- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave #262 üzenetére
Az egyetlen olyan játék(ok), amit 19 év alatt nem tudtam megunni. Quake is an art. A RELIGION. Oh yes. Quaker since the very beginning, quaker until the grave.
Régen bazinagy gémer voltam (de utálom ezt a szót), a klasszikus értelemben véve. 8 biten (NES és C-64) meg DOS-on nőttem fel. Később jött a Win 3.1 / 3.11, Win 95 Plus ésatöbbi. ANNYI MINDENT játszottam, hogy egy 10,000 szavas esszét simán tudnék belőle írni és nagyon megerőltetnem sem kéne magamat. Arany évek, soha vissza nem térnek. Brühühü.
A játékipar különben is óriási mélyrepülésbe kezdett 2000-től kezdve. Már régen nem csinálnak olyan zsír játékokat, mint annak idején. Elveszett a LÉLEK, az atmoszféra, a kihívás és teljesen felcserélődtek a fontossági sorrendek. Megjelenés szempontjából az utolsó 5+1 játék, ami nagyon bejött PC-n; Warcraft 3, S.T.A.L.K.E.R. (szívem csücske a reményvesztettséget és torz szépséget árasztó, poszt-nukleáris katasztófra vakCsernobilPripyat fless, ezt pedig remekül közvetíti a gém), Doom 3 és a Far Cry 2 (casual open world fun és ZSENIÁLIS map editor). És a Fallout 3 (CotW + FWE modokkal meg különösenpláne). Na jó, még a Warhammer 40k RTS is bejött, mert igencsak átadja a war-feelinget. Viszont, mint láthatod, ezekből a legutolsó is 2008.
A manapság divatos, nevetségesen überkönnyű és szájbarágós, csillogó bumpmaplensflarehegy 3 órás fél-interaktív csőmoziktól meg gyökketővel araszolós vackoktól hányingerem van.
A mai napig 100x többre értékelem a gyönyörű, kézzel rajzolt, nagyfelbontású sprite-okat és a mesekönyvbe illő háttereket, mint bármilyen 56 milliárd 20 millió db polygonszámú, csilli-villi 3D-t, 5448 x 3926 @ 200 Hz-en.
Az utóbbi 5-6 évben PC-n szinte csakis és kizárólag Quake Live-ot játszottam (és játszom is), az esetenkénti DOSBox és SNES emu szeánszoktól eltekintve. Meg a ~3 hetente megrendezésre kerülő LAN-okat nem figyelembe véve, ahol leginkább WC3: TFT és CS 1.6 pörög (lulCS). Egyszer rávettem őket, hogy Kvékezzünk má. Na, akkor játszottunk előszőr és utoljára.
Sajnos nem tudom a népet befűzni egy jó kis SC: BW maratonra, de ha más nem, legközelebb talán sikeresen implementálom az agykérgükbe a Shogo: M.A.D.-et meg az AvP (1999)-et.Ezen kívül 2013 decemberétől PS3 is vagyon, ami általában szépen letakarva pihen, amíg be nem szerzek egy új JRPG / SRPG / Arc System Works beat 'em up-ot, amibe beleölök 60-110 órát - na jó, a The Last of Us kivétel volt; az egyetlen nyugati játékom hozzá, de királyságos - , aztán megint 1-2-3 hónapra pihenőpályára kerül a konzol-téma.
De a Quake az mindig in the air.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tavaly vettem egy belépőszintű (Gigabyte GA-B75M-D2V) LGA1155 lapot egy Celeron G1620-szal meg 4 GB RAM-mal. A HD5450-es Radeont meg a vinyókat, egyebeket örökölte az előző konfigból a szett. Összességében az AM2-es X2 4200+-ról ez egy tekintélyes ugrás volt.
Igazából a gép 3 dologra kellett; 1) Quake Live fix 250 fps; 2) QuakeWorld fix 308 fps; 3) bármilyen h.264 / x.264 / x.265 videó hibátlan lejátszása, 1080p-ig bezárólag. A DOSBox és a SNES emulátor úgyis hasítani fog rajta. Meg ugye böngészés, képnézegetés, zenehallgatás, torrent, Skype, ts3 / mumble, IRC, ilyen alap dolgok.
Ezekre tökéletes is.
A lapra még egy ideig lesz gari, a proci nem tudom, hogy 1 vagy 2 év-e, de az igazából mindegy is. Azon viszont meglepődtam, hogy a kis Ivy Bridge Cerka jobb, mint egy C2D E6750 és egymagon egy hajszálnyival egy i7 920 felett van - és nem is fogyaszt sokat. Szóval azért jó kis procc ez, főleg annyiért, amennyibe került.
Viszont mostanság jött a Fallout 4 (omgomg, kb. 1000 órám van a trilógiában, best western RPGz ever) meg az új DOOM (amit már csak azért is játszanék, mert id Software, hiába ment Carmack isteni avatár az Oculus Rifthez, csak végignyomnám). Ezekhez meg kell a kraft - már ha nem ultra low-on szeretnék diafilmet nézni. Ha meg már összeszednék egy olyan gépet, amin ezek highban igen-igen kellemesen futnak, akkor még csak ott lenne egy Alien: Isolation, egy GTA 5 meg egy Far Cry 4 (casual elefántháton butulni open world-ön lululul) is.
Van egy PS3-am, amire ugyan megjelent az Alien, a GTA 5 meg az FC 4, de egyrészről sírógörcsöt tudnék kapni a gamepad-FPS házasságtól, másrészről amúgy is butított verziók. Bár igazából a gamepad a gond, ugye..
Igaz tervezem MAJD egy PS4 vásárlását (FF XV premier talán, ha az anyagiak megengedik - de előbb-utóbb tutira, mert nincs az az Isten, hogy kihagyjam), de ugye ott is ott van a gamepad - FPS masszív lmao. Szóval ezekre marad a PC, a PS-eket meg meghagyom a hardcore JRPG, SRPG meg beat 'em up-oknak. Az úgy feeling. Meg ezekből a felhozatal PC-re amúgy is siralmasan nevetséges.Így szépen eljutottunk arra a pontra, hogy köll az a PC ápgréd, mert egy G1620 + 4 GB + HD 5450 ide mán KISSÉ karnyú. Mondjuk a 4 GB már a böngészési szokásaimhoz is az, mert a 308 (egzakt szám) megnyitott füllel rendelkező Mozilla egy idő után telíti a memóriát, főleg, ha az 50 füles Chrome-ot is megnyitom mellé..
Viszont utálom már a szerelést. Évekig kereskedtem alkatrészekkel, a saját konfigomat is állandóan változtattam, havonta (néha hetente vagy csak pár naponta) más gépem volt - a vinyókon kívül. Na jó, házat, ODD-t és tápot is viszonylag ritkán cseréltem.
A lényeg a lényeg, hogy össze-vissza variáltam mindig és ezalatt sikeresen megutáltam a csavarhúzót meg a konstans szopást a szájbarakott mütyűrkékkel.Pár éve eljutottam arra a pontra, hogy összerakom, oszt' mennyen. Belenyúlni max. akkor, ha új vinyót rakok bele - vagy valami egyéb indokból kifolyólag NAGYON muszáj. Ez még ott is képbe jön, hogy B75-höz azért még vannak combos procik és így nem kell az egész alaplapmindenséghóbelevancot kicájgolni a gépházból, elég csak berakni az új procit, az extra 4 GB RAM-ot meg az új VGA-t, aztán halleluja van. Utána meg vagy 5 évig úgysem nyúlok hozzá, ha minden rendben van - meg különben sem lesz olyan új játék PC-re, ami 3 percnél tovább lekötne. PS az már más kérdés.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
És ismételten megerősítést nyert, hogy még hosszú évekig elleszek egy i7-2600k / i7-3770 ápgréddel, alaplapváltás nélkül. Zsír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- EAFC 25
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged