-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Egyre több karcolást szed össze a kamerám körüli keret (vagy mi a neve). Nem is értem, hogy lehet még karcmentes a lencse előtt
. Hogy védekeztek a kamera karcsérülései ellen?
-
psg5
veterán
Manual ultrahd videomodban miért nem tudom kapcsolni az ois-t és 60fps-t választani?
-
psg5
veterán
Sziasztok! Mennyi fps-re kell a videó felvételnél állítani, hogy a lehető legjobb minőségű legyen?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az miért és mit lehet csinálni hogy ne legyen, hogy quickpick appot használva kitöröltem sok képet a galériából,de ha PC-re kötöm a telefont akkor ott még látja a gép, de megnyitni nem tudja?
-
psg5
veterán
ááh, nekem minden megy, állandóan ezer lap nyitva, app futnak stb...de észre sem veszi a rendszer, ugyanolyan gyors. Kár állítgatni, nyugodtan használunk mindent, szerintem. Szerintem egy végtelenül jól optimalizált rengeteg rammal rendelkező telefon ez
Kíváncsi is leszek, hogy két év múlva is ezt mondjuk, ha igen, akkor sosme térek vissza win mobilra. -
psg5
veterán
válasz
Kavinton75 #3677 üzenetére
Csak merő kíváncsiságból és tényleg csak mert nem értem, hogy működik ez:
Külföldön vett egy cég egy-két ilyen telefont (ahogy írtad csak maguknak...), te megvettél tőlük egyet (vállaltan és tudva, hogy használtként adják tovább), bevitted egy szervizbe itthon, a telefont nem kaptad vissza, de a cég akitől vetted visszaadta a pénzt?Tényleg kíváncsi vagyok, mert azt valahogy nem hiszem el, hogy egy cég bevállal egy jótállásos, gyári garanciás terméknél pénzkidobást (úgy hogy használtként értékesíti, ezáltal nagyon nehezen húzható rá a pénzvisszafizetés), de a történetedben nem látom, hogy a cég akitől vetted, hogy kerülhet be az LG kifizetős láncolatába. Vagy simán bevállalta a bukót mégiscsak?
Persze erre lehet te nem tudsz válaszolni, hisz örülsz, hogy rendeződött, de hátha valaki. (tudom nem topik téma, de ez itt konkrétan felvetődött) -
psg5
veterán
bizony, bizony +1
Hozzátéve (#3666) saddybaddy hsz-re:
A Panasonic 50"-os plazmámat sem azért vettem, mert "egy" használati tárgyat,egy tv-t akartam, hanem mert a legjobb rajt a fullhd filmek és sportműsorok megjelenítése és imádom, pedig tuti nem vagyok beteges, de igen megbecsülöm azt amiért ennyi pénzt kiadok, főként, hogy saját mércém szerint keményen meg is dolgoztam érte... mindamellett, hogy evidens, hogy az eszköz van értem...
Tovbbra is tartom, hogy túlpörgeted ezt a dolgot... -
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3661 üzenetére
Köszi, valóban nem sokat tudok az E-bay ről...
Azért talán beteges nem vagyok, az enyhe túlzást nyilván nem érzékelted a gyonyorkodesemben.
.
Kicsit talán te is (s ez nem szemrehányás,mert azért talán normális is hisz sokan vannak így vele fórumokon) túlságosan vérkomolyan veszel dolgokat...
-
psg5
veterán
Az már a te bajod, ha egy ismeretlenben az e-bay-en jobban megbízol...
Azért azt leszögezhetjük, hogy kézzelfoghatóbbak a "retek magyar jogszabályok", mint egy ismeretlen, akire majd jóóó nagy "büntit" szab ki "valaki", "valamiért", "valamikor"
De tényleg én is ki fogom próbálni, főként ha azt mondjátok, hogy akár eredeti cuccokba is bele lehet szaladni. Amúgy mennyiért szállítanak ki vámmal, adóval egy 10k alatti tételt? Gondolom nem a feltüntetet összeg a végösszeg...
Visszatérve topikhoz:
Képzeljétek azt vettem észre, hogy többször gyönyörködöm a V10-ben, mint előtte bármelyik telefonban és van, hogy csak azért ujjnyomok egyet, hogy ránézzek a képernyőre -
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3653 üzenetére
Igen minden gyári. S tegnap még gyorstölt volt.
Most kihuztam, bedugtam és most ok. Most gyorstölt...
-
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3651 üzenetére
Komoly bünti😃... 😅
No mindegy rgyszer biztos kiprobalom.Más: mi alapján van hogy gyorstölt a telefon vagy simán? Ez állítható? Most rádugtam és nem gyorstöltést ír hanem simán hogy töltés.
-
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3649 üzenetére
Köszi. Nem még sose rendeltem, naggyon nem bízom azokban a helyekben, melyekre nem terjednek ki a jó kis hazai jogszabályok...
-
psg5
veterán
válasz
MaxxDamage #3640 üzenetére
Épp ezért megbízható helyről rendelem.
Az Ebay-re gondolsz, mint megbízható hely(#3641) gretzky77 : valszeg
-
psg5
veterán
válasz
MaxxDamage #3638 üzenetére
Olyanom nekem is van
a fiókban...jól van nem kötekedni akartam csak kicsit tartok ezektől a külföldi kitudja honnan jön rendelésektől...
-
psg5
veterán
válasz
MaxxDamage #3630 üzenetére
Miből tudod, hogy eredeti? Azért az Ebay nem egy szakbolt
Azért ennyit költve inkább maradok powerbank-nél azt hiszem. -
psg5
veterán
Tényleg ha már itt tartunk: honnan érdemes eredeti LG akkumulátort rendelni? Mintha valaki rendelt volna kintről, nem hivatalos helyről, ha jól rémlik itt a topikban. Itthon nem is lehet hivatalosan beszerezni?
(Persze lehet inkább a powerbank mellett maradok és azt újítok be...) -
psg5
veterán
Hard resetet mivel érdemes és célszerű csinálni? Gombokkal (power és lefele hangerő) vagy menüből gyári adatok visszaállítása? Vagy a kettő ugyanaz?
-
psg5
veterán
Még valami, segítsetek kérlek. Eltűntek a galériából a képek! A DCMI könyvtárban ott vannak, igaz miniatűr kepei ott sincsenek...
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Egy lemerülés után nem a beállított csengőhangom lett a csengőhang...és nem is találom a hangbeállításoknál csak a fájlkezelőben a Ringtones mappában, de onnan valahogy nem tudom beállítani...mit kellene állítanom? Valamint mi lehetett ez?Szerk.:
Közben bemásoltam az android mappában levő médiába és így már látta. De miért tűnt el? -
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3586 üzenetére
Köszi.
-
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3583 üzenetére
Köszi! Vagyis érdemesebb OIS-t választani?
Valamint manuálban nem állítható? -
psg5
veterán
OIS és Steady között mi a különbség?
-
psg5
veterán
válasz
Kavinton75 #3569 üzenetére
Azta, te igen jól jártál...előző hsz.-aid alapján kész csoda, hogy visszakapod a pénzt...szerencsés vagy, sőt konkrétan egy incredible történet...
-
psg5
veterán
válasz
eladogeppc #3527 üzenetére
Hú de kíváncsi vagyok a tapasztalatodra majd. Nekem is ott volt a Nexus 6P a választáskor.
-
psg5
veterán
válasz
MaxxDamage #3489 üzenetére
Tudom szubjektív meg minden és ugye 10 tulaj vagyok és magamfelé hajlik stb..., de ha csak a kinézetet nézem, akkor attól eltekintve, hogy alul felül elölről nézve a káva jobban néz ki hogy keskenyebb a 20-on, nos egyértelműen szebb a 10-es...
A beltartalom meg a többi még úgyis több teszt kérdése. -
psg5
veterán
válasz
Kavinton75 #3465 üzenetére
- Milyen rendszerben láthatták? Nincs ott rendszer...
- Ezt nem tudom, hogy központi szervízből hova viszik, de hogy így biztosan minden "rendszerből" kimaradt az tuti.
- Kicsit szopónak tűnik a dolog, mivel haszált cucc, ezért nagyon kevés dolog véd jogilag, hacsak be nem szerzed az eredeti újként vásárláskor kiadott számlát, de az meg leírtak alapján vállalkozónak kiállított, így ott meg a fogyasztóvédelmi törvények nem állnak meg...
Lazán veszed, de szerintem már most rakj el minden papírt és mindenhova írj, hogy mi lesz már (LG, Szervíz, eladó) ajánlott, tértis levelet.
Összefoglalva: vettél egy használt telefont, majd elromlott, nem az eladónak vitted, hanem egy szervízbe, ahol adtak egy cserepapírt, amit nem vált be az eladó...hááát. Se telefon, se pénz. Az eladó mindig le fog pattintani és meg is teheti a használtság okán...inkább az LG lesz a járható út, talán...
Elárulod ki az a cég akitől vetted?"Mondta, hogy nem érti miért nem az LG cseréli ki, de majd utána kérdez (hisz neki nincs másik)". haha, mert ha véletlenül tudna is róla az LG (de leírásod alapján nem is tud, csak a telemax tud róla) akkor is elhajtana, mert az eredeti telefont osztrák számlával vették, te meg egy magyar számlát vittél be nekik...ami ugyan nem lenne kizáró ok önmagában, de felvetne egy-két kérdést újfent a részükről.
Próbálj meg írni az LG-nek.
-
psg5
veterán
válasz
Kavinton75 #3454 üzenetére
1.0%-os számla vagy rendes számla?
2.Most lehet nem vagyok képben, de az LG-nek van saját szervíze nem? Vagy az megegyezik a telemaxval?
3.Jótállási jegy volt hozzá? Ha igen ki a kiállító?
4. Miért a telemaxhoz vitted? Jogszabály szerint főként egy éven belüli kötelező jótállás nál fontos, hogy az eladóval vagy szerződésben és nem a szervíze el, ha a cég magyar... Mivel csak az eladó tud pénzt visszatérítés, ha arra kerül a sor, de így még csak nem is tud róla hogy hibás a készülék, igaz még úgy is szóló akkor tűnik, merthogy vállaltan használt a teló...
5.nehéz ügy lesz, mit szólt az akitől vetted? Azért jelezd neki, mert amit ő kapott garipapírt az hátha segít, bár így hogy a telefon sincs már nálad... -
-
psg5
veterán
válasz
Kavinton75 #3436 üzenetére
"A telo eredetileg Ausztriában lett vásárolva, de egy cég adta el nekem (számlával), de nekik ebből nincs több, mert maguknak vették."
Azért a fentit kifejthetnéd bővebben (esetleg a fogyasztóvédelmi topikban,
Mi az hogy maguknak rendelték? Ez nem viszonteladó/forgalmazó cég, hanem megvették maguknak és kvázi egy használtat adtak el neked?
Amúgy pedig bár a magyar jogszabályok (így a csereutlvány) sem sokat ér külföldön, de az úniós szabályozás miatt a szavatosság ott is él. Vagyis ha elfogadta az LG (feltételezve, hogy viszonteladótól vetted, bár érdemesebb lett volna az osztrák LG-hez vinni, mert gondolom a számla is osztrák nem is értem a Telemax hogyan foglalkozott vele...) akkor az osztrák üzletnek is rendezni kell szavatosságban minimum.
Nagyon sok kérdése van azért a történetedben, hogy arra pontosan lehessen válaszolni... -
psg5
veterán
Másnál nem fordul elő, hogy kamera használatakor bal kezem mutatóújjával nem először hozzáérek a simple funkcióhoz és így átvált arra. Rosszul fogom?
Gondolom elvetélt gondolat, hogy a legfelső simple ikont száműzzem a kamera kezelőfelületéről...?Hdr-t nem lehet csak selfi kameránál kapcsolni?
-
psg5
veterán
Valóban a linkelt kép alapján így van, azonban most nézegettem a képek mobillal topikot, meg egy-két külföldi összehasonlítót (újra, mert ugye vásárlás előtt már körbementem a témán...) s meglátásom szerint azért pici a különbség, így megnyugodtam.
U.i.:Amúgy milyen nokiára gondoltál?Vagy lemaradtam megint valamiről ebben a microsoft-nokia tengelyben?
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Hűha...ha te ezt személyeskedésnek vetted...
, próbálok legközelebb nem elmenni a lényeged mellett
E két kép közül egyértelműen jobb a 950-esé. Újfent picit sajnálkozom a választásomon (e két kép alapján hirtelen felindulásból) csak ne lett volna a 950-nél az a bűn ronda hátlap és anyaghasználat...
Esetleg (ha jól látom wp-s az RAW a másik nem) tudnál V10-el is RAW-ban egy összehasonlítást. -
psg5
veterán
Rendben, hozz képet, de V10-el és 950-el készítettet is...
Én nem mentem ki a konyhába és bár nem ilyen kategóriájú volt azL735, elmondhatom , hogy ismerem/használtam win-t. 8.1-et és 10-et is. Szerintem is rendben van nagyon, ezért is első sorban Windows flagshippet vettem volna. Na de hogy félundorral használod mellette a V10-et talán picit túlzás és ehhez nem kell (s nem is vagyok) V10 vagy droid fannak lenni...
Te se menj a konyhába, de szerintem van köze egymáshoz annak, hogy valaki minimális ideig használ egy telefont és mond markáns véleményt... ennyi idő alatt egy jó fotót sem lehet összehozni nemhogy megismerni a készüléket és ezt a félundor használatod meg is erősíti...
Szerintem.
Várom az összehasonlító képeket. -
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Nem-nem, nem a 735 utáni váltásra gondoltam, hanem a 950XL és V10 közti döntésre...
Az (én) szempontjaim alapján sajnos nem volt helye mellette.#3380) gretzky77: Ezt sajnálattal olvasom így utólag, mert minden teszt és minden ismerős (természetesen akinek van egyik vagy másik) arról számolt be, hogy elmaradt e képességek terén (is) a 950XL a V10.től. S amenniyben ez mégsem így van, úgy át kell értékelnem a választásomat, mert egyik fő szempontom ez volt...(#3381) hito : hogy állóképekben ráver még jobban elszomorít...
-
psg5
veterán
Olvasom, hogy 950XL elkapott.
Nálam is ment a varia (odáig 735 Lumiám volt) nagyon meg voltam elégedve vele, de az anyaghasználat és a minőségérzet, valamint a fotóképességek miatt nem volt kérdés, hogy V10 lett...a kevés appot simán elfogadtam volna, meg a csempe is bejött amúgy nagyon.
Ezt azért írom le csupán, mert meglepődtem, hogy kicsit is egy szinten említed a 950XL-t és a V10-et... -
psg5
veterán
Találkoztatok olyannal, hogy nem volt 4g kapcsolat pedig be van kapcsolva(most úgy tűnik,hogy valami app frissítés után) de újraindítás után újra van?
Mitől? Volt valakinek ilyen? -
psg5
veterán
Bár tudom, hogy nagyon szubjektív, de milyen háttérképeket használtok?
Minimal-t szeretem, de így win után nehezn találok olyant ami igényes és mégis nem "zavarja" össze az app ikonokat a képernyőn.
Hol érdemes nézelődni? -
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3243 üzenetére
Igen valszeg a nagyobb iso érték miatt szemcsésebbb
-
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3241 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Persze, persze vállalhatóak a képek, főként kültéren.
Mostanában több összejövetelen csináltam lakásban képeket és a sötétebb területeken azért igencsak "pixeles" a kép. Nem tudok linkelni, mert személyiségi jogok, de majd csinálok tárgyakkal
Mindig is az volt a gondom, hogy beltérben, szobában, általános fényekkel, vakumentesen a kép sötét részeinél szmecsés, pixeles vagy hogyis mondjam a kép.
Persze nyilván bennem van a hiba,d e tudnám beállítani jól, ha így van...Innen rendelt már valaki? Eredetiek?
-
psg5
veterán
Köszi. Olvasom.
Tényleg, kizárólag gyenge pontjának a telefonnak csak az aksit látom. Minden másban teljesen megértem topikgazdánk elfogultságát
Nagyon bejött, igaz a fényképkészítéssel még mindig hadilábon állok, nem mindig jön össze az "igazi"
Beltérben viszonylag rossz fényviszonyok képest sajnos ez sem képes csodákra, de azért úgy veszem észre ha rájövök a pontos beállításokra manuál módbon, még ez is javítható
Néha elbizonytalanodom és elkönyvelem újra, hogy fényképezésre fényképezőgépet és pont. Néha meg olyan makrót csinálok, hogy az még csuda -
psg5
veterán
PowerBank egy feltöltéssel meddig bírja ha nem használom? Egy-két hét benne van vagy azért az alatt merül?
-
psg5
veterán
Köszönöm, mindegyikőtöknek.
Beszerzés alatt egy "erősebb" autóstöltő és egy PowerBank is. Bár ragaszkodom a hazai webáruházakhoz...így nehezebb
Alábbi szövegben a "színezőktől" szó már nem emlékszem igazából mit takart,de úgy látszik a Swype segítője erre helyettesítette amit írni akartam...
"Ja és hazafele, amikor ment a navi és színezőktől volt akkor nem töltött csak szinten tartott, ha lekapcsoltam navit, gps, wifi stb. akkor töltött lassan. Ez így normális?" -
psg5
veterán
1,5 órán át ment töltés nélkül a teló navigációsként hétvégén 50% ra esett mikor megérkeztünk. Azonban egy óra múlva hirtelen leesett 10% ra. Ez miért? Már örültem, hogy ilyen jól bírta navival.
Ja és hazafele, amikor ment a navi és színezőktől volt akkor nem töltött csak szinten tartott, ha lekapcsoltam navit, gps, wifi stb. akkor töltött lassan. Ez így normális? -
psg5
veterán
Segítsetek légyszíves, hogy hogy tudnám PC-n is megjeleníteni és utána NAS-ról is nézni lassítva a lassítva felvett videókat.
Telefon olyan szépen lejátssza lassítva, de ha onedrive-ra lementődik onnan már normás a sebessége. -
psg5
veterán
Köszi.
De azt hogy tudnám megoldani, hogy felveszek a telefonnal 720p 120fps-vel vagyis nem auto módban lassított felvételt, hanem manuálban és a telefonon szépen lassítva adja vissza, de felhőben (onedrive) már normál sebességgel játssza le. Ehhez is kell szerkesztő progi? -
psg5
veterán
Lassított felvételt hogyan tudom pc-pc-n is meghívni,menteni? Elég rossz amúgy a minősége 720p 120fps el. Mit kellene állítanom, hogy jobb legyen?
-
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3151 üzenetére
Persze, de (gyakorlatban) nincs lenémítva, rezgőre állítva a telefonom, csupán hallkítva, erre csinálok egy fényképet oszt kattan egy akkorát, hogy mindenki odafigyel...
Kamera koordinátás hullámokra valaki?
-
psg5
veterán
1., Kapcsolható ki valahol, hogy fényképezésnél ne adjon hangot?
2., Mit jelez és hogy kell értelmezni fényképezőnél bal felül a koordinátarendszerben lévő hullámokat? -
psg5
veterán
Mi a különbség az LG oldaláról letölthető két használati útmutató közt?
Keresek leírást a lassított videó készítéshez és, hogy mi történik a különböző fps beállításokkal.
Nem találom a használatiban.
Amennyiben ki szeretném használni a kamera képességeit. Valahol (esetleg magyar nyelven) valami beállítási kisokos nincs véletlenül?Ui.:Még mindig nem dobta fel nekem, hogy lenne frissítés...
-
psg5
veterán
Az állítható, hogy ha töltök le valamit, akkor kiválaszthassam, hogy hova töltse?
-
psg5
veterán
Mindenkinek megjött a frissítés? Nekem 22.-ei az utolsó ,de azóta asszonya,hogy a legfrissebbet használom. V20a
-
psg5
veterán
Azt hol nézitek hogy OTA ? Vagyis hol látom az OTA-t? Az ok hogy ha vezetek nélkül telepedett 6.0akkor valszeg azon keresztűé, de hol tudom megnézni,hogy most azon van-r frissites?
Volt egy furcsaság: kikapcsoltam az elején a hangadást, de ma újra lett hang bill.érintésekor...az mitől?
-
-
psg5
veterán
Onnan indult ki, hogy egyáltalán milyen alkalmazás ez...kollega írta, hogy ő megtalálta (úgy hittem a playen)...
Na mindegy.
Nem használom a "felhőbe töltés" funkciót mert akadozik (nem a smartshare-től az egyértelmű) inkább a megosztáson keresztül töltöm fel a drive-okba ott nincs gond. Remélem ott sem tömöríti... -
psg5
veterán
Hol van a hatterkepek mappaja? Downloadba töltött képek Nova telepitese után eltűntek.
-
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #2982 üzenetére
smartshare.cloud van meg? Úgy nézem ez valami belső app ezért nem találom. Léci nézzétek meg a ram kezelésben hogy van e nektek ilyen.
-
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #2979 üzenetére
Persze próbáltam igy is de ez a smart share nincs is az áruházban..
Az a neve hogy smartshare.Cloud
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S20 FE 256GB Cloud Mint. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP387
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest