- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
joysefke #137 üzenetére
Nem, de persze ugyan ezek a komponensek azon is 99% hogy ilyenek lennének... Más package managere van, meg máshová teszi a konfig fájlokat/szkripteket (csak hogy szívassák a rendszergazdákat/felhasználókat...), de azon kívül kb u.a. A szöveg megjelenítéses gondról meg találtam itt egy elemzést: [link]... na hát ez a baja, ami elsőre szemet szúr, hogy gammáról nem halottak a készítők, tehát gondolom akkor ez minden disztróban így van.)
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
joysefke #115 üzenetére
Az internetes korszakban a TV-től eltávolodottaknak (mint én is) tényleg nem ér már semmit, de pár éve még hasznos funkció volt. Amikor négy műszakban dolgoztam például nagyon jól jött, hogy sosem kellett aggódnom a néhágy általam nézett sorozat miatt, be volt állítva az időzített felvétel mindig és akkor néztem meg, amikor ráértem. De a time-shift is jól jött, amikor már átszoktam erre a videonézésre és később valós időben sugárzott adást néztem, jó volt a lehetőség, hogy megállítható, mintha csak videót néznék. Nem ritkán éltem vele.
Szóval nagyon hasznos, ha valaki TV-zik. -
ddekany
veterán
válasz
joysefke #115 üzenetére
"Ok, köszi, értem már, ez akkor is megoldás, ha valaki 10 perccel később ér haza és egyből el akarja kezdeni nézni az adást, az elejéről..."
Szerintem a tipikus alkalmazása ennek az, hogy nézed a filmet és csörög a telefon vagy dobnod kell egy sárgát, akkor meg tudod állítani... Illetve, ha direkt fél órával később kezded nézni, akkor át tudsz tekerni a reklámokon. De amúgy szerintem is értelmetlen TV adás esetén minden befektetés... nincs is TV-m...
-
lapa
veterán
válasz
joysefke #111 üzenetére
egy szót nem szóltam az xbmc-ről. nemtom xbmc-ben van-e dvb-s(2)/t/c támogatás. annyit mondtam, hogy nekem egy htpc része a tévé (tuner) és a kapcsolódó szolgáltatások.
upd: mondjuk most ráguglizva azt írja a sima tv-re, hogy "under heavy development". ehhez képest a vdr élből tud epg-t, timeshiftet, rögzítést, visszanézést reklámkivágással, ci kártyát, kliensre streamelést, telefonra streamelést, telefonos bt távirt, wifis android távirt, meg lehalkítja a tévét ha bejövő hívásod van a fritzboxon (ezt csak a fícsörlista érzékeltetéseképp). mindezt több tunerrel is akár, hogy akárki akármelyik gépen akármit akármikor nézhessen. még 1 (dvb-s) tunerrel is tudsz két helyen kétfélét nézni, ha egy transzponderen vannak. aztán ez lehet csak nekem újdonság.
persze tudsz vele filmet meg képeket is nézni. egy apt-get install vdr-t szerintem megér ránézni, ha a tunerhez van driver (már szinte mindenhez van).
a timeshift az, hogy rácsapsz az enterre, kimész sörér, visszajössz, rácsapsz, folytatod. reklámnál esetleg visszatekersz real-timera. meg a rögzítés se ugyanaz, mint hogy ráböksz az adott epizódra a műsorújságban, és felveszi az összes következő részt. még valami olyan furmány is van, hogy emiatt felébreszti a gépet ha kell meg utána elalszik.
tévézni ritkán szoktam, de gazdasszony szereti a timeshiftet. az meg hogy mit érdemes felvenni meg mit nem az elég relatív. persze műholdon inkább német van, de aki németes az azért talál magának néznivalót. és akkor még ott a cardsharing, amivel lehet pár extra adó.
-
válasz
joysefke #115 üzenetére
Régen, amikor még tévéztem, és volt analóg tévékártyám, már akkor is létezett ez a funkció, de olyan érdekes és fontos volt, hogy egy 5 perces teszt során konstatáltam, hogy ilyen is van, hurrá, működik, és soha többet nem is foglalkoztam vele. Most pedig, hogy forma1-en kívül semmit nem nézek tévén...
-
lapa
veterán
mondjuk szerintem ha valaki láma linuxhoz (mint én), akkor inkább ubuntut fog rátolni. aki meg már nagyon benne van az meg úgyis varázsol rá valami optimalizált cuccot. persze ki honnan jött, nyilván aki redhathoz szokott nem fog debiannal küzdeni.
persze konvergálunk az arm-hoz, ez egyértelműen látszik.
-
moli.hu
őstag
-
lapa
veterán
asszem 2,5-3w a max, perifériáktól függően ez kevesebb is lehet.
senki nem fanyalog, a cikkben szerepel a dolog mi meg vitázunk arról igaz lehet-e.
@moli.hu: linkeljek gugli első usb-i2c-t? no nem mintha nem kevernéd a router otthoni használatát az iskolai "3d programozás"-sal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged