- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
GGMPC
őstag
válasz
xperiasigi #210 üzenetére
Hidd el srac - ez romma alaz igy is egy-ket negymagos keszuleket, mivel a magmennyiseg a szofthoz van optimalizalva!
Pl. HTC One X a negy magjaval is akad - szoval ez itt ezen a szinten mar nem szamit!
(negy mag mar parasztvakitas!)
-
xperiasigi
őstag
Jo telonak tünik de én hiányolom a 4magot...
-
-
zed juron
aktív tag
GSM bolti garanciával van több helyen is. Talán őnáluk a legolcsóbb, jelenleg 77.000 Ft, de én még nem vásároltam náluk fogalmam sincs mennyire jó vagy rossz arcok pl. garanciális problémánál.
Szóval az árak igencsak nagyot estek, már én is rosszul tudtam az árát, mert itt már 80.000 alatt van újonnan bármilyen színben.
-
zed juron
aktív tag
válasz
shishadealer #197 üzenetére
Hm, nekünk van egy. Kettő volt, de kettő már túlzás volt az asszony szerint. De akkor is van egy fehér 900-as.
B@szott jó darab
És nem 160k-ért kell venni. Hanem mondjuk 80e alatt. Újonnan meg 80-90 között. Ezért az árért igen szép és erősen ajánlott cucc.
-
ftc
nagyúr
Hát a szlovák eáraktól hanyattestem
920:593EUR-tól
820:447EUR-tól több mint 150EUR-al drágább mint HTC 8S -
kpal
nagyúr
válasz
shishadealer #197 üzenetére
Madia Markt-ba nálunk valami 160k-ért vesztegetik.
-
pit stop
addikt
válasz
Oppenheimer #195 üzenetére
Készülékek kinêzete perfekt szerintem. Tudod: no tipitapi lukiluki!
-
azopi74
addikt
Na, sikerrel dev unlockoltam a Lumia 920-amat, tudok xap-okat telepíteni PC-ről. Ha valaki, akinek WP7.5-ös Nokia telefonja van, meg tudná osztani velem a Nokia-féle Viber app xap-ját, nagyon megköszönném.
Bár csodát nem várok, ahogy olvastam, a Nokia-féle Viber is ugyanazoktól a betegségektől szenved, mint a Skype. Tehát ez valami általános WP-s voip probléma... -
akcsy
tag
még Lumia 610-ből tömeggyártás?
-
azopi74
addikt
válasz
Kolondrum #191 üzenetére
Na, nekem már kialakult, meg is van a Dev Center Accountom teljesen ingyen, igaz vagy 4-5 órás guglizásba meg spoofolásba meg szarakodásba került, lehet, hogy egyszerűbb lett volna kicsengetnem azt a 100 dolcsit
De úgy döntöttem, ha már megvan, akkor már beleásom kicsit magam a WP8 appok fejlesztésébe, hisz már tölthetek is fel store-ba, ha akarok
-
WP8-nak mi az SW reset kódja? Barátkozzunk.
-
azopi74
addikt
A szégyen, hogy most jelenleg így nincs egy normálisan használható voip kliens se WP8-ra...
A Skype is igen szakadékul műxik, pedig az ugyebár az MS tulajdonában van.
Hívni tudok bárkit, de a háttérben való futással gondok vannak, ha PC-s kliensről hívnak, csak akkor tudom fogadni, a státuszom available, de akkor is elég érdekesen műxik, néha kijelzi, ki hív, néha ismereten hívó, néha csak 5 perc után jön be a hívás, amikor a másik fél már rég megszakította a hívást, iszonyat kiszámíthatatlan az egész. Ha meg Androidos skype kliensről hívnak, akkor csak akkor tudom fogadni, épp ha előtérben futtatom a Skype-ot. Ez azért übergáz, nem ezt vártam
Poén, hogy droid-droid közt tökéletesen műxik a MS skype-ja a háttérben is, szervesen beépülve a rendszerbe és címlistába, WP8 alatt meg nagy kalap trágya az egész.Szóval se normálisan működő Skype, se Viber jelenleg WP8-on...
Pedig amúgy elégedett vagyok a rendszerrel, de ezek a dolgok borzasztó módon fel tudnak bosszantani.
-
azopi74
addikt
"telefonon irany a store alkalmazas --> nokia collection --> viber"
Nincs ott.
csak 19 appot látok a Nokia Collection alatt:
Photobeamer, Nokia Maps, Mirrors Edge, Nokia Creative Studio, Nokia Trailers, Cinemagraph, Angry Birds Roost, TuneIn, Top Apps., Cnn, Nokia Climate Mission, Transfer my Data, Panorama, Smart Shoot, City Lens, Nokia Care, The Game of Life, Jet Set Go és Parking Mania
Mi lehet az oka?
-
debrejo
senior tag
Nem. Tudtommal BB van csak ott.
-
zsoleer
senior tag
A Nokia telefonokat nem a Flextronics javítja??
-
azopi74
addikt
"A krait az nem A9?"
Nem, a Krait az Krait
A Cortex-ek ARM CPU-k, a Scorpion és a Krait pedig Qualcomm CPU.
A Qualcomm már jó pár éve csak az alsókategóriában licenszel az ARM-tól CPU-t (Cortex A5-öt, ilyenek vannak pl Desire C, V, X, Lumia 510 és 610, Galaxy Mini 2, Defy, XPeria Miro, Typo, J, ZTE Blade II, stb. ja és persze az igényesebb kínai dzsunka készülékekben)
A közép- és felső kategóriás SoC-okba már lassan 3 éve a saját fejlesztésű CPU-ját teszi. Tehát se Cortex A8, se A9, se A15-ös Qualcomm SoC nem létezik, az utolsó ARM-tól licenszelt CPU az ARM 11 , meg a Cortex A5, de az kizárólag a low-endben)
De a hírek szerint hamarosan áttér az alsó kategóriában is a saját megoldásaira.
Amúgy, ha mindenképpen az ARM CPU-ihoz akarjuk viszonyítani a Qualcomm CPU-kat, akkor képességekben és teljesítményben a Scorpion az A9-el van egy súlycsoportban, a Krait pedig az A15-el.
-
mani17
tag
Szerintem nem olyan sok az a 180 gramm a nokia lumia 900 csak 20grammal kevesebb!Amugy meg Boldog Karácsont és Új Évet kívánok!
-
válasz
hülyegyerek #158 üzenetére
értem. Én a szoftver telepítést kérdem, a törés utána van. Magát a wp8 telepítését értem pl 920ra.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Kolondrum #150 üzenetére
Amíg volt symbianos telefonom (2009-ig), én is ezeket használtam, azt viszont tudni kell, hogy a wp-nek, és a symbiannak az égvilágon nincs semmi köze egymáshoz, tehát a symbianhoz használt progik egyike se jó wp-hez. Úgy tudom, hogy wp8-at nem lehet kinyitni, tehát innentől kezdve bármilyen buherálás kizárt. Szívesen kinyitom amúgy a pw-det, csak az a szépséghibája a dolognak, hogy befelé simán beviszem, kifelé viszont már nem fog menni...
-
HUNPablo
tag
válasz
Oppenheimer #155 üzenetére
Közel megegyeznek , azért a + 0.6"-on jobb internetezni , ez már felhasználói élmény .
-
válasz
hülyegyerek #149 üzenetére
A symbit én már régóta csak így mert a suite hulladék. Navifirmbe van lumia szoft azért kérdezem. Amúgy ha beugrok a 808-at kinyitod nekem? Tudom, hogy csak egy kattintás!
-
Amúgy a 920 és társaira ugyan úgy működik a szoftverezés mint symbire? Tehát navifirm + phoenix? Csinálta már valaki?
-
GGMPC
őstag
válasz
pushalias #146 üzenetére
1, nem vagyok amerikai vevo!
2, felhasznaloi (EU-s) elmenyben max a nagyobb kijelzot emelnem ki.
3, 800 es 900-nak ugyanazzal a konyedseggel fogja elengedni a kezet a WP platform 7.8-al es egyezo felhasznaloi elmennyel!4, En aztan biztos nem indulatbol irtam, mert nagyon tetszik mindket keszulek es mindenkinek azt ajanlom, hogy a 7.8 ellenere vegye meg batran, mert minden zokkenomentesen, stabilan megy rajta es meseszep, minosegi keszulekek!
Ami negativum volt szamomra az a halk hangszoro (de ezt irjuk az eppenhogy nyillas szamlajara), a programok mokas bezarasa, es a mediatartalmak lejatszasanak (zene es feliratos film) szukos beallitasi lehetosege.
Szoval srac en hasznaltam ilyeneket, tetszett is es nagyon nehezen mondtam le roluk, de a jozanesz es a kesobbi tamogatasok szukitese mondatta velem azt, hogy megsem tartom meg!
Jovore ha mar sokadik gyartasu 920 lesz forgalomba, akkor egy olyat mindenkeppen lovok magamnak!
Most iPhone 4-t hasznalok a Mac gepem miatt, de kozel sem szeretem annyira, mint amikor itt vendegeskedett a Lumia 800 - szoval peace, mert szoritok a Nokianak es remelem a 2013 a visszateres eve lesz nekik!
-
pushalias
addikt
Az egyik különbséget magad is felírtad, de ezen kívül is van még. Az amerikai vevőknek főleg.
Persze FM rádió nem csak a 800-asban van.Tudod, van, hogy az ember nem gondolkodik, hanem indulatból leír valamit. Nem szégyen utólag azt mondani, hogy bocs, tévedtem.
(#145) djzolko Plusz a 900-as kijelzője nem pentile, hanem RGB, ami pont elég nagy különbség. Plusz amerikai vevőknek az LTE is elég komoly különbség. Valóban nem annyira egetrengető a különbség a kettő között, de erre azt mondani, hogy semmi különbség nincs, az vicces egy kicsit.
-
djzolko
tag
-
GGMPC
őstag
válasz
pushalias #142 üzenetére
L900
Windows Phone 7.5 Mango
1,4 GHz Single Core
4,3'', 480x800 AMOLED
512 MB RAM, 16 GB háttértár
HSPA, WiFi, BT, GPS
3,5 mm jack, micro USB
8 Mpix kamera, 720p, első 1 Mpix
127,8x68,5x11,5 mm, 160 gramm,
1830 mAhL800
Windows Phone 7.5 Mango
1,4 GHz MSM8255 Qualcomm processzor
3,7 hüvelykes 480x800 kijelző, AMOLED, ClearBlack, domborítottt (élek nem sérülnek)
512 MB memória, 16 GB háttértár (nincs memóriakártya foglalat)
HSPA, BT, WiFi, AGPS, FM-Rádió
micro USB, 3,5 mm jack
8 Mpix kamera 720P@30fps; AF, DUAL LED Flash,
116,5x61,2x12,1 mm, 142 gramm
1450 mAh akkumulátorOk es most?!. (Gondolom az FM radiotol kene hanyat esnem!?.)
-
azopi74
addikt
válasz
lexter00 #132 üzenetére
"De komolyan,amá' hülye.Mármint a cikkíró,mert azt írja hogy a mezőnyben nem a legerősebb vas van alatta mert a SIII meg a HOX 4magos a Lumia meg 2.Ha mind3 telón droid futna akkor megérteném hogy ezen rugózik de így? ."
Arról nem is szólva, hogy az SIII és a HOX amerikai változataiban is ugyanaz a MSM8960-as Snapdragon s4 ketyeg, mint a 820-as és 920-as Lumiakban... És a tesztek szerint nem gyengébbek nemzetközi piacra szánt társaiknál. Tehát még adroidon is pariban van a kétmagos Krait a nénymagos Exynos 4412-vel és Tegra 3-mal ugyanazzal a szoftverkörnyezettel. Azért egy Cortex A15 szintű Krait mag nem egy kategória a Cortex A9-es Exynosokkal és Tegrakkal
-
gyoref1
aktív tag
Valaki elmondaná a 900 és a 920 közötti különbséget ?!
-
djzolko
tag
válasz
#13260800 #123 üzenetére
Én viszont nem szeretem az automata módokat. A motívumprogramok is automata módok. Szeretem én eldönteni, hogy kicsi, vagy nagy mélységélességet akarok viszontlátni a képen és ehhez milyen rekesz beállításra van szükségem, szeretem eldönteni én, hogy svenkelni akarok, vagy sem, és szeretem tudni, hogy ehhez milyen záridő beállítás kell. Továbbá ezek az automata módok sosem azt csinálják, amit én szeretnék. Ha sötétebb területen vagy, emeli az iso-t, de behúzva hagyja a rekeszt, én viszont ismerem annyira a témát, a beállításokat, azok hatásait egymásra és a felvételre, hogy felülbíráljam, én nyitni akarok a rekeszen, így akarok több fényt engedni a szenzorra.. Ez csak egy példa, ezer ilyet fel lehetne sorolni. Persze, ezért készülnek a motívumprogramok már gyártósoron, portré, éjszakai portré, éjszakai, éjszakai tájkép, nappali tájkép, tüzijáték, vízesés, stb... De kérdem én, mi értelme van ezeknek? Már gondolkozni sem kell. Ha tudod, hogy milyen szerepet játszik a felvételen a rekesz-záridő-iso "szentháromság", akkor az összes motívumprogram a "kezedben van", és okosan úgy használod a gépedet, ahogy egy bizonyos szituáció leginkább megkívánja.
Viszont látom, hogy az írásaimat néhány ember továbbra is félreérti, ezért utoljára mondom, és ígérem ez lesz az utolsó hsz-em a témában, nem akarok fárasztani senkit: a 808 kamerája magasan a legjobb mobilos berkekben, sőt, a képminősége bőven kompakt fényképezőgépekkel összevethető. Soha nem is vontam kétségbe, soha nem írtam az ellenkezőjét. Viszont fotós vágyak kiélésére pont a fentebb leírtak miatt csak korlátozottan alkalmas, csak és kizárólag fényképezőgépként használni meg borzalmasan drága is. Mivel okostelefonnak sem a legjobb ajánlat a piacon, kicsit meglovagolhatták volna ezeket a dolgokat jobban, de így szerintem túl szűk a piaca, én úgy látom, erődemonstráció volt a nokia részéről.
Fogunk ezzel a kamerával még találkozni a jövőben, ebben biztos vagyok.
Boldog karácsonyt mindenkinek, nem zavarok tovább!
-
Edvig
tag
válasz
Quasi_modo #130 üzenetére
Csak nekik nem az számít hogy pontos is legyen hanem csak az hogy írjanak valamit...
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #128 üzenetére
index, megis mit varsz?
-
catroot
veterán
Túlsúlyos lesifotós a Nokia csúcsmobilja
Index-cikk.
-
embe
nagyúr
Boldog karácsonyt minden topic lakónak!
-
törölt tag
válasz
pufferzóna #124 üzenetére
Jó párosítás
Jó ember lehetsz
-
törölt tag
Én amolyan hobbi fotós vagyok. Nem nagyon szeretek bíbelődni a beállításokkal, van egy Fuji Finepix S1500 kamerám javarészt az előre beállított módokból választok a képek készítésénél. Elégedett vagyok vele. Van egy Canon FS10 videokamerám amivel szintén az előre beállított módok közül szoktam választani. Annyiban vagyok előrébb mint pl a testvéreim, hogy ők automatán nyomogatják a gombot én általában kézzel választom ki a megfelelőt módot.
Sokszor van, hogy olyat látok amit jó lenne megörökíteni de nincsenek nálam az eszközeim, csak a Nokia N900-as és a Blackberry 9800 Tourch (remélem ez a neve). Egyik sem egy hú de eldobom az agyam. Ha a 808 hozná a Fuji Finepix S1500 minőségét nekem az már teljesen elég lenne.
Szóval szerintem az olyan embereknél találhatnak célba ezek a kamerás mobilok mint jómagam
Valószínű venni is fogok egy 808-as készüléket.
(Megjegyzem igen sok ismerősöm vett komoly fényképezőt, de csak automatán lövöldöznek mert a használatát már lusták voltak megtanulni, nálunk bizony sokszor jobb képeket készítek a Fuji Finepix S1500 30 000 Ft fényképezőgépemmel.)
-
djzolko
tag
válasz
Quasi_modo #118 üzenetére
Sokaknak igen, de épp ezért mondtam, hogy ez is csak egy telefon, és korlátozottan alkalmas a fotós vágyak kiélésére. Egy szép karácsonyi kivilágított főtéren nem tudsz szük rekesszel fotózni, nappal pedig nem tudsz tág rekesszel, holott a szenzor mérete már megindokolná, egy portrénál jót tenne a kis dof. (a makró mód nem annyira jó, a nagylátószög közelről torzítja az arcot.) Sajnálom, hogy nem tudsz sértettség nélkül csevegni.
-
djzolko
tag
válasz
Quasi_modo #113 üzenetére
Automatikához képest? Az az expo korrekció, de az nem manuál vezérlés. Konkrétan nem tudom beállítani, hogy f2.8, 1/20s, iso100, vagy f8, 1/2s, iso100 legyen. Innentől kezdve ebben semmi manuál nincs. Az, hogy milyen os fut a telefonon, nem ide tartozik.
-
törölt tag
válasz
pufferzóna #108 üzenetére
Ha van a kezedben egy olyan eszköz amivel igenis tudsz nagyon jó képeket lőni akkor miért ne ügyeskednél? Aki nem akar az nyilván nem fog 808-as telefont venni mert minek? Az csak fényképezésben kimagasló, netezni, játszani meg támogatottság nézve az összes többi platform lövi (sajnos). Szóval szerintem egy 808-as tulajnál nagyon is életszerű.
-
Quasi_modo
nagyúr
A 808-ban minden kamera állítási lehetőség benne van, amit mobilban valaha láttál (kivéve OIS ki/be természetesen) + PV mód, ND szűrő, Iso, stb. Meg a veszteség mentes zoom. Szóval a teljes irányítás a kezedben van. Az expozíciós időt is lehet piszkálni fel/le az automatika által beállított értékhez képest. Valamint itt is 5 részes lencserendszer van, bár (ismert okok miatt) ezt nem verték annyira nagy dobra.
Csak a tisztánlátás végett.
Persze kénytelen az ember kompromisszumokat kötni, pl. nem tehetek rá teleobit, stb.Viszont azokra az esetekre, amikor csak point-and-shoot akarok lefotózni valamit, a 920 is tökéletes
Az a bajom, hogy nem az. Este jobb mint az átlag, de a szememben az a kamera ennyi és nem több. Az OIS-t jó ötletnek tartom, de kellene mellé még más is, hogy igazán nagy durranás legyen az a kamera.
Egyébként meggyőződésem, hogy a 808 féle kamerát is el lehetne látni OIS-sal anélkül, hogy lényegesen tovább nőne. Talán egyszer meg is csinálják.A Nokiának meg szurkolok, de nem érzem, hogy a WP lenne az alagútból kivezető út. Nyilván sokan állítják ennek az ellenkezőjét, de hát nem vagyunk egyformák. Majd a jövő eldönti.
-
zsoleer
senior tag
920-at csak Kinában gyártják? kiváncsi lennék azért az ottani minöség tesztekre mert nekem most van egy fekete és recseg-ropog ha megnyomom egy helyen sztm nem normális és január elején viszem is be de a nokia care-nél annyi volt a válasz hogy hideg meleg miatt van
komolyan mondom a sok marha.... beküldik a központi szervizbe és ha tényleg rossza ház kicserélik a házat, de jobb lenne ha a t-mobile-ba vinném be mert ott tudnak csak teljesen új készüléket adni!
-
Peetey91
senior tag
válasz
pufferzóna #108 üzenetére
Az emberek telefonnal telefonalnak, a mobillal keszitett kepeket meg nem kiallitasokon mutogatjak. Persze forumokon e-penist novelni is kivalo lehet a pixeleket szamolgatni de amikor ott vagy, hogy valakinek mobilrol megmutatod a kepet amit csinaltal az utcan akkor tok mindegy, hogy azt egy i5-tel, 920-szal, vagy egy S3-mal lotted. Szerintem.
-
-
nagysuhi
tag
Szerintem meg elkéstek vele, ezt már egy hónapja árulni kellene a nagyáruházakban, internetes áruházakban ( nem sufniGSM). Nekem is fájt rá a fogam, volt pénzem is és le is akartam már cserélni az N8-at. Ilyenkor ingyen hitelre adnak mindent, az emberek ész nélkül vásárolnak. De nem volt még Lumia 920 pl a MM-ban, ezért vettem egy iPhone-t. Úgyhogy a Nokia kapkodhatott volna egy kicsit, akkor ez a két millió is kevés lett volna.
-
djzolko
tag
válasz
Kolondrum #105 üzenetére
Arra gondolok, hogy manuális rekesz és záridő választás pl. van-e. Mint amikor egy fényképezőgép módválasztó tárcsáját M-módba tekered.
Én azt szeretem, ha a teljes irányítás a kezemben van. (Viszont azokra az esetekre, amikor csak point-and-shoot akarok lefotózni valamit, a 920 is tökéletes.)
Lehet, hogy Quasimodo kartács félreértette, még mindig nem gondolom azt, hogy a 808 kamerája rossz, de még csak azt sem, hogy átlagos. Azt gondolom, hogy csúcs - de csak mobilos berkeken belül. Arra, hogy egy ember tudatosan kiélje a fotós vágyait, egy-két dolog miatt korlátozottan alkalmas, és most nem a képminőségre gondolok, hanem a kezelésére. És a korlátozottan nem azt jelenti, hogy nem alkalmas, hanem azt, hogy bizonyos kompromisszumokat kell vállalni. -
djzolko
tag
válasz
Quasi_modo #98 üzenetére
Miért, van benne manuál mód?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
pufferzóna #99 üzenetére
Nézzétek meg a korábban betett összehasonlító fotókat a 920-ról, más csúcstelókhoz képest egyértelmű a lemaradása.
Nem ezt mondom ? -
törölt tag
válasz
pufferzóna #101 üzenetére
csak arra gondoltam magamból kiindulva, hogy ha már ilyen csúcs-szuper kamerás eszköz van a kezembe és esti barangolás közben elkapok valami jó témát amihez esetleg még kapkodni sem kell akkor miért ne szórakozzak kicsit a beállításokkal, hogy azt a pillanatot "normálisan" megörökítsem? Részegen betépve meg aztán pláne.
Hol viszek én drága kamerát csak úgy magammal? Mobilt meg simán.
Szóval magamból kiindulva nincs neked igazad de mint ahogy mondani szokták három igazság van. Az enyém, a tiéd, és az igazság. Boldog karácsonyt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest