- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cathfaern #180 üzenetére
De a topik linuxon való játékról szól.
Ebben teljesen igazad van, de nehéz különválasztani a dolgot, mert olyan tényleg nincs, hogy valaki kizárólag játszani rak fel ill. használ Linuxot. Ez Windows esetében előfordul, dual boot pont emiatt jó alternatíva.
Én mondjuk soha nem játszanék Linuxon, de emiatt Winx-et sem fogok venni. Egyszer próbáltam ki egy Linuxos játékot 3-4 éve és az megette a 8GB memómat és még be sem indult a game.
Tegyük hozzá, hogy csak kipróbáltam, nem érdekelnek már a game-ek, ifi koromban túlestem ezen.
(#188) Bici
3 éve január 01-én hajnalban kezdtem felrakni egy Arch-ot, az kb 4 óra volt, mire települt, pedig valami evolveo vagy hasonló nevű telepítő segéddel csináltam, nem pure telepítés volt parancssorból.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Cathfaern #180 üzenetére
Azért, mert pl. a laptopomon csak akkor indítom el a Win10-et, ha muszáj. Nem szeretem használni, erős visszalépés számomra a Win7-hez képest.
Asztalin többnyire Win10 megy, meg ott zajlik az "AAA" játék is, de ettől még jobban szeretek Linuxon lenni. A Windows nyújtotta GUI lehetőségek sehol nincsenek egy KDE-s disztró képességeihez képest.
-
válasz
Cathfaern #172 üzenetére
De senki nem akarja arra buzditani a tobbieket, hogy gondolkodas nelkul valtsanak linuxra.
Itt csupan annyirol van szo, hogy batran probald ki az altalad hasznalt jatekokat wine-on is, mert van esely, hogy jol megy.
Nyilvan nem azoknak szol ez az egesz, akik sok uj jatekkal jatszanak. Nekik valoban nem valo.Viszont ha a jatekosok 20%-a csak azert tart windows-t, hogy menjen egy-ket orokzold jatek, akkor arra tokeletes. Szerintem sok ilyen ember van (CS, WOW, stb.).
"Nyilván ha te 30 éve csak 3 címre jársz, és azokra a címekre pont elvisz, és nem is akarsz máshova menni akkor teljesen jó..."
Pontosan igy van, egyetertunk.
Persze, ennel azert sokkal tobbre is jo, de ez az a fo felhasznalas, amire batran ajanlhato.<| Innentol sajat pelda, nem akarom masokra kivetiteni a tanulsagat. |>
En magam sem tudtam, hogy a wine ekkorat fejlodott, es epitettem egy XP-s gepet a regi kedvenceim kedveert, mert mai gepen nem ment jol sok regi jatek. Ennek eredmenye plusz egy doboz, plusz sok penz, regi hardvert vadaszni, stb.
Kiderult, hogy az osszes nekem fontos jatek megy Wine-al "Platinum" vagy "Gold" minositessel.
Egy van, ami silver, de ott is csak a halozat nem megy, ami nem fontos, mert ugyis lelottek mar a szervereket.Plusz erdekesseg, hogy az NFS Carbon 170 koruli fps-sel megy Wine-al, mig XP-n 100 korul mozog, es tele van kisebb akadasokkal. Win7 / Win10 alatt konkretan szaggat meg XP modban is.
Valoszinuleg az ujabb Windows-ok nem szeretik ezt a jatekot, a sokeves XP driver meg sokkal lassabb a Trinity APU-n, mint a mai napig fejlesztett r600g. -
válasz
Cathfaern #172 üzenetére
de vennél ilyen autót akár csak akkor ha a címek 20%-ára nem vinne el?
Itt a hasonlat a "vennél" szó miatt elhasal.
Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy kéne-e ingyen ilyen autó?
Ráadásul az autó csak egyfunkciós, a Linuxon meg akár még játszani is lehet, még ha csak 20%-nyit is.
Nüansznyi különbség? -
Apollyon
Korrektor
válasz
Cathfaern #138 üzenetére
Egyáltalán nem hátrány, ez az egyik legnagyobb előnye.
Ennyi erővel windowson is hátrány lehetne, hogy egy programra annyiféle alternatíva van, holott lenne egy, ami mindent tud.Azzal, hogy kevesebb opció lenne linuxra (/open-source-ra), nem lenne tőle jobb. Másrészt ezt sokan hobbiból és/vagy csak úgy szabadidejükben csinálják, így mondjuk aki fejleszt egy n+1. ablakkezelőt, nem hinném, hogy ha nem csinálná, akkor automatikusan más, kritikus fejleszteni valóba folyna át a befektethető erőforrás.
-
válasz
Cathfaern #138 üzenetére
Értem, hogy miért írod, de a nyílt forráskód már csak ilyen. Sokan meg kifejezetten előnynek tartják, ha másért nem, hát azért, mert gyakorlatilag minden gépre találni megfelelő kombinációt.
Egy mai átlag gépre viszont bármit felrak az ember. Ubuntu származékok mellett ott az egyre sikeresebb Manjaro például, amiről nemrég született egy remek közérthető címlapos cikk:Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
Itt jön képbe a Linux másik előnye, választhatsz az alaprendszerek közül, hogy folyamatosan frissüljenek a csomagok vagy főkiadásonként kapják meg a frissebb csomagokat, Arch vonal vs Debian/Ubuntu vonal.
Szerintem rendkívüli előny, hogy ennyi módon lehet választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest