Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirlitz
senior tag
Én is ezért kedvelem Ubuntut és a különböző tájszólásait, mert a tv tunerem, digit műholdas tunerem itt tudom könnyen beröffenteni. Viszont a nyomtatóm beépitett drivere egy fostalicska, van az epson-nak gyári drivere linuxhoz, azt még nem tudtam leforgatni Ubuntu alá. Most épp ez a hobbym.
Más disztrokhoz sokkal nehezebben találok leírást, én nem vagyok linux guru, csak home user.
-
gombsadi
aktív tag
A hardver tamogatassal egyet ertek.
Nekem is p35 lap, sata2 winyoval az etch nem akart felmenni(ugye 2.6.18-as kernel). En fogtam magam es egy 2.6.24-es kernelt forgattam. Amellett, hogy sokat tanultam, elveztem is, es maradt az atom stabilitas. Telepiteni egy netinst telepitovel nyomtam fel, amit egy azt hiszem japan figura rakott ossze 2.6.24-es kernellel. Vagy rosszul emlekszem. Ez 2008ban volt, iden szervaltam egy 5r3 telepito keszletet, addig azt hasznaltam hibatlanul, desktopnak. -
ntomka
nagyúr
Adatlapomon.
A hangkártyámat benne 2.6.36.5 óta kezeli a kernel rendesen, de még így is patchelni kell, mert a HP notikra optimalizálták, pedig ugyanaz a chipset. A vga-m dri/drm támogatást a 2.6.37-es kerneltől fog kapni. A procim (core i3m) 2.6.32 kernel alatt nem igazán ajánlott. Nem dzsunka a notim, elég népszerű cuccok vannak benne, csak épp újak. Így jártam, mert a támogatás lassan érkezik meg linuxra, tudom, de ezért vegyek elavult gépet? Inkább szívok egy kicsit több buggal valamelyik naprakész disztróval, mint a totál támogatás hiánya miatt az atomstabil elavult debiannal. És a többség is így van ezzel, amin megy jól a gépe, azt használja. Azért ha néha beolvasnál az Ubuntu topicba, ott is jópáran vannak, akik inkább maradnak a régi, de bevált verzióknál, és valszeg én is így lennék vele, ha nem látnám, hogy az újabb kernelkiadásokkal látványosan növekszik a teljesítmény, stb, ahogy pumpálják be a támogatást.Arról meg ne beszéljünk, hogy a debian mennyire stabil, amig pl. a Gnome néhol 3-4 éves bugoktól szenved, azok abban is benne lesznek, és ha az új rendszeren előjön nekem, nyilván azon is előfognak.
Szóval én meg azt mondom, hogy nem kell bántani az embereket, mindenki belátása szerint választ rendszert magának, ha az újjal szenved inkább, hát szenvedjen, mert kinek mi a szenvedés, az is relatív. Én csak azt nem szeretem, mikor valaki feltol egy akármilyen disztribet aztán egy óra alatt eldönti, hogy szarfoslinux. Aki viszont ezen túljut, az azt is el tudja dönteni, hogy melyik tetszik neki jobban, legyen az debian, fedora, ubi vagy arch, akármi.
(#41) floatr: Olvasgattad Clem FAQ-ját? Írta, hogy az ubuntusok valamit nagyon tudnak, mert meghegesztették az élsimítást, és még ők sem jöttek rá hogy, de az LMDE kapcsán írták, hogy felvették velük a kapcsolatot, hogy tudják arra is portolni. És az a vicc, hogy tényleg csak az ubuntu alapú rendszerekben ilyen szépek a betűk, a többi disztró nemtom miért nem veszi át. Talán ez is ilyen arrogáns upstream haggyámá' canonical hozzáállás?
-
7
addikt
En (kivancsi) home userkent szeretem, ha viszonylag frissek az alkalmazasok, amiket hasznalok. A Debian stable-frissitesi utemterve szamomra meglehetosen lassu, kulonosen olyankor, amikor latom, hogy egy stable-tarolos programban levo hibat frissitett mar ugyan a fejleszto(garda), de a kozeljovoben nem varhato, hogy az csomagkezelon keresztul is elerheto Debianban. Persze forgatni mindig van lehetoseg, de ha tobb mindent is szeretnek frissen tartani, akkor az mar fuggosegekkel egyutt egesz sok forgatast is jelenthetne, amellett pedig a csomagkezelo frissiteses funkcioja altal biztositott kenyelem is reszben oda.
Ha rendszergazda lennek, ahol a stabilitas az elsorendu, akkor persze a Debian mellett tennem le a voksomat, hiszen a stable ag tenyleg azert ujul meg olyan lomhan, mert a leheto legalaposabban tesztelik az alkalmazasokat, mielott odarakjak oket.
Az persze, hogy egyszeru homjuzerkent mit reszesitek elonyben, egyeni pereferencia kerdese, de ugy erzem, hogy az altalam (is) kepviselt igenyeknek ugyanugy van alapja, mint a Debian stable-t partolokenak. Ettol nem leszunk se jobbak, se rosszabbak, es "al-linuxossa" sem ettol valik az ember
-
Soha nem mondtuk, kolléga
Egyébként nem verziószám-hajkurászásról van szó, hanem arról, hogy a Debian stable szinte mindig elavult - ha másban nem is, de hardvertámogatásban biztosan. Nem mindenki használ szervert / szolgáltat szervereken, van, akinek egy működő, könnyen használható desktop rendszer kell.
-
ntomka
nagyúr
Erre az ál-linuxosra inkább hadd ne mondjam mit gondolok.
A verzióhajkurászással meg megint nem értek egyet. Ez a 10.10 környéki Ubuntu érett meg annyira, hogy komolyabb nyűglődés nélkül kezeli a hardvereimet. Bele sem merek gondolni, a Debian aktuális stabil elavult csomagokkal rendelkező kiadásán mennyit szenvednék, mire bepöccintem a notim.
(#25) hemaka: Na de várj, a Julia az a 10.10-es ubira épül. Hogy csúnyák neked rajta a betűk, mert örökli az Ubuntu szép élsimítását, és nálam jó is?
(#27) Kendek: Az a windowsos, aki csak fél órát ül le egy linux elé, az - minden arrogancia nélkül - inkább maradjon a windows mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest