Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rt06

veterán

válasz hallador #223 üzenetére

szerintem azok utan, hogy elkezdtel windoze betrencezni, neked a szemelyeskedesrol nem nagyon kellene irogatnod (foleg, hogy jelen post-odban is szemelyeskedsz, persze ezt gondolom ne veszed eszre)
    az meg, hogy vagy hulyeseget beszelsz, vagy hazudozol, egyszeru tenyszeru megallapitas volt, semmi tobb

annal jobb erv pedig, hogy azt hazudtad 80%, mikozben a (mellesleg tobbek altal linkelt) dokumentumok szerint 40-45%, nem is kell

• rt06

veterán

válasz hallador #205 üzenetére

miert kell ahhoz microsoft fizetett berencnek l;enni, hogy zavarjon, ha valaki hulyesegeket ir, hazudozik?

• rt06

veterán

válasz hallador #198 üzenetére

"Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, "
    ennek alatamasztasara linkelj legy szives valamit, mielott tovabb vetitesz

szerk.: habar inkabb ne
    irj a linux-on valo jateklehetosegekrol, es tedd ezt anelkul, hogy megprobalod azzal menteni, hogy "de a windoze meg masban szar"

• rt06

veterán

válasz hallador #195 üzenetére

sokkal hitelesebb lenne, ha nem valtozna ket hozzaszolasonkent a %, amit irsz
    de meg ha hiheto is lenne amit irsz, akkor sincs jelentossege a fentebb emlitettek miatt

• rt06

veterán

válasz hallador #177 üzenetére

olvasd el kerlek, hogy mire reagaltam a linkelt hozzaszolasban (hint: spammer nem tudta ertelmezni, mirol irt a forumtars, ezert elkezdett hulyesegekkel doballozni)

"Plane ha "nem kell" megvenni... Ugye?"
    nem igazan dijazmo, hogy mar megint a penztarcamban turkalsz, de eredeti windoze-om van, melle szamtalan eredeti jatekkal
    errol a hulyesegrol amugy is lemondhatnal mar, hogy "bezzeg a lopott windoze" mert aki a win-nt lewarez-olja, s tort jatekot tesz, az ugyanazokat a tort, warez-olt vackokat fogja feltenni, igy ok pont nem jo reklamarcok a "jaccodjal linux-on" kampanynak

• rt06

veterán

válasz hallador #173 üzenetére

"Állítottam olyat, hogy minden fut a Linux-on? NEM ez megint a Te hülyeséged..."

akkor nem ertem ezt az immaron sokadik, tobboldalas erolkodest
    lemaradasban van a linux jatek teren? - igen
    akkor?

mellesleg mi a halal f*sz*rt kell megint windoze vs linux flame-et inditani?
    igen, vannak a windoze-nak hibai, igen, fizetos, igen draga, de ez semmit nem valtoztat azoin, hogy meg mindig tobb olyan terulet van, amire sokkal alkalmasabb, mint a linux
    ezen nem valtoztat akarmennyit irsz, s akarmennyire is faj

• rt06

veterán

válasz hallador #161 üzenetére

amit itt leirsz, az mind szep es jo, az egyetlen gond vele, hogy senkit nem erdekel
    nem erdekli a nepet, hogy 15-20 eve gol tartott a windoze (vagy akit igen, az tudja, hogy a desktop, linux ekkor viccnek is rossz volt)

a masik, hogy ne keverjuk ossze a linux-os jatekokat, a linux-ra is elerheto AAA cimekkel, mert mig igaz, hogy lehet linux=-on gond nelkul is jatszani, addig az az allitas, hogy ugyanazokkal a jatekokkal is gond nelkul lehet jatszani linux-on, mint windoze-on szimplan nem fedi a valosagot

es lehet, hogy neked a next-next finish bonyolult (bar tobbnyire steam-en vasarlok, ahol meg ennel is egyszerubb a dolog), de ugyanezt a legtobb jatek eseteben linux-on kapasbol meg kell eloznie egy wine telepitesnek, majd abban piszkalni kell a config-ot
    ha gondolod pl, keszits nekem reszletes leirast, hogy a mortal 9-et (ezt vettem legutobb) mikent lehet linux-on beuzemelni, majd allitsd szembe azzal, hogy megjelenes napjan, mikor hazaertem munkabol kattintottam, hogy buy, install, majd miutan letoltodott arra, hogy play, es mukodott

nagyon keves amugy az a jatek, ami 50-100 dodo kozott van, inkabb 30-60 dodo szokott lenni egy-egy AAA cim, de a sok jo akcionak koszonhetoen ennel jobb aron is beszerezhetoek tobbnyire
    itt erdemes amugy megjegyezni, hogy attol, hogy egy jatek megjelenik linux-ra is ugyanugy fizetos fog maradni, amik meg ingyenesek, azok ingyenesek windoze-ra is (mar ha van egyaltalan piaca, mert nem csak valaminek az utanerzese)

ha meg mar a penztarcamban turkalsz, elarulom, hogy a felsoroltakkozul totalcmd kell, az olcso, winrar mondjon le, mert egy fos (de a tc amugy is kezeli), virusitrto, tuzfal igyen van (jott a windoze-zal), office-nek ott a libreoffice, munkamhoz meg eclipse kell (ez ingyenes), az adobe flash builder-e meg egyszer kibirhato osszeg volt (mellesleg a ceg allta)

egy dolog volt meg, ami fajt a hozzaszolasodban, hogy pont az oracle-t hoztad peldanak (felteve, hogy az rdbms-rol van szo) - na, az pont ugyanolyan hulladek minden platformon, ezert aztan szerintem nem jo pelda (mellesleg a linux-os telepitoje valami undorito azzal a shell script-be csomagolt tgz-vel)

• joysefke

veterán

válasz hallador #161 üzenetére

Amúgy annyira nem értelek titeket, mert úgy állítjátok be ezt, mintha ez a Microsoftnak 1 perc lett volna. Ott indult, hogy a microsoft anno, azért nyerte meg a piacot mert a legolcsóbb volt (Arról mondjuk), Ti sem beszéltek, hogy legalább ennyire gyenge is, minőségben stabilitásban (Win 3.1, Win 95). Ehhez képest ezek a Linuxok laposra kalapálják azokat a Windosokat játék szempontból is.
    Azért ennek is adni kellene 5 - 8 évet, mint a Microsoftnak is, a Steam is 1 - 2 éves projekt mégis mit szeretnétek?

Win 95-98 korszakban a linuxok sehol sem voltak szoftvertámogatottság, használhatóság szempontjából. A Win 95-98 architekturálisan volt szar, fagyott is rendessen , ha meg volt pakolva kétes szoftverekkel, de Linuxra pedig pár vackon kívül nem is léteztek szoftverek, egy felbontás-/képfrissítés-állításhoz pedig már mestervizsga kellett. Ehhez képest a jelenlegi Linuxok kezesbárányok. Szerintem az olló a Linux és Windows között inkább zárult, mint nyílt (használhatóságban)

Másik, hogy aki nem szeretne horror összegeket fizetni, tudom ha nagyipari környezetbe vesszük a Windows-t akkor nem is drágább, de valljuk be őszintén Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, a windows-ok aránya is csak azért ilyen fasza, mert a notebookon rajta van ugye, ha nem lenne, akkor kb ahova a BSA jár ott lenne csak hivatalosan megvett windows ugye?

Honnan veszed, hogy a Winek fele nem legális? Mint mondtad, a legtöbb laptop OEM eredeti Winnel jön...

Szóval ez megint ilyen jajjj de jó, a windows, nagyon fasza nem is vitatkozom, csak éppen, ha megveszed, meg a mindennapi szoftvereket is akkor annyiba kerül, mint a vas (Office, Winrar, TotalCommander, Vírusirtó, stb stb...), ha meg véletlenül dolgozol is vele akkor 2* annyiba.

Manapság már eljutottunk oda, hogy a mindennapi programok beszerezhetőek freeware.

Na akinek jó a Linux magyarázd már el miért kellene erőltetni a Windows-t? Erre jött rá a Valve is, ehhez nem kell hittéríteni, csak egy picit gondolgodni.

Ja a másik magyaráztok itt a A Linuxos játékok annak valók akik szeretnek Hackelni, amúgy szerinted mennyiért vesznek meg 50 - 100 $-ért egy hivatalos játékot eltaláltad, k... kevesen (Magyarországon, Kelet-Európában, Közel-Távol keleten, Afrikában, Dél Amerikában, úgy a föld lakosságának 80 % nem veszi meg aki játszik), A windows alatt, mert az amúgy játékra is tökéletes ugye, mennyit kell hackelni, ha amúgy nem legális a játék szerinted, nem keveset... Tudjuk vegye meg....

Linuxos játék valóban annak van, aki szeret hackelni :)
    Másrészt pedig azt sem tudod mennyibe kerül manapság egy PC-s játék... Elárulom 10990Ft a legjellemzőbb ár, 100 dollárért én még nem láttam játékot. Arra pedig külön kiváncsi leszek, hogy hányan fognak azok közül eredeti játékot venni, akik még a Windowst is lespórolják a játék-gépről.

Nem gondoltátok át ezt, a történelemben bebizonyosodott, hogy az olcsóbb fog nyerni, Magyarországon biztos.
    Ez általában így van, feltéve, hogy az olcsóbb termék hozza ugyanazt a funkcionalitást és kényelmet. Jelenleg ez még nem áll meg Windows-Linux összehasonlításban, bár igaz, hogy az utobbi évtizedben inkább záródott az olló

Az más kérdés, hogy az emberek mikor jönnek ré, hogy a Linux pontosan olyan jó általános feladatokra mint a Windows....
    Amikor ténylegesen olyan jó lesz..

J.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz hallador #61 üzenetére

Nem erre gondoltam, hanem hogy akkor mi van, ha te írsz egy zárt forrású progit, ami használ egy rakás nyílt cuccot - ahhoz nem kell forrást adni, sőt, nem is tilos, hogy pénzt kérjen érte, ezért írtam, hogy max. morális gond lehet ezzel, mármint az adott cégnél.
    A Linux szellemiségével valóban ellenkezik valamennyire, de ennyi erővel a winnyózéval meg az ingyenes progik ellenkeznek.

• kispx

addikt

válasz hallador #47 üzenetére

Az EOS-hez nem próbáltam a Streamet, de én az Urban Terror nevű játéknál erős fps csökkenést tapasztaltam annál a rendszernél (és akadásokat, és egyéb bugokat.)

------------
    Apropó rajtam kívül játszik még valaki az Urban Terrorral a lapcsaládról?

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz hallador #41 üzenetére

Legutóbbi szerzeményem az örök kedvenc Postal2 (minden idők legjobb játéka, ha érti az ember a viccet és a cézásokat ;] ) volt Linuxra a Steamen keresztül. Kicsit elromlik néha a hang, de amúgy fut gond nélkül.

• anulu

félisten

válasz hallador #18 üzenetére

lehet. 2013 júli hivatalos steam statisztika:
    szumma linux (ubi, mint, akármi): 1,06% (ok, legyen ~1,20, az "other" rész nincs kifejtve) (2013. februárjában 2+ volt)
    szumma windows 8 (32 & 64bit): 14,12%

értem én, h Newell rühelli az MS-t, de 14,12% > 1,20%, akár tetszik neki, akár nem.

ha véletlenül nem ismernéd, ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés