- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repsol600
addikt
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #116 üzenetére
báháháh
pics or it didnt happenamúgy ez má' megint milyen dewar te életművész ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #114 üzenetére
mást is lógass bele
-
Overlocker
veterán
Egyszer volt vagy Kingpin-éknél, vagy a törököknél ez a megoldás mikor 3 vga-val nitroztak a melegbe! Igaz azóta nem nagyon láttam használni így őket sem, de szerintem nagyon praktikus a nitrogéngőz ellen!
Majdnem kiürült a dewar, ideje hűsülni..
-
Puma K
nagyúr
válasz
Overlocker #105 üzenetére
Kérdezni is akartam, hogy milyen zene ment a háttérben
Köszi a linket!
-
bteebi
veterán
válasz
Overlocker #110 üzenetére
Oké, kiegyezek döntetlenben!
A gyakorlatban tényleg úgy működik (úgy csinálják), ahogy írtad, és minden bizonnyal praktikusabb is úgy, de empíria nélkül az egész csak lóg a levegőben, legalábbis nekem. Lehet, hogy nehéz a felfogásom, de továbbra sem gondolom úgy, hogy egyértelműen igazatok lenne. A puding próbája az evés
.
Egyébként a hatékonyság egy dolog önmagában. Ez egy eléggé sarkított példa ugyan, de legalább szemléletes: ha van egy egységnyi teljesítményű, egységnyi hatékonyságú valamim (pl. ventillátor), és van egy ötvenszer akkora teljesítményű, de csak negyedakkora hatékonyságú termék is, akkor az utóbbi még mindig több mint tízszer olyan jó...
A felső ventis megoldás, illetve a nitrogén habszivacsos (?) "leárnyékolása" kifejezetten ötletes, tetszik
. Még nem láttam sehol se ilyet, pedig nagyon praktikus.
-
bteebi
veterán
válasz
subaruwrc #107 üzenetére
Nem mondom, hogy (teljesen) meggyőztél, de van igazság abban, amit írtál. Gondolkoztam rajta, hogy pl. lokálisan jobban tudja-e a RAM-ot hűteni közvetlen közelről egy kisebb venti... lehet, nem tudom. Ki kellene mérni. Így is, úgy is turbulens áramlás jön létre, hogy melyik a jobb, az számomra nem (sem) egyértelmű. Nem feltétlenül a nagyobb Reynolds-szám a nyerő, és nyilván nem a Re alapján választ az ember ventit/elhelyezést
.
Egyébként végülis a kis venti is csak egy szögből hűt; hogy az hatékonyabb-e, mint távolabbról egy nagyságrendekkel nagyobb légszállítású ventillátor, azt egy extrém tuningos minden bizonnyal jobban tudja
. A proci felett lévő pot mindenesetre sokat rontana az általam felvetett hűtési megoldáson.
"az egész szobára kiterjedő hurrikánnak, már csak a rizs miatt sincs értelme"
Akkor legfeljebb oda kell ragasztani az alaplaphoz a rizst
.
-
bteebi
veterán
válasz
Overlocker #51 üzenetére
"hangszórót halkítsátok le, mert ekkor még a 8000rpm-es 8cm-est használtam a ramokhoz!"
Azt nem értem, hogy szinte az összes extrém tuningos használ kis méretű (<14 cm) ventilátorokat is a hűtéshez. Láttam már olyat is, hogy az alaplap körbe volt bástyázva vagy 4-5 db kisebb-nagyobb (saccra 8-14 centis) ventillátorral. Miért nem tesztek inkább az alaplap mellé egy 40 cm lapátmérőjű, teszkó gazdaságos asztali ventillátort? Árban kb. annyi, mint egy minőségibb 12 centis venti, a légszállítása viszont erősen odavág annak
. Szerintem jobban lehetne vele hűteni az egész alaplapot, RAM-okkal, mindennel együtt...
-
kromatika
veterán
komoly eredmény .gratulálok.
-
Arkar
aktív tag
Gratulálok, Nagyon szép eredmények!
-
Overlocker
veterán
Ismét köszönöm a gratulációkat!
A rizs nem volt főzve, viszont már volt használva, ezért már más a színe, kicsit olyan mintha félig főzve lett volna
Az alaplapot külön nem érdemes hűteni mínuszba főleg nem, mert nem feltétlenül szeretik így még egy hibafaktor lehet egy tesztnél. Egy légkondis hely valóban jobban jött volna, a kevesebb nitrogéngőz miatt - illetve nekem se lett volna melegem
, bár utóbbi két tényezőnél fontosabb volt h a ramok ne melegedjenek túl, de elég volt neki a ventillátor
-
Dominó85
addikt
Gratula. Szép és kiemelkedõ teljesítmény.
-
Komoly eredmény,gratulálok.
Csak a rizs az,ami emellett igazán meg tudott lepni.De bejövős fejlesztés,fontos eleme a tuningnak. -
törölt tag
nem lenne célszerű bekéredzkedni egy hűtőkamrába? OK, hogy fel kell öltözni hozzá, de ami léghűtésen maradt, azzal könnyebb lenne.
-
Psychopeti
senior tag
Nem semmi egy tuning gratulálok
-
törölt tag
bacsissal kéne együtt tuningoljon over, én meg mennék lekváros rizset enni
-
7600 GS
addikt
Gratula az eredményhez, remélem még sokáig fogjátok kergetni a minél magasabb órajeleket. Így tovább!
Marci
-
A_Doktor
csendes tag
Grat.
-
törölt tag
Gratula.
A japánok valami szuperspéci katonai fejlesztésű sokprocesszormagos "gémer" szövetet találnának ki a pára felszívására, külön ág fejlesztené. Idehaza ezt megoldják rizzsel. -
Puma K
nagyúr
Jó ilyen híreket olvasni és látni!
Maxi respekt!
-
aram01
nagyúr
gratulálok
-
szab.tam
nagyúr
téányleg, hogy is van ez?
szegény ember vízzel hűt után:
szegény ember rizzsel hűt.ahogy elnézzük, ez a rizses dolog a többséget jobban megfogta,. mint a 6+ ghz...
-
Nexuiz
tag
Grat
-
kop8
őstag
válasz
Overlocker #51 üzenetére
Nagyon komoly eredmény!
77 04ahgy
Ez mekkora
El sem indult volna -
Zé777
tag
válasz
Canis rufus #80 üzenetére
Hát ez nagyon kemény! Grat!
-
Canis rufus
tag
-
peter9228
aktív tag
Az igen! Nem semmi!
-
bteebi
veterán
Így jobban megnézve tényleg nyers, bár ugyanezt a képet nézve én először főttnek láttam.
Az egyébként, hogy a főtt rizsnek jóval nagyobb a víztartalma, még önmagában nem feltétlenül probléma. A kérdés leginkább az, hogy mennyi vizet kell megkötni, képes-e annyi megkötésére, illetve hogy mennyire fontos a tömörség. A főtt rizs hézagmentesebben felvihető, ami lehetne fontosabb. A képek alapján azonban annyira nem fontos a tömörség.
-
Orton96
aktív tag
Ez tetszik!
Gratulálok Overlocker!
(Ezen a gépen biztos nem akadt volna a BF3)
-
harlyngton
tag
Drakulálok
Így van, nyers a rizsa. Egyébként vízbe esett telefon kiszárítására is remekül használható.
-
jones965
Modder
Szép volt Over, gratula itt is!
-
bteebi
veterán
válasz
Overlocker #51 üzenetére
A video alapján tök jó a szigetelés megoldása, valamint a párolgó nitrogén elvezetése, még nem láttam ilyet.
-
bteebi
veterán
válasz
banhammer #66 üzenetére
Ez szerintem főtt, bár én alapból azt hittem, hogy nyers rizst használ hozzá - az első képet nagyítva vettem észre, hogy ez biza' nem nyers. Főve egyébként valamivel logikusabbnak tűnik a használat, mert úgy puhábbak a szemek.
Azért ahogy nézem, sajna bemegy a rizs a proci és a leszorító (azt hogy hívják szépen magyarul?
) közé is, gondolom az se jó...
-
banhammer
veterán
Gratula!
A rizst fozted vagy sutotted? -
bteebi
veterán
"Ennek órajelét egészen 6629,3 GHz-ig sikerült emelni két darab aktív mag mellett"
Azannyát, azt még jó sokáig nem fogják megdönteni!
Amúgy gratula, szép teljesítmény!
Ez a mások által biotuning-nak elnevezett rizsezés egyébként számomra eléggé meglepő megoldás
, de a lényeg, hogy múkodik.
-
04ahgy
nagyúr
Over papa, nagy gratuláció az Ivy-hez. Úgy látom, sikerült a Pifast problémára megoldást találni.
szab.tam: fullpot esetén a poton a páralecsapódás nem csöpög le, azonnal odafagy, -196 fokról van szó. A NYÁK is a CPU-tól elvezeti a hőt, a rizs nem sok hőszigetelést jelent. Kizárólag a páramentesítés a cél.
HGyu
-
XtremLor
őstag
válasz
Overlocker #51 üzenetére
Na akkor egy Up a gigabytenak is
Megneztem a beta tesztet, huu nekem is volt ilyen ventim szerverbe idealis, otthonra halalos
Jo kis utemes zene szol, feludules hallgatni -
szab.tam
nagyúr
gondolom, hogy nem szimpla páramegkötésről van szó, hanem inkkább hőszigetelésről, amit így egyszerűen, kézzel lehetett formázni...
tehát ne hűljön át át anyák, és ott ne csapódjon ki pára, és arról, hogy a pot széléről mégis lecsöpögne némi kondezvíz, az ne a lapra hulljon, hanem a rizskupac tetjére....amúgy pedig sokkal egyszerűbb légkondis szobában tesztelni. ahol egy nap óta ment már a klíma. gyakorlatilag ki lehet "csavarni" a szoba páratartalmának jelentős részét.
(én nyáron ruhát is légkondival szárítok....)
tehát így kisebb lesz a páratartalom, ami ellen kell szigetelni. -
Bootyhunter
tag
Uncle Ben's rizst kellene kipróbálni, minőségi kaja én szeretem és nem tapad! Hátha hozna még pár mhz-et!
Grat! Nem semmi eredmény! -
mmdms
addikt
De a címet igazán kijavíthatnátok már..
Magyar tuningrekordok -
dfsz34
őstag
Gratulálok az eredményhez!
Gondolom, most már mehet az apróba a hirdetés, hogy megkímélt 3570k eladó, nemdohányzó nyugdíjas tanárnőtől
-
stranger28
addikt
Grat!
-
kiszi07
senior tag
Szép erdedmények!!
-
Overlocker
veterán
Köszönöm mindenkinek a gratulációt! A PH-nak pedig a hírt!
Megpróbálok mindenkinek válaszolni ebben a postban, a felvetődött kérdésekre...
Nos, látom mindenkinek megtetszett a rizs..
A gyorsrizsem elfogyott így ebbe most keverve volt valami sparos noname... A rizs használása nem új kelletű, én körülbelül 2 éve láttam, a török tuningerek asztalán, aztán nemrég úgy döntöttem hogy én is használom(fél-1éve?), 3 okból kifolyólag: gyors installáció, jól elszívja a nedvességet, és ami a legfontosabb, könnyen eltávolítható! Ez utóbbi gyurmával és vazelinnel nagyon sokáig tart és körülményes..
Nem, a teszthez használt rizset nem eszem meg
, csak kiszárítom és próbálom az apróbb szemeket kiszedni belőle (ehhez kell majd egy jobb szűrő is), mert többszöri használat után a hidegtől aprózodnak/törnek és a kis darabok nem kívánatos szűk helyre be tudnak szorulni az alaplapon, ami szintén nem jó..
Egy hátránya van még, a teszt után biztos találok rizsszemeket elszórva a szobában, porszívózni kell
'ES' - Engineering Sample - procit mindig nehéz beszerezni én ezt most külön a Gigabyte-tól kaptam. Léggel nem tudom hol stabil, nem néztem, közel 5,1Ghz 2 maggal cpu-z validra ment.
A processzort természetesen nem lehet minden nap így használni, körülményes és költséges lenne.. A processzor órajele, mint látszik, különböző volt egyes benchmarkoknál, nos ez azért mert a különböző tesztprogramok, különböző stabilitást követelnek meg.
Aki így szeretne Ivy Bridge processzort tuningolni, készüljön fel idegileg, nem egyszerű eltalálni mit is szeret a processzor! Nekem is a 3., 5 órás 'etap'-ban sikerült kicsikarni belőle a pifast és a Superpi 32M eredményt! A beta tesztről itt találhattok egy rövid videot, itt még nem állt rendelkezésre az SSD. 'Ivy Bridge beta test, full pot' - hangszórót halkítsátok le, mert ekkor még a 8000rpm-es 8cm-est használtam a ramokhoz!
-
TTomax
félisten
Szívből gratulálok!
-
kukulec
őstag
totál nem értek a tuninghoz: egy ilyen procit mire lehet használni? vagy ez csak egy "sport"?
-
Prof01
veterán
Nem semmi! Rizs az alaplapon.
-
Speed®
titán
Rizs..hát ez zsír
Nice, keep pushing!
-
subaruwrc
félisten
csak a rizsa, csak a rizsa, a 32m-et meg senki nem dícséri meg ..
jó lett fater -
Gratula és a rizs elfogyott?
-
vinibali
őstag
először elkezdtem gondolkozni, hogy mi az a rizs
GRAT
-
slyie
csendes tag
Hatalmas gratula!!!
-
Tarill
őstag
Gratula! Amúgy egy ilyen kis mókázás után az alkatrészeket(alaplap proci ram) lehet még használni? vagy végkimerülnek?
-
Zöld izé...
csendes tag
Ez a rizses megoldás egyszerűen zseniális.
Nem semmi kis eredmény, gratula érte.Vajon mennyi év még amíg ezeket a sebességeket normál hűtés mellett hozzák majd a procik??
-
Destructo
senior tag
Up ,gratulálok az eredményhez!
-
beldeczki
aktív tag
Gratulálok, az első helyet megkellet volna szerezni, legalább gyorsabban kész lett volna a rizs.
-
LackoMester
addikt
Hatalmas grat, szép munka.
Először azthittem rosszul látok, rizs- a deszkán. -
FRENK1988
veterán
Csak igy tovabb a nemzetkozi elso helyert
-
korion
senior tag
Megint csak gratula!
-
Gyufaaa
veterán
Grat az eredményhez!
-
Ezt egy BioStar lapon kellett volna... mert az rápa meg lucerna és ahhoz a rizs jól passzol
-
Cyberpunk
félisten
És meddig volt stabil? A néhány teszt lefutásáig?
-
dhstyle
tag
Én személyesen is ismerem over-t és nagyon komoly tuningokat hozott már össze
-
MZperX75
addikt
Gratula!!! : Világon ez a 4. helyre elég
még egy pici,és ott a dobogó....
Rizs!
Gyors rizs vagy sima?
A gyorsrizsnek jobb a nedvszívó képessége rövidtávon -
ViiiiktorOC
senior tag
Szép!
Csak így tovább! -
Youri
veterán
Ha pedig elegendő pára csapódik le, és a hőmérséklet is megfelelő, a tuning után friss kaja is van
-
PC-rev-RM
tag
Szép tányér.
-
XtremLor
őstag
Gratulalok Overlockernek a szep eredmenyekert. Egy ilyen ES peldanyhoz mennyire volt nehez magyarkent hozzajutni amugy?
-
rolii21
aktív tag
Szep otlet
-
Petyyyyy
addikt
Nagy gratula hozzá!
-
AssAssynn
addikt
Kemény ez a rizs.
Egyébként gratulálok, csak így tovább!flash-: A rizs hiánya teszi.
-
Geller72
veterán
Grat. Amúgy rizs helyett a szilikagél sztem jobb választás. Olcsó, és 25 celsius mellett 80%-os relatív páratartalomnál 35%-át abszorbálja a saját súlyának.
100 gramm 248,- ft. (qrva sok a 100 gramm).
Grat a bazi jó eredményhez.
-
Hatalmas grat.
Gyurma, vazelin már túl mainstream?
-
Flavius88
csendes tag
A pára miatt a rizs meg is fő ott a proci mellett, jó étvágyat hozzá.
-
gtasystem
őstag
gratulálok az eredményekhez,
a rizstrükk nagyon brutál, a kínai tuningerek most biztos sárgulnak az irigységtől hogy nem nekik jutott eszükbe.. -
albert8
veterán
LOL komoly megoldás
Grat!
-
rizs... bexarás
-
Moddingboy
Modder
Gratulálok!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Gratulálok ebben a topicban is!
-
flash-
veterán
Gratulálok!
Nekem ilyen procim van Asrock Z75pro3 lappal és sajnos már 4.5 Ghznél terhelés alatt(linyx v. prime95)leszabályozza a szorzót a gép.
Ez mitől lehet? -
hemaka
nagyúr
gratula
Normálisabb képnézegetőt a népnek!
-
ZoPád
tag
"Ennek órajelét egészen 6629,3 GHz-ig sikerült emelni két darab aktív mag mellett,"
Mennyi?
Ilyen eredményért az Intel személyesen szerződtetné szerintem.. -
Apika
addikt
Gratulálok az új magyar rekordhoz!
-
Silentfrog
veterán
Ne rizsázzatok már annyit, inkább gratuláljatok neki az eredményhez!
-
KYZRR
őstag
Berizsaztam a jo eredmenytol.
-
mghltm
addikt
gratulalok az eredmenyhez!
bp-en vagy nyiregyen csinaltad a tesztet? ha utobbin, egyszer szivesen megneznek egy ilyet eloben ha nem gond
-
Youri
veterán
biotuning, úgy látszik kezd ez a szakma is kizöldülni
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest