- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
TazLeacher #54 üzenetére
közben rájöttem h nagyon elnéztem, de már lejárt az 5 perc... 4870-et akartam mondani
-
MrT
csendes tag
Feltűnt Európában az első 55nm-es GTX260-as kártya, méghozzá egy osztrák webáruházban 300 eurós áron, ami a jelenlegi árfolyamot tekintve 80.000 Ft.
"PCI-E 2.0 EVGA e-GeForce GTX 260 Core216 55nm Superclocked - 299 eur" -
zsolt1129
addikt
válasz
Aprósólyom #58 üzenetére
4-et nem
De minek neked annyi
3-at lehet max ha támogatja a lapod. -
Aprósólyom
addikt
Ebből 4-et össze lehet kötni? Szeretnék egy jó gépet, netezésre.
-
DuplaZso
aktív tag
Én sem tartom normálisnak az 50W feletti fogyasztást.
De amit múltkor láttam, na azon behidaltam !
AGP-s, passzív 3450-esre cimbora elfelejtette rádugni a molexet (igen, arra is raktak, szaros 3450-esre..). És POST helyett beugatott a videókártya, hogy ő bizony így nem lesz hajlandó dógzani, adjunk még neki delejtet !
Mondom, hát ilyen nincs ! Azt, hogy például ilyen esetben korlátozza vagy tiltja a kártya a 3D-működést, azt még megértem. De hogy ne engedje elindulni a rendszert, hát nehogymá !
Tisztára, mint a 9800pro-m. Viszont annál legalább érthető ugyanez a hozzáállás, hisz akinek volt vagy van ilyenje, az tudja, hogy 3D nélkül is szeret fűteni, gyakorlatilag nem is érdemes a vinnyogó szúnyog refhűtővel használni a kártyát.Témához : Amikor napvilágot láttak a GT200 adatai, én hűledeztem, mikor szembesültem (persze papíron) a fogyasztásával. Épp ezért nem értem a tervezőcsapatot, hogy hogy alkothattak egy ilyen gigászi tranzisztorszámú GPU-t azon a csíkszélességen? Őszintén szólva már az nem tetszett, hogy egy akkora tőkével rendelkező cég mint nV, miért nem fektetett _már akkor_ a maximum 55nm-es gyártástechnológiába inkább pénzt/energiát ? Látva a mostani gyártási költségbeli "nehézségeiket" simán megérte volna a beruházás, és még azután is ráértek volna finomítani a gyártáson.
ATiék (jóvan, na ! akkó éjemdí !
) ezt a lépést legutóbb klasszul vitték véghez (pfff... klasszul, szintén 100W...
), bár kétségtelen, hogy el is húzódott a 4000-es sorozat premierje. Ám azóta ott is vannak a szeren (fajlagos gyártási költség, ár/érték arány) eléggé !
-
hommeros
őstag
2db 6 tűs?! nekem még az 1-is sok volt. Jaj.
-
OC
őstag
Áttervezett NYÁK. OK. Engem nem is érdekel, csupán az a része a dolognak amit -ha jól futottam át a topicot- még nem tárgyaltatok ki:
Ugye az eddigi kép az volt hogy 99,9%-ban a 260-ak és 280-ak hűtőegységei kompatibilisek voltak.
Kérdésem csupán az, hogy ez most miként változik ill. az eddig használatos hűtések jók lesznek-e az új 260-akra is, vagy itt is G80-G92 szindróma lesz, mint anno a 8800GT-knél?
-
Bcy+
tag
egyre nevetségesebb amit az nvidia csinál
-
DuplaZso
aktív tag
Sem az ATi, sem az nV nem gyárt hűtést. A meglévő vagy esetleg kicsit áttervezett, dzsunka gyártók által fröccsentett, filléres, de a hűtést még épp megfelelően ellátó sz@rok kerülnek a kártyákra refhűtés gyanánt.
Ez alól az OEM-ek egy ideje kivételek. Félig divatból, félig a marketing miatt, félig az igényesebb fizetőképes keresletet megcélozva, rendre hoznak ki a "gyári" ajánlástól különböző kivitelezésű készterméket, csak épp ezeknek a termékeknek az ár/érték aránya általában nem mutat pozitív képet.
Olyasmi ez az egész, mint munkaerőnek lenni egy átlagos cégnél. Nem az a fontos, hogy jó légy abban, amit csinálsz ! Legyél csupán _megfelelő_ az adott feladatra, és elégedettebbek lesznek veled a feletteseid, mint az első esetben. Ugyanis nem várod (nem várhatod) el a magasabb fizetést sem. Aztán hogy ez mire vezet, az már teljesen más lapra tartozik.
Bocs a kitérőért ! -
miccur
aktív tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt nem a végfelhasználói élményről van szó, hanem arról, hogy az NV ne tegye tönkre a gyártópartnereit. A jelenlegi helyzetben a GF GTX 200 szériás termékeken alig van haszon. Ezt a gyártók nem bírják ki a költségeik mellett. Jobban járnának ha lekötnék a pénzüket valamelyik bankban. Ezért van most ez a komoly fejlesztési ütem.
Nyilván a háttérben mindenki próbálja valahogy beverekedni magát az AMD-hez, de ők nem vesznek fel új partnert, így marad az NV. -
miccur
aktív tag
Nemtom minek kell ezt igy vesézni.-? mire nem elég egy 9800gtx ????? Szerintem mindenre, ja hogy sokat fogyaszt , akkor vegyél ATIi-t (-10W) , ja hogy az NV halkabb , hát igen ...... volt 4850-és -4870-is mindegyik hangos búgos foss, szal szer véleményem szerint tök felesleges okoskodni, ha mükszik akkor meg sz@rmi rá!!!!!!!!!! 65nm nálam terhelés alatt 51C 60% (ventivel) ezt mellik ati TUDJA?
Üdv. miccur
Jaham !! és milőtt még NV fun-nak kiáltanál ki nem vagyok sem egyik sem másik...
-
as_Rock
őstag
válasz
Iron Funeral #26 üzenetére
Ennek nézz kicsit utána
Ahogy lentebb írták max. ~60W-ot eszik -
Abu85
HÁZIGAZDA
A 65 nm-es chipek nem mehetnek rá, mert 4+2 fázisú az új NYÁK. Bár ez nem minőségcsökkentés, csak egyszerűen az 55 nm-es chipnek elég a kevesebb fázis is. A referencia NYÁK az mindig minőségi.
A gyártók által tervezett NYÁK esetén már más lehet a helyzet. Nyilván mindenki az előállítási költséget fogja szem előtt tartani, még akkor is ha az a minőségi anyagok mellőzését jelenti. Itt az NV-nek majd kéne némi speckót közzétenni, mert nekik sem lenne túl jó reklám ha a meghibásodási arány elszállna a gyártók gyenge NYÁK-jai miatt. -
Ste
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából rajtam múlik a dolog, A valamelyik előző cikkben arról írtam, hogy az NV megkérte a gyártókat, hogy tervezzenek olcsó nyákot, ha tartani akarják az árversenyt. (nyilván ez értelmezhető felszólításnak is) - ez az infó egy meg nem nevezett gyártótól származik
A mostani NYÁK-ra vonatkozó információk az NV közleményéből valók. Ők úgy írták le, hogy engedélyezték a gyártóknak az saját NYÁK tervezését. Igazából bármennyire is átlátszó a közlemény, nem érezném etikusnak kifordítani a cég szavait. Ezért közöltem le így.
Szerintem az NV most próbál keményíteni, mert ők dolgoznak a GTX 260 sikeréért (nyilván a termék háromszori megújítását érzik eredménynek). Azonban valamiért nem értik meg a gyártók aggodalmait ... gondolom a raktárkészlet komoly mennyiségű GTX 260-at tartalmaz.. Valószínűleg a komolyabb problémák elkerülése véget, folyamatos tárgyalások folynak az árak kialakításáról. Én úgy gondolom, hogy az NV engedni fog. Engednie kell ... nem üzlet a partnereket csődbe juttatni. -
Ste
addikt
egyedül a cikkek fordulatai meglepőek (biztos nem rajtatok múlik), ezért reagáltam élesen
egyik cikkben: Ti! Olcsóbb nyákot tervezni, ha piacon akartok maradni!
másik cikkben: Jajj de arik vagytok, hogy új nyákot terveztetek! Amiért ilyen jófiúk voltatok, áruljátok csakpersze a másodikhoz hozzátartozik egy kiegészítés is: Áruljátok csak olcsóbban a saját gazdaságosabb nyákra épülő kártyáinkat, ami után mi ugyanazt a pénzt kapjuk meg. Nehogy má mi járjunk rosszul, majd Ti gyártók kaszáltok kevesebb hasznot
-
Ste
addikt
"Az NVIDIA mindenképp az új verziójú áramkört ajánlja a gyártáshoz, de a partnerek engedélyt kaptak olcsóbb nyomtatott áramkör tervezésére is."
Én inkább úgy mondanám, egyenesen felszólítást kaptak.
A mostani cikkben meg milyen "jó fejnek" tüntetik fel az Nv-t, hogy megengedi a gyártóknak -
tzsolesz
nagyúr
Jól sikerültek ezek a GTX260-ak, pláne a 216SP-és verziók.
Igazi 4870 verők. Mondjuk abban 5 játékban láttam csak, hogy mit tudnak a 4870 ellen ami szinte mindegyik oldalon megegyezik. COD5, FC2, FO3, Dead Space stb..(ráadásul annyira bűzlöttek a reklámszagtól, hogy átjöttek a monitoromon) A többiben nem tudom mi a helyzet, de majd biztosan lesz egy normális PH!-ás teszt, amiben újabb játékok is szerepelnek majd.Nem tudja valaki lesz-e válasz az NV hirtelen "tűzoltogatásaira" ATI felől? Hallottam valamit a 4890-ről, de állítólag az csak kamu volt.
-
diegho
nagyúr
válasz
Iron Funeral #26 üzenetére
~7-8W idle, ~60W terhelve...
-
Bagira01
veterán
Mi ez a hányat kék pcb
, tiszta galaxy feeling, gtx200-as szériából csak fekete jöhet szóba
Jövő nyáron asszem én is visszatérek egy jó kis gtx260-al ati helyett
-
Iron Funeral
őstag
Hát, azért az sem eszik annyira keveset mint amennyire én szeretném, akkor már egy 8800GT/HD4830, mindkettő megeszi reggelire, és annyival nem fogyasztanak többet azért
(mennyi 80W-105W? vagy kevesebb a 4670? mindegy úgyis olyan 30W csak a különbség, teljesítménybe meg simán több szvsz.
-
P00By
nagyúr
Minőségi cuccnak tűnik, vagy nem?
-
as_Rock
őstag
válasz
Iron Funeral #7 üzenetére
Ott az ATI HD4670, kicsi, kevese eszik, és hozza a 3850/3870 teljesítményét
-
Ricco_hun
senior tag
Tényleg, kösz. A 9800gtx, gtx+ -nál volt ez a dolog. Az a baj, hogy hiába jelentik be, hogy elkezdik a sorozatgyártást, a partnerek szeretnék kisöpörni a raktáraikból a 65nm-es változatokat (ugye még a 192sp-sből is lehetnek készletek). Szóval nagyon zsákbamacska dolog ez a gtx260 vásárlás. Nagyon kell figyelni a dobozon a "core216" meg az "55nm" jelzéseket. Bár szerintem egy jó ideig még nem lehet majd 55nm-es gtx260-at kapni a fentebb említett raktárkisöpréses dolog miatt.
-
Crytek
nagyúr
GTX 295-re leszek kiváncsi ami ennek a 2 magos változata lesz!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ricco_hun #16 üzenetére
576 mm^2-ről 470 mm^2-re csökkent elvileg a GPU mérete. A selejt arány miatt még drágább gyártani az 55 nm-es verziót. Ezért kapnak a chipek főleg a Quadro karikon helyet.
Egyelőre az van, hogy lesz pár GF GTX 260 a piacon ami 55 nm-es chipet kap. Ennyi ... a többi infó még kétséges, szerintem az NV sem döntötte még el, hogy lesznek-e új jelzések, vagy marad minden a mostani GTX 260-280 néven. -
Ricco_hun
senior tag
Pár dolog:
- Úristen mekkora az a GPU!
- Tetszik a cikk címe: "újból megújuló", hát igen, már "megújult" párszor
- Maradtak az eddigi órajelek, ennyit arról amit az NV mondott, hogy majd 55 nanón magasabb órajeleket érnek el.
- Maradt a tápellátás is, szóval ebbe is ugyanannyi kraftot kell tolni, 55nm ide vagy oda (régen volt egy hír, hogy még az 55nm-es 9800gt többet fogyasztott mint a 65nm-es).Konklúzió: Hacsak a kisebb csíkszélesség miatt nem csökkentik az árát a GTX260-nak, szvsz annyit ért a 65nm-ről 55nm-re való átállás, mint szarnak a pofon.
ui.: nem viselek sem vörös, sem pedig zöld "szemüveget", egyszerűen most jobb vételek az ATi-k. Az NV egy ideje csak kapkod ész nélkül. Nem átnevezéseket meg toldozgatásokat kéne csinálni, hanem végre előállni a g80 méltó utódjával.
rocket: Az nem a GPU, csak a "sapkaja"
És? A GPU alatta akkor is majdnem ugyanakkora mint a sapka. Hiszen érintkeznie kell vele minél nagyobb felületen. -
Muton
addikt
mekkora böszme nagy már az a gpu...
-
Iron Funeral
őstag
talán ha nem félévenként jönne ki új generáció akkor optimalizálnak a chipeket nem? Gondoltam, egyébként hogy nem dísznek vannak a vrm-ek meg kondik a kártyán, de a széles memvezérlő (sok rétegű nyák, mégtöbb áramkör) is beleszólnak, erre gondoltam
Na majd legközelebb amikor belevonnak engem is a fejlesztésbe akkor megmondom milyen legyen az a gétéiksz meg a hádé ötezernyolc -
_Orbi_
aktív tag
válasz
Iron Funeral #7 üzenetére
nem a 256bit a baj, hanem az, hogy a mastani VGA-k annyit esznek, hogy egy komplett tápegységet kell ráhegeszteni a nyákra, ami nagyon sok helyet foglal. A képen nagyon jól látszik
Amúgy így lebontva még jól is néz ki.
Nameg egy 50 Wattos 4850-et is el tudnék viselni -
Van infó arról, hogy mennyivel fogyaszt kevesebbet a 65nm-es változatnál?
-
Peter13
senior tag
Hát, tényleg méretes darab. De nekem akkor is tetszik...ideje lenne valami normális áron is adni, hogy valós konkurenciát és valós alternatívát jelentsen: hátha ezzel a húzással végre sikerül nekik. Kicsit erősebb, kicsit gyorsabb, kicsit kisebb (lehet), kicsit kevesebbet fogyaszt, kicsit hűvősebb...sok kicsi sokra megy...alakul ez...
-
Iron Funeral
őstag
hja, nem értem miért nem tudják 24 centisre csinálni a kártyákat, a középkat. meg lehetne 6600GT méretű (256bit nem kifogás, ld. Radeon 9800/X800
) legalább jó tudni/látni, hogy egy csíkszélességváltás nagyon jó hatással van a kártyák fogyasztására
, már csak optimalizálni kéne a chipeket fogyasztás terén ( 50W-os GTX280 nem lenne rossz vagy 100W-os X2/GX2, jó tudom itt már belelőg a kezem a bilibe
)
-
glutamin
őstag
válasz
VaniliásRönk #3 üzenetére
Elsőre nekem is ez ugrott be. Aztán menéztem redesen. Jó ba****tt nagy káryta ez.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Így csupaszon olyan hatást kelt, mintha valami lowprofile kártya lenne.
-
ent
őstag
Ez már kevesebbet fogy enni, ergó hűvöebb lesz? Vagy mi az újítás azon felül, hogy 55nm?
-
lsc
nagyúr
Csodálom nem nevezték át, úgy drágábban adhatnák .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest