MEE audio Pinnacle P2 teszt

Egy kiváló előd végfelhasználói árát felezték le, ám a végeredmény nem is lett egyértelműen rosszabb a kiindulási pontnál. A P2 sokaknak lehet jó vétel!

Bevezető, tartozékok

Papírforma szerint a P2 a tavalyi csúcsmodellnek számító Pinancle P1 tökéletesre optimalizált változata: könnyebb hajthatóság, dinamikusabb zenei élmény, szinte ugyanazzal a hangkeltővel, mindezt féláron. A korábban MEElectronics néven ismert cég ajánlata igen erős, a 100 dollár (nagyságrendileg 26 000 forint) körüli kategóriában pedig mindig van piac, jellemzően ez egy olyan lélektani határon belül van, amit a gyári vagy rendkívül olcsó fülhallgatók világából elrugaszkodók hasonló eszközre adnak ki, nagyobb szívfájdalom nélkül.

A szeptemberi IFA 2017-en próbáltuk ki először az újdonságot
A szeptemberi IFA 2017-en próbáltuk ki először az újdonságot [+]

A 99,99 dolláros (illetve a brit Amazonon 79,99 fontos) nyitóár tehát kimondottan jónak mondható, ezzel az évek óta etalonnak számító Vsonic GR07 aktuális verziójának ára alatt tartották, de jelentősen olcsóbb az RHA T10i-nél vagy a SoundMAGIC E80C-nél is, körülbelül az Ostry KC06a és a FiiO EX1 szintjét kell felvennie. Elöljáróban: azt könnyedén hozza is.

Aki a 99 dolláros csomagot választja, az alsó dobozt kapja meg
Aki a 99 dolláros csomagot választja, az alsó dobozt kapja meg [+]

A hivatalos árusítás azonban egyelőre nem indul meg itthon, hozzánk legközelebb a német Amzonon lehet majd megvenni, a garanciális ügyeket pedig a gyártóval kell majd rendeznie annak, aki ezt a kütyüt választja. Túl sok tapasztalatról szerencsére nem lehet olvasni, ám az amerikai székhelyű gyártó kommunikációja jelentősen barátságosabb, mint a kínaiké, így ezzel remélhetőleg nem lesz baj.

A csomagolás még mindig rendkívül elegáns
A csomagolás még mindig rendkívül elegáns [+]

A visszafogottabb ár a tartozékkínálaton is érzékelhető, de még így sincs ok komoly aggodalomra, a fülhallgatón és a hozzá tartozó mikrofonos, felvevőgombos kábelen kívül kapunk cipzáros védőtokot, kábelre illeszthető csíptetőt, egy Complay-T200 szivacs-illesztéket, illetve hatféle szilikont: háromféle méret (S,M,L), szimpla és duplafalú változatban. Nekem rendkívül hiányzott az earhook néven ismert műanyag horog, ami a fül mögötti kábelvezetést stabilizálja, így rá is tettem egyet-egyet a sajátjaim közül, de örültem volna, ha a csomagolásban is találok egyet, hiszen jó eséllyel nem mindenkinek áll otthon ilyesmi tucatszámra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • MEE audio Pinnacle P1 - csúcsra oson

    Egy ennyire drága fülhallgatónál alapértelmezettnek tekinthetjük a jó hangot, viszont a Pinnacle P1 kicsit más, mint konkurensei, és a kialakításával is meggyőzi a felhasználót.

  • IFA 2016: Számos újdonság a MEE audiótól

    Hangerőkorlátos gyerekfejhallgató és filléres fülhallgató képzi a paletta alját, viszont a tévékhez csatlakoztatható audio transmitter és a kiváló minőségű in-ear igazán érdekes termékek.

  • MEE audio fülhallgatók tesztje

    Három, headset funkciókkal felvértezett in-ear fülhallgató járt nálunk a MEE audio műhelyéből, akadt a listában armatúrás és dinamikus példány is.

Hirdetés