- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rotate
veterán
válasz
jooker82 #21577 üzenetére
a RAM a kevés... és ha ezt a Sony nyíltan bejelenti, az csakis azért lehet, mert nem futnak a legjobban a gyári ICS-k, így meg bevédik magukat, mert ők megmondták, hogy nem a legjobb ötlet... LG is így lesz, csak ők nem fognak szólni... szerintem...
az, hogy a CM9 jól elfut semmit nem jelent, azok eleve jól optimalizált, herélt romok, hogy gyors legyen... ahogy Balázs is írta...
-
Balázs1986
őstag
válasz
jooker82 #21584 üzenetére
Hát ez a youtube-os review nem mutatott sokat. A launcher gyors...
Utánaolvastam:
A ram egyelőre nem ismert, lehet, hogy 1gb. Ki tudja...
Ami viszont biztos, hogy itt azért kicsit megnyomogatták... Srác megnyitotta a kamera app-ot, szaggatott...
Aztán megnyitotta a böngészőt, a telefon majd' meghalt. És csak pár percig nyomkodta, nem fél napig.
Ezért mondtam az előbb: lehet, hogy az alaprendszer kb szaggatásmentesen elfut, de kitörölhetem vele, nem az számít... Csak ugye az ember olyan, hogy kell neki az új és a szép, esetünkben az ics. Ezért írtam, hogy tök korrekt a Sony-tól, hogy kidobta egy -szerintem továbbra is teljesen jogos- figyelmeztetés mellett, hogy a vas gyenge lesz neki.Az élő háttérhez lehet, hogy használ hw gyorsítást (ha jól láttam, Adreno 200 gpu van benne), ez megmagyarázná a launcher szép futását is.
-
Balázs1986
őstag
válasz
jooker82 #21577 üzenetére
Ha az Optimus One-ra gondoltál: valóban adtak ki rá cm9-et (beta, bug-os), de hivatalosat nem hiszem, hogy kapni fog. És én fentebb hivatalos frissítésről beszéltem.
De azért azt is vedd figyelembe, hogy a cm romok nagyon le vannak csupaszítva, a gyártói romokkal nem lehet csak úgy összehasonlítani. 100%-ban biztos vagyok benne, hogy egy gyári rom, a google által előírt, vagy épp "házon belül mindig belerakjuk" szolgáltatásokkal, saját launcherrel, stb. nagyon nyögve nyelősen menne azon a telón mind a proci, mind a ram miatt. Sőt, még a 2x esetében is vannak kétségeim ram terén. Futni fog, az biztos...kérdés, hogy mennyire lesz szaggatós a rendszer...és akkor még indítsunk el egy ram zabáló játékot. -
Rotate
veterán
válasz
jooker82 #21559 üzenetére
beállításokban van rá beállítás hogy mit csináljon a szóközzel... át kell rakni arra hogy mindig írjon szóközt
szerintem ICS miatt olyan kevés a RAM... ugyanazon alkalmazások ICS-n több RAMot használnak... S2-n is tapasztalom, Sony is írta az Xperiákkal kapcsolatban...
szerk. wav is sokat foglal...
-
Balázs1986
őstag
válasz
jooker82 #21499 üzenetére
Lehet, de neked nem zabál? Mert a háttérben futó beépített alkalmazások száma patchfüggetlen.
Nálam pár óra normál használat (tehát nem csak zsebben van és kész...) után 110mb szabad ram (aminél v20o alatt még ötszáz óra után is több volt), ebből következőleg pedig szaggatás böngészéskor, play-en, alkalmazások lassan nyíltak, stb.
De akkor lehet, hogy csak nálam fut háttérben minden google sz*rság, ha huzamosabb ideig neten lógok. -
Balázs1986
őstag
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
jooker82 #21418 üzenetére
Keresgéltem kicsit, de nem nagyon írnak az ICS felől.... Bár, ahogy elnézem most a jelenlegi ICS-eket, egyik sem tökéletes, mindenhol vannak gondok. Értem ez alatt a Samsungot és az Asus-t. LG-nél nem tudom mit fognak alkotni, na arra leszek igazán kíváncsi.
Szeretem ezt a kétikszet
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
jooker82 #21337 üzenetére
Én mindig álló módban írok. Nekem sokkal kényelmesebb. Persze van akinek a fekvő mód a jobb.
Ha már írás. A SwiftKey béta nagyon jó. Az előzetes szerettem de ez sokkal kényelmesebb remélem ha kijön a teljes elég lesz csak frissíteni.
Akku meg még nagyon jól bírja. Tegnap este óta 76% kB fél óra beszélgetésel. Szerintem két napot is el fog menni, de nem akarok ennyire optimista lenni. -
Rotate
veterán
válasz
jooker82 #21326 üzenetére
most a Swiftkey X 3 betáját használom, kiadták kipróbálásra, és nagyon állat, alig várom, hogy legyen full
eszméletlen jól néz ki a Cobalt skinnel
katt a képre, mellékeltem az apk-t, hogy ki tudd próbálni, májusig ez használhatod is ingyen, aztán meg majd kijön az egész és meg tudod venni
van benne millió beállítás, mailekből, smsből, twitterről is tud tanulni a beírt szavaidból, és remekül kitalálja mit akarsz írni, és felkínálja a szót, és közben meg tanulja meg az új szavaidat... ennek van az egyik legjobb szótára
-
Rotate
veterán
válasz
jooker82 #21323 üzenetére
használj más billentyűzetet... a gyári a legtöbb gyártónál szar, és alig tud valamit... Swiftkey X és Smartkeyboard Pro ez a 2 legjobb hagyományos billentyűzet szerintem, és ha Swype stílusút akarsz abból is van egy csomó... a legtöbbjük kevesebbet is eszik mint a gyári, illetve jobban reagál
-
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
jooker82 #21296 üzenetére
Kösz, javítottam. Azért jár adatvesztéssel, ha nem indulna el, s bootloop -ot kapnál, akkor kell factory reset. Ilyenkor viszont az összes adat elveszik,mint pl nekem. Meg egyébként sem árt egy backup-ot csinálni mindenről.
A smartflash jár adatvesztéssel, de mint mondom, fő a biztonság. Meg ha nem írom ki, s valakinek elveszik valami, én leszek a bűnös.
De játszadozok most is vele, s nagyon szépen fut minden! Szebben mint CM7-en.spacer: mi a pontos rom specifikációd? Milyen kernelt használsz? Mert nekem anno MIUI-n volt ez a hiba.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
jooker82 #21292 üzenetére
230 MB rendszer indításnál. De 150 alá nem nagyon esik, mert elég komolyan gyomlálja ki az inaktív alkalmazásokat!
Természetesen a játszok, vagy netezek beugrik a 150 alá, de ha nem csinálok semmit felette van.
Most reggel raktam még fel egy Hp kernelt. Még gördülékenyebb lett az egész rendszer. Itt van a kernel, ha érdekel. -
Pistiboy88
aktív tag
válasz
jooker82 #21290 üzenetére
Hali!
Én Titanium backuppal töröltem az összes felesleges gyári programot, live weallpapert. Nekem azok nem kellenek. Car home sem érdekel, a vírus irtó sem...
Nekem szinte csak az alap programok maradtak meg. Feleslegesnek találtam a többit. Pontos listát nem írtam össze, hogy mit töröltem le. De mindent, amit feleslegesnek találtam, s nem befolyásolja a rendszer stabilitását/működését.Kellemes húsvétot kívánok én is mindenkinek!
Üdv,
Pisti
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
jooker82 #21271 üzenetére
Igaz, hogy én csak pár órája nyomkodom, de eddig jó! Titanium-al most pakoltam vissza 200+ progit, de nem lassult be. Na, majd pár nap után elválik, hogy milyen!
De a zenelejátszó kinézetre nagyon bejövős, nem tudom, hogy az előzőben is ez volt-e már, de nekem nagyon bejön ICS feeling... Lehet ez kerül majd abba is bele...Jah, egy rakat gyári cuccot letöröltem, amit nem használok!
-
Rotate
veterán
válasz
jooker82 #21082 üzenetére
ez főleg optimalizáció kérdése, úgy tűnik a memóriakezelést a SE-nak sikerült a legjobban megoldania... mert pl barátnőm Galaxy W-jében ugye az 512-ből 350 mega elérhető, abból 300 szinte mindig foglalt, szóval az is be tud lassulni... élő pédája annak, hogy ha nem elég a RAM hozzá, akkor nem kell erőltetni a gyártó szarjait, mint pl a TouchWiz és kapcsolódó szolgáltatások, de azért csak ők erőltetik...
-
Rotate
veterán
válasz
jooker82 #21048 üzenetére
de van
van benne a bug bőven, de a legtöbb első napi/heti hiba user error volt, GB-re feltelepített GB-s programok meghagyása, TBP-vel visszarakott GB-s programok... sokan nem értették meg, hogy ekkora verzió ugrásnál nem árt wipeolni, sőt akár SD-t formázni...
sok hiba annak a forrása, hogy bizonyos appek, még nincsenek rendesen megírva ICS-re...
és ugye vannak a ROM saját hibái, pár naponta beragadó wifi kapcsoló, fura scrollozás, érintőkijelző kevésbé érzékenysége mint GB alatt... szerencsére a sebesség aránylag rendben van, viszont lassult GB-hez képest, a memóriakezelés is rosszabb, 3 nap után már kb 700 megát használ... GB alatt 4-500 volt a normális...
viszont az azóta kijött más régiós romokban ezek egy részét (nagyját), már javították... már csak ide kell érnie, vagy ott az odin a türelmetleneknek
gondoltam beírom, mert olyan kíváncsinak tűntetek
hogy írjak ideillőt is, máig az LG-s gyári Cello Suite az ébresztő hangom S2-n is
-
dergander
addikt
válasz
jooker82 #21036 üzenetére
a kiszivárgott romtól számitott 2 hónap mulva szoktak kiadni a hivatalost ha nincs még kiszivárgott akkor még szerintem hozzá se kezdetek
Bár nem offolni akarok,csak már sírok azon hogy megvettem és munkatársamnak a galaxy s2 már fejlődik az ICS vel sőt lesz még frissítés is később hozzá hát lol
-
Rotate
veterán
-
user1.0
csendes tag
válasz
jooker82 #20751 üzenetére
http://fototipp.hu/zaj
Gyakorlatilag semmit, olyan szar képeket csinál, hogy....
Telefont telefonálásra
Fényképezőt fényképezésre.Éredkes, hogy a régi k790i a maga 2,1Mp-vel szebb és zajtalanabb képeket csinált. Fos ez a szenzor, a 8 Mp meg parasztvakítás hogy bedőljön neki a júzer.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
jooker82 #20679 üzenetére
Hy!
Igen S2 -őm van és igen én is frissítettem ICS-re! És nem siette el a samu az ICS-t, Tökéletes!
Abból ne vonjunk le messze menő következtetést hogy át pillantunk a konkurens topicba és kivesszük azt hogy az ICS nem jó meg laggol meg ilyenek ... Akik az ICS-ét szidják nálunk azok még romolni sem tudnak normálisan, nem hogy egy frissítéssel elbánjanak...
Na mind1 -
Rotate
veterán
válasz
látom nézelődtél S2 topicban, kicsit nézelődj többet
azoknak laggol, akik nem jól rakták fel, egyébként a legtöbb usernek remekül működik, persze hibák vannak, de többnyire csak apróságok, minden jól működik
ha jól emlékszem a 2x-nél sem volt egy über kiadás az első GB verzió...
nem akartam verni a mellem, csak gondoltam helyesbítek, mert nem teljesen úgy van ahogy mondod
kezdőárról csak annyit, hogy GSM boltban vetted, bolti garival... szóval az a 115 az úgy 115....
-
Skynet258
veterán
válasz
Személyesen állíthatom, hogy nem laggol, csak sokan bénán pakolják fel... Egyébként nem egy nagy csoda - csak mondom, hogy ne várjátok annyira ezt az ICS dolgot, semmi különleges nincs benne.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
jooker82 #20647 üzenetére
Sony Ericson Arc, Neo, Neo V pl visz 720p MKV-t hardver dekódolással akadás mentesen vagy bármely más minimum 1 magos Qualcom MSM8255 CPU-val szerelt telefon. Telenornál kártyásan már 57k-ért kapni ilyet (mondjuk nem meglepően az óriási kereslet miatt most készlethiány van).
Azzal meg sokat ér az ember, ha visz 720p-t, csak MKV-t nem, hisz a 720p-s videók 80%-a MKV.
-
vadonka
csendes tag
válasz
jooker82 #20407 üzenetére
az sgs háttérvilágítása nagyon el van rontva (nem csak szoftverileg), mikor kidobták az 's pluszt' akkor abban sutyiba ezt javították ("changelog" erről érdekes módon nem szólt), lényeges különbség van a sima sgs és az sgs+ között a képernyőt vizsgálva.
hiába az amoled az sgs képe tényleg szarabb mint az o2x, de az sgs+ már más téma, az sgs2-ről meg nem is beszélve. sajnos a samsung kihasználva a telói körüli hype-ot iszonyat pénzt kér el a kütyükért ami már már a pofátlanság határát súrolja. csak emiatt van lg-m, nem fogok egy ilyen céget támogatni...
teljesítmény terén egy cm7+oc kernel és veri az sgs2-tőt (gyári rom). persze a túlhajtott sgs2 megint csak verhetetlen lesz. de ott van egy majdnem másfél szeres szorzó az árban ami azért erősen túlzás akárhogy is nézzük.
ettől nagyobb arca csak a "megharapdált almának" van. ők még mindig vezetik a vastagbőr versenyt, toronymagasan.
érdekesség: az említett cég épp a samsungot piszkálta a közelmúltban szabadalom lopás miatt
vagy csak féltek, hogy túl sokat lopnak a néptől akiket már az almáék kellően elbutítottak ?
egy biztos: sgs kernelt sosem fogok fejleszteni
-
fuzzyka
tag
válasz
jooker82 #20393 üzenetére
Akkor a cm7 a neked való...itt műkszik minden és szerintem ez abszolút kompromisszum mentes! A Kang féle változatok a legjobbak: [link] !! szerintem mindig a legújabbat érdemes feltenni, ugyanúgy cwm-ből!
Nah viszont az enyém le is merült mióta írtam az előző hozzászólásom, úgyhogy lehet rábeszélem magam én is a cm7re mert ez így tarthatatlan!
Üdv
-
fuzzyka
tag
válasz
jooker82 #20387 üzenetére
Szia!!
Én a cm9-et használok, azon belül mindig a legfrissebb Nova hd plust! ( [link] )
Abszolút megbízható kivéve az akkufelhasználást... Nálam mindig 3G és full szinkronizáláson megy és 12óra üzemidő után 9 %-on áll a kijelző, ez enyhén szólva is borzalmas!!!!( kb 20 perc net és 10 perc telefon) mondjuk volt egy battery wipe-om tegnap lehet azért ilyen rettentően rossz mert mintha eddig jobb lett volna. Ha sokat hallgatsz zenét vagy sokat netezel biztos nem megy el estig!! Érdekes mert van egy két komment belinkelve és istenítik az akkuidőt, szóval ezt a részét nem értem! Azt nyilván tudod, hogy videó felvétel és lejátszás nincsen... Ébresztő megy, nekem még nem fagyott szal minden más műkszik!
Maga a kinézet nekem nagyon bejön(eddig a legjobban)! eccer már visszatértem cm7 re a gyatra akksi miatt de fél óra múlva ment is vissza a nova mert annyira megszoktam!!És igen cwmből simán install , ha gyáriról jössz akkor előtte nyomnék egy full wipeot!!
Üdv
-
no1r
őstag
válasz
jooker82 #20130 üzenetére
az ahogy egyszerre kezeli a drawert meg a homescreent az valóban nagyon fasza.
most már csak a designen kellene valamit egységesíteni, mert az összevissza csilli-villi ikontársaság meg színvilág nem jön be. mondjuk én ezekre jobban harapok, mint az átlaguser. ezért jön be nekem nagyon a prada -
Balázs1986
őstag
válasz
jooker82 #20030 üzenetére
Ha van régebbi 0725 baseband-ed, akkor nézd meg, hogy magának a baseband fájlnak mekkora a mérete, és hasonlítsd össze a v20q méretével. Nem biztos, hogy ugyanaz, csak azért mert mindkettő 0725. Mintha olyat olvastam volna anno hogy a verzió nem változik...de ez nem azt jelenti hogy tartalmában nem változtattak...viszont hs változtattak, az a fájlméretben (ha csak pár kB is) megmutatkozik.
Ha van mivel összehasonlítani, légyszi tényleg nézd meg, én is kíváncsi vagyok...bár a v20l-hez felrakott bb-vel már semmi gondom se hívás minőségben, se adatkapcsolattal. Vagyis, néhány helyen (pincekocsmák tipikusan
), ahol az 5800-nál még volt úgy térerőm, hogy netezni is tudjak, ott mondjuk a 2X-el hívás még van, de netezni már nem lehet, de ez valószínűleg az antenna minőségéből adódik. Azért a Nokia csak Nokia...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest