- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Még nem buheráltam ilyet, de szvsz ez nem egy standard x86-os CPU+ NV/ATI/INTEL GPU, hanem egy SoC relative kevés lóerővel.
Ha belefutsz valami a SoC-ot érintő problémába, és nincsen user community, akkor ki fog neked segíteni?
Az CPU része még lehet standard (ARM), de a video chip meg a többi alkatrész is az? Én nem mernék több tízezer forintot kiadni egy olyan SoC-ért, ami mögött nem látom a felhasználói közösséget, illetve a segítőkészséget, egészen egyszerűen, mert félnék, hogy van egy szoftver, aminek működnie kellene, de nem működik és nem tudom egyedül működésre bírni.
Itt a közösség mérete miatt minden valamire való applikációt, amit van értelme ezen a masinán futtatni, valaki tesztelni fog, és megosztja a buktatókat.
J.
-
joysefke
veterán
Hát nem tudom, hogy mindenben jobbak-e, mivel ez nem a standard X86-os arhitektúra, én nagyon sokra értékelem a kialakult hatalmas felhasználói bázis által nyújtott supportot, mely megkönnyíti az esetleges problémák megoldását.
Hiába van egy 2x gyorsabb ARM masinád, ha a disztró amit hozzá adnak szinte halott és senki nem portol rá semmit...
J.
-
-
joysefke
veterán
Ok, köszi, értem már, ez akkor is megoldás, ha valaki 10 perccel később ér haza és egyből el akarja kezdeni nézni az adást, az elejéről...
Valós igénynek tűnik.
Mivel én 6+ éve nem nézek TV adást ezért engem ez teljesen hidegen hagy. Tv-ben nincs semmi ami megérné hogy az ember felvétellel pöcsöljön...
J.
-
joysefke
veterán
szerintem ez még kevés lesz a harchoz, de egy ilyen tömegben eladható későbbi rpi 2 azért már jól eldöcög majd. arról már elképzelhetőnek tartom, hogy a "linux éve lesz"
Ha nem is a linuxé, de a Fedoráé könnyen lehet, el tudom képzelni, hogy több ARM-es Fedora lesz, mint X86-os a közeljövőben
-
joysefke
veterán
Tudsz esetleg valaki megoldást adni a következő problémára:
A PI-nek kell táp a saját működéséhez, illetve kell aktív USB hub az USB-s nagyfogyasztók (pl USB merevlemez) hajtásához.
Tud valaki esetleg olyan táp kütyüt, amelyik mind a kettő feladatot egyszerre látná el? Tehát egyszerre táplálná a PI-t illetve az aktív hubot és csak egy 230-as dugót foglalna el. Az sem lenne hátrány, ha az USB hub integrálva lenne a tápba
J.
-
joysefke
veterán
Mellesleg az első 10.000 darabbal pontosan ez a cél:
felépíteni egy online közösséget ami nagy internetes véleményformáló erővel bír (hype) és
nem mellesleg érdekes alkalmazásokat fejlesztenek a géphez. (pl az ARM-es XBMC port)a következő sorozatok pedig kapnak dobozt (megerősített infó) és több mint valószínű hogy tápot is, ezek mennek az oktatásra. Mellesleg nekem is az a véleményem, hogy egy ilyen cucc semmivel sem nyújt többet a gyereknek tanulás szempontjából, mint egy linux-PC.
-
joysefke
veterán
Mit kell itt fanyalogni?
kevés pénzből lesz:
-H264 képes média center XMBC-vel
-FTP Szerver, NAS
-Torrent szerver, web hozzáféréssel
-lehet hozzá rakni Bluetooth dongle-t és akkor megy távirányítóról (telefon), nem kell más periféria.24/7 és átlagosan nem eszik 5W-t táppal együtt.
A diákok persze nem ettől fognak megtanulni programozni, de ez mit is számít?
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest