kéne telepakolni. Miért kell mindig "jó, jó, DE..." cuccokat gyártani ahelyett hogy "ejha..."?
-
PistiSan
addikt
Egyre jobban érik az a htpc lap, kíváncsi leszek az árára.
-
gurabli
őstag
válasz
Blindmouse #11 üzenetére
Hát nem tudom. Több forrásból is azt olvasom, hogy FullHD 60 FPS nem megy nekik, sőt már a 24 FPS-nél is dob el képeket. És akkor még olyanokról mint Youtube nem is beszéltünk. Vagy SPDIF/Coax audio kimenet.
Komoly tévedés! Még a 4K@60 (sőt, még lanczos3 1080 scaling) is hibátlanul megy rajta!
FullHD 60fps alatt meg mit értesz? 1080p? Mert azt még egy Pi1 B/Pi2 is alapból viszi, ez pedig hibátlanul.
1080i50 is hibátlan MADI / MCDI deinterlacinget használva, ami kegyetlen nagy szó és csodaszép minőség!
720p és 576i is hibátlan Lanczos3-al, ami megint csak lenyűgöző.A Braswell az nVidia ION óta az első valóban használható és kiváló minőségű megoldás htpc-nek! Pedig az ION nem ma jelent meg. Sajnos egyedül az ASRock volt képes használható lappal előállni (4 x sata, optikai, és lesz dc 19V változat is).
Természetesen Linux alatt van értelme az egésznek, fogalmam sincs, hogy az aktuális Win alatt mire képesek, de aki htpc-t akar, annak úgyis lényegtelen.
-
Béééla
őstag
Nyami!
Végre nem bordára merőlegesen rakott ram, sok-sok PCI-e, előlapi USB3 csati, asszem megvan a nyertes HTPC alaplap.
-
bambano
titán
és a négymagos pentium hol marad? az n3700?
-
GodGamer5
addikt
válasz
LeslieG Jr. #3 üzenetére
Mi számít hardcorenak??? Nekem egy fullos mini itx-es gépem van és eszem ágában sincs normál méretű gépet venni többet. Helytakarékos, relatíve kicsi és szép. Amúgy meg sokat játszok, úgyhogy ezt azért gondold át még egyszer.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Blindmouse #11 üzenetére
Az user error lesz.
Régi verzió is tudta, ez is valszeg tudja.
Vannak verziók amin van spdif tüske.
Akinek meg a jó hangminőség miatt kell coax, az vesz usb spdif transportot. -
sb
veterán
válasz
Blindmouse #11 üzenetére
Nem kéne neki. 24p-t az előző generáció is csípőből nyomta. (Értsd: cpu 10-20%, gpu kb. 50%)
-
sb
veterán
Azért akad.
Mármint általánosságban mert mITX-ben jellemzően drágábbak.
Pl. nekem kicsit nagyobb mITX házam volt így befért a hivatalosan csak mATX Asrock H81-HDS lap 11k + Gxxxx Pentium 12k-ból.De így komplett rendszerként valóban eléggé reklámár lenne egy 10k körüli árazás.
A lapról: Én továbbra is a több SATA-t és a DC tápot várom. Esetleg egy dual Gigabit Lan se lenne rossz.
Itt az mini PCI-E nem rossz.Kár, hogy minden gyártónak megvan a maga saját "hülyesége". Sok sata+táp az Asrcoktól jön mindig, dual Lan a Gigától szokott, bár most nem láttam. Msata és hasonlók az Asustól általában.
Persze általános gépnek, szerver helyett bármelyik megteszi.
Rypejakten:
Lehet "küzdeni", de egy HC gamer gép pár 100W fogyasztással erősen nem mITX kategória.
Persze megoldható... de minek? -
Rypejakten
addikt
válasz
LeslieG Jr. #3 üzenetére
nem értem az összefüggést a hardcore gamer-lét és az alaplapok mérete között.
-
vlevi
nagyúr
"Valamiből csak meg kell venni a pico tápot is hozzá."
Majd csinál az Asrock (ha még nem csinált) olyat, amin lesz 19V-os DC-IN bemenet.
A korábbi cerkához volt ilyen lapp, Q1900 DC ITX néven -
Medocsabi
addikt
Ennek azért több értelme van mint matx méretben,így már jó lehet egy htpchez...
-
Amacs
aktív tag
Csak egy esetben fogadnám el.
Ha ingyen van, és olyan 30-35 USD költőpénzt adnak mellé.
Valamiből csak meg kell venni a pico tápot is hozzá.
Minden ennél nagyobb ár vállalhatatlan számomra.Egyébként az intel oldalán a processzorról ezt találni:
Recommended Customer Price TRAY: $107.00Persze tudom, hogy az alaplapgyártók partnerek, nagy tétel, meg hasonlók.
-
shteer
titán
az LVDS csatlakozó is említésre méltó - milyen kijelzőket támogat vajon?
-
LeslieG Jr.
őstag
Már hogyne lehetnek kapni.
Igaz csodát ne várjál tölük.
A cikkhez meg annyit. hogy nekem szimpik ezek a kis lapocskák. Igaz aki ilyet vesz az nem harcore gamer de ezek nem is arra vannak. Kompakt jól felszerelt lapocskák. Beleraknék 8GB ramot, SSD-t, meg egy nagy vinyót azt kész.
-
GIJoe
addikt
20-25 E körül lesz, pedig 10-12E nél többet (nekem) nem érnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobil flották
- E-roller topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest