- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hát, a wikipedias rész lényegében engem ugyanannyira támaszt alá, mint téged.
Mindenesetre windows alatt a free tényleg mást jelent.
Talán (a cikkedből említve) Eric S. Raymond és Bruce Perens nem ok nélkül módosították openre, ha elolvasod azt a részt.#70: az OSX-szel van tapasztalatom. Véleményem szerint a win7 mára lelépte (ezzel sok régi osx motoros egyetért), és még csak nem is ingyenes.
-
free = ingyenes, non-free az fizetős. Szerintem. open vagy non-open.
Bár lehet, hogy linux alatt teljesen mások a nevek, mert magam csak ál-linuxos vagyok, de ez meglepne.Magam egyébként pont abba a kategóriába tartozom, amit az író említ. Kényelmes, gyorsan használható Linuxot keresek már évek óta. Főleg a Vistanál sokalltam be, több disztrót is kipróbáltam, de nem nagyon fogott megy egyik sem.
Aztán jött a Win7, ami azért -valljuk be- igen jól sikerült, és felhagytam a kereséssel.
Most vettem egy notebookot, ami kizárólag netezésre lesz használva, így újra előkerült a kérdés. -
gombsadi
aktív tag
Igen, a cikkbeli dologra. Tudom, hogy mar nem altalanos, de en ezert utaltam meg az ilyen, vagy ehhez hasonlo disztrokat. A suset kulonosen. A sok hulyeseguk, mert kapkodnak. Amugy kivalo emberek, okosak, de miert nem tesztelnek rendesen? Szerintem maguknak is segitenenek vele. Mi, felhasznalok meg fanyalgunk. De nem akarom oket bantan, remelem a kovetkezo nagyobb frissites mar ilyen hibaktol mentes lesz. Drukkolok nekik.
-
gombsadi
aktív tag
Az volt, magyarazhattam is a bizonyitvanyomat
Teljesitmenyre ertettem! Egy 8800gt-m volt akkor, friss binaris driver, nem hozta a megfelelo teljesitmenst. Unreal tournament 2003 sem volt az igazi. Merges voltam akkor nagyon. De mostanaban, ahogy latom a forumokon elegedettek az emberek.
A regebbi kartyak(nvidia,ati,stb) mindig is jok voltak a kernelben. Most is egy ati mach64 16MB kartya van a gepembe es stabil, gyors(persze nem egy 5870).
-
gombsadi
aktív tag
Ezt nem is vitatom. En is hasznaltam ubit. De, hogy vannak neha furcsa dolgai az biztos. De valoban, egy kezdonek, vagy egy keszre vagyonak ez kell. En orulok is neki, hogy egyre ismertebb.
Azert az nvidia is sokat javault, 2008ban nem volt annyira jo azszerintem az ati is fog, na meg az a rohadt flash... Volt olyan ismerosom aki ez miatt dobta az ubit. Pedig jo volt neki, csak a flash... O sokat nezett sorozatokat a neten.
-
gombsadi
aktív tag
Az, hogy vannak benne bugok nem jelenti azt, hogy nem stabil. Nekem meg gondom nem volt vele, neha, amikor eros a napfolt tevekenyseg, volt egy-ket force close.
En mint irtam kernel forgatassal oldottam meg, viszont ezeknel a forkoknal( ubuntu, mint) fenn al a veszelye, hogy az uj kernellel nem fog jol mukodni a rendszer, vagy a forgatas utkozik nehezsegekbe. En suse-val jaratam igy, meg az idok kezdeten(nekem az mikor felfedeztem a szabadsagot). ezert is lett debian, es semmi masra nem alnek at, ja de! Esetleg redhat, de mar gondolkodtam bsd-n is. Csak kivancsisag miatt.
Ja, en stabil agat hasznalok, es ahogy vladi irta, ott a backports. De en a forrsbol valao telepitest sem vetem meg. -
bambano
titán
Nem tudom, milyen hardvereid lehetnek, de én vettem anno egy intel cuccokból összerakott alaplapot meg egy nvidia kártyát és minden működik. Nem kell se totózni, se aggódni, hogy jajj, fog-e menni vagy sem. Ezek azért nem olyan iszonyat megkötések... Meg van egy postscriptül beszélő hp lézer itthon, és kész.
Verzióhajkurászás alatt nem azt értettem, amikor valakit a kényszer visz rá, hogy updateljen, mert a többség koca linuxos nem ilyen. Főleg, aki virtualizálva teszteli a linuxot. Hanem azt, amikor semmi oka nincs, de upgradel meg sidet használ meg a fene tudja még mit. Utána meg csodálkozik, hogy nem megy. Hát nem megy, azért unstable, hogy ne menjen.
#34: egyrészt vegyél olyan hardvert, másrészt hardver támogatás az eléggé kernel és környéke. Lehet külön kernelt upgradelni, ahhoz nem kell az egész disztrót lerángatni. Harmadrészt pont a szervereken lehet üzemszerűen Kenobi tábornokot emlegetni, mióta az open source nácik a debianosokhoz is betették a lábukat... (lásd firmware és környéke).
Na mindegy, nem értem én ezeket a dolgokat... én csak azt látom, hogy sokan szidják a linuxokat, debiant, stb. közben nekem itthon is meg a szervereimet is működik. Nem mondom, hogy soha nincs vele tornázás, de meglehetősen ritkán...
-
bambano
titán
nem is kell...
én meg azzal nem értek egyet, hogy a legtöbb usernek, ál-linuxosnak csak a verziószámok hajkurászása számít. a legtöbb feladatra teljesen megfelel a debian aktuális stable kiadása. Ez a sid meg testing meg unstable hajkurászást én csak pótcselekvésnek gondolom.mindegy, nem mondhatjátok rám, hogy népszerűséghajhász vagyok
-
Mondjuk Debian Sid helyett biztos, hogy én nem választanám inkább a Minttet. Most egy új témától, meg pár apróságtól nem lesz másabb, magam is feltudom turbózni a rendszert.
Az Ubuntu az más, mondhatjuk, hogy a Debian az alapja, de régen több annál, saját csomagok, saját tárolókban, egyedi elképzelésekkel. Ez mikor lesz meg Mintéknél vajon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Trollok komolyan
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Asztrofotózás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest