Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
Apollyon #230 üzenetére
"A többi kommentedből egyértelműen látszik, hogy a linux neked nem jön be"
Akkor nem olvastál elélg figyelmesen, mert erről szó nincsen! Mint írtam, használok Linuxot napi szinten, az fut a NAS-on és a HTPC-men is. Én a desktop Linuxról beszélek, elsősorban -hogy ON maradjak-, amellett érvelek, hogy játékra alkalmas ugyan, de jelenleg sajnos nem alternatíva a windows-al szemben, mert ha Linuxot használok, nem lehetek biztos abban, hogy az általam favorizált játék futni fog majd. Ha én X játékkal akarok játszani, de csak Y elérhető Linux alatt, akkor azzal nem megyek semmire, tehát fel kell tennem egy windowst is. Ha pedig fel kell tennem/meg kell vennem egy windowst emiatt, akkor már nem beszélhetünk alternatíváról.
Én erről beszélek. A másik ami miatt nem használom desktopra, hogy a munkámhoz szükséges szoftverek jelentős része szintén nem érhető el linuxra.Azt soha nem kérdőjeleztem meg, hogy a linux desktop ettől még bizonys célokra, egyszerűbb felhasználásra, netezésre, filmezésre stb. ne lenne használható. Abszolút az és rengeteget fejlődött az idők során. De játékra és komoly munkák bizonyos szegmenseire a mai napig nem jelent alternatívát. Azt is értem, hogy arról sem a Linux tehet, hogy nincs mondjuk After Effects linuxra, de attól még nekem, egyszerű usernek, nem lesz alternatíva, ha egyszer nem tudok dolgozni a szoftverem nélkül, tök mindegy, miért nem fut, miért nincs, miért nem támogatják.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Apollyon #150 üzenetére
Látom átment a lényeg , hasonló ellenérvekre számítottam. Nem kötelező amúgy beszélgetni , szóval mikor egy ilyen semmit idehánysz mint amit most sikerült , tudd , hogy nem kötelező válaszolni.
#153 : idézlek : "#2) Think before you type" Máskor értelmezd a saját aláírásod.
Szerintem én valós érveket hoztam fel és valós adatokat hasonlítottam össze egy olyan hszbe amit kb negyed óráig írtam. Erre #jólmegmondod 1 mondatban , hogy basszam meg mer én vagyok a hülye. Elfogadom , csak akkor ezt fejtsd ki , fejtsd ki hogy a hozzászólásom melyik pontján és miben tévedek.
-
válasz
Apollyon #153 üzenetére
A többség tőlük kapja az infót, így aztán jó részük soha nem is találkozik a Linux-szal, ill. azt tudja csak, hogy az valami olyan oprendszer, amit csak hozzáértők használhatnak, konzolból kell bekonfigolni meg hasonló okosságok. Ez sok éve biztosan így volt persze, de én jó pár megdöbbent arcot láttam, mikor először találkoztak a Linux desktop mai arcával.
Persze sokan még így is rosszul vagytok a térnyerésétől az ismert okok miatt.
-
leviske
veterán
válasz
Apollyon #141 üzenetére
Nem kifejezetten azzal van a gond, hogy sok van. Azzal van a gond, hogy sok, közel hasonló fejlesztői támogatottsággal rendelkező van. Így, hogy nincs 1 vagy 2 abszolút uralkodó megoldás, a fejlesztések is jóval lassabban haladnak. Annak az árán felesleges, hogy legyen Cinnamon, Xfce, LXDE, Mate és hasonlók, ha a mondjuk a KDE közösség erőforrás hijján nem tudja pl a DWD-t kierőszakolni magából.
Két, dinamikusan, jól fejlődő, mai igényeket kielégítő környezet helyett adott a Gnome vitatható CSD irányzata és az összes többi semmilye alternatívaként.
Fejlesztőként ezek nagyon utolsódlagos, nevetséges kis nüanszok, viszont egy felhasználó normál esetben CSAK ezekkel találkozik. És ebben a formában a sok kicsi csak arra jó, hogy visszatartsák a felhasználói igények kielégítését azzal, hogy x fejlesztő x irányba dolgozik. Ugyanezért kritizálták sokat a Canonical-t a Unity és Mir végett. Sőt, az elmúlt 10-15 évre visszatekintve folyton abból volt a gond, hogy a közösség mindig több irányba mozdult, mint kellett volna és erőforrás hiánnyal küzdött az összes projekt.
(#136) CPT.Pirk: Félreérthetően fogalmaztam, de én is a Linux-os verziókkal játszottam. Ezért írtam, hjogy ha meg vannak írva Linux-ra, akkor sincs gond. Ez nem Windows privilégium.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LEGO klub
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Trollok komolyan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magisk
- Linux kezdőknek
- OpenMediaVault
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest