- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Nyugdíjas #47 üzenetére
Nehogy megértsd...
A robbanós akku-szériákért pont nem a notik, hanem az akkuk gyártóit kell(ene) felelősségre vonni.
Viszont magáért a vasért meg az a cég felel, amelyik ha nem is gyártja, de megrendelte a legyártását, hogy utána az ő termékeként fusson. Tudtommal ugyanis azt ellenőrzi, hogy a hardver megfelel-e az általa támasztott követelményeknek.
A lényeg: az akku külön ügy, mint a hardver többi része.
Mellesleg ha nem tűnt fel, én nem szoktam szidni az Apple-t, én csak az "über-Apple" hozzáállást... A robbanó akkukról az Apple pont nem tehetett (a szarul sikerült MagSafe-ről viszont igen, és az csúnya baki volt PR-szempontból is).
-
Tim82
félisten
Az elejétől figyelem a Macblogot, írtátok, hogy maguk a bejegyzések több héttel-hónappal ezelőtt íródtak, csak most kerülnek publikálásra.
Másrészt nem vagyok én sem Mac-expert, úgyhogy nem is fogok senkit sem hülyének nézni, mert valamit nem talál, amire anno nekem is rá kellett jönnöm. És van pár ilyen dolog, amivel kicsit szenvedni kellett, mert én is Windows-on nőttem fel (és máig az áll sokkal jobban kézre).
Harmadrészt pedig egy-két év ismerkedés és teljesen hétköznapi használat után én is a Mac-szkeptikusok táborát erősítem, persze, nekem még az Intel-éra előtti Mac-ek voltak/vannak.
Lényeg, hogy tőlem nem fogtok "jajjbehülyékmégessetuggyák"-típusú beszólást kapni.
-
Tim82
félisten
Ezen mit nem lehetett érteni, már bocs? Amikor a regisztrációnál (értsd: első bekapcsolás után) kellett kiválasztanom az internethálózatot, nem tudtam felmenni a sajátomra, mivel akkor még nem érhető el a system preferences. Tehát ki kellett választanom, hogy nem csatlakozom az internetre, majd utána végig tudtam nyomni azt a folyamatot, amit te is leírtál, nem okozott gondot, de ez akkor is egy kis anomália.
Te Bocha, figyelted az előző hsz.-nél, hogy egy szóval sem kritizáltalak? Akkor meg miért is kell magadra venned?
Csak leírtam, hogyan kell megkeresni a MAC Address-t, ahogy alul is írtam, gondoltam, hogy ti ezen már rég túl vagytok, de másnak hasznos lehet... Én kérek elnézést, hogy segítő szándékkal be merek írni a blogotok topikjába!
-
Tim82
félisten
(Ha azonban MAC-szűrés van a hálózaton, akkor nem jön össze a dolog, mert ezen a felületen nem tudom megnézni a gép címét - Bocha)
Mivel most nincs nálam a Powerbook-om (egy barátomnak adtam kölcsön 2 hónapra, hogy Final Cut-tanfolyam tananyagát gyakorolni legyen Mac-e is, még ha régi is - flame ON: ebből is látszik, hogy Mac nélkül tudok élni, Thinkpad nélkül nem
/flame OFF
), ezért puskázok, mivel nekem is csak egyszer kellett megnéznem:
"Open 'System Preferences' (usually found in the Dock) and select Network. Pick a location and specify the interface whose MAC address is desired in the Show: drop down list. For 'Built-in Ethernet', select the Ethernet tab. Read the MAC address labeled 'Ethernet ID:'.
For wireless, select 'Airport' in the Show: dialog. Read the MAC address labeled 'Airport ID:'."
Ha nem is nektek (mert ti már rég túl vagytok ezen), másnak hasznos lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest