- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
Ha csak a Hi-Fi képességeket nézzük, még így is túl van árazva a G5... Mert ahhoz, hogy a V10-el "egy ligában" (bár a Head-Fi szerint némileg gyengébb minőségben) játszhasson a "Hi-Fi csapatban," kell az a Hi-Fi Plus barát is, aminek az ára meg nem nagyon ment lejjebb...
Így a G5 + Hi-Fi barát = nagyon nem ajánlott minőség/ár arány.
Ha pedig nem csak a Hi-Fi képességeket nézzük, akkor már több másban is elmarad a G5 a V10 mellett.
Ami a V sorozatot illeti:
Ha a V20 is megörökli a G5 "nem tetsző tulajdonságait", (meg kikerül a Hi-Fi rész egy külön megvásárolható Hi-Fi barát füle modulba) akkor sajnos úgy néz ki, hogy a V10-nek nem lesz olyan ellenfele, ami miatt érdemes lenne azt lecserélni. De még ha jó is lenne a V20, szerintem az első kb. fél évben még mindig a V10 marad a minőség/ár arányú bajnok...se high gain trükköt (ami szerintem nem szükséges, ha jó minőségű fej/fül hallgatót szerzel be)
Pedig de, szükséges lehet. A kolléga igénye a hangerő növelés volt, és ez a high-gain trükkel elérhető.
Sőt...Ha 24 bit-es vinyl rip-et hallgatsz olyan időkből, ahol még a hangerőháború nem játszott, ott bizony szükség lehet a hangerőnövelésre. (Tapasztalat.)
Abban viszont egyetértek, hogy mindez erősen fej/fülhallgató függő...[ Szerkesztve ]
SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
Taci
addikt
Szia!
Ennyit találtam erről a képernyőfedvény-dologról:
Ez is volt már sokszor. Használsz valamilyen képernyő fényerő manipuláló programot. Azt kapcsold ki ilyenkor.
Igen valakinél a LUX progi okozta.
Mindenkinek nagyon köszönöm a tippeket és a segítséget. . A lux program volt a bűnös.
Ha az ilyen lux-variáló programok be vannak kapcsolva, néha nem lehet pl. programok telepítésekor a Telepít gombra kattintani.
Megpróbálnád/megpróbáltad a Lux Lite programból való kilépés után, hogy eléred-e azokat a funkciókat, amiket jelenleg nem?Szóval valami ilyesmi programot keress, hátha az a ludas.
-
GoneTom
tag
válasz MaxxDamage #2733 üzenetére
Szia!
Nagyon köszi a válaszokat!
Elolvasom az összefoglalót, illetve tegnap elkezdtem az összes hsz-t olvasni...azt is folytatom.
-
GoneTom
tag
Szia!
Ne is mond... Mikor megjelent a G4, úgy éreztem, hogy az lesz a következő telefonom. De akkor még rendesen működött az Optimus G-m....
Az utóbbi pár hónapban folyamatosan romlik... lassan 3 éves lesz és megérett a cserére.
Elkezdtem olvasni a G4 fórumát és rengeteg hibáról lehet olvasni, de a legsúlyosabb a bootloop, meg a kijelző beégése.
Mivel vidéki vagyok, Egertől nem messze egy kis faluban lakok, az utazás meg nem olcsó Bp-re, így jól meg kell gondolnom, hogy mit és mennyiért választok és az megéri-e annyiért...
Pesten olcsóbbak az árak, de ha oda fel kell vinnem 1-2-szer, akkor mindjárt kevésbé éri meg. Meg, hogy egyáltalán megéri-e egy olyan telefont venni, ami hiába tetszik (nagyon tetszik), de feketében, ami leginkább illik hozzám nem tudnak itt rendelni, mert elfogyott a nagykerben.
Alternatívát kell keresnem, de vannak kikötéseim:
- cserélhető akksi
- nagyon jó kamera
- stabil rendszer
- jó RAM kezelés
- microSD bővíthetőség
- még megfizethető árAmi ezeket tudja a G4-en kívül az sztem csak a V10...
De annak még csak nem is kérdeztem utána a Capri-ban, neten is alig találni feketét, így kérdéses a dolog, hogy most mi a nyavalya legyen..
Próbálok infókat gyűjteni a megfelelő döntés érdekében, hogy a következő mobilom is kibírjon kb 2-3 évet, mivel nincs annyi pénzem, hogy folyton váltogassam a telefonjaimat...
A segítségeteket köszönöm és higgyétek el, ez amit Ti kaptok a döcögős mobilvásárlásomból az semmi ahhoz képest amit itthon hallanak a szüleim, akiket totál hidegen hagy a mobilos téma....
-
KPistike
aktív tag
Szia!
Az üzenet - és szintén G4-es tapasztalat - szerint egy másik alkalmazásnak van meg az engedély, amit nem tudsz módosítani. Elvileg egy fordított keresés alapján - azaz arra szűrni, kinek van meg "más alkalmazások felülírásának engedélyezése" - van esélyed megtalálni, melyik másik alkalmazás okozza a gondodat (legalábbis nekem így sikerült rájönnöm).
Nálam Battery Mix volt rendszeres akadályozó tényező - régebbi készülékeken jól jött, de G4-en már az alap alkalmazások / beállítások között van olyan visszajelzés, ami miatt feleslegesnek bizonyult, így néhány hónapja el is távolítottam.Szerk.: OK, legközelebb nyomok frissítést, mielőtt azt hiszem, első reagáló vagyok. Többieknek tisztelet a gyorsaságért
[ Szerkesztve ]
K. P.
-
-
E2E4
aktív tag
válasz KPistike #2758 üzenetére
Költői kérdés: V10-re ilyen appokat mi értelme feltenni?
Tapasztalatom szerint, a kiváló optimalizáció, a 4 GB RAM, és az akkumulátor 3 Ah-s elektromos kapacitásának kombója feleslegessé, sőt kerülendővé teszi az ilyen alkalmazások használatát.
Bőven elégséges néhanapján a "Smart cleaning" futtatása.SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
E2E4
aktív tag
válasz joco1977 #2605 üzenetére
Jelentem: a töltőpadnak csak be kellett melegednie, (szó szerint*) mert hogy azóta nem dobta el a töltést, és ha időzítetten bekapcsolom, akkor a V10 azonnal felveszi a töltést.
Hangsúlyozom: semmit sem állítottam rajta, mégis megjavult. Érthetetlen.Tehát a téma-összefoglalóban ajánlott, matrica + töltőpad kombót örömmel tudom ajánlani mindenkinek, aki olcsón keres hatékony megoldást a QI töltésre.
*A töltés végére tapasztaltam azt, hogy a készülék felmelegszik, talán picit jobban is, mint a vezetékes töltésnél, de ez semmilyen negatív kihatással nem volt eddig. Sőt. Adott esetben a hideg tenyeret jól feltudja melegíteni.
-
Arween
senior tag
KPistike,TaciKöszia segítséget nagy nehezem meglett a drupe dialer volt a ludas.Nem értem most mitől nem akart jól működni G4-en is használtam ott nem volt semmi gond vele.
GoneTomÉn is G4-ről jöttem eddig nagyon megvagyok elégedve vele,az üzemideje meglepően jó,szerintem jobb mint a G4-volt.
Egyébként a G4-fórumon kicsit túlparázzák a dolgot nekem 8 hónapja van meg a teló semmi bajom nem volt vele ,nagyon szeretem az eddigi legjobb telefonom,egy bajom volt az aksi ami nálam gyengének bizonyult ,naponta 6-8 órát telefonálok,így legalább 2x töltenem kelett
-
saddybaddy
tag
Úristen de imádom ezt a V10-et , muszáj volt ezt ideírnom mert megőrülök tőle annyira jó 😎 Rendeltem egy Xiaomi Piston Hybrid Steel fülest+PowerAmp+alpaha build703+ Global Underground Select FLAC-ben. Ülök és könnyezem 😂😂😂
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz saddybaddy #2766 üzenetére
Ez egy nagyon pöpec kis telefon, zenehallgatásra a legjobb talán.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Arween
senior tag
válasz saddybaddy #2766 üzenetére
Csak halkan kérdezem meg a gyári füles nem jó zene hallgatás terén?
-
OPiiPO
veterán
válasz saddybaddy #2769 üzenetére
direkt nem akarom, mert a head-fi fórumokon a 70-es skálán adják meg az viszonyítási alapot
-
-
gretzky77
veterán
Szia most próbálgattam kicsit! AKG k845bt fejhallgatóval,természetesen kábeles csatlakozással otthon szép csendben a szobában hallgattam George Michael Symphonica albumot 44,1 khz 1000 kbps flac formátum!
Low gain : 45-ös hangerő nekem így ezzel a fejessel picit sok volt 35-40 között volt ami nekem megfelelt!High gain : na hát átkapcsoltam először az általad használt 45-ös hangerőt (leesett a fejem,na jó még nem) hát az már nagyon brutál,ezt a 45-öt sztem olyan 30-35 körül nyomja
Ami nekem megfelelt low gain-ben 30-35 az itt olyan 20-25 nekem!Remélem segítettem,de ugye sok múlik a fejesen,fülesen!
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3
-
E2E4
aktív tag
Még egy kérdés: most low gain-el hallgatom, és a számomra kényelmes hangerő az 40-45 állás közt van. Ez hogy módosulna high-gain-ben szerinted?
A 45-ös "low-gain" hangerőnek megfelelő hangerősség, számomra 25-ös állásban van akkor, amikor "high-gain"-be kapcsolok.
Tesztelve az alábbi paraméterek mellett: LG V10 / AKG K370 / Poweramp + Alpha 703 / Diana Krall - Wallflower: I Can't Tell You Why / FLAC: 44,1 kHz, 869 kbpsA hallható hangerő mértéke (voluma skála) szignifikánsan módosulhat az alkalmazott fej/fülhallgató illetve zene esetén. [Mastering kimeneti hangereje és módja (hangerőháború ki/be)]
Szakmai megjegyzés:
A hangerősség, illetve az erősítés mértékének "volume" skálán történő megadását illetve összehasonlítását kimondottan a felhasználó kérésére tettem meg. Tisztában vagyok azzal, hogy az erősítés mértékegysége a Bel, illetve annak a gyakorlatban prefixummal alkalmazott megadása, a dB (decibel). Azonban, mivel nem állt rendelkezésre olyan műszer, melyen ezt egzaktan mérni tudtam, így a hangerő skálát, mint szubjektív módot alkalmaztam a felhasználó kérésére.
(Mindezeket azért hangsúlyozom ki, mert a Mobilareana egy másik topikjában már megkaptam a kellő "kioktatást" azért, mert dB helyett a hangerő skálán merészeltem összehasonlítani a low-gain / high-gain közötti erősítés különbséget. Bár már akkor is tisztában voltam az erősítés mértékegységével, mégis kvázi eretneknek lettem beállítva azért, mert a hangerő skálát mertem elővenni az összehasonlítás alapjának.)(#2763) OPiiPO
Jaja, valószínűleg low-gain-ban marad. Elvileg a low-gain, aux, high-gain között impedancia alapján vált a DAC, de ennek még utána nézek.
Igen, impedancia alapján vált, de nem a DAC, hanem az OP-AMP.SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
OPiiPO
veterán
válasz saddybaddy #2773 üzenetére
-
resist
tag
Sziasztok, beléptem én is klubba, G3-ról váltottam. Első blikkre nagyon tetszik, de még ismerkedek vele
-
Arween
senior tag
Nagy bajban vagyok,ez az első olyan telefonom amire nagyon nem akarok tokot tenni mert eltakarná milyen szépséges De para van mi van ha elejtem? Szóval sok keresgélés után az alábbi megoldás tetszene nagyon,ez olyan mint a magyar népmese amikor is a királylány jött is meg nem is,hozott is meg nem is Szóval ez tok de nem takarja el a szépséget,viszont az ára az brutál
Versus Crystal Bumper ez nagyon bejövös,esetleg valaki nem találkozott valamilyen olcsóbb megoldással ezen a vonalon maradva? -
MaxxDamage
félisten
Én is vettem egy 8 ezres komoly tokot...de most rendeltem egy ilyet is [link]
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
macilaaci
csendes tag
Nos sajnos ki kell igazítsam korábbi önmagam ami a fényszivárgást jelenti, ugyanakkor azt hittem ennél sokkal komolyabb lesz a dolog. Volt már ennél sokkal durvább telefonom is ilyen szempontból, mondhatni az android hőskorából. Konkrétan szemből semmit nem látni a v10-en csak egy bizonyos lapos szögből észrevehető a dolog az is csak addig amíg a másodlagos kijelző fénye el nem halványodik. Nekem ez annyira nem zavaró.
Más. A készülék feldobta a 6.0-ás V20 frissítést. Nincs tapasztalatom az efféle frissítésekkel úgyhogy ismét a segítségeteket szeretném kérni. A telefont már belaktam, nem szeretnék mindent újratelepíteni ezért az első kérdésem az lenne kell-e mindenképpen FR-t csinálni (mert ha jól gondolom ez Factory Reset-et jelent)?
Illetve mielőtt lenyomom a "piros gombot" egyéb jó tanács a feltöltött akkun és a 6gigán kívül?
THX -
OPiiPO
veterán
én gyári bumper-t rendeltem hozzá
-
Arween
senior tag
Én a jobb félni mint megijedni elv alapján mindenképp szeretnék rá tokot,de csak ilyen áttetsző jöhet szóba és jó enne valami keret is rá.Ilyet csak a lentebb linkelt Versus -ban találtam eddig de még keresek
Persze a méretéből adódóan lehet valóban zavaró lesz....
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Na de így akkor nemhogy nagyobb lesz és általad megkérdőjelezendő a masszivsaga, de a design készítőkét is bírálod hisz eltakarod. Én elvből sem tokozok, hisz a telefon árában bőven bent van a szép design ( ha tényleg szép a telefon) s nem azért fizettem, hogy helyette egy ötezer forintos tokot nézegessek, fogdossak még ha áttetsző is.
Tudom ezzel kissebségben vagyok, de szerintem...
Jókat derülök azokon akik mutogatják új telefonjukat tokostól aztán amikor megkerdezem hogy milyen telefon is van a tokban, próbálja lefejteni es magyarázkodni hogy milyen szép m a tok alatt[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Arween
senior tag
Épp ezért nem keresek olyan tokot ami takar és nem ront az összképen,az általam linkelt versus tok szerintem tökéletes(árát leszámítva) ugyan is véd ,és emellett csak keveset takar. Eddig minden telefonomon volt tok és bizony párszor jól is jött mikor innen onnan véletlenül lerepült
szerintem ez így is elég szép:
-
OPiiPO
veterán
Ez így van, ütésállóbb mint a többi telefon, de nem abszolút ütésálló. Tört már itt is előlap, és sérült már itt is keret. Mindazonáltal a G4-nél ez már kész katasztrófa lett volna, itt meg mikrókarc.
Tokban én sem gondolkodom, de a gyári bumper, bár drága, de tökéletesen belesimul a keretbe, alig lehet észrevenni hol végződik a V10 és hol kezdődik a bumper.
-
E2E4
aktív tag
(#2784) macilaaci
Erősen ajánlott az FR = Factory Reset (a rövidítés jelentése, és maga az Android upgrade előtti és utáni FR is le van írva a téma-összefoglalóban.)
Megvásárlás után egyből fel kellett volna tenni a 6.0-s Androidot LG Bridge-el, (ha OTA-n nem ajánlotta). Így sajnos újra be kell laknod a telefont.Vagy próbáld ki anélkül, saját felességre. Lehet, hogy fog működni, de ha esetleg anomáliákat tapasztalsz, akkor ne csodálkozz. Jobb a békesség, avagy az FR....
(#2793) psg5 Nem csak szerinted nem szép. Egyik nem gyári tok meg bumper rosszabb, mint a másik.
Szerintem tök felesleges erre a telefonra tok vagy bumper. Persze ez erősen ízlés és használat függő.
Jómagam pl. kb. úgy bánok a V10-el, mint a hímes tojással, bár egyszer már esett ki autós tartóból, mert elfelejtettem rászorítani, és ahogy indultam, azzal a lendülettel ki is esett. Kppant vagy kettőt, de még mikro karc sem lett rajta, azonban a combomon majdnem csinált egy sebet. Szóval én inkább önmagamat védem a telefonnal szemben.(#2796) OPiiPO
Talán az első megoldás, amitől nem veszíti el a készülék a szépségét.
Kérdések:
- A bumper és a fém keret közé szorulhat -e be porszem? Ha igen, karcolhatja a keretet!
- Leesésnél mennyire véd akkor, ha "pofára" esik a V10? A kijelzővel egy síkban van? (Ha igen, akkor semmit sem véd.)Az ár szerintem korrekt. Ez egy eredeti LG termék, nem egy távol-keleti, bizonytalan eredetű és anyagösszetételű, "copy-paste" termék, aminél a minőség olyan, mint az orosz rulett, csak itt a 6 helyen van vagy 3 töltény. És ha kilő a pisztoly, akkor az azt jelenti, hogy sikerült egy újabb, - bár jól kinéző, - de mégis ipari hulladékba futni.
-
Arween
senior tag
Azért a Versus cuccok nem kimondottan bizonytalan távol keleti szutykok....ennyi erővel a spigen termékeket is ide lehetne sorolni....
Nyilván nem 300 ft-os műanyag tokban gondolkodom de azért ne szutykozzuk már le az ami nem gyári ,attól még lehet minőségi cucc.Részemről sem szívesen teszek rá tokot ,de csak egyszer essen le,és ne szőnyegpadlóra tuti ez sem sérthetetlen készülék bármilyen minősítése is van...
-
E2E4
aktív tag
Olvastál valahol a szövegben olyan szót, hogy szutyok?
Ha nem, akkor miért is írod le?Igen, pl. a Versus az jó lehet, anyagminőség terén, de hogy esztétikailag ront a készüléken, az biztos! (Szerintem.)
"ez sem sérthetetlen készülék bármilyen minősítése is van..." - Ezt senki sem állította. Csupán ezt írtam:
Persze ez erősen ízlés és használat függő.Szubjektív dolgokban pedig nincs szándékomban objektíven állást foglalni, r-go az én véleményem is csak egy, a sok szubjektív közül.
Pont.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest