- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
nem feleződik a pi lanján a sebesség. A 100 megabit full duplex, szóval képes lehet 100 fel és 100 le sebességre egyidőben. Láttam már gyakorlatban is, amikor a pi-vel töltöttem le a sambával felcsatolt nas-omra. Persze a procit rendesen terhelte így már, a vpn-nél is inkább a titkosítás és prociterhelés szerintem az, ami visszafogja. Vagy esetleg az otthoni net felfelé irányuló sebessége, hiszen amikor távolról használod, akkor például egy 120/10-es netnél nem a 120 hanem a 10 es irány megy feléd
Egyébként ilyen helyzetben ezért is nem nagy előrelépés az usb2-es gigabites lan a pi3+-on, mivel a full duplex 100-asmál nem sokkal tud többet a full duplex usb2 limites gigabit (150 megabit fel és le egy időben valsz már kimaxolja az usb2est).
-
azbest
félisten
Libreelec telepítés kb ugyanaz egy amlogic box és pi esetén is. Amlogicnál esetleg pici nehezítés, hogy talán 1-2 konfigurációs fájlt a kártyán a megfelelő helyre kell mozgatni, de pi esetén is lehet kell valami külön konfigolni, például távirányítót.
A spécibb opciókhoz nem kell nyúlni egyik esetben sem, csak ha spéci igényi is vannak.Egyébként, mivel az amlogic 4k, h265 képes, így egy ideje már én is inkább azt szoktam ajánlani, ha valaki kifejezetten médialejátszónak akarja használni, főleg mert 40 dolcsi alatt komplett megoldást ki lehet fogni belőle (áfahatár alatt kínából), néha 2GB ram is belefér annyiért. 6 évvel ezelőtt nem volt párja ilyen szempontból a pinek és ha 1-2 éven belül kiadnak egy új változatot, ami legalább annyit tud, mint az amlogicok, akkor valószínű, hogy megint az lesz ajánlottabb.
Minimalista háziszervernek is jó többek közt. Nekem tévé tunerek vannak rajta, hálózaton át, így a lakásból bárhonnan, bármivel tudom nézni a műsort. Nyomtató szervernek is használtam a régebbi, nem hálózatos nyomtatómmal. De volt már, hogy vpn szerverként üzemeltem be, hogy az otthoni netemet elérjem máshonnan.
Lényegében mindenre jó, amire egy pécé, de annak figyelembevételével, hogy szűkös a ram és a processzor teljesítmény, valamint arm alapon nem lehet x86-os zárt cuccokat használni. De vannak sokkal kreatívabb felhasználások is, ahová kevés a mikrokontoller, oda ahelyeett vagy amellett.
A tudás és ismeret kapcsán igazad van, sokszor előfordul, hogy valaki alapvető ismeretek nélkül akar valamit kihozni belőle. Van aki talpraesettebb és értő olvasással meg tudja oldani, van aki annyira elveszett, hogy még sorrol sorra leírt utasításokat sem tud hibátlanul beírni, embere válogatja
szerk:
ja és sokmidnen, ami az alternatívákra elérhető, szintén a pi-n kezdődött. Mivel a pi volt az első valóban olcsó arm sbc, ami széles körben elérhető lett. -
azbest
félisten
nagyon egyszerű... akinek kell a lan, az megveheti a B változatot.
Aki meg hordozható, akkuról menő vagy otg módú megoldást akar (ami nem megy az smsc-n keresztül), annak nagyon jól jöhet ez a változat, amin nincs ott a számukra felesleges/leküdhetetlen akadályt képező smsc chip, ami az usb hub és usb-lan vezérlőt tartalmazza. Azért persze a 4 mag tud enni, viszont "A" változat eddig csak első generációs chippel (1 magos armv6) volt, ami meg lassú. De aki wifivel elvan, annak médiajátszónak is elmegy, hisz a 256-ossal is elfut, bár kicsit küzdelmesen. Szóval biztosan van, akinek ez hiánypótló megoldás lesz. -
azbest
félisten
igen, a hivatalos bejelentésben most kivételesen ezt mondták [link]. Általában nem nagyon árulnak el terveket.
A pi topicban leírtam bővebben, hogy az a tippem, a videocore 5 rendszer elkészülhetett és valószínűleg arra legózhatnak rá új, de azért sokmindenben visszafelé kompatibilis megoldásokat. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest