Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek az új Apple termékek hivatalos magyar árai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Libreelec telepítés kb ugyanaz egy amlogic box és pi esetén is. Amlogicnál esetleg pici nehezítés, hogy talán 1-2 konfigurációs fájlt a kártyán a megfelelő helyre kell mozgatni, de pi esetén is lehet kell valami külön konfigolni, például távirányítót.
A spécibb opciókhoz nem kell nyúlni egyik esetben sem, csak ha spéci igényi is vannak.Egyébként, mivel az amlogic 4k, h265 képes, így egy ideje már én is inkább azt szoktam ajánlani, ha valaki kifejezetten médialejátszónak akarja használni, főleg mert 40 dolcsi alatt komplett megoldást ki lehet fogni belőle (áfahatár alatt kínából), néha 2GB ram is belefér annyiért. 6 évvel ezelőtt nem volt párja ilyen szempontból a pinek és ha 1-2 éven belül kiadnak egy új változatot, ami legalább annyit tud, mint az amlogicok, akkor valószínű, hogy megint az lesz ajánlottabb.
Minimalista háziszervernek is jó többek közt. Nekem tévé tunerek vannak rajta, hálózaton át, így a lakásból bárhonnan, bármivel tudom nézni a műsort. Nyomtató szervernek is használtam a régebbi, nem hálózatos nyomtatómmal. De volt már, hogy vpn szerverként üzemeltem be, hogy az otthoni netemet elérjem máshonnan.
Lényegében mindenre jó, amire egy pécé, de annak figyelembevételével, hogy szűkös a ram és a processzor teljesítmény, valamint arm alapon nem lehet x86-os zárt cuccokat használni. De vannak sokkal kreatívabb felhasználások is, ahová kevés a mikrokontoller, oda ahelyeett vagy amellett.
A tudás és ismeret kapcsán igazad van, sokszor előfordul, hogy valaki alapvető ismeretek nélkül akar valamit kihozni belőle. Van aki talpraesettebb és értő olvasással meg tudja oldani, van aki annyira elveszett, hogy még sorrol sorra leírt utasításokat sem tud hibátlanul beírni, embere válogatja
szerk:
ja és sokmidnen, ami az alternatívákra elérhető, szintén a pi-n kezdődött. Mivel a pi volt az első valóban olcsó arm sbc, ami széles körben elérhető lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Béta iOS-t használók topikja
- Napelem
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- iPhone topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER MAX PC 16GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 SUPER 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- Eladó erős gamer pc! i7-14700k,4070ti super,ddr5 64gb ram.2x1tb ssd.
- Nas-nak, vagy bármi másnak amire jó, komplett gép, 9,5TB
- Asrock IMB-1222 Mini ITX Ipari PC
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest