- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
passatgt
aktív tag
a csuklónál vágó élnek nem sok köze van az összeszereléshez
nézd meg prohardveren a macbook tesztet(főleg a mostanit, de a régebbikkel sincs baj), melegszik ha meg van pörgetve, de egyáltalán nem szanaszét(ráadásul mi nem melegszik ha terhelés alatt van? alap használat mellett meg gyakorlatilag kézmeleg mindenakksi nélkül mi értelme van egy laptopnak? a hivatalos állás szerint meg jót tesz az akksinak ha megy benne itt-ott áram, szóval mindenki jobban jár, ha bent hagyja
az repedős imac meg valszeg valami tervezési hiba volt, az újabbak, illetve amikre cserélték őket, nem repednek, előfordul
de azért ott sem volt olyan hűdesok repedt üveg -
Nyugdíjas
nagyúr
Namer az iMaceket az Apple gyártja saját gyárában Cupertinoban, ugyi? Te is tudod, hogy ugyanazoktól a beszállítóktól, OEM gyártóktól vásárolnak ők is.
Egyébként őszinte örömömre szolgál, hogy megragadtátok a monanivalóm lényegét. Azt szerettem volna ezzel jelezni, hogy nem kell beszarni, konstrukciós hibák a legjobb "családban is előfordulnak". Majd nyavajog a vevő, és kijavitják, aztán csók, puszi...
Liudvikas: He?
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Tim82
félisten
válasz Nyugdíjas #44 üzenetére
Gondoljunk csak a felobban, kigyulladni szerető akkumulátorokra más gyártóknál ia. Pl. Nokia, Sony.
Ami általában nem a készülékgyártó, hanem az akkugyártó sara szokott lenni, amelyiktől berendelték...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ilyenek azért több gyrtónál előfordulnak, te is tudod.. Nem mondom, hogy nem gond, hogy vannak,de tény, hogy nem csak itt. Gondoljunk csak a felobban, kigyulladni szerető akkumulátorokra más gyártóknál ia. Pl. Nokia, Sony.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
oO7
őstag
Egyszerűen sajnos a design messzemenőkig a minőség rovására megy...
pl csuklónál vágó élek... vagy szanaszét melegedő macbook pro -k (ventilátor alacsony fordulaton járatva, hogy halk legyen meg gyakorlatilag szellőző nyílás nélküli ház, hogy szép legyen)... vagy ami nem olyan rég volt, hogy akksi nélkül leszabályozza a gép az órajelét mert a tápegység nem feltétlenül tud elegendő energiát adni mert kicsit alulméretezték, hogy "kicsi trendi" legyen... vagy hozhatnám az új imac szériát is aminek a képernyője egy csomó esetben repedt volt (gondolom nem volt megfelelő merevítés de a vékonyságot tartani kellett)...Csak egy pár ami így hirtelen eszembe jutott
[ Szerkesztve ]
-
N4ri87
senior tag
-
Syl
nagyúr
válasz PowerBuldog #38 üzenetére
Ha neked az Alt-Tab bonyolult akkor ott valami nagy gond van.
Persze. Agyalágyult barom vagyok, aki hülyeségeket böfög be. Attól még az alt+tab általában véletlenszerű sorrendbe állítja a futó programjaimat.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
PowerBuldog
veterán
-
asysoft
aktív tag
Tudtommal minden cég az APComtól vásárolja a gépet, tehát az ő áraik a mérvadók. Mostanság 'korrigálták' az árakat euro dollárhoz képesti + forint gyengülése miatt, emiatt mi duplán szívunk, aminek következtében 330e-s MBP-ből 357e-s lett egyik napról a másikra... (Hál' Istennek ahol vettem a gépet, nem hárították át rám ezt, más kérdés, hogy majd' egy hónapja vártam már...) Gyanítom iStyle-nak még hét eleji drágulás előtt sikerült beraktároznia, úgyhogy aki MacBook Pro-n töri a fejét, ne gondolkodjon sokat
-
Syl
nagyúr
2. Teljesen véletlenszerűenek érzem, hogy az ablakok sorrendje mi. Nincs az, hogy az első ablakocska a legutóbb megnyitott alkalmazás, tök random az egész, 5-6 ablaknál ez zavaró.
Nekem ugyanez a bajom a win7-tel. Még nem tudtam rájönni, hogy az Alt+Tab-nál milyen logika szerint rakja sorba a futó programokat.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
N4ri87
senior tag
Hasonló tudású gépet szerintem simán lehet kapni 266K körül. Az össze szerelés minőségével nem vitázom, mert tény, hogy almásék hibátlanul szerelik a ketyeréiket. Az akkus üzemidő meg nekem már annyira nem fontos. Notit akkor vettem, amikor sokat utaztam az iskola miatt, akkor viszont megelégedtem a 2-3+ óra üzemidővel. Aláírom, volt, amikor kevés volt a 3 óra is, de így, hogy most már sokkal kevesebbet utazom, nekem tök felesleges még a 6 órás üzemidő is.
szerk:
joey20:
Ezt még tegnap én is észre vettem, de úgy voltam vele, hogy aki 300K-t kiad egy notira, annak már nem az a kb. 35 rugó fog fájni[ Szerkesztve ]
C805
-
Nem tudom az a bolt milyen alapon hatarozza meg az arait, de az iStyle-ban 266k a feher unibody MacBook, az talan baratsagosabb. Egyebkent miert ne erne meg? Ennyiert hany hasonlo ereju es osszeszerelesu laptopot kapsz, ami 8-10 oraig elmegy egy toltessel?
“All nothings are not equal.”
-
N4ri87
senior tag
Az itt hozzá szólóknál érdemes megnézni a "cuccok"at Poén. Kíváncsi vagyok, hogy melyik blog bejegyzés után kerekedik egy MAC vs PC vita Egyébként ezt a MAC blogot rendszeresen olvasom és jókat röhögök, annak ellenére, hogy nem szeretem almásékat.
szerk:
Egyébként most így elgondolkodva, hogy mire használom a notimat, nem lennék rest kipróbálni egy ilyen fehér deszkát. Na de azért az asztalit nem cserélném MAC-re semmi pénzértszerk2:
Hoppácska. Kicsit így álmodozva megnéztem, hogy mibe is fájna egy új MacBook. Mindjárt máshogy gondolkozom... Kövezzetek meg, de attól, hogy "MAC feeling", meg fehér meg miegymás, ennyit akkor sem ér. Még úgy sem, ha maga Steve Jobs hozza házhoz.[ Szerkesztve ]
C805
-
.bableWes
őstag
hát nekem a vindóz már olyanyira sz@r, hogy már megszoktam.
sok sikert az almához
töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
félisten
-
Tim82
félisten
Az elejétől figyelem a Macblogot, írtátok, hogy maguk a bejegyzések több héttel-hónappal ezelőtt íródtak, csak most kerülnek publikálásra.
Másrészt nem vagyok én sem Mac-expert, úgyhogy nem is fogok senkit sem hülyének nézni, mert valamit nem talál, amire anno nekem is rá kellett jönnöm. És van pár ilyen dolog, amivel kicsit szenvedni kellett, mert én is Windows-on nőttem fel (és máig az áll sokkal jobban kézre).
Harmadrészt pedig egy-két év ismerkedés és teljesen hétköznapi használat után én is a Mac-szkeptikusok táborát erősítem, persze, nekem még az Intel-éra előtti Mac-ek voltak/vannak.
Lényeg, hogy tőlem nem fogtok "jajjbehülyékmégessetuggyák"-típusú beszólást kapni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Nekem nagyon az volt az érzésem, hogy hülyének nézel, sorry, no offense. Rossz beidegződés, mert eddig kb. mindig az volt, hogy ha hiányoltunk valamit, jött egy Mac expert és jól megmondta, hogy minden így tökéletes és mi gondolkodunk hülyén, amiért valamit máshogy akarunk. De a te hozzászólásod nem volt ilyen, jogos, tényleg bocs.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
Tim82
félisten
Ezen mit nem lehetett érteni, már bocs? Amikor a regisztrációnál (értsd: első bekapcsolás után) kellett kiválasztanom az internethálózatot, nem tudtam felmenni a sajátomra, mivel akkor még nem érhető el a system preferences. Tehát ki kellett választanom, hogy nem csatlakozom az internetre, majd utána végig tudtam nyomni azt a folyamatot, amit te is leírtál, nem okozott gondot, de ez akkor is egy kis anomália.
Te Bocha, figyelted az előző hsz.-nél, hogy egy szóval sem kritizáltalak? Akkor meg miért is kell magadra venned? Csak leírtam, hogyan kell megkeresni a MAC Address-t, ahogy alul is írtam, gondoltam, hogy ti ezen már rég túl vagytok, de másnak hasznos lehet... Én kérek elnézést, hogy segítő szándékkal be merek írni a blogotok topikjába!
[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Ezen mit nem lehetett érteni, már bocs? Amikor a regisztrációnál (értsd: első bekapcsolás után) kellett kiválasztanom az internethálózatot, nem tudtam felmenni a sajátomra, mivel akkor még nem érhető el a system preferences. Tehát ki kellett választanom, hogy nem csatlakozom az internetre, majd utána végig tudtam nyomni azt a folyamatot, amit te is leírtál, nem okozott gondot, de ez akkor is egy kis anomália. Mindenesetre másnak remélhetőleg hasznos lesz a leírás, bár szerintem marha logikus.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
Tim82
félisten
(Ha azonban MAC-szűrés van a hálózaton, akkor nem jön össze a dolog, mert ezen a felületen nem tudom megnézni a gép címét - Bocha)
Mivel most nincs nálam a Powerbook-om (egy barátomnak adtam kölcsön 2 hónapra, hogy Final Cut-tanfolyam tananyagát gyakorolni legyen Mac-e is, még ha régi is - flame ON: ebből is látszik, hogy Mac nélkül tudok élni, Thinkpad nélkül nem /flame OFF ), ezért puskázok, mivel nekem is csak egyszer kellett megnéznem:
"Open 'System Preferences' (usually found in the Dock) and select Network. Pick a location and specify the interface whose MAC address is desired in the Show: drop down list. For 'Built-in Ethernet', select the Ethernet tab. Read the MAC address labeled 'Ethernet ID:'.
For wireless, select 'Airport' in the Show: dialog. Read the MAC address labeled 'Airport ID:'."
Ha nem is nektek (mert ti már rég túl vagytok ezen), másnak hasznos lehet.
[ Szerkesztve ]
-
AkosL
aktív tag
Javaslom kipróbálni a 4 ujjas fel / le húzást a touchpaden.
Lefelé húzva előjön a "program választós " oldal, felfelé pedig az asztal.
(Erről nem írtatok, csak azért említem) -
Eszleny
aktív tag
-
Skullkid
csendes tag
Cmd+1-el pedig név szerint, Cmd+2-vel pedig úgymond csoport szerint lehet az Exposéban rendezni az ablakokat.
-
Magimano
aktív tag
persze lehet az F3- al is
akkor kétféleképpen jelennek meg. felül amik kint vannak az asztalon. és alul azok amik futnak de a dock-on pihennek
@ Nokia N95 @ iPhone 3GS @ MacBook White @ Mi ez? Hagymásbab? NEM KRUPLISHAL! @
-
m@xsys
senior tag
Szokni kell az OS-t, de elképesztő milyen jó ez a blogbejegyzés is. Kösz
Ferenczy Gábor Mac OSX Leopard könyvét ajánlom mindenkinek aki érdeklődik a téma iránt -
Magimano
aktív tag
nagyon jó! csak így tovább!!
"1. Ha visszaülök Windows elé, akkor is felrántom a sarokba az egeret, de persze nem történik semmi, ami nyilván nem a Mac hibája." ezen nagyon jót nevettem
a futó alkalmazások közötti váltáshoz az cmd+Tab is használható.
[ Szerkesztve ]
@ Nokia N95 @ iPhone 3GS @ MacBook White @ Mi ez? Hagymásbab? NEM KRUPLISHAL! @
-
Pacák
senior tag
Csak szólok: van Alt+Tab.
Ha lesz mighty mouse a háznál, akkor lehet szorongatni a két oldalsó gombot: akkor lesz ám helycserés támadás! Ha nem lesz, akkor sem veszítesz semmit, mert én is próbálom a főnökséget logitech váltóegerekre rábeszélni. - Egy idő után a mighty csodagörgő feladja a kosz ellenében a küzdelmet - vagy mi adtuk fel?
Nuclear launch detected
-
D@niel
addikt
Király cikk, érzem a függetlenséget. Az előzőhöz képest fejlődés, csak így tovább!
『 poco f4 - 𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.1 - kernel:4.19.308-perf+ 』
-
oO7
őstag
videókat - fotókat kéretik nagymennyiségben csinálni ha más nem legalább a poén kedvéért... pl az ilyen idegkitöréseknél mi történik amikor nem hajlandó a kívánt ablakra visszaváltani...
plusz nemtom mennyire elkésett ötlet de csinálhatnátok esetleg a blognak valami design -osan elkészített logót, hogy egyik válladon Jobs uraság másikon meg Ballmer csücsül
[ Szerkesztve ]
-
Inarus
addikt
"Ráadásul - lehet köveket dobálni - én pöcökegér-hívő vagyok, eléggé zavart is, hogy a mostanság kapható gépek zömében ezt hiába keresem, pedig ha egy 5-6 éves IBM notin a mai napig hibátlan, akkor nem lehet olyan rossz konstrukció."
- Végre valaki!
(#3) zsiga_667: "Kösz, de tisztában vagyok vele."
- Akkor min kell nevetni?[ Szerkesztve ]
-
zsiga_667
tag
válasz PowerBuldog #2 üzenetére
Kösz, de tisztában vagyok vele.
-
PowerBuldog
veterán
Ez a szak kifejezést. MAC address
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
zsiga_667
tag
"MAC-szűrés"
Ez direkt volt vagy csak jól jött ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honda topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Digitális Állampolgárság Program
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...