- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem tudom mit értesz legújabb alatt, de az XFCE változat az lightos eléggé vagy itt a Unofficial Linux Mint LXDE.
Első linken az XFCE 17.2 még RC változat, de a Mint esetében ennek nincs sok jelentősége.(#153) csongi Ha így bele akarsz merülni, akkor inkább a Mint topikot vagy az abszolút kezdő Linuxos topikot kéne meglátogatnod. Sok mindenreválaszt kapsz, ha olvasgatod, rákeresel témákra és az aktuális kérdés/felelet is egy arra a célra létrehozott topikban lesz, nem egy ismertető cikk hozzászólásai között!
-
válasz
Namelesske #131 üzenetére
Általában azért van a dokumentáció, hogy megtudd nézni milyen verziót hordoz a rendszer. Google-be rákeresni gyorsabb mint letölteni, bebootolni róla...
Biztos voltam benne, hogy ezt írod majd, de vizuális tipusú emberek is vannak!
Minap épp Ubuntu 15.40 Mate-vel kapcsolatos probléma merült fel az abszolút kezdő v. Ubuntu topikban
. Volt pár percem, megnéztem, tudok-e segíteni az elhárításában, ehhez a dokumentáció nem jó. Linuxos népek eléggé segítőkészek, sokszor csak így megy
-főleg a kezdők egymást tolják/húzzák, ha gondban vannak-
--a guruk is segítenek vagy leoltanak, általában nem érti a kezdő, amit mondanak és utálják kicsit a kezdőket a disztrók asztaliasodása miatt--
-
válasz
Namelesske #129 üzenetére
A lényeg úgysem derül ki benne.
Meg tudod nézni, hogyan néz ki, milyen verziója van a komponenseknek, ha van 10-15 percem, miért ne nézzek rá live-ban egy új disztróra?
Pár perc alatt eldöntöm, hogy telepítem-e kipróbálásra! Manjaro 6+2 perc alatt települt használatra készre! no erre éppen jó a live, hogy érdemes-e telepíteni kipróbálás céljából!
Nem bántom a W7-et, de fél napomba került legutóbb, mire alaplaptól kezdve SSD-ig mindent beállítottam és nyugodtan mertem használni.
ha van 10-15 percem vs. fél napomba került
Sorrry!
-
válasz
King Unique #127 üzenetére
ha kikapcsolom a notit, majd utána lehajtom a fedelét, akkor újraindul a gép.
Intelligens, azt hiszi, hogy újra akarod indítani, különben minek hajtogatnád a fedelet!?
A fájlrendszer csatolás eléggé más néhány disztrónál, nem könnyű egységesíteni, vannak még hibák, az biztos!
Ez a live mód! Esküszöm, kíváncsi vagyok a W10-re, lehet már live módban kipróbálni?
Ha most elkezdeném letölteni, 10 perc múlva tudnám pendrive-ról böngészni vele ezt a topikot? -
Ingyenes oprendszer, ami öreg gépen is fut
A hirado.hu-n egy írás komment nélkül.
-
válasz
Namelesske #104 üzenetére
Jártam már így, hogy lejárt a limit, de újra bejelentkezve vagy FF-et újraindítva
simán ott maradt a hsz, rég volt már, pontosan nem emlékszem.
Sokáig én se voltam SSD párti, mivel hetekig olvasgattam, melyik a legjobb HDD rendszer alá, vettem is egy WD Black-et, így én is azt mondom, hogy az is tök elég lenne. Az viszont, hogy semmit nem számít az SSD, kissé érdekes megállapításnak tartom most is. Az átlag ram mennyiség meg nem 16 GB-nál kezdődik szerintem. Igaz, nem tudjuk pontosan, mennyi az annyi egy (B)tisztességesen összerakott(/B) gépben.
-
Bocs, főnök, nem értettem, mi az a tisztességesen összerakott gép! Igaz, nem is milliókat gondolok költeni rá, jók ezek a ködös megfogalmazások, mert utána lehet lehülyézni a másikat.
kevés ram...-tényleg, mennyi az a kevés ram
Megnézed már végre, jó kapuban állsz-e?
Amúgy ííízi, főnök, iróniadetektor nincs abban a super gépedben?
-
Ezek különben teljesen jó SSD-k, nem is én fújtam a Samunkra az imént.
zötyögő talyigára kifejezetten javallott!
Nincs rajtuk kímélő program - temp, swap minden az SSD-n.
Köszönik szépen, jól érzik magukat.Legfeljebb rövidebb ideig lesz ez így, ha sz*rsz az optimra, vagy veszel fél miláért ramot te is.
-
Intel 520, Samum nincs, így ez a fw para nem érint.
Én is nehezen állok át az újra, de engem meg lehetett győzni, azóta hónapokig bíbelődtem az SSD/HDD különbségeivel. Legyen, akkor zötyögés ellen jó az SSD, tán ezért haználnak a ruszkik is az új repülő HK-ikban ilyent?
Lehet, hogy ti bankot robbantotok hetente, de szerintem átlag pénzű pógár nem hülye ramot venni, ha SSD is van. Persze arról eddig egyikőtök se beszélt, hogy ramból futnak a dolgok.
& (#97) (B)Namelesske (/B)- ez neked is szólt, egyébként valóban nem vagyok gondolatolvasó!
Ja, az előbbi mondathoz: a 8 giga ram 1,5x annyiba került, mint a 120 GB-os Intel 520. 22,5x több a memó áraMinek neked az SSD, a ram is bírja a zötyögést, nem?
Én amúgy nem vagyok SSD mániákus, de követtem az átlépést a 21.szd-ba!
-
Én nem nagyon tapasztaltam különbséget a deadline és a noop között vagy csak nem bírom felfogni a ms-ben mérhető különbségeket.
(#95) bambano Azért az SSD és HDD között már nem ms-ben vannak a különbségek, ez a nagyjából nullát ér kicsit mosolyra húzta orcámat!
Most nem Debianról írok, nem tudom megmutatni azt a 3-4 sec közötti rendszerfelállási időt, ami cc. 10 másodperccel gyorsabb a HDD-n lévő ugyanazon rendszer bootidejénél, a különbség később is érezhető a két meghajtó tipus között.
Ha neked nem gyorsabb az SSD-n futó rendszered, akkor a baj az SSD-vel ill. annak beállításával van.Nem akarod rendesen beállítani, mert azt nem csak zötyögéstűrés miatt találták ki!?
-
válasz
Namelesske #82 üzenetére
kikapcsolni a swap-et nem egészséges bármennyi memóriája is van az embernek
Az SSD topikban néha erős vita van erről még Win esetén is.
Egyetértünk, szerintem, ha az ember nem tudja mire számíthat, jobb, ha hagyja a swapot, akár 16 GB-nál is okozhat galibát a hiánya.
Valami City* nevű játék múltkor simán felzabálta a 8 gigát a terrain planjával, pedig Linuxos volt, nem virtualból futtattam.
-
válasz
Namelesske #71 üzenetére
Nagyon helyénvaló minden reklám Linux esetében.
Benéztem az oldaladra és egyből egy olyan dolgot láttam, amit eddig nem sikerült megoldanom, legalábbis úgy, ahogyan szerettem volna.
Mint alatt ez jól működött, de Debiannal se ez se más módszer nem működött hibernálás kikapcsolásához. Kipróbálom majd az ajánlott módszert, bár most úgy látom inaktív a swap.(#77) colomb2
Tényleg annyira gáz lenne a deadline vagy a noop szigorúan csak SSD-re?
(#53) sheratan
"középkorú, informatikához teljesen analfabéta felhasználók számára írunk cikket"Bő másfél éve pont örültem volna ilyen cikkeknek, akkor nem saját középkorú, informatikához teljesen analfabéta agyammal kellett volna végigszenvednem az abszolút kezdők rögös útját!
A mai tizenévesek közül hányat nem érdekelnek az AAA-s játékok? Akit mégsem, az már rég rátalált azokra a programokra, amikkel saját disztrót készít! -
válasz
VaniliásRönk #38 üzenetére
De, biztosan érinti, de ettől még ez nem Mint specifikus probléma.
(#39) Bohus
Abszolút igazad van, ez már párszor szóba került a Mint topikjában is.
Ez azért nem egy népszerűségi verseny, de azért jelez valamit a sorrend. Az elemzésébe nem érdemes belemenni, mert például, honnan tudják a DW-n, hogy milyen disztrót használsz? -
válasz
VaniliásRönk #30 üzenetére
Ez Mint-es probléma szerinted? HPLIB bugs
(#36) gtasystem Az első 10-ben benne van.
Szerintem sem felesleges ettől függetlenül népszerűsíteni, sokan csak azért nem váltanak Win-ről, mert nem is tudják, hogy ma már a Linux ilyen is lehet!
-
most már el lehetne nézegetni másfelé is
Mondjuk ezt nem biztos, hogy Mintesektől kéne várnod!
Szerintem rázd fel a többieket, mert csak az fog megjelenni, amit megírnak!
Kapitány Chakrás cikkei is jönnek sorban, pedig elég réteg disztró.
(#13) Bavid Dowie Ha elolvasod újra a címet, találsz benne x- et!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- EA Sports WRC '23
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest