- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
cseth
csendes tag
Sziasztok,
Mi okozhat 1 pixel szeles piros csikot? Beragadt pixelek lennenek egy oszlopban, vagy esetleg valami mas? Elinditottam par villogo kockat, 10 db 5x5, hatha segit. Kerdes mit lehet meg tenni, mert ugy nez ki ez nem segit. Barmilyen otlet jol jonne, vegso esetben radirozok
koszi elore is
-
válasz
SchumiBácsi #376 üzenetére
Na de amiért idevetődtem az egy igen érdekes jelenség:
1év után jött egy vélhetően subpixelhiba - ez nem annyira nagy gond, a tipikus használatnál nem is annyira feltűnő.
Ezt félévvel követően egy tömeges pixelhiba, 3-4sötét pixel egy helyen (!)
Na ilyenkor mi van?
5éves TN-t váltott a Dell U2412M és hittem abban hogy ha a TN nem nyomott semmi hibát 5év alatt akkor a DELL se fog... hát nyomott és nem is aprózta el... szerencse hogy a sarokban van, de ezzel az erővel lehetne középen is. Érdekes.
-
-
Hexaa
aktív tag
Ismét kapható PWM mentes háttérvilágítással az U2412M!
-
pvt.peter
őstag
A mai nap én is a tulajdonosa lettem egy ilyen típusú monitornak.
Sajna a régi U2312HM monitorom bal oldala elkezdett csíkozódni. -
Newyorker
addikt
Skacok! A VGA-mon van hdmi dugasz, és látom ezen a monitorn is van vmi hasonló, ezek szerint hdmi kábellel össze tudom kötni a vga-val? Vagy csak d-sub, DVI van.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Sorozatszám alapján be lehet lőni, hogy PWM mentes-e a monitor? Nekem azt mondták a boltban, hogy az új, L-re végződő sorozatszámú cuccok PWM mentesek.
-
newclass
tag
Sziasztok!
Nálatok mennyire jellemző az alábbi jelenség?
A képernyőt (a panelt) ha újjal finoman megnyomom kb 0,5 mm-t mozog egyes helyeken.
Van egy kis bevilágítás a felső részen, ha ott megnyomom a panelt akkor eltűnik a bevilágítás. Nem tudom mind ilyen vagy ez nincs jól összeszerelve. Ez okozhat valami problémát?
Illetve mennyi bevilágítás tekinthető "normálisnak"?
köszi -
flamich76
tag
válasz
old_artist #332 üzenetére
"Mindig a monitor/elektronika + VGA kártya adottságaihoz mérten"
Ezek szerint ha valaki vesz egy monitort nálatok, akkor vinni kell a gépet is, ha kér kalibrálást???
-
fotobolond
tag
Sziasztok!
Remélem nem off jelegű a kérdés, de inkább itt tenném fel, mint a Milyen monitort vegyek topicban, ahol könnyebben elkallódik.
Két monitor között vacillálok (U2414H, U2412M) de nehezen tudok dönteni. Van e valakinek tapasztalata mindkét típusról és összességében melyik ajánlható jobban ha az általános felhasználáson felül (szövegszerkesztés, internet, héba-hóba játék) a fő szempont, JPEG és RAW képekkel történő munka, Lightroom, Photoshop programok használatával.
Köszönöm, üdv:
-
ZolkoW
őstag
több órája vagyok elégedettnek tűnő tulajdonosa ennek a gépállatnak
meggyőzőnek találom;-)
-
cyber86
őstag
Helló. Egy ilyen monitor boldog tulajdonosa lettem és volna 1 pár kérdésem
Az A00 a legfrissebb típust jelenti? Akkor érdemes feltenni hozzá a legfrissebb drivert? Milyen beállításokon használjátok a monitort? pl fényerő meg kontrast. Meg a preset mode-ba mire szoktátok tenni? Meg még ahogy láttam van 1-2 beállítás a menüjében.
-
Skalci
tag
Érdekelne, hogy játékoknál van valami előnye annak ha a "game" módot használom?
A másik kérdésem pedig, hogy windows xp alatt hogyan tudnám aktiválni az icc profilt? Addig eljutottam, hogy beállítottam alapértelmezettként, de az itt leírtakkal ellenben xp-nél nem találom a színkezelés menüben a "speciális" fület. -
kasa85
őstag
kisebbre véve több lesz nagyobbra véve kevesebb,és 96% felett nincs ez a vibrálás.AMúgy érdekesnek tartom 0 fényerőn sem láttam csak 1 től 95 ig.
-
kasa85
őstag
Fényképezővel csináltam 15 képkocka egy másodperc alatt.
Valaki fel világosítana ez mi ez lenne a PWM
A kép. -
kasa85
őstag
Köszönöm,de nem kell a segítség csak vissza kellett olvasnom,és amit old artist leírt nekem privátban szóval a legújabb tipusal vagyok felszerelkezve 9 hónapban adták ki.
-
kasa85
őstag
A REVA00 az az javított változat mert nekem az van
-
kasa85
őstag
válasz
old_artist #353 üzenetére
Rendben köszi amúgy meg az volt megbeszélve azt kapok bízok benned csak kíváncsi voltam nem e képes a menü ezt megmutatni mint a HP monitorom esetében amúgy mik az újak számokkal
-
old_artist
addikt
-
kasa85
őstag
Olvastam,hogy ez természetes a sarkoknál az elszíneződés,és konzultáltam old artis al és elmagyarázta nekem miért olyan a ledek miatt.Viszont hol tudom meg nézni,hogy mikori gyártású a monitorom,illetve van a monitor menüjében olyan,hogy gyorsítási funkció játékok alá?Előre is köszönöm a segítséget.
-
kasa85
őstag
Skacok,lányok lenne egy kérdésem.
Az alsó sarkokat nézve kicsit oldalról nézve olyan mintha átlósan sötétebb lenne pár cm nél.
Mindenkinél,így van ez gondolom a bevilágítás oldalról gyengébb emiatt oldalról elszíneződik.Viszont szemből szép egyenletes gondolom ez a szürkésedés. -
kasa85
őstag
Miért nem old_artist tól vetted ő végig vizsgálja mielőtt elküldi,és arról nem is beszélve,hogy potom pénzért kalibrál,és vállal 15 nap pixel garanciát.Szerintem a legjobb ő tőle venni a monitort,mert nem a mennyiséggel törődik kire mennyit sózhat,hanem a minőségre,hogy elégedett legyen a vásárló én az vagyok
-
Skalci
tag
Pontosan egy hete lettem tulaja egy ilyen monitornak, viszont csak ma sikerült időt szakítanom egy kis "pixel vizsgálatra". Az eredmény sajnos meg is lett, piros háttérnél egy sötét pixel...
-
kasa85
őstag
Sziasztok hivatalosan is klubtagja lettem a topiknak az új DELL U2412M monitorral köszönhetően old_artist-nak kiválló hibátlan darabot kaptam
.
Hibamentes a színeket még szoknom kell kalibráltattam szóval szép,de furcsa még mivel ezelőtt egy HP ZR24w monitorom volt ami egy hulladék volt mindig hibás darabot hoztak ki nekem tíz darab után vissza kértem a pénzem,és vettem eme szépséget.
Külsőleg szép,és egyszerű.A menü kezelhető,színhűség,élesség kiváló,fekete szín kiváló szemből oldalról azért változik. -
Hi all!
Valaki megtudná mondani, hogy létezik valami átalakító, ami lehetővé teszi , hogy HDMI-be össze tudjam kötni notebookkal a moncsit ?
CSATLAKOZÓK
D-SUB, DVI (HDCP támogatással), DisplayPort, USB HUB -
Rasiel
senior tag
válasz
bayarena #335 üzenetére
Mindent összevetve az U2410 egyértelműen jobb. 2 dolgot tudnék megemlíteni, amiben az U2412M előbbre jár. Az egyik, hogy valamelyest gyorsabb játékok alatt (kisebb input lag/bemeneti késés). A másik pedig az, hogy gyári beállításokkal, kalibrálás nélkül az U2410 nem éppen a legjobb. De írtad, hogy mindenképpen kalibrálva lesznek, így ez nem téma. Ha jó állapotban van, nincsen agyon használva akkor használtan megér 70k-t.
-
bayarena
aktív tag
sziasztok.
Most szeretnék venni egy 24-es Dell-t, "csak" általános dolgokra kellene, és két verzió lehetséges, vagy egy új U2412M kb 70ért, vagy egy használt U2410 ebayről szintén 70ért.
Árban így ugyan annyi, szeretném őket kalibráltatni.
A kérdésem, hogy általános felhasználás alatt észrevehető a 2410 jobb panelja? Vagy inkább az újat vegyem?
(1 év garit adnának és ha jó a németem, akkor pixel gari is lenne talán a 2410hez)
Előre is köszi a segítséget -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Most szeretnék venni egy dell u2412m monitort.
Játékra kéne legfőképpen,és filmezésre.
Mi a véleményetek mennyire gyors a válaszidő a 8ms végett.
Úgy tudom van alapból be kapcsolva egy gyorsításos funkció ami nem hagy utánhúzásokat.
Az iputlag is érdekelne.
Segítségeteket előre is köszönöm.
A színhűség is fontos lenne olvastam tesztet mindenhol csak dícsérik. -
mijos
senior tag
Sziasztok. En is gazdagodtam egy ilyennel masfel honapja. Elotte nem nagyon tajekozodtam, csak azert vettem mert ajanlottak. Kerdesem lenne, hogy jatekra hasznalnam majd xboxxal, erre a celra megfelel e majd? Asztali pcn mar nem jatszok. A masik problema, hogy maceras a monitor, mert nincsenek olyan csatlakozok rajta amik xboxon.
-
old_artist
addikt
Üdv!
A kalibrálás nem kötelező, de ajánlott!
Mindig a monitor/elektronika + VGA kártya adottságaihoz mérten megfelelő színvisszaadásra lehet "varázsolni" a kijelzőn megjelenített képi világot, de ehhez elengedhetetlen egy mérőműszer, ahogy láthattad az általad "linkelt" videókon. -
gezatata
aktív tag
válasz
old_artist #329 üzenetére
Köszönöm szépen a segitséget
-
Lejszi
senior tag
sziasztok, en a mai napon jutottam hozza egy ilyen moncsihoz.
Itt olvastam :http://www.argep.hu/opinions_1725531.html
hogy vmi kalibralast kell rajta elvegeztetni, mert akkor lesz igazan jo. kerdeseim:
- en is el tudom vegezni vagy vigyem el egy boltba?
- mi lehet a kulonbseg ha hagyom a picsaba ezt a kalibralast?Youtube-on neztem par videot :
http://www.youtube.com/results?search_query=Dell+UltraSharp+U2412M+calib&oq=Dell+UltraSharp+U2412M+calib&gs_l=youtube.3..33i21.10501.12261.0.12487.6.6.0.0.0.0.193.542.5j1.6.0...0.0...1ac.1.11.youtube.g9hT4DcQJf0Kellene hozza egy par plusz kutyu, jo latom?
-
gezatata
aktív tag
valahogy nem lehet lejjebb venni a fényerőt a minimális alá,
valami programocskával vagy valami ügyeskedéssel? -
NLZ
tag
Na beszereztem egy ilyet én is, egyelőre semmi pixel hiba és glow se vészes. Jó vétel volt, ne bátortalanodjon el seni a sok problémától a topicban.
-
piddy
csendes tag
Szemezek egy Dell U2412M-vel, itt a FORUMON.
Valaki kipróbálta már a Samsung Galaxy S3 MHL kábelével, hogy jól meghajtja-e?
Sajnos a Dell 2209WA-mat vmiért csak 480pben engedi...MHL kábellelel és HDMI-DVI átalakítóval természetesen. HD TVvel HDMIről kivállóan működik ugyanez...
Köszönöm a segítséget előre is! -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Május
tag
válasz
Nyugdíjas #319 üzenetére
Megérkezett az U2413 as om
Nem akarom elkiabálni de eddig rendesen szuperál annyi hogy ez nem rev 00 hanem rev 01 es de 2013 áprilisi gyártmányú. nem tudom hogy ez jót jelent-e ennél a típusnál...Az usb-t hogy tudom használni a monitoron mert bedugom a pendrivomat de nem történik semmi kell hozzá valami?
-
Május
tag
válasz
Nyugdíjas #311 üzenetére
Szia!
Szerinted az milyen már hogy kicserélték a monitoromat de helyette pixelhibásat kaptam ami ugyan úgy de nem olyan nagy mértékben sárgásodik... ugyan csak REV A00.
A sárgássodás szerintem hiba nivel az ips glow mellett egy kicsit zavaróbb :SMit lehetne ilyenkor tenni ha nem akarod hogy minden héten cserélgessék és a pénzt sem akarod visszakapni mert akkor egy darabig monitor nélkül maradsz (idő mig veszel egy másikat)
Milyet tudnátok vagy tudnál ajánlani dell ips u2412m helyett ami ips paneles és jóóó?
-
Május
tag
A dell u2421m nél az A00 és az A01,02,03,04,05 között mi a különbség melyik a jobb?
Nekem A00 om van. -
Május
tag
75 ös értéken volt a brightness és a kontraszt is 75 ön ez volt az alapbeállításban...
de mintha azt venném észre hogy hosszabb ideig való használat után lehet látni jobban a sárgásodást,
mivel most kapcsoltam be a gépet és fekete képernyőnél most szinte észrevehetetlen... -
-
Május
tag
És mindegyik ips paneles monitornál ilyen? pl LG ips237l-bn
Ez az elszíneződés romolhat javulhat vagy marad ahogy most van?
Te milyet ajánlanál akkor mert itt nagyon sokan ezt a monitort ajánlják? -
Nyugdíjas
nagyúr
Olvastam az ips glow ról és számoltam is vele de az fehér bevilágítás vagy sárgás is lehet?
kék, lila, fehér, sárga, barnás... Tipustól függ. ha feketén látod akkor az glow.amúgy meg nem rézsútos szögből nézem hanem teljesen szemből
Mikor is a sarkait/széleit már szögből látodMindezektől függetlenül ha nem tetszik, küldd vissza. csak szólok, hogy ez mind ilyenez...
-
Május
tag
Olvastam az ips glow ról és számoltam is vele de az fehér bevilágítás vagy sárgás is lehet?
amúgy meg nem rézsútos szögből nézem hanem teljesen szemből -
Nyugdíjas
nagyúr
Monitoros topic összefoglalójából:
"Az IPS-es monitoroknak is lehetnek változó mértékű bevilágításai, kevésbé jól leszabályozható háttérvilágítása, illetve a panelre jellemző IPS-glow minden monitornál jelentkezik fekete képernyőnél rézsútos szögből nézve! Sok fellelkesült vásárló nem olvas, kérdez ezeknek utána és monitorvásárlás után döbben rá ezen (az IPS pozitívumaihoz képest) pár apróbb "hibára", s éri csalódás."
(kiemelés tőlem)
-
Május
tag
Sziasztok!
Nekem ma jött meg a Dell u2412m monitorom... szép meg minden de sajnos ha fekete háttérnél a jobb a bal alsó része és oldalt is a szélén sárgás elszíneződést látok ami igen zavaró számomra.
Ezzel a problémával mit lehet tenni? ki lehet javítani vagy inkább küldjem vissza egy kis reklamációval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung 34 -es hajlított monitor - 3440x1440px / HDR10 / 100Hz / USB-C PD 90W (S34A650UXU)
- LG UltraGear 27GN800 (IPS/2K/144Hz)
- Gigabyte Aorus FV43U 43", 144Hz, 4K, AMD FreeSync Pro monitor
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Eladó Acer Predator X27 UHD 4K 27" Gamer Monitor, Kalibrált, 144Hz, HDR10, IPS, G-Sync, dobozában
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged