Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz looser #59 üzenetére

aha, habár most már annyira nem látványos a növekedés, leszámítva az egyik tőt, ami 110centire megnőtt már :D ...az most kezdett el virágozni, eddig a növekedésre koncentrált...

a jalapeno-t folyamatosan eszegetem, ahogy érik... átlagban annyira nem csípős, 1-2 durvább példány volt eddig... viszont annál ízletesebb :K az a birds eye chili viszont nagyon brutális... (utolsó képeken látszódnak, ahogy ágaskodnak) pár embernek adtam már belőle és mindenki azt mondta, hogy egyszerre bőven elég volt egyet megenni :DDD pár hete szereztem egy ilyen gépet (úgy voltam vele, hogy olcsó... kínai... ha nem válik be, nem nagy pénzkidobás) és gyártottam pénteken pizzaszószt: 1 fej vöröshagyma, 1(!) birds eye chili... ízlés szerint paradicsom, só, bors, cukor, oregano, olaj (olíva kellett volna, de csak étolaj volt itthon, viszont az is megfelelt) ...szerintem nagyon jó lett és barátnőm is bőszen lapátolta a pizzára :) eddig főztem mindig a szószt, de valahogy soha nem lett olyan, mint amiket jobb pizzériákban ettem... így géppel összedarálva viszont totál más: sokkal jobb állagra és ízre is... sokkal jobb a friss/nyers zöldségek miatt

• mephi666

nagyúr

válasz looser #54 üzenetére

nekem dohányosdobozban van az a nagyobb tő, amit ma szerintem megszüretelünk... érdekes alakú a termés (ami a képen is van), de már napok óta nem növekedik és szerintem már fogyasztható :K rizses lecsóhoz jó lesz

ui: kicsit rendbetettem reggel a képeket, mindegyikhez csináltam kisméretűt, mert már 21megát töltött az oldallal, így pedig ez 1/10-ére csökkent

• Huma

addikt

válasz looser #52 üzenetére

Hallottam már az EM-BIO-ról. Sőt használtam is, de nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyire hatékony.
    Kókuszt még nem használtam soha, de jókat hallottam róla.

• Huma

addikt

válasz looser #50 üzenetére

Azt csak a tetejére kell, de szerintem szobában tartott növénynél felesleges mulcsot használni. Persze ártani sem árt.

• mephi666

nagyúr

válasz looser #40 üzenetére

csak egy felvetés volt :) egyelőre elvagyok ezekkel és szerintem tavasszal lenne aktuális... tegnap egy érett csilit vágtam fel és szórtam el a magját... gondolom a madaresteszkós tő ki fog heteken belül száradni, mert bármit csinálok vele, akkor is sorvad, de így az utódja túlélheti (nem túl erős, viszont finom)

• mephi666

nagyúr

válasz looser #38 üzenetére

#37: köszönöm :)

nekem is megálltak az elején 1-2 hétre teljesen... utána viszont kegyetlenül belendültek... ez szerintem normális :K én is imádom a csípőset: néha "beteg" leszek tőle másnapra, de kíváncsi vagyok, hogy ez attól lehet-e, hogy a boltit mindenféle vegyszerrel kezelik? van hogy marékszámra zabálom és semmi bajom, máskor pedig néhány gyengébb pepperoni és másnap végem... anyósjelöltnél ettem nemrég sárga habanero-t, ami elvileg 100-300ezer közötti (mint a birds eye lesz) és az rendesen égetett... nem az a fajta, amit eszegetsz és idővel egyre jobban elkezd marni, ez azonnal pofáncsapja az embert :D egyébként egzotikus, finom íze volt (lehet majd szerzek ilyen magokat is)

úgy csináltam, hogy egy balkonládában vittem át barátnőmékhez 3jalapeno-t meg 2 tő birds eye-t, hogy náluk az erkélyen mennyire fejlődik? (ott is virágzik már szépen meg növekednek lassan a termések... virághullás pedig nincs) ...alig fértem már egyszobás panelban tőlük: így is teli az ablak paprikával :D azon gondolkozok, hogy egyet belerakok egy 17centis cserépbe és kirakom a lépcsőfordulóba, hátha rákapnak a szomszédok :D nagyon várom már az első "szüretet": már nagyobb a termés, mint egy makk... szerintem jövő hétre teljesen jó lesz már

később lehetne olyat is csinálni, hogy összebeszélni páran, venni a webshopból több fajta magot is (ahonnan ezek is származnak), amiből 10-12 van egy zacsiban és szétosztani egymás közt... 200-500ft közt láttam a magok nagyját, de 500ft-ot felszámolnak postára, amit sokallok... ha 3an összeállnánk, akkor 5féle drága magnál is kicsivel több, mint egy ezresbe fájna mindenkinek és átlagban 3/2 valószínű, hogy ki fog kelni :K (meg elég is lenne nekem annyi: 10-12tő rengeteg)

• mephi666

nagyúr

válasz looser #35 üzenetére

szívesen és üdv itt :) szerintem a túltáplálás miatt ilyen zöld, adtam nekik muskátli tápoldatot bőven és azt mostanában lejjebb vettem... a víz szerintem elég, mert reggelente mindig adok nekik, délután 3-4 körül még nem kókadoznak amikor hazaérek, de ha nagy meleg van, akkor később már kezdenek és akkor megint kapnak keveset (gyorsan feltámadnak utána)

ami rosszabb jelenség volt, hogy elhullott sok virág (utánaolvastam és a túl sok tápoldat lehetett itt is a ludas, vagy hogy nem repült be elég bogár az ablakon beporozni őket? :D ), pár napja meg már át szoktam ecsettel porozgatni minden nap a virágokat és 1 nagyobb, 2 kisebb termés már tuti lesz a jalapenon... a többi meg majd jön sorban

ami viszont bukó lesz: vettem madarasteszkóban egy kisebb chilibokrot, ami tele volt terméssel, most is érnek be rajta a paprikák és egyúttal száradnak a levelei nagyon... :( nagyobb cserépbe ültettem, kapott tápoldatot, de szerintem miután beérik rajta minden, ki fog dögleni (új virágokat/hajtásokat se hoz)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés