-
Mobilarena
Megkésve bár, de törve nem végre bemutatkozott az LG várva várt zászlós hajója, az LG Optimus 4X HD.
Mint azt sokan tudjuk ebben az évben kicsit döcögősen indult el az LG hadjárata, kivételesen a HTC One X került először a piacra, ezután az Samsung csatahajója a Galaxy S3, majd ezt követően az LG 4X HD. Bár a bejelentés már ez év februárjában megtörtént, ami beszámolt a készülék specifikációiról is, és elhintett 1-2 fotót is, a megjelenésre ezúttal még sokat kellett várni.
De megtörtént, bár nem úgy ahogyan azt a Samsung tette a Galaxy S3-al, aminek persze visszhangja is volt, de lényeg hogy itt van, megvoltak az első tesztek, és már kis hazánkban is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
koxminator
senior tag
válasz
jooker82 #1002 üzenetére
ez a "jólismert" autofókusz bug, amit már a v10d-ben javítottak, szóval azt a gsmarena teszt által felrótt hibát el lehet felejteni. látszik, hogy nem a legfrissebb szofttal csinálták a tesztet. ráadásul xda-s hozzászólók szerint az akkuidő is érezhetően nem kicsit javult a v10d firmváréval...
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #959 üzenetére
régen én is igo párti voltam, tavaly váltottam navigonra, és meg vagyok vele elégedve. gyorsan frissítik, ha jön ki új android verzió, jók a térképek, érthetően jelez mindig. két dolog van, ami nem tetszik, egyrészt, hogy minden utasítás elé beszúrja, hogy kérem, másrészt, hogy nem lehet kiíratni vele az aktuális sebességet.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #957 üzenetére
miért csak az lenne? nekem navigon van fent, tökéletesen navigál.
más. ma volt időm játszani kissé az NFC tagekkel, elég király dolog, de... sajnos a gyári alkalmazás egyelőre nem túl funkciógazdag, bár nagyrészt elég arra, amire kell (de nem lehet pl. új profilt hozzáadni, hangerőszintet beállítani, csak néma/rezgő/hangos van), a marketen lévő alkalmazások pedig bizonyos funkciókat csak root jogosultság mellett tudnak állítani, pélául gps-t is. ezzel egyelőre meg vagyunk lőve kissé, bár nekem így is nagyon jó, elraktam a tárcámba az utcai profilt, van egy az irodában, meg egy otthon, és szépen kapcsolgat, nem nekem kell szabályozni a wifit, bluetooth-t. arra kíváncsi vagyok, vajon ezzel energiát vajon takarítok-e meg, egy hét és kiderül. (btw a sony read-only tageket ad az xperiákhoz, ami eléggé kifogásolható véleményem szerint...)
-
-
zack
nagyúr
válasz
jooker82 #892 üzenetére
Millió hibát tudnék mondani a képekről, miért jobb az S3 fotósorozata.
A legszembetűnőbb, hogy olyan mosott az összes kép, amihez még jó monitor sem kell, és még jó szem sem.
Az pedig hogy egy darab egyenes vonalat se látok a széleken...
Aki ezeket nem látja, az nem tudom mit akar látni...Valószínű azt, hogy jó ez szódával.
A képeket pedig egy DELL U2711-en néztem, amitől azért kevés jobb monitor van forgalomban. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
jooker82 #863 üzenetére
Akkor ezt meg kell várni.
Mert az SGS3 kamerája azért szépen alázza a HOX-ét. A HOX-é pedig ehhez képest nekem jobbnak tűnik. Megint ugyan az a felállás mint a 2X vs. Sensation vs. SGS2 esetében.
A legolcsóbb alternatíva (bár lehetne olcsóbb is....) de ennek a húsnak ugyan ennyire híg is a leve.
Veszel egy telefont, majdnem tökéletes, de szúrni fogja örökre a csőröd, hogy miért nem volt még plusz 10-15K a befizetésnél, és miért nem szántál a részleteire plusz 1K a havi törlesztőre egy jobb kameráért/multimédiáért akkor amikor ezt megvetted.
Nem értem, hogy az LG-nél miért álltak meg ezen a szinten képalkotás téren. Miért elég ez számukra egy ilyen jó telónál. Már a 2X-nél is kevés volt.
valamit mindig elszúr az LG. Ha nem a szoftveres támogatást, és a bugmenetes használatot, akkor a kamerát. Ha ebben legalább annyira jó lenne a kamera, mint a HOX-ban, akkor sokkal nagyobb piacot találna ő is.
Nem értem. Nem nézték vissza mérnökök az elkészült videókat, és nem tették fel PC-re a elkészített fotókat PC-re, és nem nézték meg full nagyításban. Ez így egy csúcstelónál kevéske ám. Az idősnek számító SGS2 képei is sokkal jobbak ennél. Sőt a videó is jobb amit csinál.
Talán a Tegrában kell keresni a hibát? Nem lenne képes jobb minőségű videót tömöríteni? Kétlem, simán ki kellene vágnia full Hd-ban 30fps, és 15Mb/s-ot magából egy 4+1 magos SOC-nak, úgy hogy közben Gameloft HD játék fut a háttérben......Sok a kérdés, de kevés válasz........
-
zack
nagyúr
válasz
jooker82 #867 üzenetére
Azért ne ferdítsük el a tényeket.
"másfél nap igazából kb.30 óra25%-os fényerőn(így is jól látom pedig szemügés vagyok)persze nem tűző napsütésben,2gés hálózaton kb. 1óra Wifivel,úgy 10 percGps-sel,tíz perc játék/kártya/"
Ez így nagyon karcsú.
Illetve nehéz olyan júzer véleményére adni, aki ennyire nem ért hozzá, hogy kimásolja mennyi volt a kijelzőhasználat. -
zack
nagyúr
válasz
jooker82 #861 üzenetére
Na jó...
Írja, hogy a kemera minősége az érdekes pillanatok megörökítésére tökéletes. Erre mondjuk egy SE K750 is képes.
Azért aki töbségében csúcsmodellt választ, kicsit nagyobbak az elvárásai. Nekem nincs külön fényképezőm, teljesen felesleges is lenne. Inkább olyan modellt veszek, amiben jó a fényképező.
Nem mindegy ki hogy fogja véleményezni a 4X-et, mert jelenleg szinte egy árban van a három 4 magos csúcsmodell +- 10-20k. Ha a kamera tényleg gyengébb, és hardveresen, akkor a HOX jobb vétel. -
jooker82
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
jooker82 #818 üzenetére
Szerintem egyik kép sem az igazi, bár tény, hogy a fenyőfás a legszarabb.
De én azt mondom, egy kis kockából, te se vonj le messzemenő következtetéseket.
Majd akkor lehet elemezni, ha lesz 8MP kép.
Mindenesetre elöljáróban nem túl jó kezdet, hogy ilyen piciben sem szépek a képek. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
jooker82 #811 üzenetére
A kép résznél szörnyen elvérzik a 4X a pradához képest.
29.7 vs. 22.12 fps
16.8 Mbps vs. 7800Kbps
de a többi adat is gyengébb.Viszont hangban az Optimus nyer. Két csatornás 44Khz-es 156Kbps a Prada 22Khz-es 64Kbps -os mono hangjával ellentétben. Meg a többi is úgymond jobb adat....
Nem értem, ezt tudja a Tegra 3, vagy a szoftver van így megírva rá? Az utóbbira tippelek.
-
Psytech
őstag
-
Psytech
őstag
válasz
jooker82 #759 üzenetére
És ez az ár csak a készülékre vonatkozik még töltő sincs hozzá... XXL gsm... Tőlük bolti garival soha... Örülök, hogy a hátlapért nem számítanak fel díjat.
Egyébként no offense, nem ellened akartam írni, csak a bolt ilyen indulatokat vált ki belőlem
Létező legrosszabb boltigaros bolt. (szerintem)
-
zack
nagyúr
válasz
jooker82 #684 üzenetére
IPS esetében a betekintési szög 178 fok, SAMOLED Plus 180 fok...
Tehát az előny elvi, gyakorlatban ezt nem lehet észrevenni, de ezt írtam is.
533cd/m2 az 533 NIT. 1 nit = 1 cd/m2.szerk: Az S3-ban nem Plus van ezt elfelejtettem leírni, de a SAMOLED panelnak is 180 fok a betekintési szöge tudtommal. Nova 170 fok, LCD 160 fok...
-
Psytech
őstag
válasz
jooker82 #673 üzenetére
Ja érteeem..
Az sem zavart engem, egy vékony szilikon tok van rajta, az pont úgy fekszik rá, hogy nem a kamera szélén fekszik.
Az benne a "cseles", hogy nem tudom annyiért eladni, mindenképp ráfizetés lesz.. Ezért betegség ez a hobbi, ha nem üzletelés szinten űzi az ember
-
Psytech
őstag
válasz
jooker82 #671 üzenetére
Nincs különösebb oka az eladásnak... Én a kamerával is ki vagyok békülve, amennyit én használom arra jó. Múltkor fesztiválon lőttem pár képeket barátaimról, közönségről nappal és pont elég arra, hogy később visszanézve tudjam melyik fej kicsoda... Szóval érted, nem ebből futok be fotós karriert, de nekem elég
Mondhatnám problémának az akkut, hogy kicsit karcsú, de ez sem igaz, mert nem érint engem. Meló miatt majdnem 0-24 konnektor mellett vagyok, annyiszor töltöm ahányszor akarom.
Nincs ok amiért eladjam, csak az, hogy a 4X most megfogott és egy telefonra van keret, így ennek búcsút intek (ha nem sikerül megfelelő áron eladni, akkor meg marad, de akkor sem dől össze a világ) -
Psytech
őstag
válasz
jooker82 #669 üzenetére
Igazából elég "értelmetlen" ok miatt cserélném el, ez pedig az, hogy sokkal jobban tetszik a 4X...
Már MWC-n bemutatáskor is nagyon megfogott de most, hogy már beszerezhető is akár és tényleg jól sikeredett darab lett. Tanultak a hibáikból is szerintem,
az UI is sokat fejlődött az előzőhöz képest, minden tekintetben érdekel ez...Ja és nagyon nem fogja megérni, de ha elkap az "ez a telefon kell" érzés, akkor előbb utóbb megoldom, hogy valahogy hozzájussak... Betegség...
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #652 üzenetére
ez azért egy erőteljes torzítás, már ami a HTC részt illeti. nagyon kevés gyártó teheti meg, hogy háton belül gyártja le a fő komponesnek jelentős részét, mint a samsung, mindenki más veszi a nagy részét, mégis tudnak játszani az árakkal. előbb van meg egy telefon ára, mint az alaplap tervrajza.
a htc egy jó minőségű oem gyártó volt, aki eleve az árskála tetejéről indította a palettáját, teljesen más az üzleti modelljük, mint a többi gyártónak, mindig drágábbak voltak. tudnak nagyon jó hardvert gyártani és szoftveres téren sem rosszak, de mint mindenkinek, nekik is vannak mellényúlásaik. ettől függetlenül nem szabad leírni őket, az android nem lenne ott, ahol most van, ha ők nincsenek. egy felsőkategóriás HTCt általában élmény kézbe venni.
az mondjuk teljesen igaz, hogy az lg azért olcsóbb mindkettőnél, mert a másik kettőt annyiért is megveszik, ezt meg nem.btw olyasmit hallottam, hogy talán jövő héttől hivatalosan is lehet majd venni...
-
hbalu
tag
válasz
jooker82 #628 üzenetére
erősen kétlem, azért hardveresen nem hinném, hogy nyújt annyit, hogy folyamatos lehesen a működés. nem tudom...valószínűleg ha lenne rajta fizikai home gomb, meg pár gesture, gondolkodás nélkül azt venném, de persze úgy rakták mindkettőt össze, hogy tökéletes ne legyen nekem...
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #614 üzenetére
az egyik kollégám azt használ, nem lassú, de nekem a sense-től már hányingerem van egy ideje.
hbalu: ez kb. egyéni ízlés kérdése, mert mindegyik rohadt gyors, mindegyik elvisz minden játékot. ips vagy amoled kijelzőt szeretnél? szappantartó, textúrázott műanyag, vagy unibody ház legyen a hátulja? kell a sense? nem tudsz élni smart gesture funkció nélkül?
az lg kijelzőben a legjobb szerintebb, a one x unibody háza iszonyat durva, a samsungnak meg van hosszú akkuideje.
a SGIII kijelzőjén nem látszik a pentile matrix, ilyen felbontásnál csak nagyítóval bámulva tűnik fel, a színek viszont amoledesek. meg kell nézni nagyobb boltokban mindegyiket, ahol vannak bemutató példányok és úgy eldönteni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #601 üzenetére
simán elfér, azért nem egy galaxy note. a prada nagyobb volt. összenéztük a one x, s3, x4 triót, mindegyik ugyanakkora, minimális szórással a formatervek miatt. feszülős farmerhoz azért nem ajánlott
a fehér egyértelműen szebb, de a feketével sincs baj, amíg nem láttál fehéret élőben.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #599 üzenetére
igazából nem melegszik jobban, mint az s3, de így játék után odarakni a füledhez (pont ez a rész hevül) nem túl kellemes, de ez van, ha kis házba erős vasat raknak. nem veszélyes, a Prada jobban felfűtötte magát wifi hotspotként, mint ez fullra járatva. btw ez már nem melegszik hotspotként jelentősen, és a bluetooth 4.0 tényleg hozott érzékelhető fogyasztáscsökkenést, pláne a 2.1hez képest, bár relatíve kevesen streamelnek zenét így.
-
FragMaster
addikt
válasz
jooker82 #573 üzenetére
My bad, nem voltam alapos a licenc hír áprilisból ezt tartalmazza: "This includes the Cortex-A15 MPCore and Cortex-A9 MPCore processors, as well as the ARM Mali-T604 GPU and ARM CoreLink™ interconnect and system IP."
Vagyis a ca9-et is magukévá tették, tehát egyáltalán nem biztos, hogy foglalkoznak a ca15-el idén, sőt.
Meleg van, na
Szerintem az soc neve L9, bár majd érdekel, ha kézzel fogható leszkoxminator: na ez az ami engem is aggaszt (root), a samsungot meg nagy divat szerint lehet xarral hajigálni (nem Te, ámblok), de olyan egyszerűen szabadságot és rugalmasságot kevés gyártó (enged) nyújt(ani) szoftver terén.
-
FragMaster
addikt
válasz
jooker82 #571 üzenetére
Az s3-ban pl ca9 alapú soc van egy szépen tuningolt mali-400 gpu-val. Ez a jelenlegi generáció és majd ezt váltja a töbek közt lg által licencelt arm technológia.
Bár még lehet is benne valami, mert a note2 bejelentést is az IFA alatt várják és rebesgetik már ott is az új ca15 alapú exynost. Izgi ősz lesz, ha tényleg meglépik a gyártók.
Szerk.: a qualcomm s4 soc-ja saját fejlesztés de részben már építkezik a ca15 architektúrából. Túlmutat a jelenlegi ca9-en, de nem is ca15-el egyenértékű. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
jooker82 #542 üzenetére
Kérdés csak az, hogy CortexA5+Andreno200-on ugyan azok az effektek/felbontás vannak-e aktiválva, mint CortexA8+Power VR530-ra. Az andreno200 az eléggé harmatos tud lenni. Mondjuk kérdés hogy játékoknál melyik a fontosabb, cpu, vagy gpu? Mert ahol a cpu a fontosabb, ott mehet olyan szinten mint a Black-en, de ahol nem, ott elviekben csúnyán el kell hogy vérezzen.
Mondom, ha csak nem más profillal futnak az L7-en a játékok (magyarán picit butított formában). -
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #542 üzenetére
idézem, honnét indultunk: "az L7 szerintem már túl kevés hardverben, akkora kijelzőhöz nagyon kicsi az SOC teljesítménye."
azért nem L7 kategóriájú telefonom van, mert nem azt várom el egy telefontól, mint az átlagember. nem a levegőbe beszélek, használtam a telefont, ez az soc ehhez a felbontáshoz kevés. ha nem futtatsz rajta semmit, akkor ok, de nem azért van okostelefonom, hogy a kezdőképernyőket nézegessem. és részemről itt ennek vége, mert már nagyon off.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
jooker82 #532 üzenetére
az L7 szerintem már túl kevés hardverben, akkora kijelzőhöz nagyon kicsi az SOC teljesítménye.
a 4x amúgy jelentősen jobban bánik az akkuval, mint a 2x valóban, de ez sokkal inkább a 2x hibája. nekem ez egy átlagos napom: kb. 1,5-2 óra zenehallgatás stereo bluetoothon keresztül, 30-60perc beszélgetés, kb. 1 óra netezés, adatkapcsolat, wifi, bluetooth, szinkronizálás folyton bekapcsolva, tegnap este 8kor így volt 12 óra üzem után 30% körül.
ezzel igazából nem is lenne baj, csak a galaxy s3 ugyanilyen feltételekkel kibírt 2 napot konnektor nélkül. ahogy látom, az nvidia még mindig nem tanult meg rendesen fogyasztást optimalizálni sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest