- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz
hallador #223 üzenetére
szerintem azok utan, hogy elkezdtel windoze betrencezni, neked a szemelyeskedesrol nem nagyon kellene irogatnod (foleg, hogy jelen post-odban is szemelyeskedsz, persze ezt gondolom ne veszed eszre)
az meg, hogy vagy hulyeseget beszelsz, vagy hazudozol, egyszeru tenyszeru megallapitas volt, semmi tobbannal jobb erv pedig, hogy azt hazudtad 80%, mikozben a (mellesleg tobbek altal linkelt) dokumentumok szerint 40-45%, nem is kell
-
rt06
veterán
válasz
hallador #198 üzenetére
"Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, "
ennek alatamasztasara linkelj legy szives valamit, mielott tovabb vetiteszszerk.: habar inkabb ne
irj a linux-on valo jateklehetosegekrol, es tedd ezt anelkul, hogy megprobalod azzal menteni, hogy "de a windoze meg masban szar" -
rt06
veterán
válasz
hallador #177 üzenetére
olvasd el kerlek, hogy mire reagaltam a linkelt hozzaszolasban (hint: spammer nem tudta ertelmezni, mirol irt a forumtars, ezert elkezdett hulyesegekkel doballozni)
"Plane ha "nem kell" megvenni... Ugye?"
nem igazan dijazmo, hogy mar megint a penztarcamban turkalsz, de eredeti windoze-om van, melle szamtalan eredeti jatekkal
errol a hulyesegrol amugy is lemondhatnal mar, hogy "bezzeg a lopott windoze" mert aki a win-nt lewarez-olja, s tort jatekot tesz, az ugyanazokat a tort, warez-olt vackokat fogja feltenni, igy ok pont nem jo reklamarcok a "jaccodjal linux-on" kampanynak -
rt06
veterán
válasz
hallador #173 üzenetére
"Állítottam olyat, hogy minden fut a Linux-on? NEM ez megint a Te hülyeséged..."
akkor nem ertem ezt az immaron sokadik, tobboldalas erolkodest
lemaradasban van a linux jatek teren? - igen
akkor?mellesleg mi a halal f*sz*rt kell megint windoze vs linux flame-et inditani?
igen, vannak a windoze-nak hibai, igen, fizetos, igen draga, de ez semmit nem valtoztat azoin, hogy meg mindig tobb olyan terulet van, amire sokkal alkalmasabb, mint a linux
ezen nem valtoztat akarmennyit irsz, s akarmennyire is faj -
rt06
veterán
válasz
hallador #161 üzenetére
amit itt leirsz, az mind szep es jo, az egyetlen gond vele, hogy senkit nem erdekel
nem erdekli a nepet, hogy 15-20 eve gol tartott a windoze (vagy akit igen, az tudja, hogy a desktop, linux ekkor viccnek is rossz volt)a masik, hogy ne keverjuk ossze a linux-os jatekokat, a linux-ra is elerheto AAA cimekkel, mert mig igaz, hogy lehet linux=-on gond nelkul is jatszani, addig az az allitas, hogy ugyanazokkal a jatekokkal is gond nelkul lehet jatszani linux-on, mint windoze-on szimplan nem fedi a valosagot
es lehet, hogy neked a next-next finish bonyolult (bar tobbnyire steam-en vasarlok, ahol meg ennel is egyszerubb a dolog), de ugyanezt a legtobb jatek eseteben linux-on kapasbol meg kell eloznie egy wine telepitesnek, majd abban piszkalni kell a config-ot
ha gondolod pl, keszits nekem reszletes leirast, hogy a mortal 9-et (ezt vettem legutobb) mikent lehet linux-on beuzemelni, majd allitsd szembe azzal, hogy megjelenes napjan, mikor hazaertem munkabol kattintottam, hogy buy, install, majd miutan letoltodott arra, hogy play, es mukodottnagyon keves amugy az a jatek, ami 50-100 dodo kozott van, inkabb 30-60 dodo szokott lenni egy-egy AAA cim, de a sok jo akcionak koszonhetoen ennel jobb aron is beszerezhetoek tobbnyire
itt erdemes amugy megjegyezni, hogy attol, hogy egy jatek megjelenik linux-ra is ugyanugy fizetos fog maradni, amik meg ingyenesek, azok ingyenesek windoze-ra is (mar ha van egyaltalan piaca, mert nem csak valaminek az utanerzese)ha meg mar a penztarcamban turkalsz, elarulom, hogy a felsoroltakkozul totalcmd kell, az olcso, winrar mondjon le, mert egy fos (de a tc amugy is kezeli), virusitrto, tuzfal igyen van (jott a windoze-zal), office-nek ott a libreoffice, munkamhoz meg eclipse kell (ez ingyenes), az adobe flash builder-e meg egyszer kibirhato osszeg volt (mellesleg a ceg allta)
egy dolog volt meg, ami fajt a hozzaszolasodban, hogy pont az oracle-t hoztad peldanak (felteve, hogy az rdbms-rol van szo) - na, az pont ugyanolyan hulladek minden platformon, ezert aztan szerintem nem jo pelda (mellesleg a linux-os telepitoje valami undorito azzal a shell script-be csomagolt tgz-vel)
-
joysefke
veterán
válasz
hallador #161 üzenetére
Amúgy annyira nem értelek titeket, mert úgy állítjátok be ezt, mintha ez a Microsoftnak 1 perc lett volna. Ott indult, hogy a microsoft anno, azért nyerte meg a piacot mert a legolcsóbb volt (Arról mondjuk), Ti sem beszéltek, hogy legalább ennyire gyenge is, minőségben stabilitásban (Win 3.1, Win 95). Ehhez képest ezek a Linuxok laposra kalapálják azokat a Windosokat játék szempontból is.
Azért ennek is adni kellene 5 - 8 évet, mint a Microsoftnak is, a Steam is 1 - 2 éves projekt mégis mit szeretnétek?Win 95-98 korszakban a linuxok sehol sem voltak szoftvertámogatottság, használhatóság szempontjából. A Win 95-98 architekturálisan volt szar, fagyott is rendessen , ha meg volt pakolva kétes szoftverekkel, de Linuxra pedig pár vackon kívül nem is léteztek szoftverek, egy felbontás-/képfrissítés-állításhoz pedig már mestervizsga kellett. Ehhez képest a jelenlegi Linuxok kezesbárányok. Szerintem az olló a Linux és Windows között inkább zárult, mint nyílt (használhatóságban)
Másik, hogy aki nem szeretne horror összegeket fizetni, tudom ha nagyipari környezetbe vesszük a Windows-t akkor nem is drágább, de valljuk be őszintén Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, a windows-ok aránya is csak azért ilyen fasza, mert a notebookon rajta van ugye, ha nem lenne, akkor kb ahova a BSA jár ott lenne csak hivatalosan megvett windows ugye?
Honnan veszed, hogy a Winek fele nem legális? Mint mondtad, a legtöbb laptop OEM eredeti Winnel jön...
Szóval ez megint ilyen jajjj de jó, a windows, nagyon fasza nem is vitatkozom, csak éppen, ha megveszed, meg a mindennapi szoftvereket is akkor annyiba kerül, mint a vas (Office, Winrar, TotalCommander, Vírusirtó, stb stb...), ha meg véletlenül dolgozol is vele akkor 2* annyiba.
Manapság már eljutottunk oda, hogy a mindennapi programok beszerezhetőek freeware.
Na akinek jó a Linux magyarázd már el miért kellene erőltetni a Windows-t? Erre jött rá a Valve is, ehhez nem kell hittéríteni, csak egy picit gondolgodni.
Ja a másik magyaráztok itt a A Linuxos játékok annak valók akik szeretnek Hackelni, amúgy szerinted mennyiért vesznek meg 50 - 100 $-ért egy hivatalos játékot eltaláltad, k... kevesen (Magyarországon, Kelet-Európában, Közel-Távol keleten, Afrikában, Dél Amerikában, úgy a föld lakosságának 80 % nem veszi meg aki játszik), A windows alatt, mert az amúgy játékra is tökéletes ugye, mennyit kell hackelni, ha amúgy nem legális a játék szerinted, nem keveset... Tudjuk vegye meg....
Linuxos játék valóban annak van, aki szeret hackelni
Másrészt pedig azt sem tudod mennyibe kerül manapság egy PC-s játék... Elárulom 10990Ft a legjellemzőbb ár, 100 dollárért én még nem láttam játékot. Arra pedig külön kiváncsi leszek, hogy hányan fognak azok közül eredeti játékot venni, akik még a Windowst is lespórolják a játék-gépről.Nem gondoltátok át ezt, a történelemben bebizonyosodott, hogy az olcsóbb fog nyerni, Magyarországon biztos.
Ez általában így van, feltéve, hogy az olcsóbb termék hozza ugyanazt a funkcionalitást és kényelmet. Jelenleg ez még nem áll meg Windows-Linux összehasonlításban, bár igaz, hogy az utobbi évtizedben inkább záródott az ollóAz más kérdés, hogy az emberek mikor jönnek ré, hogy a Linux pontosan olyan jó általános feladatokra mint a Windows....
Amikor ténylegesen olyan jó lesz..J.
-
Nem erre gondoltam, hanem hogy akkor mi van, ha te írsz egy zárt forrású progit, ami használ egy rakás nyílt cuccot - ahhoz nem kell forrást adni, sőt, nem is tilos, hogy pénzt kérjen érte, ezért írtam, hogy max. morális gond lehet ezzel, mármint az adott cégnél.
A Linux szellemiségével valóban ellenkezik valamennyire, de ennyi erővel a winnyózéval meg az ingyenes progik ellenkeznek. -
-
anulu
félisten
lehet. 2013 júli hivatalos steam statisztika:
szumma linux (ubi, mint, akármi): 1,06% (ok, legyen ~1,20, az "other" rész nincs kifejtve) (2013. februárjában 2+ volt)
szumma windows 8 (32 & 64bit): 14,12%értem én, h Newell rühelli az MS-t, de 14,12% > 1,20%, akár tetszik neki, akár nem.
ha véletlenül nem ismernéd, ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest