Hirdetés
- Google Pixel topik
- Netfone
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Hmmm. Ezek mind stimmeltek számomra, de fene gondolta volna, hogy 64 bites üzemmódban is ezt használják. Abban a hitben voltam, hogy az x64-es hardverek esetén ez a 3 szintű címfordítás és a célhardverek a 100% 32 bites kompatibilitást használják.
Átolvastam a linkelt anyagokat, és a hozzászólást figyelembe véve értelmeztem.
Amennyiben ezt helyesen tettem, arra a következtetésre jutottam, hogy akkor történne TLB és egyéb egységektől mentesen, ha a fizikai címzés a logikaival megegyezően, 64 bitre terjedne, de ehhez a CPU-nak valós módban kellene üzemelnie. Azt már rég tudjuk ez milyen buktatókat rejt, tehát gondolom ezért nem implementálnak már ilyesmit többé.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
"A 64 bites is csak félig igaz, nem 64 bitesnek kell lennie az OS-nek, hogy tudjon több, mint 4 (vagy 3,5) GB-t, hanem támogatnia kell a PAE-t. Ez desktop Windows esetében a 64 bites verziót jelenti, viszont server Windowsoknál, vagy bármilyen Linux disztribúciónál a 32 bites verzióban is benne van, azok látnak többet."
Nem. Az OS-nek vagy natívan 64 bitesnek kell lennie, természetesen 64 bites hardveren. Ekkor 2^64 az elérhető cím, ami 16PB (petabyte). 2^32 = 4GB, ezért a 4GB limit. vagy támogatnia kell a PAE-t, ami 32 biten 4 bittel terjeszti ki a címeket, így válik lehetővé a max. 128GB memória megcímzése.
64 bites címzés éppen nem használ PAE-t, felesleges adminisztratív költséget okozna ez...
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest