Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Synthwave #262 üzenetére

Az egyetlen olyan játék(ok), amit 19 év alatt nem tudtam megunni. Quake is an art. A RELIGION. Oh yes. Quaker since the very beginning, quaker until the grave.

Régen bazinagy gémer voltam (de utálom ezt a szót), a klasszikus értelemben véve. 8 biten (NES és C-64) meg DOS-on nőttem fel. Később jött a Win 3.1 / 3.11, Win 95 Plus ésatöbbi. ANNYI MINDENT játszottam, hogy egy 10,000 szavas esszét simán tudnék belőle írni és nagyon megerőltetnem sem kéne magamat. Arany évek, soha vissza nem térnek. Brühühü.

A játékipar különben is óriási mélyrepülésbe kezdett 2000-től kezdve. Már régen nem csinálnak olyan zsír játékokat, mint annak idején. Elveszett a LÉLEK, az atmoszféra, a kihívás és teljesen felcserélődtek a fontossági sorrendek. Megjelenés szempontjából az utolsó 5+1 játék, ami nagyon bejött PC-n; Warcraft 3, S.T.A.L.K.E.R. (szívem csücske a reményvesztettséget és torz szépséget árasztó, poszt-nukleáris katasztófra vakCsernobilPripyat fless, ezt pedig remekül közvetíti a gém), Doom 3 és a Far Cry 2 (casual open world fun és ZSENIÁLIS map editor). És a Fallout 3 (CotW + FWE modokkal meg különösenpláne). Na jó, még a Warhammer 40k RTS is bejött, mert igencsak átadja a war-feelinget. Viszont, mint láthatod, ezekből a legutolsó is 2008.

A manapság divatos, nevetségesen überkönnyű és szájbarágós, csillogó bumpmaplensflarehegy 3 órás fél-interaktív csőmoziktól meg gyökketővel araszolós vackoktól hányingerem van.

A mai napig 100x többre értékelem a gyönyörű, kézzel rajzolt, nagyfelbontású sprite-okat és a mesekönyvbe illő háttereket, mint bármilyen 56 milliárd 20 millió db polygonszámú, csilli-villi 3D-t, 5448 x 3926 @ 200 Hz-en.

Az utóbbi 5-6 évben PC-n szinte csakis és kizárólag Quake Live-ot játszottam (és játszom is), az esetenkénti DOSBox és SNES emu szeánszoktól eltekintve. Meg a ~3 hetente megrendezésre kerülő LAN-okat nem figyelembe véve, ahol leginkább WC3: TFT és CS 1.6 pörög (lulCS). Egyszer rávettem őket, hogy Kvékezzünk má. Na, akkor játszottunk előszőr és utoljára. ;]
    Sajnos nem tudom a népet befűzni egy jó kis SC: BW maratonra, de ha más nem, legközelebb talán sikeresen implementálom az agykérgükbe a Shogo: M.A.D.-et meg az AvP (1999)-et.

Ezen kívül 2013 decemberétől PS3 is vagyon, ami általában szépen letakarva pihen, amíg be nem szerzek egy új JRPG / SRPG / Arc System Works beat 'em up-ot, amibe beleölök 60-110 órát - na jó, a The Last of Us kivétel volt; az egyetlen nyugati játékom hozzá, de királyságos - , aztán megint 1-2-3 hónapra pihenőpályára kerül a konzol-téma.

De a Quake az mindig in the air. :))

• kisza25

félisten

válasz Synthwave #260 üzenetére

OK :DDD
    Sajnos én FPS-t tolok kizárólag, bf3 2000óra, bf4 2000óta, bfh, gta5 multi, battlefront lesz a következő,
    ezek alá meg kell a vas

• kisza25

félisten

válasz Synthwave #255 üzenetére

lehet neked van igazad, én azért váltottam haswellre, mert már csak 2 hónap gari volt a lapra, nekem is i7-2600k volt, most i5-4690K van, nem volt előrelépés (mivel csak játszom HT nem volt szükséges), de most megint van 3 év garanciám mindenre:) mondjuk 30eFt volt a váltás, ha maradok ezen 3 évet akkor évi 10eFt, ennyit megért nekem:)

• kisza25

félisten

válasz Synthwave #253 üzenetére

ha csak ki nem dől alóla a lap, mert azt már nem igen kapni újat/ normálisat

Új hozzászólás Aktív témák