- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djzolko
tag
válasz
#13260800 #123 üzenetére
Én viszont nem szeretem az automata módokat. A motívumprogramok is automata módok. Szeretem én eldönteni, hogy kicsi, vagy nagy mélységélességet akarok viszontlátni a képen és ehhez milyen rekesz beállításra van szükségem, szeretem eldönteni én, hogy svenkelni akarok, vagy sem, és szeretem tudni, hogy ehhez milyen záridő beállítás kell. Továbbá ezek az automata módok sosem azt csinálják, amit én szeretnék. Ha sötétebb területen vagy, emeli az iso-t, de behúzva hagyja a rekeszt, én viszont ismerem annyira a témát, a beállításokat, azok hatásait egymásra és a felvételre, hogy felülbíráljam, én nyitni akarok a rekeszen, így akarok több fényt engedni a szenzorra.. Ez csak egy példa, ezer ilyet fel lehetne sorolni. Persze, ezért készülnek a motívumprogramok már gyártósoron, portré, éjszakai portré, éjszakai, éjszakai tájkép, nappali tájkép, tüzijáték, vízesés, stb... De kérdem én, mi értelme van ezeknek? Már gondolkozni sem kell. Ha tudod, hogy milyen szerepet játszik a felvételen a rekesz-záridő-iso "szentháromság", akkor az összes motívumprogram a "kezedben van", és okosan úgy használod a gépedet, ahogy egy bizonyos szituáció leginkább megkívánja.
Viszont látom, hogy az írásaimat néhány ember továbbra is félreérti, ezért utoljára mondom, és ígérem ez lesz az utolsó hsz-em a témában, nem akarok fárasztani senkit: a 808 kamerája magasan a legjobb mobilos berkekben, sőt, a képminősége bőven kompakt fényképezőgépekkel összevethető. Soha nem is vontam kétségbe, soha nem írtam az ellenkezőjét. Viszont fotós vágyak kiélésére pont a fentebb leírtak miatt csak korlátozottan alkalmas, csak és kizárólag fényképezőgépként használni meg borzalmasan drága is. Mivel okostelefonnak sem a legjobb ajánlat a piacon, kicsit meglovagolhatták volna ezeket a dolgokat jobban, de így szerintem túl szűk a piaca, én úgy látom, erődemonstráció volt a nokia részéről.
Fogunk ezzel a kamerával még találkozni a jövőben, ebben biztos vagyok.
Boldog karácsonyt mindenkinek, nem zavarok tovább!
-
-
djzolko
tag
válasz
#13260800 #86 üzenetére
A 808 kamerájában kicsit necces lenne, mert az egész egység baromi nagy. Mobilos léptékkel böhöm méretű szenzor, és nyilván a nagy szenzorhoz fizikailag is nagyobb lencsék kellenek. Ezt stabilizálni már vaskosabb szerkezet kellene, és a 808 már így is elég vastag, nem lehet a végtelenségig növelni, mert akkor meg eladhatatlan lenne. Mondjuk a 808 még így is egy rétegigényt elégít ki. Mindkét PV kamera másért jó, tényleg vagány lenne a kettő pozitívumait egy készülékbe tenni, a kettő közti szenzormérettel, és felbontással szerintem vállalható lenne. Viszont ne felejtsük, hogy nem a 920 volt az utolsó kamerás mobil, szerintem van még érdekesség a tarsolyukban.
-
djzolko
tag
válasz
#13260800 #63 üzenetére
Ha mindkét kép exif-ét megnézed, akkor látod, hogy a 808 képe 2,7s záridővel készült, iso50-en, és biztosra veszem, hogy állányról, kézből lehetetlenség megtartani ezt még strabilizátorral is. A 920 képe viszont iso640 és 1/18s. Megnézném a 808 képét hasonló paraméterekkel, van rá egy fogadásom, hogy gyengébb lenne, mint a 920-é. És mielőtt bárki félreérti, nem azt mondom, hogy a 808 kamerája rosszabb, mert tök egyértelmű, hogy jobb. De a 920 promójában teljesen egyértelmű volt, hogy a 920 igazi ereje abban rejlik, hogy kézből, hirtelen zsebből előkapva tud képet csinálni éjszakai fényviszonyokban, és ez igaz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- ÚJ SAMSUNG Galaxy Z Fold 7 256GB / 512GB / 1TB
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napirajz könyv
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest