- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
-Skylake- #148 üzenetére
Vannak dolgok, amikben igazad van. Linuxot azért nem érdemes feltenni, hogy valaki kispórolja a Windows árát. Ha valaki annyira nem engedheti meg a OEM Wint sem, annak azt szoktam javasolni, hogy eBayről vegyen 1-2 ezer forintért működő Windows termékkulcsot, ami mindenféle crack meg külön warez nélkül egyszerűen csak működik az idők végezetéig.
Abban viszont marha nagyot tévedsz, hogy desktopon nincs helye a Linuxnak. Egyre inkább van, a legtöbb felhasználó nem játszik AAA játékokkal, meg nem kell neki Win only szoftver, a többit meg a Linux is maximálisan nyújtja, nem csak mosógépekre meg routerre jó. Nagyon kinőtték magukat a disztrók felhasználóbarátságban is, már nem csak geekek játékszere. Egyre több laikus felhasználónál, főleg idős embereknél látom, hogy unoka Mintet, Ubuntu variánst tett fel, és jól elvannak vele, filmeznek, böngésznek, Skype-olnak meg FB Messengereznek, e-maileznek mindenféle probléma nélkül, nuku vírus, nincs fél-egy évente Windows újrahúzás, a gép is gyorsabb Linuxszal, mivel kevesebb erőforrást kér. Ikonok épp úgy vannak az asztalon, épp úgy el tudják indítani rajta a programokat. Főleg régi gépeken lett fő alternatíva a Linux, mióta az XP-t kivezette a MS és a szoftverkészítők sem támogatják már, ezekre a szerény hardverkiépítésű, elavult gépekre nem érdemes Win7-8-10-et tenni, mert ha egyáltalán fut rajta, akkor is használhatatlanul lassan, az esetek többségében a kevés RAM a leginkább korlátozó tényező. Ami játék ment XP-n, az elég régi, az általában szépen fut Wine alatt is.
-
válasz
-Skylake- #148 üzenetére
"A legtöbb boltban vásárolható konfiguráción alapból ott van a Windows 10 , tehát nem kell plusz kiadást számolni az oprendszer miatt , de" akkor miért olcsóbb FreeDOS-sal?
Amúgy ezért a szarért a halál adjon 30-40 ezret. Amire nekem kell, tök elég az ingyenes cucc, ami jobban is működik
(meg pláne azokra, amiket nem is lehet megoldani winen...)
-
válasz
-Skylake- #174 üzenetére
Nem belekötni akartam a mondandójába, de ebben a formában a hasonlat nagyon fals volt. Ha ezt írnám hasonlatnak, mennyire lenne fals?
Venne-e valaki drágán mindig kizárólag egy fajta élelmiszert, ami bármikor virusfertőzött lehet, amikor ingyen is kaphat teljesen veszélytelen ízletest helyette, ráadásul hatalmas választékban!?
**************************************No, ilyen a hasonlat, ami még csak nem is annyira fals, mint az iménti autós.
-
válasz
-Skylake- #158 üzenetére
Legyszives ertelmezd azt, amire valaszolsz.
Kulonosen a "vannak olyan helyzetek" reszre hivnak fel a figyelmedet.Marpedig teny, hogy sok esetben semmilyen technikai akadalya nincs a linuxon jatszasnak.
Azt mindenki elismeri, hogy ez csak az esetek egy resze, nem az osszes. -
törölt tag
válasz
-Skylake- #163 üzenetére
Hagyd őket a faszba, nem akarják érteni amit írsz. Semmi baj nincs se a Linuxszal, se a Windowszal. Csak hát mindig előjön az örökzöld, népszerű téma, az enyém jobb mert... Pedig mindent csak helyén kell kezelni.
Játékok kínálatában, kényelmében a Microsoft mindig is torony magasan vezetett. Persze meg lehet oldani Linuxon is, de nem mindent játékok tekintetében. Szerver piacon viszont teljesen jól szerepel a Linux, igaz a Microsoftnak sincs miért szégyenkeznie. Ezt el kell ismerni. Linux Desktop tekintettben minimális a piaci részesedése, mert ugyan ma már könnyedén telepíthető, de a rendelkezésre álló programok már képlékeny téma. De az igaz, mindent meg lehet oldani rajta, csak időnként túl nagy kompromisszumot kell kötni. És mindez a kényelem rovására sokszor rá megy. És ez egyáltalán nem jó pofa. Egyébként én is használok Linux-ot, semmi bajom nincs vele. De Microsoft Windows 10 is. Azzal sincs semmi bajom. Teszi mind kettő a dolgát. -
cami][us
senior tag
válasz
-Skylake- #148 üzenetére
Beépülő rendszerekben azért nem lehet módosítani a rendszert, mert ha elcseszel valamit, akkor megy a mobo a kukába. A mondandód többi része, max egy 2007-es MS reklámnak menne el. Az hogy valaki szerint a Windows-t megveszed, bekapcsolod és vígan megy 10 évig, az azért elég meredek.
Szumma : a Linux teljesen alkalmatlan arra, hogy kiváltsa az otthoni gépek nagy részét
Azért jópofa, hogy nem égetted föl magad mögött a hidat.
Én is gyűlölöm a Win-t , de egyszerűen az a legkisebb rossz.
Szakállas trükk.
Szerintem én valós érveket hoztam
Annyi helyen lehet Linux savazást találni, aminek valós háttere is van, konkrét példával. Amivel te jössz, az max PR bullshit-nek megy el.
Legközelebb innen idézgess, és akkor talán hihetőbb lesz, hogy láttál már linuxos rendszert közelről.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
-Skylake- #161 üzenetére
vs. km hosszú hsz-ben bullshitting a windows és AAA játékok áráról – itt totál irreleváns.
& "De objektíven nézve az, hogy valaki linuxon akar játszani , az egy sima egyszerű önszopatás és ezzel teljesen felesleges vitába szállni, mert sosem fog kijönni a linux nyertesen."
& "Szumma : a Linux teljesen alkalmatlan arra, hogy kiváltsa az otthoni gépek nagy részét"
Ennyit az objektivitásodról, meg ellent nem mondásaidról.
-
Apollyon
Korrektor
-
_Smooth
senior tag
válasz
-Skylake- #148 üzenetére
Senki nem mondta, h ezt bárki most kezdje el használni, ha nem komfortos számára. De az irány jó, fejlődik, halad és ez kell.
Én kibaxottmód utálom a W10-et (és amióta kinyírták a mobilos platformot, azóta az egész céget).
Jelenleg w8.1-et használok ott, ahol fontos. (de linux fut 2 gépen és w10 a HTPC-n - kényszerből a natív 3D miatt) De előbb-utóbb ki fog halni a 8.1 is, akkor kelleni fog valami alternatíva. Én pedig nem akarom, h ez a w10 legyen.Szóval hajrá, srácok! Köszönjük a cikket és az erőfeszítéseket. Remélem, hamarosan tényleg erős, valós alternatíva lesz MS mellett.
-
válasz
-Skylake- #148 üzenetére
Szerintem teljesen igazad van, de egy olyan dolog ellen érvelsz, amit szerintem senki nem állított.
Nem hinném, hogy valaki is azt gondolja, hogy a wine teljesen kiváltja a windows-t. Legfeljebb az esetek egy részében."Azt kéne végre végérvényesen megérteni és elfogadni itt, hogy vannak emberek (sokkal sokkal többen mint itt mi) , akiknek 4ezer forint a kényelemért semmi."
Ez a cikk nem nekik szól.
Senki nem akarja a tömegeket áttéríteni, csak rávilágítani, hogy vannak olyan helyzetek, ahol a windows mellett legfeljebb megszokási és kényelmi érvek szólnak, nem pedig technikaiak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Hálózatokról alaposan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged