- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Professzionális felhasználásra a Gimp sajna alkalmatlan. Sokszor hallom arról is, hogy alternatíva, de sajnos messze nem az. A PS tudásának tizedét sem hozza sajnos. Egyszerűbb feladatokhoz persze használható, de komoly munkára nem. A Blender valóban jó, az használható akár komolyabb munkára is, feltéve, ha a GUI-t meg tudod szokni, nekem sajnos nem sikerült a 3ds MAX után.
SolidWorks-nek sincs alternatívája linuxon, de gondot jelent az is, hogy a Quardro kártyákkal finoman szólva sincs jóban a linux. De ez itt már nagyon OFF.
-
icemad
nagyúr
Csak a végéhez szeretnék hozzászólni...
Windowsnál lehet használni a ninite.com címet. Itt csak bejelölöd melyik programra van szükséged, és töltheted is le mindet, egyetlen telepítővel, reklám, toolbar nélkül. Ha ezt a telepítőt elmented, és később megnyitod, akkor a frissítéseket megkeresi és telepíti. Szüleim windowsos gépén használom. Hasznos tud lenni egy windows reinstall után is.Csak azért említem meg, mert lehet, hogy valaki nem ismeri, és pont kapóra jön neki.
-
Ezzel a listaval csak azt akartam szemleltetni, hogy tok konnyu az egesz.
Tudom.
Épp amiatt írtam, hogy ennél könnyebb is van. Ill. gyorsabb, a Debiannál például a particionáló meg az egész telepítősegédje is jóval bonyolultabb, mint az Ubuntu/Mint-nél. (ezeknél tök ugyanaz, csak más színekkel dolgoznak.
Azért említettem a kollégának, hogy én már rutinból csinálom, mert minden egymást követő ablaknál pillanatokat kell gondolkodnom. Értelemszerű, hogy aki először telepíti még ezeket a könnyen telepíthető disztrókat is, egyes részek komoly fejtörést okozhatnak neki. Winhez szokott embernek a particionálás is nehéz, már csak amiatt is, mert ő megszokta, hogy létezik a C meg a D meghajtó. Itt meg sda1,2, sdb......etc van. -
Cathfaern
nagyúr
Az a baj, hogy a "sok esetben" ebben a helyzetben kevés. Olyan ez, mint ha lenne egy olyan autó ami nem minden címre hajlandó elmenni. Nyilván "sok helyre" elvisz, de vennél ilyen autót akár csak akkor ha a címek 20%-ára nem vinne el? És ha 80%-ára nem? Mert utóbbi reálisabb szám a linux kompatibilis játékok terén (wine csak akkor valós alternatíva ha pöccre működik és semmilyen bugot nem okoz, mert aki játszani akar, az nem a gépét akarja bütykölni hogy elinduljon a játék). Nyilván ha te 30 éve csak 3 címre jársz, és azokra a címekre pont elvisz, és nem is akarsz máshova menni akkor teljesen jó...
-
aelod
veterán
Senki nem akarja a tömegeket áttéríteni, csak rávilágítani, hogy vannak olyan helyzetek, ahol a windows mellett legfeljebb megszokási és kényelmi érvek szólnak, nem pedig technikaiak.
Egyetlen dolog miatt tartottam meg a wint és ő a zasszony. Minden másra elég nekem egy lightos linux distro. Spotify, torrent, böngetés és ammen. Egész nap a gép előtt ülök. Hazaérbe ha be is kapcsolom a gépet ezekre elég egy linux is. Mivel nem játszom nem érdekel milyen winfos van fent, menjen és kész. Meg is álltam a 8.1-nél. Win10-et nem kívánom és óckodok tőle. (Anyámék két laptopot tesznek gallyra 3 havonta. Kipuculom őket és megint eltelik fél év és tele malwerekkel. Tudom user error meg jogosultságokat kéne beállítani.)
-
-Skylake-
addikt
"Senki nem akarja a tömegeket áttéríteni, csak rávilágítani, hogy vannak olyan helyzetek, ahol a windows mellett legfeljebb megszokási és kényelmi érvek szólnak, nem pedig technikaiak."
Igen. Csak pont erről beszélünk jelenleg , hogy a Linuxon játszásnak ma 2018ban nem a megszokása és a kényelmessége a probléma , hanem a technikai oldala.
-
atike
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest