- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
laposonly11
senior tag
válasz
->Raizen<- #120 üzenetére
Emlékszem amikor még 5.1 el nyomtam, hú mindig tudtam honnan jön az ellen!
Ha gyenge procid van és youtube-al fárasztod, akkor inkább előtte szedd le a zenét, filmet, valamelyik ingyenes donwloader progival és hallgasd, valamelyik kisebb gépigényű asztali lejátszóval a zenét, játék közben! -
-
PuMbA
titán
válasz
Anonymus23 #129 üzenetére
"A Superfetchet is kikapcsoltam"
És jobb lett?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Dark Archon #128 üzenetére
Nem, megnéztem, ki van kapcsolva. De lehet bekapcsolom és kikapcsolom megint.
A Superfetchet is kikapcsoltam, de lassan a gépet kell kikapcsolni, a való élet kevésbé laggol
-
válasz
Anonymus23 #127 üzenetére
S nem kapcsolódott be a játékmód megint?
-
Anonymus23
veterán
Nah, érdekes ez az MS.
Július végén újratelepítettem a W10-et, elkezdett akadni a játék.
Mások javaslatára kikapcsoltam a game módot, és 1 teljes napig jó is volt, nem szaggatott be a játék.
Tegnap jött valami frissítés, azóta megint szaggat!
Ja és igen nV kártyám vanBiztos észrevették, hogy most már tudok bosszankodás nélkül is játszani és ez nem tetszett nekik!
-
komi77
senior tag
válasz
->Raizen<- #120 üzenetére
Értem, ennyi
-
CSB29
aktív tag
Mostanában csak ikszkomozok, az meg amúgy is össze-vissza akadozikak ármilyen vas van alatta, szóval én meg se tudnám mondani
-
turbulencia8
őstag
Gyorsan zabal vinyot a win10, FCU-hoz kenytelek leszek ismet particionalni az SSD-t.
-
-
törölt tag
Ezt meg tudom erősíteni. Egyszerűen zavaró volt, mintha a kép nem vágott volna egybe hang által nyújtott információkkal, teljesen stabil teljesítményt lehet produkálni nélküle.
Nekem sem kitétel, hogy legyen a játéknak hangja, azóta sem igénylem.
(#116) hcl : Elég nehéz rá magyarázatot találni, hogy hogyan jöhetett össze.
Lehet így állnak bosszút a sok odafigyelésért a programozók, amit a korábbi verziókba beletettek és senki nem köszönte meg nekik. -
komi77
senior tag
válasz
->Raizen<- #112 üzenetére
Bocsi nem kötekedés csak érdeklődő kérdés. Játékok alatt nem a játék hangját hallgatod hanem yt zenét. Nem vonja el a figyelmet, ill. nem maradsz le a játék hangok nyújtotta információkról? Vagy, hogy működik ez egyáltalán?
-
PuMbA
titán
Csak a fele lett svéd és csak a 2007-es verzió, de egyáltalán nem akadályozza a használatot, mert a legfontosabb dolgok magyarul maradtak
Egyébként le kell szedned a legutóbbi Outlook frissítést és megjavul. 1 hónap múlva teljesen vége lesz az Outlook 2007 támogatásának, ami ugye 10 éves, tehát már úgy is mindegy neki.
-
-
Mákosmetélt
tag
Még olvasni is fárasztó ezt a hisztit amit levágsz itt 20-30 hozzászóláson keresztül.
Nem megbánatni akarlak, de nem értem a problémádat.
A cikkben egy szó nem volt arról, hogy sz@r az nvidia.
A cikkíró leírta az általa talált információkat, miszerint nvidiás gépek érintettek az esetek nagy részében.
Nem írta le, hogy az nvidia a hibás, sőt pont arról szól a cikk, hogy az MS a hibás és jön frissítés.
Szóval véleményem szerint vagy nem értelmezted a cikket helyesen, vagy pedig direkt trollkodsz. -
Raymond
titán
válasz
->Raizen<- #112 üzenetére
Nem jobb erre mondjuk a Spotify?
-
BiP
nagyúr
válasz
->Raizen<- #110 üzenetére
Lehet, hogy értetlen a kérdés. De miért kell játék közben videót nézni?
Ennyire unalmas a játék?Ez jut eszembe
(#111) BiP: Ja, értem. Na, arra egy 240p-s videó is elég.
Mondjuk évekig már a youtube-on zenét hallgatni dolgot sem értettem. De idén rászoktam én is. -
GodGamer5
addikt
Nálam is szar valami. 390 nitrorol váltottam,-windows reinstall nélkül- 1050ti-re és amikor háttérben nyomom a youtube-ot elkezd mikroakadni, pedig a framerate kiírás szerint 46fps-el megy a játék...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért nem írtam a Vega gyártási problémáiról, mert pont pénteken volt itt nálam az AMD képviselője, és ő erről nem tud.
A SPIL nem lesz a Vega 10-re használva. A Vega 11-hez kérték fel őket, mert ezzel logisztikailag közelebb vannak a gyártáshoz használt üzemek, ami egy kisebb GPU-nál fontos, mivel jóval nagyobb mennyiségben készül. Ugye a Vega 11 már előkészítésen van a tömeggyártáshoz.
A CoWoS-ról fogalmuk sincs, hogy miképp keveredett bele a pletykákba. Arra figyelmeztettek, hogy a DigiTimes ír össze-vissza, mára sokkal inkább egy pletykalapnak számít, és az írásaik 20%-a mögött áll valódi forrás. Ezt egyébként halottam már az Acertől is, tehát akik valóban tudják, hogy mi folyik a háttérben, azok DigiTimes-ot nem ajánlják forrásként használni.Az árazásról írtam egy hírt, annak utánajártam.
(#104) GoodSpeed: Nem csúszik a Volta semmit. A GDDR6-ra várnak, mert azzal a memóriával jön. Nyilván ennek a gyártását nem tudják előrehozni. A Hynixot kell figyelni, mert ők lesznek az NV partnere a Voltánál.
(#107) Raymond: Az AMD rajtam keresztül hozza-viszi az egyes hardvereket, mert közelebb vagyok a belgrádi központjukhoz, mint a PH! szerkesztőség. De te biztos, hogy jobban tudod a tesztjeink logisztikai szervezését, mint mi, akik csináljuk.
-
.LnB
titán
Jó. Ez becsülendő is, az tény. De akkor jó lenne olvasni a Vega-k gyártási problémáikról is, az árazásról is (ennyi idő után már illett volna valami konkrétummal előállni ha már olyan szoros a kapcsolatod velük) és egyébb AMD-s hírekről amiket máshol olvasni. Ezeknek is utána tudnál szerintem rendesen járni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mint jeleztem korábban én nem vagyok fordítógép. Utánajártam, hogy milyen gépeken fordul elő. Be is linkeltem a talált fórumokat. Elsődlegesen az különböztet meg minket más hazai médiumoktól, hogy nem átveszünk híreket, hanem ellenőrizzük azokat, hogy olyan információkat is kínáljunk, aminek más nem jár utána. Az, hogy ezt problémának tekintitek az igénytelenség az újságírás, mint szakma irányába.
-
.LnB
titán
Lehet így is írni erről: [link]
-
törölt tag
1-2 év és lesz elég kiadás+hardverkonfiguráció+driver kombináció, amivel "az égvilágon semmi probléma nincs".
Az elejétől fogva egyértelmű volt hogy "a fejlesztési fázisban" másodlagos lesz a játék élmény rajt, addig nem is számoltam vele, mint biztonságos játékplatform. Hírek szerint, soha nem ér véget "a fejlesztési fázis".
(#95) hcl +1
A hír nagyon óvatosan sugallja, hogy akár az nv is lehet az okozója, én úgy gondolom más apropóból nem is láthatnánk egy ilyen hírt megjelenni, nem kell vele foglalkozni.
-
alevan
őstag
Nekem Creators alatt Intel HD 550el a Red Alert 2 kb 10 perc játél után lefagyik. Vajon e hiba miatt? Vagy menjek vissza Windows XPre?
-
Vistaboy
veterán
Nekem eddig még semmi ilyetén problémám nem volt, mondjuk mostanában nem is játszottam újabb keletű játékkal, mert nem volt olyan, ami érdekelt volna - majd a Wolfenstein következő része lesz ilyen -, viszont a már meglévőkkel nem tapasztaltam lassulást. Pedig amikor lehetett frissíteni Creators-ra, fel is tettem.
Egészében véve eddig a Windows 10 az első olyan OS, amivel hasonlóan elégedett vagyok, mint anno. a Win7-tel voltam. Kisebb hibák előfordultak ugyan, de hasonló gondok minden OS váltáskor vannak. Ezekért - szerintem - főleg az illesztőprogramok a felelősek, nem a hardver. Pláne, hogy a korábbi verzióval nem voltak senkinél sem efféle gondok.
-
Tidus
addikt
Én eddig csak úgy magamban gondoltam hogy úgy tűnik a cikkeket olvasva, mintha a piros szekeret tolnák.
Ezek szerint valami alapja van a megérzésemnek.
Az év elején a Ryzen, most meg ez a VGA kérdés pedig csak plusz erőt adott. A szekér tolásához.
Én úgy vagyok vele, AMD-t vegyen az akinek kell, Radeont meg csak a miner-be. -
-
bunfi
őstag
Tehát akkor a zöld kártyát vásárlók nagy része ütődött és egyedül te vagy itt helikopter?
Ezt egy szóval sem állítottam, elvakultságot vélek felfedezni, ha már rögtön effelé próbálod elvinni a beszélgetést, amellyel csak annyit próbáltam mondani, hogy attól, hogy valami piacvezető termék nem jelenti azt, hogy a legjobb választás.
egyedül itt a PH-n vannak szembetűnően diszkriminatív módon megírva a cikkek.
Érdekes meglátás, azonban ha ez tényleg így lenne, akkor valószínűleg az említett cégek diszkriminatívan lépnének fel eme kis ország, nemzetközi szinten mérve apró portálja ellen. De lehet, hogy nem mernek újat húzni az Abuval, mert őket is jól agymossa. De lehet, hogy már meg is tette... Uram légy irgalmas!
-
sb
veterán
Olyasmi, de ennél kicsit bugosabb. Az egészet nem tiltották le. smb2-3 mehet és az 1-nél is csak master browser gond van sokszor. De gondolom nem véletlen, hogy nincs kommunikálva mit is tiltottak le valójában és nincs hivatalos megoldási javaslat.
Nálam kb. 1-2 hétig ment a CU update(ek) után. Aztán szart be. Ez nem tűnik determinisztikus viselkedésnek.
Droidos telóról kb. így sehogy nem lehet elérni a gépet.
De olyan is volt, hogy a lehalása és 2 nap nem működés után nyomkodtam a telefont és ment 1 órát az SMB1 a köv. restartig. Aztán kb. soha.
Neten van olyan workaround, hogy pl. routerbe bedugott pendrive-ról share-elsz valamit akkor ő lesz a master browser és így már menni fog a megosztás a CU gépről is. Ezt kb. 2 hónapig használtam így, ment. A köv CU update-re 1 hétig ment, utána az is lehalt.Mondjuk a sok CU update-em is azért volt, mert az AU netkezelésével is volt egy soha nem látott bugom ami szintén nem egyedi amúgy. Vagy a franc tudja mi volt... az egy még érdekesebb sztori.
-
törölt tag
A zoldeknel a szoftveres csapat nincs a topon az elmult egy evben, az teny. Erre a lagg-ra emlekszem de elegge ritkan fordult elo igy nem foglalkoztam vele, AMD-n most nem tapasztaltam, varjuk a javitast hogy akiknel elofordul a problema rendbe jojjon.
MS elszurta, jatekosok isszak meg a levet
-
qad
senior tag
"mert ha valami jó akkor jó. Látszik az eladási adatokból is
Megpróbáltam levetíteni ezt a Suzuki Swiftre vagy a kannabiszra, de egyik esetben sem kaptam túl megnyugtató eredményt. Szerintem lehet, hogy ez ebben a formában nem igaz."
Tehát akkor a zöld kártyát vásárlók nagy része ütődött és egyedül te vagy itt helikopter?
Amúgy meg a cikk írójának elfogultságáról volt szó a vörösek iránt. Más oldalakon is olvasok (a PH-n lévő aktuális írásokkal megegyező időben megjelenő) és egyedül itt a PH-n vannak szembetűnően diszkriminatív módon megírva a cikkek.
Nekem ez a véleményem(úgy nézem még van egy-két ilyen véleményű), részemről befejeztem az offolást. -
jacint78
addikt
Tehát igazából nem derül ki a cikkből, hogy mi is a hiba oka, de legalább le lehett írni többször is (egészen pontosan háromszor), hogy az NV kártyái érintettek, sőt, aki AMD-ról NV-re vált, az aztán az igazi eretnek... Gondolom ebből annak kell lejönnie, hogy az AMD a megtestesült frametime bajnok...
Tényleg gratulálok ehhez a cikkhez, igazi szakmai színvonalat képvisel!
-
Solten
őstag
Gondolom az se segitett sokat a dolgon hogy az Nvidia hetente adta ki a hotfixeinek a hotfixjet.
-
Alchemist
addikt
A CU elég sok hibát hozott magával. Már szívok egy ideje a BLE kezelésével (AU alatt rendesen megy, CU alatt elszáll), de sokan jelezték hogy bizonytalan, nehezen azonosítható hibákat okoz a dll-ek új betöltési mechanizmusa. Lehet, hogy ez esetben is ilyesmiről van szó.
-
Hunmugli
aktív tag
Elírás. Első bekezdés, utolsó (előtti) sor: függőt --> függ vagy függött.
-
Lui04
aktív tag
Nálam is előjött ez a probléma 1050ti-vel a Witcher 3 alatt.
-
Redneck
nagyúr
Windows 10? Mikor lesz belőle mindig stabil nem sz*patós verzió?
Mert felraknám az asztalira is a DX12 miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem haragszom az NV-re. Miért is tenném? Egy csomó ajándékom van tőlük, amit a munkám elismeréseként kaptam. Sosem bántottuk egymást.
De nyilván a munkám elsődlegesen gyártófüggetlen, tehát az ajándékok, bár jól esnek, de nem változtatnak semmin. Ezért egy hálás köszönetet tudok adni maximum.
-
qad
senior tag
"Szóval, semmit tény, de szar az Nvidia. Abu, értem én hogy nyomni kell az AMD-t, de ez még tőled is kritikán aluli, minősíthetetlen SZAR. Így, nagybetűvel. Te ezért fizetést kapsz? Jöhet a ban, attól még szánalmas ami itt folyik és nem engem minősít.
2. Érdemes megnézni a PH! FB képét."
Ez már engem is idegesít egy ideje, hogy az Abu általa írt cikkekben állandóan egy bizonyos kártya gyártót szapul, másik videokártya gyártót vagy magasztal vagy csak érzelemmentes cikkeket ír róla.
Örülök, hogy más is kiérzi ezt és nem csak én vagyok az egyetlen akinek feltűnik.
Abu írhatna egy cikket akár a logoutra, hogy miért haragszik az NV-re és miért magasztalja az AMD-t.
Egyébként kevés embert tud megvezetni az ilyen stílusú cikkekkel, mert ha valami jó akkor jó. Látszik az eladási adatokból is, utolsó infóim szerint az eladások 30% kb a vöröseké és 70% a zöldeké. Amúgy meg az a 70% aki zöld kártyát vásárolt valószínűleg ütődött vagy dezinformált és Abu majd jól észhez téríti őket a hónapok óta tartó igazmondásával.
-
bivalyolo
őstag
Valami igazság ebben is lehet, mert amíg nem váltottam le a skylakes i5-öt ryzenre, addig nem szórakozott a BF1.
Azt csinálta, hogy kb 1/2 vagy 3/4 óra után egyszer csak elkezdett zuhanni az fps úgy 10 körülire, majd ez ment kb 15-20 mp-ig és utána mintha semmi sem történt volna futott rendesen tovább.
Kipróbáltam, hogy történik, ha kikapcsolom a superfetchet, és bevált. Azóta nem tapasztaltam ezt.
r7 1700 és rx470 szóval még csak nem is nv.
-
törölt tag
válasz
makkmarce #71 üzenetére
Az természetes, hogy előbb összepakolja a gépen az adatokat, mielőtt elküldi, de ez eddig is így ment, minden programnál (kivéve azoknál, amik külön debuggert kértek, vagy hogy reprodukáld a hibát naplózás mellett). Az egyetlen ilyen, ami lassította a gépem, a kompatibilitási telemetria volt, de azt kilőve semmi baja a rendszernek.
-
makkmarce
őstag
nem érdekel a gépház, ráadásul ez a superfetch egy tök felesleges mobiltelefonos funkció
nekem ne buzerálja a gépet, főleg akkor ne, ha terhelve van, és dolgozna.
az meg külön win10 szégyen, hogy 2 settings van, amik részben fedik egymást (control panel vs settings).
gépházba mindent kinyomtam amit lehet.
csak SSD van, nem kell nekem, hogy bármit is rendszerezgessen a HDD-n. -
PuMbA
titán
válasz
makkmarce #72 üzenetére
Ez valami kis beállítás hiba lehet, mert én a megjelenése óta használom a Windows 10-et és játék közben még egyszer se kezdett el a háttérben tevékenykedni, pedig nem túrtam szét a Windows-t, csak a Gépházban állítottam pár dolgot
A Gépházban van jó pár opció, amit érdemes kikapcsolni, de a beállítások átnézése közben ezeket szerintem megtalálod.
-
makkmarce
őstag
haha.. hogyne csinálna.
olvasd el mire jó az az ipari hulladék.
nekem ne játék közben akarja optimalizálni, hogy melyik bitet milyen sűrűn használok (és félreértés ne legyen, ez akasztotta a régi gépet is, nem csak a ryzen-t).
a nyomtató az driver hiba, viszont abból nem fog új kijönni, de ez is inkább a win10 szégyene, hogy nem voltak képesek egy olyan nyomtatókezelést készíteni, ami visszafele kompatibilis. -
makkmarce
őstag
válasz
#82146048 #65 üzenetére
a telemetria szerintem tudja akasztani a gépet.
Az elején ugye nem, mert minden adat új, de miután elindítottál már 1000x100 dolgot, utána már kotorásznia kell az adatbázisban, hogy az ugyanaz e, vagy másik, csak azt küldje amit kell, tehát nem a netet terheli, hanem a gépet. Mivel a cégeknek olcsóbb, ha a gépen elvégeznek minden számítást, összehasonlítást és keresést, aztán csak a kívánt infót lövik át a servereknek, mert nekik a te gépidőd ingyen van, az adatfogadás viszont pénzbe kerül server oldalon. -
PuMbA
titán
válasz
makkmarce #67 üzenetére
Ezek egyáltalán nem Windows 10 hibák, hanem rosszak az illesztőprogramok. A Superfetch nem csinál semmit sem a géppel, ha minden merevlemez vezérlő illesztőprogram jó, szóval azt sem érdemes kikapcsolni. A BIOS-ok és driverek között érdemes szétnézni, nem a Windows-t széttúrni, mert a Ryzen eléggé egy új platform és még közel sem százas a szoftveres támogatása. Ezért is dobálják ki havonta hozzá az új alaplap BIOS-t.
(#71) makkmarce: Nekem gyengébb gépem van, mint Neked és már egy 2-szer verzió frissített régi Windows 10-zel megy, de a telemetria egyszer sem okozott fps ingadozást.
-
makkmarce
őstag
Ha még valaki szív a Win10-es játéklassulással, van egy-két másik idióta hiba:
A superfetch service:
A következőt tudja: időnként, kb 1-2 percenként beakasztja a gépet, a játék belassul, fps-ben, networkben, mindenben. Berohad kb 2-4 másodpercre, és utána, mintha mi se történt volna, megy tovább.
nekem emiatt akadtak a játékok, de a munkaprogramok is.
kikapcsolni könnyű: services.msc a command line-ba, utána megkeresni, és disabled-re tenni.
A másik ilyen mókás bug a printer spooler, ami szintén folyamatosan terhel 1 magot 100%-osan, ha be van kapcsolva a nyomtatóm.(a configom Win10, 1600X ryzen és RX480)
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #36 üzenetére
Miért lenne a telemetria az oka? Egy 2003-as játékot futtatsz 500 megás net mellett (ebből mennyi a feltöltésed?), szerinted miket küldözget? Partíciókat?
Mondjuk még a GE is telemetriázik rendesen, állandóan matat játékok után, meg vizsgálja a rendszert.#47. Én pont ezért tartok külön appot, VLC-t és Edge-et arra az esetre, ha komolyabb program/játék mellett néznék valamit Youtube-on. A böngészők közül az Edge eszik a legkevesebbet.
Vajon majd megoldja azt is, hogy az IGP-re klónozott képernyő mellett ne legyenek darabosak a rendszer animációi, meg ne is lassuljon be? De IGP nélkül is néha szarul néznek ki. CU előtt ilyesmi nem volt. Felraktam már mindenféle drivert, ez inkább a rendszer hibájának tűnik.
-
törölt tag
Speciel nekem BF1-nél jött elő,
-
.LnB
titán
Ha megragadsz egy cikket mint ez, akkor minden cikk kimagyarázható. De ha évek óta olvasod a cikkeit, kommentjeit, akkor átláthatóbb a helyzet. És én úgy gondolom, hogy ha neki szabad ennyire egy oldalra húzni. Még ha burkoltan is. Akkor én is felszólalhatok ez ellen normális hangnemben. Még ha ez sokszor, sokaknak már fárasztó is.
-
Zanik
addikt
Szerintem nagyon sok múlik azon is, hogy az olvasó fél milyen előítéletekkel rendelkezik, és eleve hogyan akarja értelmezni a szerző által leírtakat. Abu-t sokszor vádolják részrehajlással (hogy jogosan/jogtalanul azt nem az én tisztem eldönteni), és te láthatóan azok közé tartozol, aki szerint ő egy AMD-párti ember, aki szívesen belerúg az nVIDIA-ba. Ez a te prekoncepciót, és lám, belelátod ebbe a cikkbe azt, hogy Abu szándékosan nVIDIA-ellenes hangulatot akar kelteni, pedig lehet erről szó sincs (nem tudhatom biztosan).
Én a magam részéről csak egy sima, az épp rendelkezésreálló adatokra támaszkodó cikket látok, ami leírja, hogy elsősorban nVIDIA kártya tulajokat érint ez a probléma (megj: más problémák meg lehet pont AMD kártya tulajokat érintenek). De ettől az Abu által leírt ténytől még nem lesznek az nVIDIA kártyák automatikusan szarok, az AMD-s kártyák meg királyok, és teljesen problémamentesek. Ezt Abu se állítja a cikkben. Ezt szerintem csak te látod bele. De lehet, hogy tévedek.
Amúgy meg teljesen értelmetlennek látom hardvertermékek miatt ilyen parttalan vitákat folytatni, hisz nem vezetnek sehova, csak felesleges indulatokat keltenek, és egymás ellen hangolják az amúgy tök normális embereket.
-
enricotoxic
tag
válasz
->Raizen<- #47 üzenetére
(#47) ->Raizen< Sajnos nekem azóta is vannak. Eddig ~400 órám van a R6S-ben, minden alkalommal tapasztalom. (legális Win10Pro, Asus lap, i74790, HyperX 16GB RAM, 240GB HyperX SSD, Asus 1060 6GB, Enermax Platimax PSU, minden up to date)
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<- #47 üzenetére
Ennek nincs igazán köze a hírben taglalt problémához. Egyszerűen csak arról van szó, hogy kevés a procimagod ahhoz, hogy egy combosabb YouTube terhelés mellett probléma nélkül játssz. Szimplán csak ennyi.
(#51) ->Raizen<-: Az extra mag segít, vagy próbálj meg egy másik böngészőt.
-
.LnB
titán
válasz
enricotoxic #48 üzenetére
Azt nem ez okozza, a R6:Siege-dzsel valamit elcsesztek a fejlesztők. Olvastam már erről.
-
enricotoxic
tag
Mintha nekem írták volna a cikket. Rainbow Six Siege-el játszom és előjönnek a cikkben leírt akadások. A 4 éves R9 290 kártyám meghalt és GTX1060 6GB kártyára váltottam. Sokat kísérleteztem Win 10 clean install, R6S install, különböző verziójú driverekkel, de egyik sem volt tökéletes. Az Operation Blood Orchid update (45GB) és az új GTX driver, sokat javított a mikrolagokon, de továbbra is vannak masszív akadások, néha egy másodpercre megakad a kép. Multiban igen kellemetlen.
Lehet pirosozni, de R290-el nem volt ilyen brutál akadás a játékban. Alig várom az updatet, addig visszaállok az Anniversary Update-re.
-
->Raizen<-
veterán
Egyes videók youtubeon magas bitrátával rendelkeznek. Fhd vagy 4k-n ha megy a háttérben és közben játszom, akkor bizony hajlamos akadozni a gép némely játékban. Ellenben ha a videó minőségét lecsökkentem minimumfelbontásra, a youtube alatt, akkor megszűnik a dolog. A cput nagyon lefogja a youtube. Nagyon sokszor zenét hallgatok youtubeot használva és akkor tűnt fel a jelenség.
(#48) enricotoxic: Gtx 1080-al se voltak mikro akadásaim. Kicsit értetlenül állok a jelenségetek előtt, ráadásul én win8.1-ről updateltem anno win10-re és még ráadásul nem is clean install a rendszerem.
-
.LnB
titán
Soha az életben nem szaroztam, és szaroznám le Abu munkáját. Viszont a pártatlansága tény, ezek áthallása a cikkein keresztül pedig megkérdőjelezhetetlen. Bármikor amikor felszólaltam ez ügyben, tisztelettel szóltam Abu-hoz, azt hiszem tenne is ellene ha nem így tenném. Néha volt viccelődős gif, kép, komment, de egyszer sem jelezte felém, hogy sértő lett volna. Szal' csüccs.
ÍgyvanAbu vagy nemígyvan?
-
bunfi
őstag
Szerencsére, így mindenkinek volt alkalma elolvasni. Aztán vagy annak örülni, hogy nem az érintetteknek (pl. nekem is elment erre 1,5 hetem) kell a jövőben ezzel foglalkozni vagy annak örülni, hogy megint elmondhattam a véleményemet, hogy mennyire színvonaltalan szar munkát végez Abu, meg úgy az egész oldal egy szar. Nomeg mekkora kitolás mindenkivel, hogy ezt kell olvasnia. De várjunk csak... kell?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az sem kizárt egyébként, hogy a hiba nem szimplán egy komponensben keletkezik, hanem több komponens együttműködése okozza. Lehet, hogy az érintett ember a .NET update mellett beszívta az augusztusi Radeon Software-t is, és ez oldotta meg a hibáját nem a .NET biztonsági frissítése. Elképzelhető, hogy maga a probléma általánosan létezik, de a gyártók megpróbálják kezelni több-kevesebb sikerrel. Ezért lenne jó tudni, hogy mi az ok, mert addig ezt nem lehet kiértékelni, csak abból következtetni, amit a fórumokban látsz, de az nem túl biztonságos.
(#43) .LnB: Persze. Ez a dolgom, hiszen bejelentették a javítást. A cikkben pedig abszolút nincs leírva, hogy ez csak a GeForce-okat érinti. Az van benne, hogy minden erre utal, de az is ott van, hogy a látszat csalhat. Ennél jobban ezt nem lehet behatárolni konkrétumok nélkül.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A többséget azért írtam, mert van egy vitatott eset. A .NET frissítéses. De neki megoldotta egy biztonsági update, míg a GeForce felhasználóknak ez nem segített. Emiatt folytatódik a kiemelt bekezdés, hogy lehet, hogy ezt más hiba okozta. Maga a hibajelenség is eléggé általános, mert legalább ezernyi oka lehet annak, hogy egy futtatott program akadozik.
Tehát még egyszer. Erre a hibára visszavezethető hibabejelentés az átolvasott fórumok alapján a GeForce-ot használó felhasználóktól van, de beleírtam a hírbe is, hogy túl kevés az adat, így nem kizárt, hogy más gyártó is érintett. Erre viszont nincs konkrét bizonyíték. De nem kizárható nyilván. Akkor lenne kizárható, ha tudnánk a hiba okát, amiről már vannak sejtések, csak az is feltételezés.
-
Viktor77
titán
Nyugodtan otthagyhatod a második bekezdést, te engem nem tudsz megsérteni.
"Ami tény, hogy panaszkodó a felhasználók többsége GeForce-ot használ, egészen konkrétan egy ember számolt be hasonló jelenségről egy Radeonnal felszerelt konfigurációt használva, számára viszont a .NET framework frissítése megoldotta a problémát"
Na, most akkor döntsük el. Többség? Akkor nem mindenki. De, csak egy embernél volt AMD-vel gond, de nála megjavult, szóval akkor mégis csak mindenki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem szar, csak GeForce kártyával panaszkodnak a felhasználók. Egyszerűen ez tény. Olvasd el és értelmezd a hírt. Még linkek is vannak a fórumokra. Arról viszont kevés adat van, hogy más gyártót érint-e. Én nem találtam rá bejegyzést, de nem kizárható. Ez benne is van a hírben.
-
bunfi
őstag
válasz
Blindmouse #30 üzenetére
Nem, Abu nem ezt írta. Az hogy te ezt olvasod ki belőle, majd a kedvedre torzítottad a mondanivalóját az erősen megvágott idézetekkel sok kérdést felvet, de attól még az eredeti tartalmon nem változtat.
(#34) Viktor77
Abba az étterembe is vissza szoktál járni, ahol már sokadszor nem találkozik az ízléseddel/elvárásaiddal a felszolgált étel? Tudomásul vettük már máshol is, hogy habzó szájjal kell mindenhol csaholni, ahol te úgy érzed, hogy szegény szerencsétlen nVidiát bántották vagy elfogult volt a szerző. Mikor mentek a fizetett bérenc youtbereket mágjára veteni? Mert ők ezerszer nagyobb közönséget vezetnek félre, szánt szándékkal. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Kisgépkezelő #35 üzenetére
A telemetria szemétkedik a gépekkel. Le merem fogadni. X időközönként laggol picit, felmegy a pingem cs1.6-ban. Semmilyen más multis játéknál nem tapasztalom ezt csak a cs-nél. De single playeres játékokban nem laggol semmit a gépem. Igp-vel sem. 500 megabites internetem van.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
->Raizen<- #31 üzenetére
Nyilván elég nehéz az ilyet kiszűrni, mert igazából bármi egyéb oka is lehet. Nekem 1080 van, de itt ott így is akad, ahol szerintem nem kéne neki. Aztán hogy ez most a Creators miatt van, vagy azért mert cpu limit/vacak bugos engine/még a 1080-nak is túl magas beállítások/throttling/merkúr-vénusz együttállása, azt nem tudom. Ha ugyanazzal a kártyával, ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanazokkal a játékokkal játszottam volna update előtt és után huzamosabb ideig, akkor foghatnám rá biztosan az MS-re.
-
Viktor77
titán
1. " Annyi kiderült még, hogy konkrétan a Creators Update tartalmazza a gondot, emiatt lehet megoldás az Anniversary Update visszatelepítése. Az is megerősítést nyert, hogy konfigurációfüggő a jelenség, bár arról nem szól a fáma, hogy gyártófüggő-e, igazából az sem nyert megerősítést, hogy gyártófüggetlen. "
Szóval, semmit tény, de szar az Nvidia. Abu, értem én hogy nyomni kell az AMD-t, de ez még tőled is kritikán aluli, minősíthetetlen SZAR. Így, nagybetűvel. Te ezért fizetést kapsz? Jöhet a ban, attól még szánalmas ami itt folyik és nem engem minősít.
2. Érdemes megnézni a PH! FB képét.
-
Anonymus23
veterán
válasz
->Raizen<- #31 üzenetére
Július végén újratelepitettem a Windowst, onnantól kezdve folyamatosan akadt (Division) . Több mint 1 éve ugyanaz a konfiguráció.
Tegnap game mode kikapcs, utána eleddig nem volt akadás. -
.LnB
titán
válasz
->Raizen<- #31 üzenetére
Nem kamu a hír, ilyet azért ne mondjuk. Csak már megint az NV-vel van gubanc. Nekem sincs semmi bajom, ezeket videókkal is tudom bizonyítani. De ettől függetlenül lehet, hogy másoknak van. Én ezt elhiszem. Csak...
-
szente
addikt
Nekem is van ilyesmi gondom az 1070-el, bár én eddig úgy gondoltam, hogy épp tölt valamit a vinyóról, azért akad be a játék. Van amikor olyan durva, hogy még a hang is beakad fél-1 mp-re.
-
sb
veterán
Azt mikor javítják, hogy a CU-ban az SMB ne b*szódjon szét kedvére és véglegesen?
-
bunfi
őstag
válasz
Blindmouse #23 üzenetére
Az véletlenül sem zavar gondolom, hogy fordított sorrendben idézed a mondatokat.
-
Ms fórumain. Tesztelők esetleg?
-
Anonymus23
veterán
Pont ezekre az akadásokra panaszkodtam a Division fórumban, bár nem ez a hiba oka az MS szerint, de úgy tűnik, hogy a Játék mód teljes kikapcsolása (amit amúgy sem használtam) megoldja a problémát, tegnap pár óra játék alatt nem volt utána akadásom. De ugyanez volt, hogy ha visszaváltottam DX11-re, akkor ott sem volt gond, DX12 alatt jött elő.
-
Egy finoman ránk erőszakolt újabb frissítés. Kíváncsi leszek, ezúttal melyik hardverem nem fog rendesen működni.
-
Locutus
veterán
Nekem ilyen gondom nincs, bár egy nagyon hasonló igen.
Az Anniversary Update óta csinálja azt, hogy kb 10 napos uptime után van egy percenkénti akadásom. Méghozzá egészen pontosan percenként megakad egy pillanatra, amit videónézés, és bizonyos játékok közben is észre lehet venni. Ezt mikor már unom akkor egy újraindítás megoldja egyből, újabb kb 10 napra... Egy időben azt gyanítottam, hogy az AIDA64 okozza, ami nálam OSD-ként fut a háttérben mindig, ugyanis a videolejátszás közbeni akadást megoldja, ha ebből kilépek. De játékban attól még ugyanúgy érezni, szal nem egyértelmű. -
azbest
félisten
ha tippelnem kéne, akkor a felhasználói élmény miatti loggolás, pontosabban screenshot gyűjtés lehet az
Egyébként viccen kívül, a telemetria az egyik szent tehén, amire biztosan nem mondanának rosszat, nehogy felkapja a sajtó megint, hogy érdemes kikapcsolni és tűzzel vassal írtani.
(#17) lezso6
-
komi77
senior tag
Srácok nem kell a feszkó. A cikk hangulata elsődlegesen bizonytalanságot áraszt és nem részrehajlást. Nincs is kimondva benne más mint: többségében Geforce-kártyás felhasználóknál jött elő a hiba. Nálunk otthon két gép is van, egyikben Nv másikban Amd vga. Jelentem az Nv-s gépet már többször telepítettem újra - mielőtt kalapáccsal szétvertem volna - a folyamatos problémák miatt. Az Amd-s gép meg vígan tolja. Én inkább annak örülök, hogy Ms megtalálta a hibát és javítani fogják.
-
Benőke
őstag
Azé jó hogy ennyit kínlódtak rajta...
Csak remélni tudjuk, hogy a következő frissítés után nem lesznek ilyen gondok.A CreatorsUpdate után a gép teljesen megbolondult 1060GTX -el. Először azt hittem driverben van a baj, vagy 5 félét kipróbáltam, és semmi, vírusirtóra mondták hogy az is lehet, kipróbáltam párat, de semmi változás. Úgyhogy levakartam a CU -t és láss csodát minden ment frankón, aztán jöttek a javítások és gondoltam teszek egy próbát és, sokkal jobb megy is a játék, de néha fagy az amúgy CU előtt egyáltalán nem fagyó gép.
Inkább szomorú, hogy a Win 10 mobile minőségét hozzák, és szerintük ez a minőségi software. Csak jelzem ezen minőség miatt megbukott a Win mint mobil platform... Pedig az elején elég nagy undorral kötelező jelleggel kezdtem használni, és menet közben derült ki hogy azért rohadt jó lett volna "ha"....
-
core i7
addikt
Nekem is vannak ilyen gondok Geforce-os vagyok (Maxwell) például PUBG nál is tudom nem ez a legmegfelelőbb játék mert még nem annyira kiforrott de néha úgy bedroppol de már más játékoknál is tapasztaltam
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én átnyálaztam a fórumokat, hogy milyen gépeket érint a hiba. Benne is vannak a linkek a hírben. Nyálazzátok át ti is nyugodtan.
De ha az extra információ biztosítása gond, akkor írjátok le és máskor csak fordítok. Nekem jó az is, mert akkor nem kell egy órát tölteni olvasgatással, viszont akkor nem tudok alapos hírt közölni, ami valamennyire behatárolja a problémát.
A Game DVR kikapcsolása pedig nem oldja meg. Az MS nemrég írta a kérdésemre, hogy nem abban volt a hiba. Az valami más probléma lehetett. Kérdeztem őket, hogy mi volt a gond, de nem árulják el, csak annyi van, hogy jön a javítás, legyen ennyi elég. -
sheep
addikt
Abunál már megszokhattuk, ő elég erősen húz a pirosakhoz.
Persze lehet hogy tagadja, de én évek óta úgy érzem a cikkeiből hogy a piros az igazi.Egyébként nálam is baromira idegesítően akadt és nem oldotta meg az Xbox DVR kikapcsolása sem. Nálam a Realtek HD audio driver okozta a problémát, az akadt össze valamivel az update után.
-
BiP
nagyúr
Itt azt írják (gondolom ugyanarról a problémáról van szó), hogy az XBOX Game DVR kikapcsolása egyeseknek megoldotta a dolgot. Érdekes, itt semmi NV-kapcsolatról nem írnak. Ja, az nem a PH
A legújabb Insider buildben meg már benne lesz a fix.
(#8) stratova: Aki nem várja meg a véglegest, és Insider, az hamarabb is megkaphatja.(#7) Komplikato: Mondjuk az elég nagy hiba volt, az SP2 igaz lassított a gépen, de az tényleg sok pluszt hozott.
Kb. az egyetlen olyan SP a Windowsok történetében, ami akár egy új verziót is megérdemelt volna. -
stratova
veterán
az októberben érkező Fall Creators Update kijavítja a problémát...A lényeg persze úgyis a javítás, ami másfél hónapon belül megérkezik.
Kiegyezünk bő egy hónapban? -
Preacher1980
tag
Szerintem a cikk alapján nem lehet ilyen következtetést levonni, de mintha az utóbbi időben több lenne az NV-s oldalt érintő szoftveres gubanc.
A cikkben linkelt fórumokon meg nem hiszem, hogy ál-NV-s felhasználók írogatnának, de tény, hogy a MS részéről korrekt lett volna, ha részletezi a hibát.
-
.LnB
titán
válasz
->Raizen<- #3 üzenetére
Hazudsz! Vagy, nem láttad még AMD videókarival, hogy milyen is lehetne valójában!! (Az a vaj sima 30fps)
-
BiP
nagyúr
Tehát valami el
b*rontott a Microsoft, ami az NV tulajokat érintette, de sikerült arra kihozni az egész ügy/cikk hangulatát, hogy az NV kártyákkal van gond, az AMD-sek örülhetnek.Azt nem értem, hogy miért nem dobnak ki egy patchet a sima Creators Update-hez. Ja, hogy így lehet frissítésre kényszeríteni a népet, de addig is hadd várakozzanak.
(#3) ->Raizen<-: Minden tökéletesen fut 640x480-ban. Nincs itt semmi látnivaló, kérem
(megj: Én 4K miatt vettem anno 970-et, de észre kellett vennem, hogy 1440p-n jobban érzi magát) -
.LnB
titán
A Ph!-s cikkek alapján az NV-s felhasználók a világ legnyomorultságosabb, legmeggyötörtebb, legszerencsétlenebb, legjobban átvert, stb stb. emberei. Komolyan mondom ilyen nyomorultságos életet a legrosszabb ismerősömnek sem kívánnék.
A valóságban meg....
-
farkas1
tag
Akkor mázli, hogy RX460-at vettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo 3DS és DS topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Haditechnika, harcászat
- Riasztó topik
- ASUS RT-AC68U
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest