Új hozzászólás Aktív témák
-
Tybee
tag
Jól néz ki a kártya! Hogy sikerült levenni a középső hűtőbordát? Én is a sűrűbb bordát raktam a 2. GPU-ra.
700W-os tápnak elégnek kellene lennie, ahogy MasterDeeJay írja, elképzelhető hibás a táp.
Nekem Enermax Revolution XT II 750W Gold táp hajta Ryzen 5900X mellett stabilan.DP port átviszi a hangot, azt tudtuk, de hogyan képes több kijelzőt kezelni? Létezik DP switch?
-
Tybee
tag
válasz
MasterDeeJay #163 üzenetére
Újat vettem, én bontottam ki. Nem piszkálom
Köszi az infókat!
-
Tybee
tag
válasz
Kalacskepu #160 üzenetére
Igen, a Te leírásod inspirált!
Küldök pár fotót róla. Szerintem jól raktam fel... Ha jól gondolom a levegő a radiátor tetejére kerül... Igazából eddig kb 3-4x kapcsoltam csak be, lehet idő kell neki míg kidolgozza. Lehet az sem ártana, ha nem lógnának le a csövek. Használat közben nem bugyog. Iszonyatosan jól hűt... Viszont a VRM az melegszik rendesen, játék közben 74fok volt a max.
Sajnos nehezen tudtam befotózni a gépbe, elég nehézkes hozzáférni.... A radiátort tudom a gépház tetejére is szerelni, csak a CPU hűtőtől elég körülményes lett volna felszerelni.
Hogy lehet ezeket az AIOkat tisztítani? Mivel kell feltölteni?
-
Tybee
tag
Gányoltam vízhűtést én is az 1. GPU-ra. ID cooling frostflow x 120-at tettem rá. Elég időigényes feladat volt. A hűtőhöz kapott inteles lefogatót használtam, amin 4 új lyukat kellett furnom. A hátlapon a kártyán levő lefogatót használtam fel, ezeken 1mm-el ki kellett tágítanom a furatokat. A szívás ez után következett. A VRM hűtőbordája útban volt a blokk lefogatójának. Sajnos nem tudtam leszedtem a VRM hűtőjét, így csípőfogóval nekiestem és kicsíptem az útban levő lamellákat... Ez elég gány lett.
Hűtési teljesítménye nagyon jó, 50 fok fölé nem megy. Még sosem használtam AIO hűtést. Normális jelenség, hogy bekapcsolás után hallom bugyogni a vizet? Pár másodpercig tart. Lehet valahogy légteleníteni? Vagy beáll majd?
2. GPU-t ventivel hűtöm, órajelét levettem 300MHz-re. Csendes lett a kártya, a gépház 12cm-es ventillátorjai elnyomják a hangját. -
Tybee
tag
válasz
Kalacskepu #155 üzenetére
Ha valakinek kell ilyen kártya írjon rám, átadom az enyémet.
-
Tybee
tag
Alaplapi portokat csak IGPU-val tudod életre kelteni szerintem.
550W táp valószínű karcsú neki, vélhetően azért áll le a 3dmarkt. 300W-al simán lehet számolni a GPU-val, 12V-on 25A csak a videókártya, de inkább többel, kb 30A-el kalkulálnék.
Ha CF-el akarod használni szerintem minőségi 700+Watt tápot vegyél, ami 12V-on minimum 50A-t tud....
Hűtést elég nehéz megoldani, főleg ha CF-ben használod a kártyát, kell neki légáram rendesen.... Páran trükkeznek azzal, hogy a 2.GPU-nak visszaveszik az órajelét és a power limitjét, így kevésbé melegszik és kevesebbet is fogyaszt. Sokan vizezik, ami jó megoldás, lehűti, csak sajnos elég drága a kártya értékéhez képest. -
Tybee
tag
Valahogy le lehet tiltani a 2. GPU-t, hogy kevesebbet fogyasszon a kártya?
Idleben 100-120W a gépem, FC New Dawn 350-380Watt. Ráadásul a crossfire alig ad plusz fps-t, de legalább hangosabban búgnak a ventik és kb +130Watt...Vagy az is lehet, hogy a 10400F kevés neki CF-el? CF-et kikapcsoltam már, de az idle fogyasztás így is sok. ULPS-t engedélyeztem, de úgy lefagy a win ahogy elindul, szóval azt kikapcsoltam....
-
Tybee
tag
Érdekes, hogy nektek ennyire melegszik a kártya, hogy 2db nagy ventinél throttlingol. Lehet újra kéne pasztázni.
Nekem csak addig throttlingot (de akkor nagyon) amíg 1db 92mm-es venti volt rajta, de akkor még a hűtőbordák is gyári állapotban voltak....
Én kivágtam a 2 GPU-hoz tartozó borda tetejét, hogy a venti rendesen be tudja fújni a levegőt a bordák közé. 1. GPU-ra egy 92mm-es Hyper TX3 Evo coolerét raktam, pont jó méret hozzá, kb 3500RPM a max fordulatszáma. a 2. GPU-ra Arctic P8 8cm coolert raktam, kb 2000 a max RPM, és 80foknál nem megy feljebb 100% ventinél nyitott gépházzal.... Kicsit hangos, de fülessel elmegy. Ventik szélei alá visszaragasztottam azokat a szivacscsíkokat, amik a borda és a gyári takarólemez között volt, így nem rezonáál, nem zörög Volt már gyári asus strix kártyám is ami hangos volt, asszem rx570... Ahhoz képest, hogy ez homemade már nem is olyan rossz...
Amúgy teljesen alap beállításokkal használom, nincs OC, csak annyi, hogy az R9 Fury BIOS szerinti 1000MHz-en mennek a GPU-k, szemben a gyári 975MHZ-el. -
Tybee
tag
Igen ezt a BIOSt, megy a GPU-z, render test is fut rajta... Nem tudom, hogy mennyi köze van hozzá, de Win11-et használok, Asus prime H510m-a és 10400f.
Mester által linkelt drivert tettem fel a 21-es kernellel.
Esetleg próbáld meg azt, hogy csak ez a GPU legyen a gépben, tiltsd le az integráltat ha van, hátha... jobb ötletem sajnos nincs. -
Tybee
tag
válasz
Kalacskepu #79 üzenetére
Megoldódott, minden megy, BIOS-ban is van kép, CF is megy, játékok hasítanak.
Mindenkinek köszönöm a segítségét.
Hűtést kell még megoldanom, de szerintem kihajlíthatom a borda felső részét és ráteszek 2db 92mm ventit, amiket az alaplapról fogok szabályozni.
Melyik hűtés hatékonyabb, 2 venti a bordára vagy 1 venti oldalról ami egy tölcséren keresztül hűti? -
Tybee
tag
válasz
MasterDeeJay #74 üzenetére
Kipróbáltam amdvbflash.exe-vel is win alatt, de ugyanaz... vagy DOS-ba kéne bebootoljak hozzá?
62-es HSZben levő flashert szedtem le.
[link] -
Tybee
tag
Amdvdflashwin-nél látom a két kártyát, egyik MS, másik SL, csináltam backupot mindkettőről.
"Load Image"-nél betallózom a nano biost majd "program"? Ugyanazt a biost töltsem rá mindkét GPU-ra? Ennyi az egész ugye? RX580-akat flasheltem már így, de nem tudom, hogy a 2GPU-s kártya mennyire különbözik attól, van-e jelentősége annak BIOS íráskor, hogy MS vagy SL? -
Tybee
tag
válasz
Kalacskepu #61 üzenetére
Szuper, köszi szépen!!!
-
Tybee
tag
válasz
MasterDeeJay #56 üzenetére
Köszi szépen, felment a driver, eszközkezelőben látszódik, nincs hibában, de továbbra sem tudom működésre bírni. Ugye a v21 kernelt kell használni?
NVS295 a megjelenítő VGA, de windowsban hiába választom ki, hogy adott alkalmazás melyik GPU-t használja, mindig a megjelenítésre használt VGA-n fut.
R9 nano BIOSt feltúrom rá este, ha lesz időm, jó lenne ha működne a miniDP és csak 1 VGA lenne a gépben.
-
Tybee
tag
Sziasztok!
Vettem én is ilyen szörnyeteget....
Lenne pár kérdésem:
- A miniDP port gyári bios-al nem ad képet, ez normális? Fontos lenne, hogy működjön a miniDP, ez melyik biossal megy? UEFI van, CMS nincs, POSTnál csipog a gép, hogy nincs VGA.
- Win11-re nem ment fel a gyári driver, 182-es hibát írt... ( 22.2.1 V4 ) Adrenalin GCN DCH (Mantle API, Split Kernel Support) drivert szedtem le és telepítettem. Ez jó hozzá? Feladatkezelőben látom a 2 új GPU-t, de játékok nem futnak vele. EnableMsHybrid-et is beállítottam. GPU-z-ben is látom a kártyákat, de a render test a másik (nvidia) videókártyáról megy mindig....Grafikai beállításoknál is kiválasztottam melyik GPU-t használja, de hiába.Nagy segítség lenne, ha valaki megírná melyik BIOS-t és drivert használjam, ha szeretném a miniDP-t használni, és csak az S9300-as VGA lenne a gépben.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bundle topik
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 4
- Ford topik
- Futás, futópályák
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest