- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nippon
őstag
Nem azt nézem, hogy melyik éri meg jobban, hanem, hogy melyik a gyorsabb.
Ez a sorozat nem volt szerencsés az NV-nél, drága stb, szal beszopták, az ATI jobb volt pont. Nevetséges áron tudja adni a 4890-est, ezzel veri a GTX285-öst, még ha az gyorsabb is nála.
Viszont akkor lesz értelme az összehasonlításnak, amikor lesz konkurens NV megoldás is, mert akkor biztosan nem lesz ekkora árdifferencia és akkor az egymáshoz viszonyított teljesítmény lesz a döntő.
Ha valaki most megkérdez, hogy milyen kártyák kell venni, akkor én is a 4800as sorozatot fogom ajánlani, ha kijön az 5-ös akkor meg azt, ha megdolgozik a többletért. Az 5-ös szériának nem a kifutó "elavult" GTX-ekkel kell megmérkőznie, hanem majd az ellenfeléül szánt új karikkal.
Ha most valakinek van egy 260/275/280/285 GTX-e vagy 4870/4890-es kártyája, akkor azt nagyjából fölösleges lecserélnie (extrém eseteket leszámítva), amire viszont ténylegesen indokolt lesz a váltás, addigra lesz új Nv kártya is, akkor majd csatázzanak. Addig nincs miről beszélni! -
antikomcsi
veterán
Eegyenlőre szűk 2 hétig, még új radeon sincs igy nincs is mit hasonlítgatni.
Viszont szerintem az 1 gigás 5870 is drágább lesz a gtx285-nél, nem beszélve a 2 gigás változatról. Mégha dolláral is számolok, és ahhoz adom a hazai áfát, és hasznot, ami első időkben pofátlanul magas is lehet, mint a 8800GT-nél volt, (bár ezt előer nem lehet megmondani) akkoris legkevesebb 25%-al drágább lesz az új nagyvas amd oldalon.
Azt meg márcsak remélni lehet, hogy meg is marad felső kategóriásnak, és nem járunk úgy, mint az előző két generációnál.
Amúgy a találgatás jó dolog, mert jól elpletykálunk róla itt fórum szinten, de messzemenő következtetéseket ne vonjuk le, azt tartogassuk a megjelenés, és a teszt utánra.
(#105) Abu85
Mennyi esélye van?
Kiad egy új, erős vga kártyát, és megtartja a piac 2/3-át, mint eddig. Tehát van esélye, elég jó, csak kicsit csípkedniük kell magukat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HPC rendszerek továbbra is fontosak. Olcsó a cuccot előállítani és vaskos a betevő is.
Ráadásul a piac növekvő ütemű. Anyagilag persze a szoftveres oldalt össze kell egyeztetni a Tegra-val, mert önmagában nincs értelme erre az egy piacra fejleszteni. Nyilván a Tegra 2 ezért fogja támogatni a CUDA-t. Az új GPGPU-kban szerzett tapasztalatokat pedig a későbbi Tegra kapja mindig meg. Kitalálta ezt az NV nagyon is jól.
A Larrabee DP teljesítményben tűnik erősnek, erre pedig még az NV-nek is gyúrni kell. A G200-féle 1/12-es alibi DP nem jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért meggondolatlan? Mennyi esélye van az NV-nek az Intel és az AMD platformszintű törekvéseivel szemben? Vannak még szaftos piacok a világon. Huang bácsi öt év múlva röhög majd az AMD-n, hogy még mindig az Intellel küzd, közben meg számolgatja a 15 milliárdos mobil piacból származó vaskos betevőt.
-
keIdor
titán
Ha megint óriási méretekkel jön, akkor nem tudom megéri-e nekik.
GPGPU piacra fejlesztették, asztali környezetbe csak a kényszer miatt hoznák be.
Abu szerint semmi pénzt nem költenek már erre a piacra, kivétel a PhysX, de az önmagában kevés, főleg hogy már nincs társkártya lehetőség... -
-
Ricco_hun
senior tag
Köszönöm leviske, pontosan így gondolom.
pumpa007: kösz, inkább maradnék a pc-nél, ha nem haragszol. (először a ki a 'síp' vagy te, hogy megmondd mit csináljak jutott eszembe )
kkf: egy ideje már a raktárkisöprés megy a HD4xxx szériát illetően. Nem igazán lesz itt 30k-s HD4890, mivel kapni sem lehet majd. Jön majd a helyére, ugyanúgy 50k-ért, ugyanazt a teljesítményt nyújtó dx11-es kártya, amit majd ugyanúgy nem tudok megfizetni.
VaniliásRönk: ha ha
Csakhogy én a duplázást nem 40-50k-ért képzeltem el, hanem ugyanannyiért, amennyiért a HD4670-et vettem, ez lenne a fejlődés. -
gfefe
őstag
igen ezt tudom, de én azért parázok... AMD fan vagyok, de várjuk ki mit dob a konkurencia.... az előző generációhoz nem jó hasonlítani... az amd 2000 széria is verte az előtte levő nvidia szériát még is leverte a 8000 sorozatu nvidia ....
én kivárom mi lesz a jobb.... (és vha volt physx karim tehát azt se lehet lebecsülni.... jó az ha van... én momentán filmkódolásnál is használtam mert van vmi porgi ami kihasználja...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Revolut
- Házimozi haladó szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest