- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #148 üzenetére
jah és biztos natív 32 bit DSD (SACD) lejátszási lehetőség van bennük ... mert a felsoroltak közül volt szerencsém néhányhoz, ... de egyik sem játszotta le a DSF file okat ..
-
stemplar07
őstag
:-) Bozont.. elolvastam,, kérdésem, milyen DAC van a G4 -ben ha szerinted van ?
ha leírod a típusát, elhiszem én .. szerintem analóg converter nincs benne , csak a snapdragon kissé zajos 16 bites digital.. hangját tudod hallgatni ..
ez kb olyan , mint a V-10 tesztben,, ,, állítólag.. DAC van benne, de nem árulta el a gyártó a típusát ...,, a mobilarénánál nincs google kereső ,vagy hogy beüsse az XDA-n.. atyám ...? -
stemplar07
őstag
Bozont :-) és mi a típusa a G4-ben a DAC-nak ?
:-) nincs benne.. és a samuban,szifonban és a htc- stb-ben sincs , az alaplapi processzor végzi el a hang átalakítást ,16bit digitálisan...ahogy a hangkártyákban a PC-kben sincs , csak a drágább hangkártyákban, de azt külön jelölik :-) 32 bit DAC ..
https://en.wikipedia.org/wiki/Digital-to-analog_converterha jól tudom a ,,vivo,, és Lenovo Vibe x3 ban van DAC , sőt ez utóbbiban Dolby Atmos , vgalamnt Xaomi me note-ban ugyancsak ESS Sabre
-
stemplar07
őstag
válasz
zombinyul #140 üzenetére
:-) nincs elfogultság bennem, az LG G4 nagyon jó telefon! ,előtte az volt nekem is és az előtt G3.
Tehát még 1x, és ezt már leírtam, csak azoknak éri meg a csere, akik lossless zenét akarnak hallgatni , különben én sem adtam volna el a G-4-et , mert úgy ahogy volt szerettem .Hiszed vagy sem, tud annyit üzemidőben mint a G4 :-) én használom, s nem te :-) de olvass utána hitelesebb ,,teszt,, oldalon, .. XDA stb.
A G4-ben nincs DAC, és egyetlen más telefonban sincs( két kínait kivéve .-), Na ezt a kis,, apróságot felejtette Mr Leggenda,, leírni itt ,...Az adott processzor a hangvezérlő, esetünkben a snapdragon . Ha a V-10-en kikapcsolom a DAC-t akkor ott is a snapdragonon van a kimenet , és a hangja ugyan olyan mint a G4-nek, de ha bekapcsolom, ég és föld a különbség .. remélem Te is helyén kezeled a dolgokat, főleg ha utána olvasnál ,hogy mi is az a Digital Analog Converter , nem kérdeznéd meg ,van -e a G4 -ben ...esetleg a Samsung porszívókban ? :-) :-)
joey20... gyerekes vagy :-)
-
stemplar07
őstag
valóban nem egy kategória a Fiio x3ii és az Ak , de ugye az áruk sem 70 a Fiio x3ii ,... 150-350 az AK, túlárazott, mindkettő .Amúgy a Fiio X7 már kapható ((ugyanazzal a SAC/DAP- al mint ami a V-10- ben van)) 188.000 az ára ! android,4.4.4 ,4" kijelző kissé drága na igen, nem mid1 milyen áramkörök vannak a DAC körül, ahogy az sem mindegy van -e benne :-) .... ..nagyon szívesen bárkit leültetek egy komoly Highend fülessel a Fiio és a V-10 mellé .
-
stemplar07
őstag
azért most már leírom :-) Mr Legendd a cikked felületes ! ,
nem hinném ,hogy egy valamire való fejhallagatót , vagy erősítőt rádugtál volna és lecsekkoltad ,hogy a Sabre DAC működik .
Uram isten , még hogy 3-3,5 óra képernyő idő? egy hete használom a V-10-et , ember , kevesebbszer kellett rátennem a töltőre , mint a G4-et :-)
Ja ? hogy a DAC -vel az LG követ dobott a vízbe ? hűha .-) na majd ha jövőre az iPhone 7, és Samsung 7 Ess Sabre -val lesz szerelve ? 128 GB- 310 -ért .. az hír lesz ? és persze komoly audió hír :-) -
stemplar07
őstag
Ejnye , Figyelmetlenül olvastok :-)
Bozont .. Fiio X3II -m van tehát tudom ,hogy szól (t) mert eladtam, miután megvettem ezt ..DAC SABRE 9018 , SABRE 9602 fejhallgató erősítő van benne konkrétan u.a mint Fiio X7 -ben !!!
az képrenyő üzemidő pedig 5-6 óra !! és 30 óra zene fülessel akár 250 ohmossal.. -
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #128 üzenetére
és a bolygónak ezen a pontján is létezik ,,fogyasztóvédelem ,, az LG G4-ért sem adtam oda a magyar garis árat ,, :-)
-
stemplar07
őstag
válasz
Stauffenberg #118 üzenetére
Stauffenberg :-) 199-ért vettem , 888 euróért(amazon ár ) ami most a H-691N .. nos annyiért nem venném meg
de mindazonáltal többet ér ...nekem.. mint egy szifon s6+ 64 GB-al :-) DAC nélkül :-) .. itt mindenki MP3-at hallgat csak ? :-) akkor mér értem , ... engemm k...a nem érdekelnek a szintetikus tesztek :-) amit hallok és látok azt hiszem .
Ez olyan mint az SD adás az FHD-s TV-n :-) :-) amikor hozzászokik a szemed a BluRay -hoz onnantól, más lesz ,a HigRes zene ugyanez :-)
aki nem HiFi zik annak teljesen jó egy mezei Samsung, iPhone stb :-) .. -
stemplar07
őstag
válasz
Stauffenberg #108 üzenetére
Milyen 275 ről beszélsz ? ...199 a partneronál .ma 64 GB -os
Egyébként eu -ban már rendelhető az 1SIM es 32 GB -os ( eu verzióban csak 32 GB -os lesz sajna )olcsósítva 650 euróért az amazon.de -ről .. -
stemplar07
őstag
válasz
sexymusprime #17 üzenetére
Kedves Leghend :-) és akit érdekel :
Egy hét V10 használat után , ,,némi,, kiegészítéssel élnék :1. az egyetlen hibával kezdem, mert ez nekem sem tetszik, bár esztétikai, a másodlagos kijelző fényszivárgása a kamera felől..khhm ez van , elk…ták.
2. akuidő téves , jobb mint a G4 ! (gyorstöltő félelmetes ,kb percenként 3 % -ot tölt!! aksi Li-Po )5-6 óra kijelző idő, 4-5 x töltés után. cca. 30 óra zenehellgatás DAC-al ( jut is eszembe még a technikai infóknál sem látom ,hogy említenéd :HiFi DAC , SABRE 9018 , SABRE 9602 fejhallgató erősítő ,
3. kijelző , 15-20% -al magasabb fényerő mint G4 szép feketék stb.
4. multitask, ..a már betöltött alkalmazások gyorsabban bejönnek, köszönhetően a 4GB-Ramnak .
5. külső , ez szubjektív kinek a papné, kinek a .. lánya..
6. UI javított , smooth , tökéletes .
7. kamera , videó 60-30- 24 fps manuál funkciók bővítve , (!ami elég filmszerű ....ha jól tudom, a bűvös 23.976 fsp-t tud :-)
8. ez az a pont ami miatt esetleg meggondolandó a váltás : a (számomra legfontosabb) HiFi ,((..MP3 kedvelőknek nem ajánlott emiatt váltani, valóban .. Samsung , Iphone 6 –os szériáknál még inkább,nem , az alacsony , és nem bővíthető tárhely miatt..))
nos, DAC SABRE 9018 , SABRE 9602 fejhallgató erősítő, ami kapcsolható, nem tudom a méréseidet be, vagy kikapcsolt DAC- val végezted, ugyanis kikapcsolt állapotban csak a Snapdragon vezérli a hangot . ((ebben az esetben a harmonikus torzítás, és a frekvencia átvitel sokkal rosszabb .))A bekapcsolt DAC/DAP esetén a készülék hangja pariban van , az alábbi túlárazott HiFi mobil DAP/DAC készülékekkel ,(nem olcsóért és, telefonálni sem lehet velük ): Fiio X3 –X5 , vagy egy Astell&kern AK100 , iBasso DX90 , HiFiMan ,esetleg Sony ZX2 . Ezen készülékek árait tekintve a V10 ,,must wanted ,,az összes veszteséges audió típus is szebben szól a DAC-al, de való igaz ,hogy a lossless , zenei fájlok esetében a legdrámaibb a hang minőség javulás ! flac, wawpack, és DSD(DSF)! formátumot is kezeli, nem akárhogyan !
Gyönyörűen szól ! Én egy 5-35.000 HZ-es Audiotechnika ATH AD900x fülessel tesztelgetem ..illetve erősítőre kiküldve is érzékeli a DAC , hogy alacsony szintű kimentre kapcsol .
Sajnos egyelőre nem mindegyik audióplayer használja ki a DAC képességeit.( a Poweramp, Neutron sem sajnos) ez észrevehető ki és bejkapcsoláskor , sokkal teltebb szebb, dinamikusabb a hangzás ilyenkor. A gyári LG musicplayer természetesen támogatja a DAC ot , valamint a : BlackPlayer EX , Shuttle+ Music Player (ez az egyetlen ami DSD-t is tud a gyári LG playeren kívül) , ZPlayer , PlayerPro Music Player . A Tidal 20016-tól HighRes zenéket is engedélyez streamelésre , ekkor még jobban előtérbe kerülhet egy HiFi DAC .
A készülék DAP/DAC funkciói automatikusak , azaz 50 oHm feletti fejhallgató felett átáll egy nagyobb erősítésre, és ezt jelzi is 50-600! ohmig .Ezzel a rendszer kicsit tuningolható is ,hiszen ha egy 6,3 to 3,6 fordítót dugunk a fejhallgató kimenetbe , akkor is átáll a nagyobb előerősítésre ,ezáltal még több erősítést kap a fejhallgató . Nagyon sokan döntenek ,úgy , hogy emellett a készülék mellett fejhallgató erősítő sem kell .
http://www.head-fi.org/t/782706/lg-v10-new-ess-chipped-flagship-android-phone-from-lg/1305
Egy érdekes hír : lehet kacsa ? lehet nem..
Samsung Galaxy S7 (ESS SABRE 9018AQ2M) HiFi DAC-al szerelve http://www.phonearena.com/news/Samsung-may-equip-the-Galaxy-S7-with-a-top-shelf-ESS-audio-chip_id74942
Összességében aki HiFi és lossless zene rajongó , annak elgondolkodtató, hogy még egy készüléket hordjon magával, vagy pedig vesz egy ilyet . Nem csodálkoznék, ha a versenytársak 7-es szériái HiFi DAC –al lennének szerelve .. de akkor mi is van a bővíthető tárhellyel ?.. (a leírás nem vitaindítónak szánt , csak a tapasztalataimat osztottam meg …
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen program, ami...?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Formula-1
- Autós topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest