- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
Overlocker #110 üzenetére
Oké, kiegyezek döntetlenben!
A gyakorlatban tényleg úgy működik (úgy csinálják), ahogy írtad, és minden bizonnyal praktikusabb is úgy, de empíria nélkül az egész csak lóg a levegőben, legalábbis nekem. Lehet, hogy nehéz a felfogásom, de továbbra sem gondolom úgy, hogy egyértelműen igazatok lenne. A puding próbája az evés
.
Egyébként a hatékonyság egy dolog önmagában. Ez egy eléggé sarkított példa ugyan, de legalább szemléletes: ha van egy egységnyi teljesítményű, egységnyi hatékonyságú valamim (pl. ventillátor), és van egy ötvenszer akkora teljesítményű, de csak negyedakkora hatékonyságú termék is, akkor az utóbbi még mindig több mint tízszer olyan jó...
A felső ventis megoldás, illetve a nitrogén habszivacsos (?) "leárnyékolása" kifejezetten ötletes, tetszik
. Még nem láttam sehol se ilyet, pedig nagyon praktikus.
-
bteebi
veterán
válasz
subaruwrc #107 üzenetére
Nem mondom, hogy (teljesen) meggyőztél, de van igazság abban, amit írtál. Gondolkoztam rajta, hogy pl. lokálisan jobban tudja-e a RAM-ot hűteni közvetlen közelről egy kisebb venti... lehet, nem tudom. Ki kellene mérni. Így is, úgy is turbulens áramlás jön létre, hogy melyik a jobb, az számomra nem (sem) egyértelmű. Nem feltétlenül a nagyobb Reynolds-szám a nyerő, és nyilván nem a Re alapján választ az ember ventit/elhelyezést
.
Egyébként végülis a kis venti is csak egy szögből hűt; hogy az hatékonyabb-e, mint távolabbról egy nagyságrendekkel nagyobb légszállítású ventillátor, azt egy extrém tuningos minden bizonnyal jobban tudja
. A proci felett lévő pot mindenesetre sokat rontana az általam felvetett hűtési megoldáson.
"az egész szobára kiterjedő hurrikánnak, már csak a rizs miatt sincs értelme"
Akkor legfeljebb oda kell ragasztani az alaplaphoz a rizst
.
-
bteebi
veterán
válasz
Overlocker #51 üzenetére
"hangszórót halkítsátok le, mert ekkor még a 8000rpm-es 8cm-est használtam a ramokhoz!"
Azt nem értem, hogy szinte az összes extrém tuningos használ kis méretű (<14 cm) ventilátorokat is a hűtéshez. Láttam már olyat is, hogy az alaplap körbe volt bástyázva vagy 4-5 db kisebb-nagyobb (saccra 8-14 centis) ventillátorral. Miért nem tesztek inkább az alaplap mellé egy 40 cm lapátmérőjű, teszkó gazdaságos asztali ventillátort? Árban kb. annyi, mint egy minőségibb 12 centis venti, a légszállítása viszont erősen odavág annak
. Szerintem jobban lehetne vele hűteni az egész alaplapot, RAM-okkal, mindennel együtt...
-
bteebi
veterán
Így jobban megnézve tényleg nyers, bár ugyanezt a képet nézve én először főttnek láttam.
Az egyébként, hogy a főtt rizsnek jóval nagyobb a víztartalma, még önmagában nem feltétlenül probléma. A kérdés leginkább az, hogy mennyi vizet kell megkötni, képes-e annyi megkötésére, illetve hogy mennyire fontos a tömörség. A főtt rizs hézagmentesebben felvihető, ami lehetne fontosabb. A képek alapján azonban annyira nem fontos a tömörség.
-
bteebi
veterán
válasz
Overlocker #51 üzenetére
A video alapján tök jó a szigetelés megoldása, valamint a párolgó nitrogén elvezetése, még nem láttam ilyet.
-
bteebi
veterán
válasz
banhammer #66 üzenetére
Ez szerintem főtt, bár én alapból azt hittem, hogy nyers rizst használ hozzá - az első képet nagyítva vettem észre, hogy ez biza' nem nyers. Főve egyébként valamivel logikusabbnak tűnik a használat, mert úgy puhábbak a szemek.
Azért ahogy nézem, sajna bemegy a rizs a proci és a leszorító (azt hogy hívják szépen magyarul?
) közé is, gondolom az se jó...
-
bteebi
veterán
"Ennek órajelét egészen 6629,3 GHz-ig sikerült emelni két darab aktív mag mellett"
Azannyát, azt még jó sokáig nem fogják megdönteni!
Amúgy gratula, szép teljesítmény!
Ez a mások által biotuning-nak elnevezett rizsezés egyébként számomra eléggé meglepő megoldás
, de a lényeg, hogy múkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Macska topik
- BMW topik
- Synology routerek
- Tőzsde és gazdaság
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest