- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
válasz
Xantomas #195 üzenetére
Haveromnak is ugyanez volt a gondja nemrég. De van rá gyógyír! Az X2-est le kell cserélni 1 magos procira
.
Neki NF3-as lapja volt X2-es procival és próbaképp egy AGP-s HD3650-el. Ha egymagos procit rakott be, akkor működött a videókártya WIN7 alatt, ha meg az X2-est, akkor meg nem (VGA módban indult). -
rt06
veterán
válasz
Namelesske #187 üzenetére
termeszetesen ^^
-
törölt tag
ez mondjuk nagyrészt csak optimalizációnak hangzik, tehát jogos, hogy nem lépnek főverziót. ha már sokan a főverziókba új funkciók berakását követelik. igazából szerintem a "sok programra" tenni kéne magasról. annyi szemét van windowsra is, nem lenne baj, ha kicsit szelektálnának. például kíváncsi vagyok majd abba a szoftverboltba hogy kerülhetnek fel dolgok win8 esetében.
-
Xantomas
őstag
válasz
WonderCSabo #191 üzenetére
Mégis valamiért Vista alatt megy a régi Asus A8V deluxe + S939 foglalatú AMD X2 4800+ + AGP-s Radeon HD3650, de ugyanazokkal, és újabb driverekkel Win7 alatt már nem. Sajna.
Nem mai csirke, de nem is használhatatlan sebességű, hogy értelmetlen lenne a támogatása.
-
pzstm
titán
Tisztában vagyok a 3-as ponttal teljesen (sőt a másik kettővel is
)
Tény, hogy 5éves ciklus alatt talán nagyobb sikerrel kihalhatna az előző generáció, és még nagyobb lehetne a piaci részesedése az aktuális verziónak...Csak hát ugye rengetegen itt Windows vásárlásról beszélnek...amíg külföldön ez nem gond/nem divat.
Ők ugyanis 2-3 évente nyugodt szívvel cserélnek LAptopot/Brand PC-t (nem garázsüzletből rakják össze) amivel jön kia ktuális legújabb Windows esetleg Office is...de hát nem is kishazánkból tud megélni a Microsoft
Csak itt már most előre sajnálják a HW gyártókat emberek meg félnek attól, hogy jajj istenem nem lesz új driver semmi nem fog menni.....
Sőt bizonyos "magasszínvonalú szakmai" ITpletykaírók szerint a Windows8 elbukott, mivel az XP jól sikerült, Vista (szerintük) nem, Windows7 igen és ebből kifolyólag "logikus", hogy a Windows8 sem fog jól sikerülni....
-
pzstm
titán
válasz
infectedmann #190 üzenetére
Örülni fognak a hw gyártók, hogy megint lehet új rendszerre drivert írni
1. 3éves termékciklus teljesen rendben van.
2. OEM partnerek épp ezért kapnak jóval RTM előtt buildeket, hogy tudjanak tesztelni, drivert írni stb. (más kérdés hogy ennek ellenére is sokan tojnak rá...aztán lehet majd MS-t hibáztatni azért, ha nincs driver...)
3. Vajon miért nem ugranak újra főverziót? (6.2-es kernele lesz Win8-nak... Vista 6-os volt, win7 6.1)
A több mint 2 és fél éves laptopomra egyedül a gyorsbillentyk driverét nem ismerte fle magától egy korai M3-as build.....még az ujjlenyomatleolvasó is hibátlanul teszi a dolgát
-
WonderCSabo
félisten
válasz
infectedmann #190 üzenetére
Win7-en a Vistás driverek mennek, nem kellett totál újraírni.
-
infectedmann
őstag
Még van aki Win 7-re sem tért át, de két év múlva már Win 8. Örülni fognak a hw gyártók, hogy megint lehet új rendszerre drivert írni
Bár biztos megoldja a M$, hogy kompatibilisek legyenek a Win 7 driverek amíg nem lesznek natív Win 8 driverek.
Én kíváncsian várom, nekem a Win 7 kellemes csalódás volt.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Namelesske #188 üzenetére
Nem hiszem, hogy égbekiáltó probléma, csak gondoltam szólok, előbb én is később vettem észre, és válaszoltam neki.
Miért, nem megy fel az IE6 XP-re? De. Nem kap sokkal könnyebben be worm-ot mint a 7? De.
-
Namelesske
addikt
válasz
WonderCSabo #186 üzenetére
Lejárt a limit
Nem vettem észre, mert menet közben olvasok és válaszolok, sajnálom. Nem tudok vissza csinálni már.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Namelesske #185 üzenetére
-
Namelesske
addikt
válasz
Sandroid #157 üzenetére
PQmagic és még egy pár particionálóprogram, a szuperjó.
A Windowsban nincsen ilyen lehetőség, hogy külső gányokat kell használni?
egyébként linuxos grub alapú 100 megás csodaparticióján át, amivel az egész boot sorrendet borítja..
ugye a 4 mag, 4 gigaherc, és 4 giga ram, hogy efutoGASSon ...
és a rendszergazdát is az őrületbe kergető UAC-os felhasználói felület, a gusztustalan egész képernyőt betöltő és még csak kisebbre sem kapcsolható start menüvel
Simán kisebbre lehet kapcsolni.
a 900 pixel magas SZUPER (!) taszkbárral az felhasználót és a rendszergazdát is egyaránt hülyének néző, egy darab paramétert nem engedélyező , az XP-t és más OS-eket legyaluló, lesikáló megsemmisítő telepítő, amely "OKOSAN" egy , azaz 1 darab particióra szarja egybe ömlesztve a pédzs fájlt a felhasználói doksikat és az egész rendszert...
windows.old mappa?
Érdekes módon nekem nem egy particióra ömlesztett össze mindent. Például a Boot külön particióról indul, a "home" folderem külön partícióról van csatolva.
a szuper TRASZTED INSTALLER (ki a f@szom???!?!?! ez ??? ) akinek TÖBB JOGA VAN A GÉPEMEN mint SAJÁT MAGAMNAK !!! és 3 hétig kell szívnom mire sikerül mindent saját tulajdonba venni egy külső XP-vel
Ha nem lennének a jogok meghatározva ilyen keményen, lefogadom jönne a flame, hogy bezzeg Linuxon minden védve van. Nekem 1 perc kuglizásba telt, ugyan ez, szerintem nem a Windowsban kell a hibát keresni.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #180 üzenetére
azért lett kirúgva, mert lerántotta a leplet a nagy összeesküvésről és az ilyeneket el kell hallgattatni, ha már fizetnek érte. tudod a keylogger, meg a többi.
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #180 üzenetére
Nyilvánvaló flémelés, hangulatkeltés tilos. Benne van az alapelvekben.
Lehet, hogy bizonyos esetekben ezt nehéz elválasztani a tudatlanságtól, rossz tájékozódástól, hülyeségtől, de ez mondjuk pont nem egy olyan eset.
A többszöri reget sem nehéz egyébként annyira bizonyítani, ha a delikvens ugyanazokat a stílusjegyeket, fogalmazásmódot és témákat nyomja, csak más névvel.Amúgy szerintem felesleges szarkasztikusnak lenned. Ha egy Win8-as topikban valaki tucatnyi fikázó kommentet tol be úgy, hogy a fele eléggé off is, akkor az flém, minden különösebb értékelési nehézség nélkül.
Ha bemegyek egy linuxos topikba, és elkezdek okoskodó hangnemben arról írni, hogy szar az egész, mert nincsen rá driver, használhatatlan, magadnak kell programoznod és programokat sem csinálnak rá, és persze leállok vitatkozni, valamit hozzáfűzöm, hogy inkább mindenki lopjon valami félkegyelmű optimalizálómágus által összeszart XP-t a netről, akkor asszem jogos a kukoricára térdepeltetés. Na, ez a Windows-os topikokra is vonatkozik még akkor is, ha pár okostóninak ezek a kedvenc boxzsákjai. -
attila9988
őstag
válasz
Morden24 #179 üzenetére
A warez -t azt értem.. a többszöri reg -et is, bár az nehezen bizonyítható, mert az ip cím önmagában kevés, a böngésző típusának azonosításával együtt is...
De a trollkodás? Mármint ha valaki hülyeségeket ír az miért büntetendő? Ha témába vág, és ő igaznak véli, az miért baj?Komolyan nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok... azért remélem nem jár bünti.
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #178 üzenetére
Volt ott warezra buzdítás, és amúgy trollkodásért, flémelésért, no meg a többszöri regért is jár a bünti.
-
attila9988
őstag
Sandroid kapott 3 nap pihenőt trollkodásért...
Visszaolvastam hogy lássam miért is kapott büntetést az említett forum -ozó, de nem látok semmi olyat bennük ami megsértene valamilyen szabályt... Vagy azért is kaphat büntetést valaki mert hülyeségeket ír? Esetleg törölve lettek a problémás hozzászólások?
Na nem mintha védelmezném vagy ilyesmi, csak érdeklődöm... -
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #173 üzenetére
ugye régi rendszert meg azért cserélünk le például, mert nincs rá terméktámogatás, meg hasonlók
Ezt értem, de az XP SP3 extended supportja 2014 áprilisig ér, az XP-t megelőző Win2000 támogatás már egy éve megszűnt, a Millennium meg 2006-ban. Én úgy látom, hogy ilyen szempontból tökmindegy, hogy az unsupported OS-ről mire vált. Ha a hardver köti, akkor nyilván egy-kettő verzióval (jó esetben) felfelé, ha meg új hardvert szereznek közbe, akkor meg amit ki tudnak hozni.
Amit nem értek, hogy ehhez mi köze van annak, hogy a Windows 1, 3 vagy 6 évente jön-e? Olyan intervallumonként történik a fejlesztés, hogy a szoftveres elévülés mellett hardveres is bőven van, az új géppel meg úgyis jön valamilyen Windows. Ha meg OS-t nem akarnak fejleszteni, akkor még mindig adott a hardver upgrade és a régi licenc továbbvitele.Szóval a lényeg: a magyar hivatalok anyagi problémáit nem oldaná meg az sem, ha 2015-ben jelenne meg a Win8.
A cégek meg akkor váltanak, amikor muszáj/megéri. Relatíve kevés olyan cég van, aki hobbiból biztosítja a legújabb szoftverkörnyezetet a dolgozóinak, éppen ezért őket sem igazán féltem.
Az IT enthusiast hómjúzer persze szívhat a saját anyagi helyzete miatt, de az igazság az, hogy ez sosem volt egy olcsó hobbi. -
Sandroid kapott 3 nap pihenőt trollkodásért. A továbbiakban mindenkit megkérnék, hogy ne válaszoljon a hsz-eire. Ha még egyszer feltűnik bármelyik Vista/Win7/Win8 topikban, repül végleg.
-
törölt tag
válasz
Morden24 #171 üzenetére
hivatalonként változik, de nem minden hely engedheti meg magának, hogy ilyen gépet vegyen. főleg azért nem, mert közbeszerzés van, ahol márkát nem lehet kikötni követelménynek,, és az adott hardverre adott legolcsóbb ajánlat fog nyerni. ezek meg általában a helyi, fél éven belül megszűnős, dzsunkapécét építgető kis boltok szoktak lenni. persze azok is adhatnak ugye licenszet, és így szépen lassan csak lecserélődik a géppark, de azért sok idő.
ugye régi rendszert meg azért cserélünk le például, mert nincs rá terméktámogatás, meg hasonlók -
pzstm
titán
válasz
Sandroid #147 üzenetére
ennyire nem lehetsz.......de most komolyan....
amúgy MS-nek nem kell keylogger, ő csak szimplán heti szinten el tudja olvasni a Windows-os gépen megnyitott emaileket. Azt ellenőrzik...semmi mást
Komolyan már odáig jutottam, hogy sajnállak...legalább IT szektorban tevékenykedsz azt megkérdezhetem?
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #168 üzenetére
mondjuk nézzük meg, hogy egy kerületi önkormányzatnál a ~300 gépre mennyi pénz lenne (gondolom milliós nagyságrend), plusz az esetleges járulékos hardverfejlesztések is, hogy jól fusson
A kérdés az, hogy miért akarnának hardvert és szoftvert fejleszteni? Ha nem segíti elő, gyorsítja a munkafolyamatokat, akkor tökmindegy.
Ha nincsen rá pénz, akkor megint csak tökmindegy. Ha még mindig a 12 éves gépet ütik a Win98-al, akkor meg az a tökmindegy, hogy ennyi idő alatt 3, 5, 10 vagy 100 verzióval maradnak-e le. Az aktuális beruházás értéke (hardverfejlesztés + szoftverlicenc) arányaiban nem hinném, hogy változik attól, hogy az OS-t XP-nek, Win8-nak vagy Windows 23 Ultimate Edition-nek hívod - sok ilyen gépet már akkor is ki kéne dobni (fejleszteni, ugyan már), ha Xp-re akarnák őket upgrade-elni, csak arra meg már nem érdemes, ha új gépeket szereznek be.
Egyébként pont a múltkor az egyik hivatalban Vista certified matricás Dell gépet láttam minden ügyintéző előtt.(#169) Sandroid: Jótanácsnak és segítségnek szántam, mert nyilvánvalóan rászorulsz.
-
válasz
#16820480 #158 üzenetére
Lépést tartani okosan is lehet (otthoni felhasználó esetén). 1,5 éve vettem egy Vista Home Basic x64-et, ebay-en 16eFt-nek megfelelő összegért. Néhány hónapja egy Vista Home-t 8eFt-ért. Némi design elemet leszámítva mindent tud, amit a Win 7. Magyarul szoftverben is felesleges a legújabbat megvenni, ha a régebbit jóval olcsóbban meg lehet venni.
-
törölt tag
válasz
Morden24 #162 üzenetére
tudom, rá lehet éppen szánni azt a pénzt. én mondjuk most ingyen tartom a lépést, mert ezért nem kell fizetni.
cégeknél persze, hogy nem bolti áron hozzák a licenszeket, de attól még kellemes összeg. mondjuk nézzük meg, hogy egy kerületi önkormányzatnál a ~300 gépre mennyi pénz lenne (gondolom milliós nagyságrend), plusz az esetleges járulékos hardverfejlesztések is, hogy jól fusson. sajnos a közigazgatásban erre nincs pénz. arra is alig van, hogy a kidőlő gépeket pótolják. -
-
rt06
veterán
válasz
Sandroid #157 üzenetére
az egyetlen, amit mindenki lathat az erveidbol (nem tudom, sajatok-e, vagy csak olvastad valamerre), hogy mennyire nem vagy kepben a win7-et illetoen
"Többek között nem képes az 1999-től kezdve 2008-ig kiadott gépek 90%-án elfutni egyáltalán, vagy csak olyan durva kompromisszumokkal, hogy abban nem lesz köszönet."
a 2002-2003-ban (mar nem emlekszem pontosan) vasarolt gepemen gyonyoruen fut a win7 (raadasul jobban, mint anno az xp) -
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #158 üzenetére
de aki szeretne lépést tartani, annak nem mindegy, hogy egy-egy dobozos változatért a fél fizetését elkérik
Ha annyira lépést akar tartani és ez neki elsődleges prioritású, akkor ~2 év alatt valószínűleg sikerül félreraknia a szükséges pénzt, és nem a megjelenés napján kezd el kutatni a pénztárcájában
Másrészről meg az ember hobbiját a pénztárcája határozza meg. Ha valaki hobbiból, geekségből szeret lépést tartani 0-day szinten az OS-ekkel, annak minden bizonnyal van erre kerete, akinek meg nincs, az nem fog ezzel vacakolni.
És természetesen sosem kötelező mindig vadiúj OS-t használni. Relatíve kevés ember szokott emiatt gondba kerülni. A szakadék 10 éves gépre meg általában a warezos erőlteti fel a legújabb szoftvert, azt meg annyira sajnálom aztán, hogy nagyon.
plusz mondjuk cégek esetében sem két fillér a migrálás sok gépre
Nem hinném, hogy sok cég van, aki bolti áron, darabonként vásárolja meg a licenceket. Akik meg igen, ott kétlem, hogy pár gépnél több lenne, vagy legalábbis többet migrálnának.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #134 üzenetére
szerintem most először k...ták szét a felhasználói felületet sok kiadás óta. eddig csak apróbb módosítások voltak, amiket két mozdulat volt visszacsinálni, még kezdőknek is akár.
de a többivel egyetértek... xp-t azok ajánlgatnak, akik évek óta nem vettek részt a szakmai életben. az mondjuk külön vicces, hogy pont nem a 10.04-et ajánlotta, ami lts, és 3 év támogatás van rá. de a 10.10 az _jelenleg_ teljesen jó választás.egyébként a gyakori verzióváltás azért nem feltétlenül ideális, mert ugye nem ingyenes rendszerről van szó, de még nem is kifejezetten olcsóról. persze aki hardverrel együtt vesz/kap rendszert, annak mindegy, aki amúgy is lopná, annak mindegy, de aki szeretne lépést tartani, annak nem mindegy, hogy egy-egy dobozos változatért a fél fizetését elkérik
plusz mondjuk cégek esetében sem két fillér a migrálás sok gépre (állami szervezetek esetén meg gyakran egyenesen lehetetlen).
-
Sandroid
csendes tag
válasz
buherton #153 üzenetére
Köszönöm. Most végre láthatjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek "kis" problémái akadtak ezzel a "nagyszerű" operációs beerdőzéssel. A drágalátós szuperokos win7-tel egy év alatt többet szívtam, mint az XP-vel 8 év alatt..
A "csodálatos" visszafele "majdnem" de azért hát ugye mgsem teljesen kompatibilis NTFS-től kezdve , amit hát persze hogy nem támogat rendesen a PQmagic és még egy pár particionálóprogram, a szuperjó , egyébként linuxos grub alapú 100 megás csodaparticióján át, amivel az egész boot sorrendet borítja.. win7 sp1 telepítésekor a legváratlanabb bugok jöhetnek elő még akkor is ha 100% tiszta, szűz, legális és atombiztos hardveren csinálod , a 810ezer feleslegesen futó folyamatán keresztül, amiből persze ha le merészelsz kapcsolni tweak címszó alatt akár csak egyet is, akkor megnézheted magad, persze ha meg nem kapcsolod le akkor meg hát kell ugye a 4 mag, 4 gigaherc, és 4 giga ram, hogy efutoGASSon ..., a "csodálatos" új "kezelhető" és "átgondolt" a felhasználót és a rendszergazdát is az őrületbe kergető UAC-os felhasználói felület, a gusztustalan egész képernyőt betöltő és még csak kisebbre sem kapcsolható start menüvel, a 900 pixel magas SZUPER (!) taszkbárral
az felhasználót és a rendszergazdát is egyaránt hülyének néző, egy darab paramétert nem engedélyező , az XP-t és más OS-eket legyaluló, lesikáló megsemmisítő telepítő, amely "OKOSAN" egy , azaz 1 darab particióra szarja egybe ömlesztve a pédzs fájlt a felhasználói doksikat és az egész rendszert... a szuper TRASZTED INSTALLER (ki a f@szom???!?!?! ez ???
) akinek TÖBB JOGA VAN A GÉPEMEN mint SAJÁT MAGAMNAK !!! és 3 hétig kell szívnom mire sikerül mindent saját tulajdonba venni egy külső XP-vel STB STB STB STB STB STB
-
Morden24
nagyúr
válasz
buherton #153 üzenetére
Semmi gond nincsen azzal, hogy valaki XP-t használ. A gond azzal van, ha hülyeségeket beszél.
De ha valaki végre megmutatná nekem a taszkidő felét megevő keyloggert, meg a teljesképernyős 3D-s alkalmazás esetén a háttérben az erőforrás nagyrészét felzabáló Aero-t, esetleg a konkrétan 1GB felhasználhatatlan memóriát, meg a 23 FPS-el lassabb játékokat, akkor oké.
Bár mivel nem vagyok beavatva abba a titkos társaságba, amiben ezek a nagyeszűek benne vannak, nyilván nem vagyok rá méltó, hogy ilyen szupertitkos infókba betekintést nyerhessek. Abszolút szokásos kategória az unatkozó összeesküvéselméletes trollok esetében, akik görcsösen próbálják bebizonyítani, hogy valami hihetetlenül durva titkok tudói. Gondolom egyébként erősen ingerszegény az életük, hogy ilyesmivel kell szerepjátszaniuk. -
Kirrr
aktív tag
válasz
Sandroid #147 üzenetére
"Ajró" egyetlen kattintással kikapcsolható. Xp alatt nincs dx10 és a modern hardverek fele csak buherálással fog tökéletesen működni. de kössél bele nyugodtan, hogy kellafrancnak új hardver.
ami a hangot illeti ebben van valami. ismerősöm asztali gépén jelentős romlás észlelhető az integrált hangkártya + win7 kombóval. az eddigi winxp-hez képest. És nem gagyi csipogókon hallgat zenét/ néz filmeket.
-
buherton
őstag
válasz
Morden24 #146 üzenetére
Basszus miért vagytok ilyen szűk látó körűek? Csak a win7 lehet a jó a szent (legdurvább az egészben, hogy így is gondoljátok)... Igenis vannak olyan pontok ahol sokkal jobb az xp. Fogadjátok már el végre. Alapvetően win7-et használok, de rá vagyok "kényszerítve" arra hogy xp is legyen a gépemen, mert "csodálatos" win7 nem képes mindenre, és ezzel nem vagyok egyedül.
-
PuMbA
titán
válasz
Sandroid #150 üzenetére
Igen, biztos nem értek az XP-hez, mivel 4 év alatt nem sikerült belassítanom és egyszer sem volt semmi problémám vele (kivétel egy kis hálózatkezelés), mint ahogy a Win7 is tökéletesen futott nálam és az Ubuntuval is elboldogulok. Érdekes, hogy nekem egy oprendszerrel sincs semmi problémám, minden megy ahogy kell...
-
rt06
veterán
válasz
Sandroid #147 üzenetére
"...1 giga RAM-ot az MS hardver lobbi miatt eleve lezabál a gépből, a taszkidő 50%-át eleve rezervájla az integrált keyloggernek, és a Videokártya jelentős részét pedig a lustán, gyagyira megírt Ajró parasztvakítávsnak szenteli fel, hogy a lúzernek legyen legalább egy oka amiért ezt az "OS"-t telepíti fel a gépére."
hol van egy "lefosom a bokamat a rohogestol" szmajli?
"a másik pedig hogy szimplán csak egy újabb XP szapuló multireg troll vagy."
mondja ezt egy kethetes, 16 hozzaszolasos tro...akarom mondani ujon...ize, forumtarsszerk.: amugy valoszinuleg szimplan csak szar a hangkartyad driver-e
nekem is sokkal jobban szolt eleinte xp alatt az sblive, mint vistan
foleg azert, mert vistan driver hianyaban semmilyen hang nem jott ki belole, de ez mellekes -
Sandroid
csendes tag
Ugyanaz a játék nem 0.23, hanem 23 FPS-sel megy gyorsabban az XP-n mint a Vista klónokon, mert amaz 1 giga RAM-ot az MS hardver lobbi miatt eleve lezabál a gépből, a taszkidő 50%-át eleve rezervájla az integrált keyloggernek, és a Videokártya jelentős részét pedig a lustán, gyagyira megírt Ajró parasztvakítávsnak szenteli fel, hogy a lúzernek legyen legalább egy oka amiért ezt az "OS"-t telepíti fel a gépére.
-
PuMbA
titán
válasz
Sandroid #136 üzenetére
"~5 évvel ezelőtt is ugyanezt vízionálták már"
Szerintem nem, mert 5 éve XP-ből állt ki a világ, most meg már csak 45%-os a részesedése.Arra gondoltál már egyébként, hogy 20 év múlva, hogy használsz XP-t? Ha most nekiállsz DOS-t használhatni akkor rájössz, hogy ez egy kicsit meredek kijelentés.
20 év múlva netezni nem tudsz XP-n mivel addigra már olyan webes szabványok lesznek amit egy XP-re írt böngésző nem is támogat. Nem beszélve arról, hogy az akkori hardverekhez nem lesz driver...
pmheros: a hangminőség nekem és még sok ismerősömnek nem változott Win7 alatt, a probléma nálad van.
-
nonoka74
tag
ezért szeretem olvasgatni a nagyszerű hozzászólásokat!többet érnek mint a cikkek!
-
törölt tag
Na hogy egy kis mókát belevigyünk a dologba:
Miért értelme kiadni ezt a Windows 8-at arra a pár hónapra?
(2012 maya naptár
)
Bocs mindenkitől - ezt nem hagyhattam ki!
-
Sandroid
csendes tag
~5 évvel ezelőtt is ugyanezt vízionálták már , mégis újra 2014-ig tolták ki az XP támogatását, kénytelen-kellettlen, látva az XP felhasználók máig elsöprő többségét. Én 20 év múlva is az XP-t fogom használni, illetve egészen pontosan addig, amíg nem ad ki az MS annál egy jobb Windowst.
-
attila9988
őstag
válasz
Sandroid #130 üzenetére
Tök jó... beajánlod egy újoncnak azt az ms os -t, aminek gyakorlatilag már le is járt a támogatása, - abból is valami idétlen elgondolás alapján a frissítetlen változatot - illetve a linux alapú rendszerek közül azt, amelyiknek 6 hónapos támogatási ideje van, és ami a lehető legtöbb problémával rendelkezik, arról nem is beszélve, hogy képesek 6 havonta úgy szétk*rni a felhasználói felületet, hogy erős kétségeim vannak afelől, hogy egy tapasztalatlan felhasználó tűréshatárán belül marad.
-
attila9988
őstag
... lesz a windowsos appok számára...
Nem kötekedésképpen, de szerintem az "app" szó inkább a mobil kütyük világában megszokott idétlen rövidítés, melyet az almás társaságnak köszönhetünk. Nem biztos hogy helyes dolog normális programok esetében is alkalmazni. De ez valószínűleg csak engem zavar, így ne törődjetek vele.
-
Sandroid
csendes tag
Nem tudom kivel keversz, de az XP felhasználókból SOKKAL több van.
Tehát Sandroid ≠ Lacika .Lacika egyszerűen egy másik, az XP-t szerető, és a Win7-et gyűlölő rendszergazdi a sokból. (Magad is láthatod, hogy milyen arányban (10x) szeretik az XP-t illetve gyűlölik az emberek a Viszta/Win7 vonalat, ha a kuka videót lájkoló és diszlájkolók arányát megnézed: 20ezer kontra 3ezer) S bár te gyanusítasz itt multireggel, mikor a te fajtádnak sokkal több anyagi érdeke fűződik itt multireg júzerekkel hirdetni a Win7-es igét.Amúgy a TOR 128 bites titkosítást használ. Ami nem mindegy, mert a különbség "csak" annyi a 64 bites és a 128 bites AES között hogy míg az egyik ma már "törhető" , addig a másik még nem.
-
Depression
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sandroid #116 üzenetére
várhatod nyugodtan.
... aztán majd ha rájössz, hogy 32biten már pár négy éves programnak is kevés a címtér és hogy 4giga lassan kötelező lesz, akkor majd talán megunod a várást.
cikkhez: gyors hibernálás már most is van
viszont érdekes lesz, hogy egy OSsel mekkora szegmenst fognak tudni lefedni.
-
BonFire
veterán
válasz
Lacika112 #124 üzenetére
Lacika112=Sandroid Multireg miatt nincs itt ban?
Ez az "élőlény" az SG-n vajon kiki, gettoharcos, Matula Lukaski, hottold és még vagy ezer más nicken, mostanában a PCfórumon flashdesigner és SkullJoe néven fut.
Tulajdonságai: Imádja feltétel nélkül az XP-t, miközben zsigerből gyűlöli a Vista Win7 vonalat. Emellett imádja a Linuxot. Saját elmondása szerint egy 900 MHz-es gépen 64 MB memóriával 3Dmax-szal Shreket megszégyenítő egész estés animációs filmeket renderel unalmában, kizárólag Linux alatt futtatott Wine-ban. Emellett programozó és mindentudó csoda pc-guru, aki a szervizben "legyalulja" a hibás gépekről a Win7-et és XP-t telepít rájuk, a vásárló konkrét szándéka (és a géppel együtt vásárolt OS licenc) ellenére is. Mert ő ilyen fasza gyerek. Ez szerinte minden problémát megold.
Meggyőződése, hogy a zsidók trójai megfigyelőrendszert integráltak a Vistába/Win7-be, amin keresztül őt próbálják megfigyelni, de ő bőszen védekezik a 64 bites titkosítású TOR segítségével, valamint a "rendesen kiherélt kalóz XP-jével".
Nagyon szeretni szerteszét formázni a szövegeit, a félkövér és kurzív kiemeléseket; a H1-es betűmérettől sem riad vissza, amennyiben a fórummotor ezt lehetővé teszi, valamint nagyon szeret sormintát rakni a falba fejelő szmájlikból, főleg, ha már minden érve elfogyott.
Kivétel nélkül minden Windows topicban megjelenik, és többé-kevésbé ugyanazt a pár mondatot hajtogatja.
@Lacika112/Sandroid: nem kell többet egy szót sem szólnod, minden fontosabb mondanivalódat összefoglaltam, azt hiszem.
-
Lacika112
aktív tag
Jaj ne már reméltem vista alatt becsődöl az MS és nem kell néznem ahogy a 349.rókabőrt akarják 349X is kifizettetni
de a remény megmarad
-
Воланд
titán
válasz
Namelesske #121 üzenetére
Csak egy tipp: linuxot.
Félreértések elkerülése végett, nem flamelni akarok.
-
moonman
titán
válasz
Namelesske #121 üzenetére
DOS alapú 9x kernelt, olvasás közbeni CD kivételkor kékhalállal és kézi IRQ kiosztással.
-
Sandroid
csendes tag
Viszta = Win7 = WIn 8 = kuka
-
Sandroid
csendes tag
válasz
kraftxld #105 üzenetére
Én az várom, hogy végre ezt az egész bukott, erőltetett 6.x kernel vonalat kukázzák már végre és adjanak ki egy olyan buildet ami a lassan 10 éve töretlenül népszerű 5.x-re az XP-re épül... Nem mondom szép az az Ajró, ne de milyen áron ?? 10-20% úgy hogy már 5ödik éve hogy kijött az első 6.x build és még mindig nem jöttek rá hogy az egész egy bukás ???
Visztánál már beismerték hogy bukás, még maga Bill Géc is suxnak nevezte, erre itt nyomják a 6.1.x -es Viszta SPx -es Win7-et hogy milyen jó
-
moonman
titán
válasz
kraftxld #112 üzenetére
hát ez azért eléggé kukacoskodás, ezek többsége még XP SP2 előtti időkből van, amikor csomó mindenben lemaradásban voltak, az SP3-as NAP meg ugyanolyan bohóckodás, mint a LLTD responder, egy sima patch.
új kernel, új gui, új programok, gyökeresen új funkciók azért nem szoktak csak úgy megjelenni már kiadott Windowsokban.
-
kraftxld
félisten
válasz
WonderCSabo #111 üzenetére
LBA48 támogatás, USB 2.0, Windows update (Windows 2000 SP1), bluetooth támogatás, NAP (WinXP SP3), stb.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe fejből ami nem XPSP2 -
Namelesske
addikt
-
moonman
titán
service pack-be soha nem pakolnak új feature-öket. komolyan, nem lehetne ezt a baromságot befejezni végre? minden kurva verzióváltásnál végigmegyünk ezen a szaron, marhára unalmas már.
baszki, adjanak ki egy Windows 95 Service Pack 425 R87 Professional Ultimate Enterprise Upgrade 9 verziót, azt mindenki bódog lesz.
-
Ezeket a "nagy" Windows 8-as újításokat simán belepakolhatnák egy Windows 7 SP2-be... Persze a pénz nagy úr...
-
Nem tudom én sem mire ez a nagy rohanás...Ahelyett hogy a 7 est fejlesztgetnék.Agyrém.
-
Namelesske
addikt
A Microsoft elkezdte bezáratni a Windows 8 oldalakat és levetetni az összes hírt a nagyobb oldalakrol. Szerintem az ITCafé jobban jár, ha már most törli a hírt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest