Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
slynevem
tag
Nálam is ugyanez a felállás.
Utcára sokkal kényelmesebb egy AKG Y50BT, de ha gép előtt ülök akkor 10/10 Sony MDR-1A vagy Sennheiser HD 559/569. Hangminőségben bármelyik agyonveri a BT-os AKG fejhallgatót, pedig közel azonos árban vannak.
Egyelőre 2,5x drágább egy BT fej/fül, ugyanazzal a minőséggel, mint egy vezetékes társa. JBL T110 3.000 Ft-JBL T110BT 12.000. JVC sport füles 3.000 Ft, JVC BT sport füles 10.000.
Nekem is a legnagyobb problémám a BT dolgokkal a párosítás, a telefonon való matatás és az akkumulátor. Sokkal kényelmesebb bedugni a kábelt és ennyi.
Próbáltam már a Sony 1000X zajszűrős fejhallgatóját, ami akkor még 120 körül volt. Bátran állíthatom, hogy a 70 ezer forintos Sony A1 sokkal élvezhetőbb és kellemesebb hangot produkált. Persze minden szubjektív, de ha valaki jó hangminőséget akar akkor kábelesből már a 20 ezer forintos sokszor tökéletesen megfelel. BT-os verzióból ez alaphangon 40-50.
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
Erről a "kábellel szenvedés" hülyeségről mindig ez jut eszembe:
Elképzelhetetlen kényelmetlenségeket okoz egy kábel... Hát még az milyen kényelmetlen ha lemerül a fülesed... Vagy megmurdál az aksija fél év után...
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
TaS1kaaa
tag
Egyszerű why not both
Utcára vezetéknélkülit használok, pc mellett vezetékest. -
Fryskitt
addikt
A drágább vezeték nélküliek biztosan nem szólnak rosszul, de én is inkább a vezetékesre szavazok. Otthon, fotelben és csendben hallgatva. Egyéb helyeken (majdnem) mindegy. Bár hallottam már rettenetes késéssel rettenetes hangzást, jellemzően kínai daraboktól. Még az ottani jobbaktól is, mint pl. a Bluedio.Jelenleg egy JBL-t használok, ha tömegközlekedem, az elég jól szól.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
.mf
veterán
"Látom, téged is megvett kilóra a reklámgépezet, meg a marketingduma."
Szerintem kettőnk közül nem engem vett meg Egyetlen előnye, hogy nincs madzaggal bajlódás; ezen kívül csak hátránya van, és elég gyakran hangminőségben is messze elmarad.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dodge94
tag
Hehe, ezzel a stílussal nem fogsz sokra menni, még ha éppenséggel van/lenne is értelme a mondandódnak.
Abban szerintem sok ember egyetért, hogy a BT fülesek sok esetben kényelmesebbek és hogy átlagos felhasználásra tökéletesen megfelelnek. Valakit zavarni fog a nehezebb fülhallgató vagy a nyakát csapdosó kábel, de még így is kényelmesebb, mint az 1.2 méteres zsinór. Sőt, ha utcán, menet közben hallgatod őket, akkor a hangzás is megfelelő lehet, itt senki nem FLAC-t fog hallgatni a mobiljáról szerintem.
Ahhoz viszont, hogy tényleg minőségit kapj, jelentősen a zsebedbe kell nyúlnod. Ha olyat akarsz, aminek jó és stabil a vétele, jó a hangja, akkor annak az áráért már sokkal jobb vezetékest kaphatsz, ami "nyugodtabb" környezetben lévő zenehallgatáskor simán előjön.Egy jól bevált technológiát meg nem hiszem, hogy nagyon kellene reklámozni Nem gondolod, hogy éppen azok szorulnak kemény marketingre, amik ezt próbálják leváltani? Gondolok itt a sok dumára, hogy mekkora fejlődés a Type C meg Lightning csatlakozós füles is a jack-hez képest, nem csak a BT.
-
s4tch
veterán
válasz #15419392 #10 üzenetére
Kényelmesebb? Legyen. Azt mondjuk tudd, hogy az iPhone-nal nem tudod kihasználni a vezetékmentes átvitel minden előnyét.
A bluetooth fülhallgatózás hátrányai a vezetékeshez képest:
- párosítani kell
- merül
- objektíve rosszabb minőségű az átvitel
- a vételt zavarhatják más eszközök
- a bt és a wifi általában egy rádión (így egy sávszélességen) osztozik
- a jó minőségű átvitel (aptx, aptx-hd) nem elterjedt
- a vezetékes társakhoz képest drágább egy hasonló színvonalú bt füles/fejes
- nincs egységes szabvány codecElőny: nincs kábel (ez néhány felhasználás esetén objektív előny, de mondjuk otthon nekem halál mindegy), nagyjából minden forrásról ugyanúgy fog szólni a füles (azonos kodeket feltételezve).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Végóráit járja a jack csatlakozós zsinóros fülesek korszaka én is ezt vallom már.Pár nappal ezelöttig én is azt gondoltam soha nem fogok bt fülest használni.Egy tronsmartot próbáltam pár hete de szakadozott a lejátszás,élvezhetetlen volt teljesen.Aztán olyan telóm lett a mate 10 pro szemelyében ahol nincsen jack így maradt az usb type c átalakítós borzalmas megoldás.Végül beruháztam egy huawei bt fülesre es nincs szakadozás,nincs zsinor nagyon kényelmes.Nem is tudom hogy tudtam eddig zsinóros fülessel el lenni.Semmilyen minőségbeli eltérést nem tapasztalok a régi zsinoros füleseimhez képest bár abszolúte nem vagyok vájt fülű.Mindenesetre ha lassan is de leáldozik ezeknek a hagyomanyos füleseknek.Ha én átálltam bt-re akkor nincs olyan ember aki ne tudna átállni rá.
-
törölt tag
A beoplay h5 igen komoly, illetve a monsternek és denonnak is jól szólnak a komolyabb wireless fülesei. Én edzéshez egy monster isport victoryt használok és tökéletes. Iphone x-szel használom és tidalról hallgatok flac albumokat, én nem hallok óriási különbséget egy hasonló árú vezetékes megoldáshoz képest. Az hogy nem lifeg a kábel viszont sokkal kényelmesebbé teszi a használatot.
-
Tulku
veterán
Ámen!
Ott a pont...BT hangminőség jócskán le van maradva perpill (és gyanítom szinte mindig le is lesz) a vezetékes átvitellel szemben.
Nyilván az APT-X-HD elterjedése (LDAC szerintem szűk szegmenst érint, azt is ideig óráig) egy normális, BT-n is elviselhető hangminőséget eredmnényez, de ahhoz is megfelelő hangkeltő esetén juthatunk hozzá (tkp halljuk).BT a kényelemről szól...
Ha minőséget akarok hallgatni (hordozhatóban) akkor DAP-AMP és egy 1940-es német Litz kábellel hajtom a Laylám... -
törölt tag
-
Bossyy
tag
Látom, téged is megvett kilóra a reklámgépezet, meg a marketingduma. Olyan BT fülesem van, hogy egy vakteszten soha nem mondanád meg, hogy zsinóros vagy BT által közvetített zenét hallasz. MP3 fileoknál egy normális lejátszóra kötve senki nem tud különbséget tenni zsinóros és BT hangzás között, veszteségmentes forrásnál már talán. De az is 100-ból 3 ember egy szinte süketszobában. A mindennapi életben utcán, tömegközlekedésen, séta közben nem lehet hallani minőségromlást ha normális, márkás, minőségi nem akciósan 10e forintos, BT-t használ az ember. Tekerkesd csak tovább a vezetékeket és képzeld azt, hogy nem vagy botfülű :-)
-
.mf
veterán
Egy botfülűnek... Meg akit nem zavar a sokszoros tömeg és méret, vagy hogy azt is töltögetni kell.-----
Csatlakozó itt is, nájsz. Az árcsökkenés pozitív, de mehetnének vissza még lejjebb. A cikkben felsorolt kínaiak pár éve még a 10-25-50 USD-s kategóriával szereztek maguknak hírnevet.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Bossyy
tag
Szerintem ennek a termékkategóriának meg vannak számlálva a napjai. Hamarosan senki sem fog kábelekkel vesződni, fülbe illesztgetni, vezetékeket bogózni, mert előbb - utóbb mindet elsöprik a vezeték nélküliek. Én személy szerint egyetlen egy vezetékes fülesem tartottam meg és felüdülés, mennyivel kényelmesebb nála egy BT eszköz.
Ezen túl azt sajnálom, az ilyen fülbe helyezhető cuccoknál, hogy tényleg nem lehet sehol kipróbálni vásárlás előtt (higéniai okok miatt meg is értem), így az ember tulajdonképpen vakon (süketen) kénytelen beruházni egy ilyen cuccra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest