- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
slashing #218 üzenetére
Roppant érdekes a leírásod, csak éppen a leírás alapján még mindig eldönthetetlen, hogy pixelhiba-e.
A pirosnál pirosban élénkebb, kéknél kékben, zöldnél zöldben, akkor az érdekes lesz, mert a subpixelek ilyet nem tudnak, az adott alapszínnél nyitva van a subpixel ott teljesen átengedi a fényt, nem tud többet átengedni a maximumnál. (erre én is rászaradt apró kristályos koszt mondanák, ami fókuszálja, más szögből megtöri a fényt, azért látszik szürkénél a "szivárvány")
A pixelhiba nem ilyen.
világító pixelhiba feketénél, ilyen a tiéd fekete képnél? (esetleg más színű, vagy fehér a pont?)
sötét pixelhiba ilyen a egy zöld subpixelhiba, ha többi alapszínnél is fekete pontot látsz, akkor a pixel azon szubpixelei is rosszak.
Szóval így nézd meg, mert a jelenlegi leírásodra nem illik a "pixelhiba" kifejezés. (de ha készítenél róla egy olyan közeli fotót, ahol a példaképekhez hasonlóan látszanak a szub/pixelek, akkor többet lehetne mondani)
-
El Kebir
őstag
azért mert más paraméterei is vannal a képfrissítésnek, a pixelclock, sávszélesség és egyebek. (powerstripet megnyitod, abban láthatod azokat, én se tudom, pontosan hogyan függnek össze, régen is "próba szerencse" alapon állítgattam. A max sorfrissítésből lehet következtetni, hogy kb mit tud az elektronika)
(na meg azt se kell elfelejteni, hogy az már a 2. model, finomított gyártás, "javított" elektronika, akár "olcsósított" is lehet, amitől gyengébb az "OC"-ja)
-
El Kebir
őstag
válasz
deadwing #185 üzenetére
Nem mindegy melyik irányba alakítod a jelet, DP-ből lehet passzívan HDMI, DVI jelet csinálni, fordítva nem megy (Schawo-t ez keverhette meg)
Több monitorhoz is kell az aktív átalakító, ha DP -> több DVI a felállás.
A kontraszton kívül, mi még a problémád az U2412M-mel? (és itt a színek fakóságára gondolsz?) (elképzelhető hogy széles színterű az a fuji?)
-
El Kebir
őstag
Azon gondolkozom, hogy lehet, hogy veszek inkább egy 24 collos TN-es monitort, ha annál nincs ilyen.
leírod, hogy valószínűleg a led háttérvilágítás miatt van, és a végére odabiggyeszted ezt a mondatot!?
Nem értem... a tn paneles, ha ledes megvilágítású, akkor mitől lesz jobb? (vagy miért nem jó az ips, ccfl-lel, hogy kiemeled, ezután tn kell neked)
Teljesen összefüggéstelen a hibaleírásod és az arra adott konklúziód... mi értelme van? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged