- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
djzolko
tag
-
djzolko
tag
válasz
#13260800 #123 üzenetére
Én viszont nem szeretem az automata módokat. A motívumprogramok is automata módok. Szeretem én eldönteni, hogy kicsi, vagy nagy mélységélességet akarok viszontlátni a képen és ehhez milyen rekesz beállításra van szükségem, szeretem eldönteni én, hogy svenkelni akarok, vagy sem, és szeretem tudni, hogy ehhez milyen záridő beállítás kell. Továbbá ezek az automata módok sosem azt csinálják, amit én szeretnék. Ha sötétebb területen vagy, emeli az iso-t, de behúzva hagyja a rekeszt, én viszont ismerem annyira a témát, a beállításokat, azok hatásait egymásra és a felvételre, hogy felülbíráljam, én nyitni akarok a rekeszen, így akarok több fényt engedni a szenzorra.. Ez csak egy példa, ezer ilyet fel lehetne sorolni. Persze, ezért készülnek a motívumprogramok már gyártósoron, portré, éjszakai portré, éjszakai, éjszakai tájkép, nappali tájkép, tüzijáték, vízesés, stb... De kérdem én, mi értelme van ezeknek? Már gondolkozni sem kell. Ha tudod, hogy milyen szerepet játszik a felvételen a rekesz-záridő-iso "szentháromság", akkor az összes motívumprogram a "kezedben van", és okosan úgy használod a gépedet, ahogy egy bizonyos szituáció leginkább megkívánja.
Viszont látom, hogy az írásaimat néhány ember továbbra is félreérti, ezért utoljára mondom, és ígérem ez lesz az utolsó hsz-em a témában, nem akarok fárasztani senkit: a 808 kamerája magasan a legjobb mobilos berkekben, sőt, a képminősége bőven kompakt fényképezőgépekkel összevethető. Soha nem is vontam kétségbe, soha nem írtam az ellenkezőjét. Viszont fotós vágyak kiélésére pont a fentebb leírtak miatt csak korlátozottan alkalmas, csak és kizárólag fényképezőgépként használni meg borzalmasan drága is. Mivel okostelefonnak sem a legjobb ajánlat a piacon, kicsit meglovagolhatták volna ezeket a dolgokat jobban, de így szerintem túl szűk a piaca, én úgy látom, erődemonstráció volt a nokia részéről.
Fogunk ezzel a kamerával még találkozni a jövőben, ebben biztos vagyok.
Boldog karácsonyt mindenkinek, nem zavarok tovább!
-
djzolko
tag
válasz
Quasi_modo #118 üzenetére
Sokaknak igen, de épp ezért mondtam, hogy ez is csak egy telefon, és korlátozottan alkalmas a fotós vágyak kiélésére. Egy szép karácsonyi kivilágított főtéren nem tudsz szük rekesszel fotózni, nappal pedig nem tudsz tág rekesszel, holott a szenzor mérete már megindokolná, egy portrénál jót tenne a kis dof. (a makró mód nem annyira jó, a nagylátószög közelről torzítja az arcot.) Sajnálom, hogy nem tudsz sértettség nélkül csevegni.
-
djzolko
tag
válasz
Quasi_modo #113 üzenetére
Automatikához képest? Az az expo korrekció, de az nem manuál vezérlés. Konkrétan nem tudom beállítani, hogy f2.8, 1/20s, iso100, vagy f8, 1/2s, iso100 legyen. Innentől kezdve ebben semmi manuál nincs. Az, hogy milyen os fut a telefonon, nem ide tartozik.
-
djzolko
tag
válasz
Kolondrum #105 üzenetére
Arra gondolok, hogy manuális rekesz és záridő választás pl. van-e. Mint amikor egy fényképezőgép módválasztó tárcsáját M-módba tekered.
Én azt szeretem, ha a teljes irányítás a kezemben van. (Viszont azokra az esetekre, amikor csak point-and-shoot akarok lefotózni valamit, a 920 is tökéletes.)
Lehet, hogy Quasimodo kartács félreértette, még mindig nem gondolom azt, hogy a 808 kamerája rossz, de még csak azt sem, hogy átlagos. Azt gondolom, hogy csúcs - de csak mobilos berkeken belül. Arra, hogy egy ember tudatosan kiélje a fotós vágyait, egy-két dolog miatt korlátozottan alkalmas, és most nem a képminőségre gondolok, hanem a kezelésére. És a korlátozottan nem azt jelenti, hogy nem alkalmas, hanem azt, hogy bizonyos kompromisszumokat kell vállalni. -
djzolko
tag
válasz
Quasi_modo #98 üzenetére
Miért, van benne manuál mód?
-
djzolko
tag
válasz
Kolondrum #93 üzenetére
Milyen dögös táncos lány.
Egyébként szerintem ezek a videók még így is az átlag felett vannak. A 808 nagyon-nagyon erős ezen a téren (kamera), csak sajnos a mobilos gyengeségektől szintén nem mentes. Ezen segít kicsit a 920 stabilizátora, ami meg pont ezzel emeli a mezőny fölé - szerintem. Ilyen formában mindkét kamera erősen átlag feletti, csak mindkettő más-más területre erősített rá - ha lehet így fogalmazni.
szerk: szalagavató. Hát igen. Itt azért látszik, hogy mennyire nem képes kezelni a kamera a hirtelen fénymennyiség változást, ezért lenne jó, ha manual módban fixen be lehetne állítani. Ez a rich audio viszont egyszerűen fenomenális. Gyönyörű a hangzás, és szerencsére ebből a 920 sem maradt ki.
-
djzolko
tag
válasz
Oppenheimer #90 üzenetére
Erről van szó, szerintem is. Akit érdekel annyira a fotózás, hogy képes éjszaka, sötétben, hidegben, egyedül akár egy állvánnyal semmit mondó épületeket lefotózni, nyilván van egy fényképezőgépe, amivel úgyis jobb eredményt ér el. A 808 baró, viszont mivel nincs benne manuál mód, korlátozottan alkalmas "kreatívkodásra". Nem állíthatok rekeszt, nem állíthatok záridőt, az automatikára vagyok bízva. Így pedig köszi, inkább marad az előkapom, gyorsan lefotózom, megyek tovább effektus. Ehhez estére a 920-at kell vinni, nappal a 808-at.
-
djzolko
tag
válasz
#13260800 #86 üzenetére
A 808 kamerájában kicsit necces lenne, mert az egész egység baromi nagy. Mobilos léptékkel böhöm méretű szenzor, és nyilván a nagy szenzorhoz fizikailag is nagyobb lencsék kellenek. Ezt stabilizálni már vaskosabb szerkezet kellene, és a 808 már így is elég vastag, nem lehet a végtelenségig növelni, mert akkor meg eladhatatlan lenne. Mondjuk a 808 még így is egy rétegigényt elégít ki. Mindkét PV kamera másért jó, tényleg vagány lenne a kettő pozitívumait egy készülékbe tenni, a kettő közti szenzormérettel, és felbontással szerintem vállalható lenne. Viszont ne felejtsük, hogy nem a 920 volt az utolsó kamerás mobil, szerintem van még érdekesség a tarsolyukban.
-
djzolko
tag
válasz
#13260800 #63 üzenetére
Ha mindkét kép exif-ét megnézed, akkor látod, hogy a 808 képe 2,7s záridővel készült, iso50-en, és biztosra veszem, hogy állányról, kézből lehetetlenség megtartani ezt még strabilizátorral is. A 920 képe viszont iso640 és 1/18s. Megnézném a 808 képét hasonló paraméterekkel, van rá egy fogadásom, hogy gyengébb lenne, mint a 920-é. És mielőtt bárki félreérti, nem azt mondom, hogy a 808 kamerája rosszabb, mert tök egyértelmű, hogy jobb. De a 920 promójában teljesen egyértelmű volt, hogy a 920 igazi ereje abban rejlik, hogy kézből, hirtelen zsebből előkapva tud képet csinálni éjszakai fényviszonyokban, és ez igaz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest