Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz talamasca #39 üzenetére
egyébként is egy klikk a fullscreen winben...
az ablakhuzigáláskor meg akkor is kivágta oldalra, fullba amikor csak arrébb akartam tenni.
sokkal jobb megoldás lenne pl ha jobb klikkre lenne fullscreen. Mondjuk a legjobb az lenne, ha gyárilag úgy működne mint winben. (és ne jöjjön senki azzal, hogy pont az a lényege, hogy ez nem win, mindent megszoktam és/vagy jobban tetszik az osxben mint a winben, de van pár dolog amiből nem engedek, mert kell és kész. ilyen ez, ilyen a korábban már kitárgyalt képnézegetőbeli léptetés) -
bLaCkDoGoNe
veterán
"a gombok a másik oldalon vannak, mint kellene nekik
mi az hogy 'kellene'? csak azert mert a windowsban ott van? (tudom hogy ez nem a cikkiro velemenye, mielott belekotne valaki)"Mivel switcher blogról van szó, szerintem semmi baj nincs a kifejezéssel, hiszen a user Win-ről jön, ott keresi az ablakkezelő gombokat, ahol azok az előző oprendszeren voltak.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
djozsi
senior tag
válasz talamasca #40 üzenetére
Konzolablakban nőttem fel, inkább billentyűzetes vagyok mint egeres, szóval nekem ez.
Arról nem is beszélve, hogy sokkal több funkciója van és átállítható minden.Az mondjuk gáz, hogy ugyan az a cég csinálja mindkettőt és külön árulják őket. Simán elférne egy csomagba, annyira nem tud sokat egyik se.
-
talamasca
senior tag
Bocsi, de ellentmondásos a hozzászólásod...
"..nem tudtam megszokni osx-en, hogy nincs fullscreen.."
"...de én win7ben is kikapcsoltam ezt a funkciót, mert engem csak idegesít..."Idegesít, hogy EGY mozdulattal jön a fullscreen???
Jönnek itt emberek jobb klikkes dolgokkal, meg 4-es billentyű-kombókkal...
Hát. nem tudom.
Ha ennél valami egyszerűbb, akkor én meghajlok előtte. Komolyan.“Black as midnight on a moonless night.”
-
djozsi
senior tag
Ez a cucc NAGYON rendben van ablakkezelésre:
[link]ctrl+alt+cmd, aztán nyilakkal elhelyezheted az ablakot, m-mel teljesre teheted, c-vel középre.
shift+alt+cmd, aztán nyilakkal negyed képernyőre teheted az dolgokat.
És még tud ezen kívül is jópár dolgot. -
törölt tag
nem, meg sem közelítette. mondjuk alapjáraton olyan 12-13% van használatban (IM kliensek mellett) a 3 gigából. mondjuk nem tudom, hogy mennyire más konvertálni, én csak megnyitottam és ide-oda másolgattam őket. de még régebben a vista alatt halo2 natív felbontáson, meg háttérben böngésző, stb sem tudott másfél giga fölé menni.
de ha lesz időm, akkor kipróbálok mondjuk valami batch raw konvertálást is.
-
rOwLeY
őstag
Emlékszem, régebben én is Winből megmaradt megszokás miatt mindent fullscreenben akartam használni, de már átszoktam erre és nekem spec ez sokkal jobban kézre áll
Olyat is megjegyeznék még, nem tudom ki hogy van ezzel, de én sokszor használom a CMD+H kombinációt is és szívesebben használom, minthogy letegyem az ablakot a dockra, vagy bezárjam.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #16820480 #24 üzenetére
Azoknál a feladatoknál nem fogyott el a ram? Emlékszem, direkt a megakadásos problémámra írtad válaszként, erre csak azt tudom mondani, hogy az ott említett rawkonvertálásnak egyszer próbáltam nekiugrani swap nélkül (4 giga rammal!), kábé másfél perc múlva sípolt a Win7 (Lightroom+PS ment csak), hogy nana, ezt nemkéne, óccsad csak vissza aztat.
-
törölt tag
-
joey04
titán
ha majd sikerül előkotorni a jobbklikkes okosságot az engem is érdekelne, mert az egyik olyan dolog, amit nem tudtam megszokni osx-en, hogy nincs fullscreen. az kell és kész. Néztem már ezt a Cinch progit, de én win7ben is kikapcsoltam ezt a funkciót, mert engem csak idegesít, szerintem zavaró és használhatatlan.
-
doc
nagyúr
válasz #16820480 #24 üzenetére
nem azt mondtam hogy KELL a 4GB, hanem hogy mar eleg alapnak szamit, ugyanugy mint mondjuk w95 idokben a 16MB. ment az 8 megaval is, de aki 'komolyan gondolta' az 16-ot hasznalt
uristen, 8MB rammal full oprendszer, de regen volt
amugy nalam szinte mindig fut legalabb egy virtualis gep, van hogy egyszerre ketto, szoval nem art ha van boven RAM -
djozsi
senior tag
Nem legenda, hogy másodszorra gyorsabban indul, hanem tény. Még akkor is, ha kilépsz belőle. De ha nem lépsz ki, akkor meg pláne gyorsabban "indul".
Piros gomb közelében pedig 1 éve nem járt a kurzorom:
alma+w - ablak bezárása
alma+q - kilépés a programból
Ha tudom, hogy már nem kell a program mehet az utóbbi, de ritkán használom, mert eleve a gépet nagyjából havonta egyszer kapcsolom ki 1 hónapon belül pedig a fene se tudja, hogy kell-e majd még az adott program. -
törölt tag
nem is írtam mást, minthogy szokatlan, illetve idegesítő. mondjuk nekem ubuntu alatt is első dolgom volt visszatenni őket a jobboldalra. egyébként magyaráztak mindenfélét a fejlesztők, de igazából annyi a lényege, hogy a következő kiadásban jobb felülre akarnak valami gesture area-t tenni, és attól nem férnének el a gombok. ez meg tökre hidegen hagy, semmi szükségem olyan kezelőszervekre, elég bőven a három gomb, azokat szoktam használni, nekem így kényelmes.
(#22): hát nem tudom miért alap a 4 giga... nekem most 3 van a gépben, amiből levesz még a vga is magának valamennyit, de nemhogy ezt nem használtam ki sosem, de még az előző gépben levő 2 gigát sem, vista alatt játék közben sem (swap-ot már évek óta nem használok, főleg laptopon). múltkor kipróbáltam, hogy mennyire lassul a gép attól, ha megnyitok 5 darab 16 megapixeles 24 bites TIFF képet, majd elkezdem őket bemásolgatni egy 10000x10000-es felbontásúba, miközben a háttérben megy egy 720p bluray film, meg a böngésző néhány lappal, skype pidgin, qq, és még így is alig lépte át az 50% memóriahasználatot. mi a csudát tudsz te csinálni, amihez 4 giga kell?
tomy8614: igen, azért írtam az androidot is, mert az lényegében ezt csinálja, annyi különbséggel, hogy a háttérbe kerülő programok (fogyasztási szempontok miatt) általában alvó állapotba kerülnek, de ugyanúgy megmaradnak a memóriában. win alatt ez másképpen megy, de a superfetch (vagy minek hívják most ezt) miatt hasonlóan sok memóriát tud fogyasztani, ami miatt évekig ment a sírás, mostanra már talán kezdik megszokni az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
tomy8614
csendes tag
Ezzel azért nem értek egyet, mert ha tudod, hogy hogyan kell kilépni egy programból akkor ezt jól ki tudod használni, Ha szükséged van még a programra, de már nem kell az adott ablak akkor nyomsz egy piros X-et, a program meg továbbra is fut (amit jelez is neked egy fehér pöttyel a dokkon). Ha nemkell, akkor meg kilépsz, mert tudod hogy kell. Nekem ez kényelmes így.
Ha meg nem értesz hozzá akkor gyárthatsz legendákat, hogy másodszorra gyorsabban indul.
[ Szerkesztve ]
-
djozsi
senior tag
Winen megszoktam, hogy alul van, illetve szerintem sokkal vékonyabb részt kell adni neki ahhoz, hogy értelmesen lehessen használni, mint osx esetében.
Pedig ugyan akkora felbontású mindkettőhöz a képernyőm.
Szóval nálam winen maradt alul, de osx-en szinte azonnal jobbra került. -
djozsi
senior tag
Szerintem ennek a koncepciónak az az oka, hogy macen nagyon lassan állnak fel a programok.
Próbáld ki, hogy egy frissen indított osx-en elstartolsz mondjuk egy keynote-ot és próbáld meg ugyan ezt win7 alatt egy power pointtal.
Az osx gyenge pontja a programok indulási ideje, de ha már futnak, akkor sokkal olajozottabbak, stabilabbak, kevesebb erőforrást igényelnek és ezt nagyon, nagyon jól kihasználja ez a rendszer, hogy a programok futnak tovább a háttérben.
Ezért is hálája meg nagyon a rendszer a sok memóriát, sokkal jobban, mint winen. A wines gépembe vettem +2 gigát, szinte semmi különbség, az osx viszont sokkal gördülékenyebb lett.Megint más, még egy közvélemény-kutatás: scale vagy genie effect?
-
djozsi
senior tag
Meg tudod mondani a jobbklikkes teljes képerdnyős cucc nevét?
Más: mindenki alul használja a dockot? Nekem ott nagyon nem tetszett, túl széles sávot csíp le a képernyőből (ha nagyon kicsire veszem akkor pedig már túl sűrű az egész, nehéz kiválasztani a szükséges programot), ami amúgy se túl széles a macbookomon (1280×800), nekem teljesen alap volt, hogy jobbra tettem és kikapcsoltam az idegesítő nagyító effektet.
Ott nagyon jó, ízlésesen van elrendezve, nem helypazarló. -
doc
nagyúr
válasz #16820480 #11 üzenetére
elhiszem hogy zavaro (bar nekem mar az elso pillanatban sem okozott problemat, lehet hogy a tobbfele, Linuxon hasznalt ablakkezelo miatt), arra gondoltam hogy nem 'udvozito' es 'kotelezo' a windows-elrendezes, egyszeruen azt szoktak meg a legtobben
amugy nem veletlen hogy pl az uj Ubuntuban is attertek a baloldali gombokra, ergonomiai okokkal meg is indokoltak hogy miert praktikusabb ott (mondjuk nekem tokmindegy, nem nagyon hasznalom oket, kilepeshez ALMA+W vagy ALMA+Q, minimalizalas meg a Spaces/Expose miatt felesleges) -
törölt tag
ez szerintem olyan, minthogy a világ nagy részén jobboldalon vezetünk. ha egy olyan országban kell kocsiba üljél, ahol ez nem így van, akkor az bizony zavaró (először nekem utasként is az volt, de nagyon).
amúgy ez a nem záródnak be a programok, hogy legközelebb gyorsabban induljanak, egy olyan dolog, amiről mindig az jut eszembe, hogy mennyit problémáznak a win felhasználók, hogy sok memóriát zabál a rendszer, amikor előtölti a gyakran használt dolgokat, vagy androidon, amikor minden ott "ül" a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
-
talamasca
senior tag
Kis segítség azoknak akik nem akarnak lemondani a teljes képernyős módról Mac alatt:
Cinch---› Hivatalos oldal
Én is ezt használom. A működése tökéletesen megegyezik a Windows 7 alatti ablakkezeléssel!
Ablak tetejét megfogjuk, felhúzzuk középre és a teljes képernyőre váltás megtörténik.
Ha oldalra, akkor fél képernyőre váltás.Nagyon jól működik, hónapok óta használom Snow Leopard alatt.
Remélem sokaknak segítettem vele.
“Black as midnight on a moonless night.”
-
plus44
veterán
-
Samott
addikt
Engem eleinte a fejlec kezelese kergetett az oruletbe... ugyanis az nem fix, hanem az eppen kijelolt ablakhoz tartozik.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
doc
nagyúr
a gombok a másik oldalon vannak, mint kellene nekik
mi az hogy 'kellene'? csak azert mert a windowsban ott van? (tudom hogy ez nem a cikkiro velemenye, mielott belekotne valaki)van olyan letoltheto kis kiegeszito (meg nem mondom a nevet...) aminek a felrakasa utan a zold gombon jobbklikket nyomva teljesen fullscreenre nagyit
es ami eleinte nagyon hianyzott Linux utan, de nemreg veletlenul megtalaltam: a CTRL+ALMA billentyuk lenyomasa mellett barhol az ablakban kattintva mozgathato, illetve jobbklikkel atmeretezheto (nem kell fejlecet/jobb also sarkot vadaszni)
-
Morden24
nagyúr
Amúgy pont ezért szeretem ezt a blogot, mert igazából rávilágít arra, hogy a különböző oprendszerekre nem, mint egymás alternatíváira kéne tekinteni, hanem különálló utakra, felfogásra, user experience-re.
Aztán, hogy kinek melyikre van szüksége, lehetősége vagy kedve, az egyéni preferenciaSectumsempra - For Enemies
-
Stimpy001
aktív tag
1 napja elérhető az iOS4...semmi cikk róla?
-
Syl
nagyúr
Tetszik az írás.
Sajnos ebből ismét egy mac vs. win vita leszNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest