- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
ez most kicsit úgy hangzott, mintha direkt az xbmc-t aláznám. nem ez volt a célom. persze rácsodálkoztam a dologra. nekem eddig a videonézegetés beállítása sose volt egy nagy kihívás. viszont a tunert rendesen összehozni kábé mindig bődületes szívás volt. persze a gyári wines programot felrakja az ember, de ezeket ismerjük. amiket én használtam azok azért nem voltak az igaziak, na. csak arra akartam kilyukadni, hogy a tuner szoftveresen és hardveresen is sokkal nagyobb kihívás, mint a filmezés.
-
-
dabadab
titán
-
joysefke
veterán
szerintem ez még kevés lesz a harchoz, de egy ilyen tömegben eladható későbbi rpi 2 azért már jól eldöcög majd. arról már elképzelhetőnek tartom, hogy a "linux éve lesz"
Ha nem is a linuxé, de a Fedoráé könnyen lehet, el tudom képzelni, hogy több ARM-es Fedora lesz, mint X86-os a közeljövőben
-
Rebourne
aktív tag
Az indok ott van, csak nem fogadjátok el. Lényeges különbség.
@54 ddekany: Igen, az első vásárlók, akik korán keltek és tűrték a túlterhelt webshopokat lassúságát valószínűleg rajongók és buherátorok. Sőt, a százezredikek is lehet, hogy buherátorok lesznek (ennyien voltak feliratkozva levelezőlistájukra pár napja, amin csak az eladásról tájékoztattak). Szerinted ez azt jelenti, hogy sikertelen, és hogy nem működik a terv?
-
lapa
veterán
hülye vagyok, pxe-t, nem wol-t. és rossz válasz:
"Yes and no.
The Pi needs its graphics firmware, and a bootloader/OS kernel on the SD card. Once that is loaded though, you can go on to boot off any OS and filesystem you can access, including over the network if you have driver for that in your bootloader/kernel."
-
Rebourne
aktív tag
A HDMI és a DVI jelazonos, egyszerű és olcsó kábellel rá lehet kötni DVI LCD monitorra a HDMI-t. Én számítógép-monitorral használom a PS3-at is. Drágább adapterrel D-subra is rá lehet kötni.
Meglepődnél, hogy mennyi gyereknek nincsen PC-je, azt meg remélem nem kell magyaráznom, hogy ez táppal, billentyűzettel és egy párgigás SD kártyával is sokkal olcsóbb egy PC-től. Ne magyar viszonyokban gondolkodj, bár én abban is kételkedem, hogy a magyarországi családok többsége egynél több PC-t tartana. Az olcsó okostelefonok megjelenésével meg nincs is rá igazán szükség, esetleg csak akkor, amikor már egyetemre kerülnek a gyerekek. A Raspberry Pi-vel az egyetem előtti, középiskolás korú gyerekeket célozták meg.
-
dabadab
titán
"a hdmi meg az rca közül melyik a monitorcsati?"
A HDMI, ha meg nincs monitor, akkor az RCA-val ra lehet kotni egy sima TV-re. A DSUB csak feleslegesen dragitotta volna.
Probalj meg a gyerek PC-jere kotni egy ledet es villogtatni. Vagy csinalni barmit, ugy, hogy nagyjabol atlatod a teljes folyamatot. Tok remenytelen.
"szerintem ez még mindig nagyon messze van attól a primitív 2 forintos ic-től, amin a gyerekeknek ezt meg kéne csinálniuk."
A primitiv 2 forintos IC-hez kell programozo meg komplett crossdev kornyezet, ez meg igy, siman, onmagaban mukodo cucc.
-
dabadab
titán
Alapvetoen iskolaknak szantak meg vannak rajta konnyen hozzaferheto HW kimenetek, szoval ezzel megint lehet tok egyszeruen villogo karacsonyfaegot meg hasonlo kezzelfoghato dolgokat csinalni, ugy, hogy kozben az embert nem valasztja el harommillio absztrakcios reteg a HW-tol. Tenyleg baromi mas erzes egy ilyet programozni, mint egy PC-t. Egy ilyen kis kutyure baromi jo kurzusokat lehet felepiteni ugy, hogy a labor kiepitesenek koltsege nem viszi csodbe az iskolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Felirat égetés filmre !!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest