Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz Ruuwa #65 üzenetére

a "vasreszelés"-t én szigorúan annak kapcsán vetettem fel, hogy az intelligencia programozásának oktatásáról volt főleg szó.

természetesen sokkal jobb egy multidiszciplináris megoldás, csak ritkán fér bele az iskolai (idő)keretbe.

más: azon gondolkodtam, hogy ez ugye elég lassú cpu. de mennyire? tud valaki közelítőt mondani? mittomén hogy aránylik a (nem-gpu) teljesítménye egy moto defyhez?

szerintem ez még kevés lesz a harchoz, de egy ilyen tömegben eladható későbbi rpi 2 azért már jól eldöcög majd. arról már elképzelhetőnek tartom, hogy a "linux éve lesz".

• lapa

veterán

válasz Ruuwa #61 üzenetére

ez jó, végre valami konkrét és megalapozott.

mondjuk elsőre majdnem beírtam, hogy arra ott a lego technic nxt meg hasonlók, ráadásul nyugaton a lego nagyon komoly energiákat fektet az oktatós egységcsomagokra.

aztán végiggondoltam, és talán olcsóbban kijössz ezzel. de biztos nem vagyok benne. itt megint az van, hogy vagy szüttyög az ember a vasreszeléssel, vagy szó szerint összelegózza és akkor minden szenzor meg motor úgy beszélget, ahogy kell. nagyobb a nettó idő.

persze itthon nem reális az nxt, ez világos. de a robotolás mindenképp marha drága.

@Rebourne: idéznéd a konkrét mondato(ka)t, amiben a "miért fog ez megtörténni" kérdésre válaszolsz? mert én csak azt látom, hogy "ez a dolga".

Új hozzászólás Aktív témák