- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
drpele
senior tag
válasz
-SamS- #14798 üzenetére
A MIUI 1.10.21-el valahogy semelyik BB nem volt jó...
Az én telefonom szürkeimportos forrásból származik, s a SU660-as BB-kel viszonylag jó a hangminőség. Jelenleg két ilyen BB-ről tudok az egyik a 0501 (a 0530 gyakorlatilag ugyanaz), illetve a 0824.
Hamarosan összerakom a magyar 1.11.25-ös verziót, most az angol verziójával, s a 0824BB-vel egész jó.
Köszönöm a biztatást, igyekszem majd időben szállítani a verziókat. Annyira nem nagy meló a magyar nyelv MIUI-ba integrálása, csak sok pepecseléssel jár.
Azért jó-jó ez a CM, sőt eddig ez volt nálam az etalon, de a MIUI-ban minden olyan színes-szagos, s nagyon jól kézre áll az egész...
-
drpele
senior tag
válasz
BrandonXXV #14745 üzenetére
Ettől a héttől kezdve (ismét) folytatom a miui.hu O2X projektjét.
Így ha csak emiatt váltanál, akkor hamarosan itt a friss verzió. Mostanában elég kevés szabadidőm van, így elképzelhetőek kisebb csúszások, de (reményeim szerint) max 1-1 hét. -
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
válasz
Engineer81 #14746 üzenetére
Hányas csatornán üzemel a WIFI-d? És a telefonon hányig van engedélyezve?
SSID-t nem rejtetted el közben? Az elérhető hálózatoknál látható, vagy ott sem tűnik fel? -
drpele
senior tag
válasz
Magnat #14734 üzenetére
Magnat:Soha nem tapasztaltam még ilyet... Milyen BaseBand-el csinálja ezt? A RIL megfelelő hozzá?
Nekem pedig MIUI-val kapcsolatban volna hozzátok egy kérdésem. (MIUI 1.11.25, 0824BB+RIL)
Ha bekapcsolom a WIFI-t, akkor szépen átvált 3G-ről a telefon WIFI-re. Ha rövid időn belül lekapcsolom a WIFI-t, akkor szépen vissza is vált 3G-re. Azonban ha hosszabb ideig van bekapcsolva a WIFI (néhány órát), s ezt követően ha lekapcsolom, a 3G adatkapcsolat nem áll helyre, csak airplane módba való váltást követően.
Ugyanezt tapasztaltam kb 1 hónapja, az akkori verziókkal is... Nálatok is bugos ez a része?
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
A su-ban kapcsold ki az alkalmazások jogosultságkezelését. Ezzel anno én is szívtam... Rosszul működik MIUI alatt.
CM alatt pl. nem is merték bevállalni a fejlesztők, hogy defaultban bekapcsolják a jogosultságkezelését.Jó ez a MIUI, de nem annyira, mint amennyire Te bízol benne.
-
drpele
senior tag
válasz
Balázs1986 #14333 üzenetére
Egyetértek. De ha több P990-es BB-vel ezt csinálja az O2X-e, akkor nagy valószínűséggel a a SU660-as BB-kel fog jó lenni.
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
válasz
peter_27 #14272 üzenetére
Tudom ajánlani az Android Pro Widgets-et. Egyszerű és nagyszerű...
kmisi99: Bekalibrált akksival CM7 alatt ennyi használattal kb 40-50%-on lesz a töltöttség nap végére. A nagykapacitású kínai akksik leginkább csak parasztvakításnak jók, kb ugyanannyit, vagy kevesebbet bírják, mint a gyári.
Martynis: Az APN beállítások így vannak beállítva?
-
drpele
senior tag
válasz
P-SZ-S #14265 üzenetére
Ha megnyitod a letöltött ROM-ot tartalmazó ZIP-et, akkor a framework-res.apk-t ezen az útvonalon találod: system\framework\framework-res.apk
noname626: ha számodra fontos a gyártói garancia, akkor ne sufniboltból szerezd be a telefont (mert ez rendszerint szürkeimportos), hanem hivatalos forgalmazótól. (pl. "gyorsbolt") Viszont így nagyságrendekkel drágább, ami nem biztos, hogy megéri. -
drpele
senior tag
válasz
P-SZ-S #14252 üzenetére
Nálam pl. a P990-es BB-k rendre katasztrofálisak voltak, a SU660-asok azonban tökéletesek. (A SU660 a P990 koreai verziója.)
Ugyanezt látszik alátámasztani a linkelt topic. Különböző hardver lehet a látszólag azonos típusokban.Nekem a 0502 BB/RIL és a 0824 vált be. temasek mediashare accountjáról letölthető mindegyik. Mindkettő SU660-hoz készült eredetileg. A többivel telefonhívás közben hatalmas zaj halladszik a "túloldalon", így nálam a 0725-ös BB-k teljesen használhatatlanok.
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
válasz
nemtabo #14232 üzenetére
GB alapú O2X ROM-ok egyelőre nem root-olhatóak superoneclick-el.
Egyelőre csak így... -
drpele
senior tag
válasz
Andrew10 #14225 üzenetére
Android verziókról bővebben...
GB = Gingerbread
-
-
drpele
senior tag
válasz
Balázs1986 #14076 üzenetére
Én a sörre szavaznék!
-
drpele
senior tag
válasz
cjvt3o #13902 üzenetére
Én konkrétan azért hagytam ott a MIUI-t, mert egész egyszerűen nem találtam hozzá olyan BB-t, amivel a telefonpartnernél jó hangminőséget tudtam volna elérni. Napokon keresztül BB-ket és RIL-eket cserélgettem, de hiába. Utána feltettem a 0502-es BB+RIL párost CM7 alá és a CM alatt ezzel tökéletes minden.
0725 V10D Euro open BB-je konkrétan katasztrofális volt nálam MIUI-val és CM-el is. Az új V20-asokkal sajnos nincs tapasztalatom.
gabcsee: ne 7.1 finalt, hanem a nightly 200-at próbáld meg, mondjuk swiftkernel nélkül.
-
drpele
senior tag
válasz
Balázs1986 #13747 üzenetére
Már nem...
-
drpele
senior tag
Speciel többször rászántam magam, hogy namajd most jól kipróbálom a Sygic-et, de mindig az lett a vége, hogy uninstalláltam, mert annyira túl van bonyolítva a kezelőfelület.
S ez egy autós navigációnál rettentő nagy probléma. Ha félre is állsz pötyögni, akkor is 2x annyi idő a beállítás, mint más software-ben. Sajnos a hárombetűs kezelőfelülete és egyszerűsége az Androidos navigációk közt mindent ver. Kár, hogy nincsen hivatalos kiadás...
De nyitott vagyok, kipróbálok bármilyen navit, ha van javaslatotok...
-
drpele
senior tag
válasz
Balázs1986 #13096 üzenetére
Valószínűleg igen. Forrás: http://androidunderground.info
De olyan jól megfogalmaztad... -
drpele
senior tag
válasz
lbalog01 #13080 üzenetére
Baseband: A rádiós kommunikáció (gsm/3g, wifi, bluetooth, gps) vezérlőszoftvere. Tekinthetjük úgy, mint egy firmware-t vagy bios-t. Ezt nem tartalmazza a ROM (bár a KDZ-s verziókat nem ismerem...). Tehát itt nem beszélhetünk Android verziókról.
RIL: Radio Interface Layer. A ROM tartalmazza, ez a réteg segíti a kommunikációt a rendszer és a Baseband között. Ha csak Baseband-et cserélünk, akkor a ROM-hoz tartozó RIL bár több mint valószínű, hogy kezeli, mégis érdemes lehet a Baseband-del kiadottat használni, a tökéletes együttműködés érdekében.
Az 502-es BB-t innen tudod leszedni.
SmartFlash-el kell felrakni, majd utána GetRIL-el mehet fel mellé az 502-es RIL.A BB-kel az a probléma, hogy a hülye LG szinte az összes újabbat 0725-ösként adja ki, de mégsem ugyanaz egyik sem...
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
Jelenleg CM 7.1-et használok, s kicsit karcsúnak tűnt az üzemidő, így elkezdtem túrni XDA-n, hogy miképp lehetne kompromisszumok nélkül növelni. Találtam egy progit, ami alvó állapotban automatikusan átállítja a telefont 2G-re, s ha bekapcsolom, automatikusan visszavált 3G-re. Már 3 napja fent van, s eddig minden tökéletes vele. Egyetlen dolog volt, amire figyelni kellett: telepítés után kellett csinálni egy fix permissiont, mert nélküle folyamatosan force close-olt.
Gondoltam megosztom veletek a dolgot...
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy stock LG ROM-ra felmegy e. De esetleg CWM backup után megér egy próbát.
-
drpele
senior tag
válasz
C.Brigante #12755 üzenetére
De azt miért nem teszed hozzá, hogy fél évvel, és 2-3-4 verzióval ezelőtti szoftverről alkottad ezt a véleményt? Néhány héttel ezelőttig úgy-ahogy még én is egyetértettem a véleményeddel, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Így már nem áll meg az az érvelésed, hogy az új vásárlóknak adsz tanácsot, 'hisz nem ismered, nem ismerheted a jelenlegi szoftvert. Pedig jelenleg akár már a korrekt jelzőt is ráaggathatnánk...
Kérlek, csak akkor nyilváníts ismét véleményt a készülékről, ha ténylegesen ismered a jelenlegi helyzetet, mert csak tényekről van értelme tájékoztatást adni, fikciókról, régi-rossz beidegződésekről semmiképpen sem.
-
drpele
senior tag
válasz
C.Brigante #12749 üzenetére
Nincs ember itt a topicban, akit érdekelnének a szánalmas hozzászólásaid. Elmondtad egyszer, elmondtad kétszer a fél évvel ezelőtti tapasztalataidat, ez még rendben van. Na de százhuszonnyolcadszor is? Te nem unod még magadat? Mert mi már rettentően...
-
drpele
senior tag
A Kolléga hsz-ének BB-re vonatkozó (második) részét hagyd figyelmen kívül.
Tesztelni nem teszteltem, mert CM 7.1-et használok. De az XDA-s topicban többen írják, hogy működik nekik ezzel a módszerrel.
-
drpele
senior tag
BB téren itt is megerősítést nyert, hogy szinte a 0502-es BB az egyetlen, ami mindenkinek bevált.
biglion-lord: MIUI-ban az SD kártyát nem látod a "Tárhely beállításainál", azonban ha nyitsz egy filekezelőt, akkor az SD kártya a belső memóriát takarja, az SD kártyán pedig _ExternalSD hivatkozással kell látnod a külső SD-t.
-
drpele
senior tag
válasz
biglion-lord #11992 üzenetére
Tapasztalatok BB/RIL téren:
0218 - jelenleg ez van fent, s katasztrofális, folyton eldobálja a hálózatot, leszakad a hálózatról, de ezt nem jelzi, stb. (T-Mobile, tehát nem Telenoros probléma)
0502 - a MIUI.hu fórumán daruma írja, hogy neki ez vált be, azt hiszem nekem ez lesz a következő, amit kipróbálok
0622 - a MIUI.hu fórumán daruma írja, hogy neki nem vált be
0725 - rettentő zajos volt a túloldalon
0823 - rettentő zajos volt a túloldalon
-
drpele
senior tag
válasz
biglion-lord #10931 üzenetére
A MIUI fordítása olyannyira készen van, hogy innen letölthető: MIUI. HU
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
@tome.jr: látom, Te 606-os BB-t használsz. Ez melyik ROM-hoz van? XDA-n nem látok június 6-i dátumú ROM-ot. Ezzel nincsen fürdőkád hangja a telefonnak?
-
drpele
senior tag
Tegnap este feltettem a 622-es BB-t és a 622-es RIL-t is, s ment vissza a Cyanogenmod. Ma mindenki arra panaszkodik, hogy akváriumból beszélek, vagy mi?
-
drpele
senior tag
Nekem egyre gyakrabban játsza azt CM7.1 alatt a telefon, hogy egész egyszerűen nem tölt (mindegy, hogy saját vagy más töltővel töltöm). Reggel lehúzom töltőről, s ugyanott áll a töltöttségi szint, mint este. Újraindítom, akkor 100%-ot mutat, de ezt követően nagyon gyorsan esik a töltöttség.
Ez szoftveres, vagy hardveres hiba lehet? Korábban azt hittem, ez csak LG stock ROM-okat érintő hiba...
-
drpele
senior tag
válasz
Marteen4 #7759 üzenetére
Sztem a vorkkernel updater az externalSD\android\data\...vorkkernel útvonalra mentette le a flashelendő zip-et, azonban a CWM-ed a belső SD-t kezeli elsődlegesként, így nem találja a kernelt tartalmazó ZIP-et. Tedd át belső SD-re a ZIP-et, és flasheld fel manuálisan CWM-ből.
-
drpele
senior tag
-
drpele
senior tag
Jelentem, a 4.0.0.9-es clockworkmod recovery-ből már működik rendesen a visszatöltés. Feltettem a MIUI-t, de nem jött be, úgyhogy ment vissza backupból a CM7.
-
drpele
senior tag
Nektek MIUI alatt mountolja a telefon a külső SD-t? Sehol sem találom...
-
drpele
senior tag
CM7-en nekem nagyon hiányzik az LG keyboard. Az valahogy nagyon el van találva, sztem. A predektív szövegbevitel sem utolsó szempont. Létezik abból valami faragott verzió, ami felmegy 2.3-as androidra?
-
drpele
senior tag
Ismer valaki olyan SMB (Samba) klienst, amivel nem csak az SD kártyára lehet másolni számítógépről? Ugyanis CM7 alatt az /mnt/emmc/ -re egyik, általam ismert progival sem lehet adatokat feltölteni...
(Az USB kábelt pedig nem szeretném bevonni a játékba.) -
drpele
senior tag
A program beállításainál meg lehet adni, hogy hol legyen a mentés elhelyezve. Mivel a smartflash-el flashelt ROM-ok a belső SD tartalmát is törlik, így mindenképpen kell külső SD. Akár 256-os vagy 512 MB-os is lehet.
Az új ROM-on pedig csak felteszed TI Backupot, beállítod, hogy hol a mentés, s nyomsz neki egy visszaállítást. És minden progi, minden beállítás a helyén lesz.
A rendszerbeállításokat (gyári programok, telefonbeállítások, stb) is képes menteni a TI Backup, de ez különböző verziójú FW-ek között nem biztos, hogy jó megoldás, így én csak a felhasználói alkalmazások (gyk. amit saját magam telepítettem) adatait szoktam menteni, visszaállítani.
-
drpele
senior tag
válasz
jooker82 #5516 üzenetére
Én ezt már nem értem...
Itt nagyon sokan amiatt problémáznak, hogy új SW flashelésekor elveszik mindenük a telefonról. Hallottatok már backupról? Egyszerűen csak le kell menteni a felhasználói alkalmazásokat és adataikat (mondjuk Titanium Backuppal) és az új SW-n visszatölteni őket. Ennyi. Ha nem a stock launchert használjátok akkor tényleg csak néhány dolgot kell beállítani "kézzel" és már kész is.
Így sem fél perc az egész, de teljesen kényelmes, szinte semmi nem maradhat ki a szórásból...
-
drpele
senior tag
A CM7 flashelésnek mi a trükkje?
FR17-re tettem fel, full wipe után.
Folyamatosan bootloop-ol...
Az első körben bootscreen se volt, másodjára bootloop. Most flashelem rá harmadjára. -
drpele
senior tag
válasz
kristoof92 #4685 üzenetére
Beírod a market keresőjébe a backup szót...
Titanium Backup
MyBackup -
drpele
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #3698 üzenetére
Mivel más kernel van az új ROM-ban, ezért a battery sats-ot sem árt Wipe-olni, de csakis tele akksinál. Ez bármikor megtehető, nem kell feltétlen ROM flasheléssel egybekötve.
Azonban a stock ROM-ról jövet az új custom ROM elepítése előtt egy Wipe data/factory reset-et is kellene csinálnod.
-
drpele
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #3688 üzenetére
Ha már rootoltad, s feltetted RomManagerből a Clockworkmod recoveryt, akkor minden további nélkül mehet fel akár az FR17, vagy bármelyik másik custom ROM is.
De mivel gyári ROM-ról térsz át, így kötelező flashelés előtt a wipe.
-
drpele
senior tag
válasz
jooker82 #3682 üzenetére
Szvsz van olyan "szmúsz" a flash-el teletűzdelt oldalakon a céltalan ki-be zoomolgatás, mint az SGS2-n.
De ez az, ami a valós használat során a legkevésbé sem számít... -
-
drpele
senior tag
Egyre jobban kezdett zavarni, hogy reggel fullra töltöm a telefont, s estére nullára merül, szinte anélkül, hogy bármit is csinálnék rajta.
Elkezdtem nézegetni, az akkumlátor használatnál a maps szerepelt az élen, holott a Latitude-ba nem vagyok bejelentkezve, a Maps-ot meg nem is használtam.
Több helyen is azt olvastam, hogy a Helyzetmeghatározás - Wireless hálózatok használata lekapcsolását követően megoldódik a probléma.
Akinek szintén nagyon gyorsan merül a telefonja, nála milyen helyezést ér el a Maps akksi használatban?
-
drpele
senior tag
Kicsit utánaolvastam az általad linkelt ANDIDA akksiknak:
Sok jót nem írnak róla, de talán nem rosszabb, mint a gyári...Bár a topicban nagyon vegyesek a tapasztalatok...
-
drpele
senior tag
válasz
Nokiahivő #2618 üzenetére
Ha arra gondoltál, hogy kézben tartva ne aktiválódjon a képernyőzár, akkor neked a BetterSleep progira van szükséged. (A sensitivity-re nem árt +2-t rádobni).
Szöveg szerkesztésekor ha belekattintasz a szövegbe, akkor megjelenik a kurzor, s ezt már tudod ide-oda húzkodni. Gingerbread-ben ez majd sokkal precízebb lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest